Logo
Print this page

Οι Μητροπολίτες στηλιτεύουν την άδικη απόφαση για το Γέροντα Εφραίμ (Όλα τα σχετικά άρθρα),

Οι Μητροπολίτες στηλιτεύουν

την άδικη απόφαση για τον Γέροντα Εφραίμ

(Όλα τα σχετικά άρθρα)


***

Κονίτσης: "Η απόφαση Εφραίμ στρέφεται κατά της Εκκλησίας"

Δελτίο Τύπου του Μητροπολίτου Κονίτσης Ανδρέα για την προφυλάκιση του Καθηγουμένου Εφραίμ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Αριθ. Πρωτ. 108

Εν Δελβινακίω τη 24η Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,

έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :

   «Εμβρόντητος πληροφορήθηκα από τα Μ.Μ.Ε., ότι απεφασίσθη ο εγκλεισμός στις φυλακές του Ιερομονάχου Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, για την γνωστή και πολύκροτη υπόθεση.

           Δεν γνωρίζω το σκεπτικό της εν λόγω αποφάσεως. Λέω, όμως, ότι εν όψει των Χριστουγέννων και, γενικώς, των εορτών του Δωδεκαημέρου, το να φυλακισθή ο Καθηγούμενος ως κοινός κακοποιός, αποτελεί πράξη που στρέφεται κυρίως εναντίον της Εκκλησίας και, φυσικά, και εναντίον του Αγίου Όρους, προς μεγάλη χαρά των Εκκλησιομάχων.

             Όταν, όμως, πλείστοι όσοι απατεώνες, λυμεώνες του δημοσίου χρήματος, ανήθικοι, διεφθαρμένοι, μεγαλέμποροι ναρκωτικών, κλέφτες και ληστές, κυκλοφορούν ελεύθεροι στην κοινωνία, συνεχίζοντας, περίπου ανενόχλητοι, το ολέθριο έργο τους, η δικαιοσύνη μας εξαντλείται σ’ έναν καλόγηρο ; Κι’ αν, επί τέλους, ο εν λόγω καλόγηρος προέβη σε κάποιες συναλλαγές με εκπροσώπους της Πολιτείας , αυτό έγινε - όπως όλοι γνωρίζουν - για να έχη πόρους και να συντηρήται το μεγάλο Μοναστήρι του Βατοπαιδίου με την πολυπληθή Αδελφότητα (πάνω από 120 μέλη) και τους προσκυνητές, που σε πυκνά πλήθη κατακλύζουν κυριολεκτικά το Μοναστήρι, όπου τους παρέχεται όχι μόνο πνευματική βοήθεια, αλλά και τροφή και φιλοξενία, επί καθημερινής βάσεως.

           Ας προσέξη πολύ η Πολιτεία να μη προκαλή το θρησκευτικό συναίσθημα του Λαού. Τον φθάνει η φτώχεια και η δυστυχία, που του έχουν προκαλέσει άφρονες και ανίκανοι πολιτικοί. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί. Το Έθνος χρειάζεται, πάνω απ’ όλα ενότητα και ομοψυχία, η οποία, όμως, δεν επιτυγχάνεται με τέτοιες μεθοδεύσεις. Στώμεν καλώς ».

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως).

***

Λάβρος ο Μητροπολίτης Σιατίστης για την απόφαση Εφραίμ

Του Μητροπολίτη Σιατίστης

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι μια τέτοια χρονιάρα μέρα θα αναγκαζόμουν να γράψω αυτό το κείμενο. Ας είναι καλά όμως εκείνοι που φρόντισαν.

Αναφέρομαι στην απόφαση για προφυλάκιση του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Γέροντος Εφραίμ και μάλιστα στην συμβολική αυτή ημέρα της παραμονής των Χριστουγέννων.

Μια απόφαση που εκθέτει και τον νομικό και τον πολιτικό πολιτισμό μας.

Από την αρχή που δημιουργήθηκε η υπόθεση αυτή στάθηκα με πολλή επιφύλαξη στα γεγονότα περιμένοντας το ξεκαθάρισμα της. Ήξερα όμως πάρα πολύ καλά ότι η υπόθεση αυτή ήταν εν απολύτω γνώσει των δύο μεγάλων κομμάτων.

Στην επιφάνεια ήλθε και με τον τρόπο που ήλθε μέσα από τη σύγκρουση Ρουσόπουλου-Κοντομηνά. Η όλη πορεία της υπόθεσης είναι γνωστή με βασικούς πυλώνες την απαλλαγή με το γνωστό τρόπο όλων των πολιτικών παραγόντων.

Πρόσφατα τηλεοπτοικός σταθμός άρχισε να παρουσιάζει με πολύ καλά τεκμηριωμένες τοποθετήσεις από όλες τις πλευρές και δη τον νομική, την πραγματική εικόνα της όλης υπόθεσης, μια εικόνα τελείως διαφορετική από αυτή την οποία δουλεύοντας σε σκοπιμότητες είχαν παρουσιάσει τα τηλεοπτικά κανάλια.

Το συμπέρασμα που έχει αρχίσει να διατυπώνεται είναι ότι το πραγματικό σκάνδαλο σε αυτή την υπόθεση είναι η ψευδής εικόνα που σκόπιμα, συνειδητά και μεθοδευμένα παρουσιάστηκε.

Έρχομαι στο σήμερα. Υπόλογοι για να δικασθούν περίπου μόνον ο Ηγούμενος Εφραίμ του οποίου πλέον διατάσσεται και η προφυλάκιση.

Έχουν διατυπωθεί από έγριτους νομικούς οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την προφυλάκιση ενός προσώπου, δηλαδή το να μην έχει γνωστή διαμονή στη χώρα, το να έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του, το να υπήρξε κατά το παρελθόν φυγόποινος η φυγόδικος η να κρίθηκε ένοχος για απόδραση κρατουμένου η για παραβίαση περιορισμών διαμονής, το να κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, περιστατικό που πρέπει να προκύπτει από ειδικώς μνημονευόμενα περιστατικά της προηγούμενης ζωής του η από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης που του αποδίδεται. (βλ. σχόλιο Χρ. Κοσμίδη στην «Romfea.gr» 23.12.2011)

Το ερώτημα προς τους Δικαστές είναι εύθύ και καθαρό. Ποιά από αυτές τις προϋποθέσεις συντρέχει στην παρούσα περίπτωση; Απολύτως ΟΥΔΕΜΙΑ. Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου προσβάλλει την κοινή λογική και την κοινή νοημοσύνη.

Είναι λοιπόν σαφές ότι πρόκειται για απόφαση σκοπιμότητας.

Ποιά λοιπόν σκοπιμότητα υπηρετούν οι αποφασίσαντες δικαστές; Δικαιούται ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας που δεν θέλει να είναι νούμερο, αλλά πρόσωπο, μιας σαφούς απαντήσεως.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τον προβληματισμό του. Είναι ο προβληματισμός της κοινής Λογικής. Εγώ όμως ΔΕΝ εμπιστεύομαι την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο καθένας πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά πλέον και στην πράξη ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Κανείς πλέον δεν ανήκει στο απυρόβλητο. Αυτή η απόφαση καταρακώνει το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης καθιστώντας την υπηρέτρια σκοπιμοτήτων.

Ποιόν στ’αλήθεια προφυλάκισαν οι έλληνες δικαστές για την φούσκα του χρηματιστηρίου; Ποιόν προφυλάκισαν για τις μίζες της Siemens και των άλλων προμηθειών;

Ποιόν προφυλάκισαν για την οικονομική κατάρρευση αυτής της χώρας και τον διεθνή διασυρμό του λαού της.

Ποιόν προφυλάκισαν για τις ληστρικές επιδρομές στα αποθέματα του πτωχού λαού; Ποιόν προφυλάκισαν για τις διαρκώς αυξανόμενες αυτοκτονίες εξ αιτίας της ανεργίας και της απόγνωσης;

Επί τέλους η ελληνική δικαιοσύνη άργησε, αλλά βρήκε τον αίτιο όλων των συμφορών.

Είναι ο Ηγούμενος Εφραίμ. Μπορούν οι Έλληνες δικαστές να κοιμούνται πλέον τον ύπνο του δικαίου η μήπως πρέπει να εξεγερθούν και να αποκαταστήσουν την τετρωμένη αξιοπρέπειά της.

Αν νομίζουν, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην διεθνή ανυποληψία, ότι θα εξαγνισθούν μέσα από την προφυλάκιση ενός ιερωμένου έχουν κάνει πολύ μεγάλο λάθος.

Ο λαός ξέρει πολύ καλά ποιοί τον κατέστρεψαν και ποιοί είναι οι μόνοι που στέκονται αυτές τις δύσκολες ώρες δίπλα του. Αυτή η απόφαση θα γίνει μπούμερακ.

Η απόφαση δεν θίγει τον Ηγούμενο Εφραίμ, εκθέτει για μια ακόμη φορά τη χώρα μας, προκαλώντας τον παγκόσμιο καγχασμό.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10343:2011-12-25-00-43-02&catid=13

***

Προικονήσου: "ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΕΡΤΣΕΤΗΣ!"

Σπουδαίο Χριστουγεννιάτικο δώρο επεφύλαξε η Ελληνική Δικαιοσύνη στο Άγιον Όρος, στο Μοναχισμό, στην Εκκλησία, στους πιστούς, σ’ όλους μας, ανήμερα των Χριστουγέννων:

Την ώρα που απολύονται από τις φυλακές επικίνδυνοι κακοποιοί ποικίλης δράσεως στα πλαίσια μέτρων επιεικείας και χάριτος, εγκλείει αδίκαστο στις φυλακές τον σεβάσμιο Ηγούμενο της μεγαλύτερης ελληνόφωνης ανδρικής Μονής της Ορθοδοξίας, τον μαρτυρημένης οσιακής βιοτής και φιλανθρωπότατο εν ενεργουμένη αγάπη Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό!

Στερεί έτσι την 120μελη Αδελφότητα του Βατοπαιδίου από τον πνευματικό της πατέρα και διδάσκαλο, τη στιγμή που τον χρειάζεται κοντά της όσο ποτέ! Άγιες μέρες!

Στερεί το Άγιον Όρος από έναν από τους μεγαλύτερους στύλους του στην εποχή μας.

Νομίζει η Ελληνική Δικαιοσύνη ότι έτσι ικανοποιείται το κοινό αίσθημα περί δικαίου, έτσι εξασφαλίζεται η κοινωνία από έναν «επικίνδυνο και αδίστακτο κακοποιό»; O sancta simplicitas!...

Ο ελληνικός λαός έχει αρκετά αποθέματα ευφυΐας, δόξα τω Θεώ, και μπορεί να διακρίνει την προφανέστατη σκοπιμότητα.

Η απόφαση που στέλνει τον Γέροντα Εφραίμ στη φυλακή, από νομικής, από λογικής, από ηθικής πλευράς είναι ελεγχόμενη αν όχι διάτρητη και εκθέτει την Ελλάδα ως ευνομούμενη χώρα διεθνώς.

Κρίμα!... Ειλικρινά κρίμα!... Πολύ κρίμα!..

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΕΡΤΣΕΤΗΣ για να αποκαταστήσει το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης στα μάτια των Ελλήνων!

Παγωμένα τα φετινά Χριστούγεννα για τον Άθωνα, για την Ορθοδοξία, για τους Έλληνες!...

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10351:-q-q&catid=13

***

Ρομφαία Μητροπολίτη Πατρών για προφυλάκιση Εφραίμ

του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου

Σχετικά με την απόφαση για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος δήλωσε τα εξής:

«Η απόφαση να προφυλακισθή ο Ηγούμενος Εφραίμ εξέπληξε, αλλά κυρίως ελύπησε τον ευσεβή Λαό μας.

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι πλήττεται το κύρος του Μοναχισμού και της Εκκλησίας με ένα τρόπο που προκαλεί την κοινή λογική και το θρησκευτικό συναίσθημα, μάλιστα αυτές τις άγιες ημέρες που εορτάζουμε την Σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού.

Δικαίως ο καθείς διερωτάται. Ο Ηγούμενος Εφραίμ είναι το πρόβλημα για την Ελλάδα σήμερα; Αυτός είναι ο επικίνδυνος για την δημόσια τάξη και ασφάλεια;

Πόσοι επικίνδυνοι κακοποιοί και εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα;

Πόσοι αίτιοι πολλών δεινών για την Πατρίδα μας και την κοινωνία μας μένουν ατιμώρητοι; Τι πρέπει να υποθέσουμε, λοιπόν, μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση;

Δυστυχώς για όσους από την αρχή εμηχανεύθησαν και ετεχνούργησαν το όλο ζήτημα σχετικά με την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και ευτυχώς για τον Εφραίμ, η εν λόγω απόφαση δικαιώνει όλους εκείνους οι οποίοι από την αρχή εξέφρασαν επιφυλάξεις για την εν λόγω υπόθεση και επίστευσαν στην αθωότητα του Ηγουμένου.

Ο Ηγούμενος με τον σταυρό του αυτό, θα καταστή δυνατότερος ψυχικά και θα λάμψη περισσότερο πνευματικά.

Μετά τον Γολγοθά και την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη αψυχολόγητα και γι’ αυτό πρέπει να ανακληθή. Πιστεύομε ότι η Δικαιοσύνη θα αρθή στο ύψος των περιστάσεων».

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10358:2011-12-25-23-33-14&catid=13

***

Μεσογαίας Νικόλαος: "Εμπαθής η προφυλάκιση Εφραίμ"

Βαρυσήμαντη παρέμβαση έκανε στον κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» , ο Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, με αφορμή την απόφαση προφυλάκισης του Ηγούμενου της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

Μεταξύ άλλων, ο θαρραλέος Μητροπολίτης τονίζει πως:

- Η απόφαση προφυλάκισης εμπεριέχει σκοπιμότητες από πολιτικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους.

- Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον π. Εφραίμ θα έπρεπε να μας πει αν τον βρήκε να ζει σε ένα απλό κελί ή σε παλάτια, όπως άλλοι πραγματικοί απατεώνες.

- Η Εκκλησία δεν φοβάται τις φυλακές, αφού από την εποχή του Χριστού και των Αποστόλων μέχρι σήμερα, έχει μέλη της φυλακισμένους.

- Κάποιοι ενοχλήθηκαν από την συγκλονιστική παρουσία εκατομμυρίων Ρώσων στο πρόσφατο προσκύνημα της Τιμίας Ζώνης και θέλουν να καταστρέψουν τις ελληνορωσικές σχέσεις.

- Την ώρα που η "δικαιοσύνη" δίνει χάρη και αποφυλακίζει εγκληματίες, ετοιμάζεται να γεμίσει τις φυλακές με μοναχούς.

- Η υπόθεση χρησιμοποιείται από εκείνους που κατέστρεψαν και διέφθειραν τον τόπο, προκειμένου να καλύψουν τις βρωμιές τους, χτυπώντας παράλληλα την Ορθοδοξία.

- Με την φυλάκισή του ο π. Εφραίμ θα ανέλθει τον Γολγοθά της δόξης.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10359:--q---q-video&catid=25:2009-12-18-08-37-46

***

Φθιώτιδος: «Σκοτεινές δυνάμεις θέλουν να χτυπήσουν το Άγιον Όρος»

Επίκαιρος και ταυτόχρονα επικριτικός ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στο σημερινό Χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

 

Ο κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, σε όσους μας κυβερνούν και πρέπει να πράττουν με μεγαλύτερη σύνεση αλλά δεν δίστασε να σχολιάσει και τις εξελίξεις που αφορούν στην απόφαση για την προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Αρχιμ. Εφραίμ, κάνοντας λόγο για σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να χτυπήσουν την ιερή κοινότητα του Αγίου Όρους.

Παράλληλα στην πρωινή θεία λειτουργία χειροτονήθηκε διάκονος νεαρός άντρας από την Πελασγία.

Δείτε το σχετικό video από το lamiastar.gr

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10360:-l-------r-video&catid=13

***

Ιερή αγανάκτηση Μητροπολίτη Αχελώου κ.Ευθυμίου

για την προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ

Ομιλία Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αχελώου κ.Ευθυμίου στον Ι.Ν. Αγίας Ζώνης Κυψέλης την ημέρα των Χριστουγέννων στις 25-12-2011.

-Πληροφορία του Σεβασμιωτάτου για την εμφάνιση της Παναγίας στις μέρες μας…

-Ιερή αγανάκτηση για την προφυλάκιση του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ.

Mynima Xristougennon Axeloou k.Euthimiou 25-12-2011

        Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/26/%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ae-%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%87%ce%b5%ce%bb%cf%8e%ce%bf%cf%85/
Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR