Ζωηφόρος

Οι Πολίτες εναντίον της άδικης απόφασης για το Γέροντα Εφραίμ (Όλα τα σχετικά άρθρα),

Οι Πολίτες εναντίον της άδικης απόφασης

για τον Γέροντα Εφραίμ

(Όλα τα σχετικά άρθρα)


***

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Η «προφυλάκιση» ή «προσωρινή κράτηση», ενός κατηγορουμένου πριν τη δίκη, προβλέπεται, δυνητικά, στο Ελληνικό δικαιικό σύστημα, από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εδώ και μισό αιώνα, (άρθρο 282 Ν.1493/1950) και θεωρείται ένα δυσμενές, δυσβάσταχτο, απάνθρωπο και έσχατο μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και με βάση συγκεκριμένες εγγυήσεις.

Η ανάγκη διασφάλισης των ειδικών περιπτώσεων και εγγυήσεων, απορρέει από το Ελληνικό Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου της Ρώμης, και εναρμονίζεται με το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, κατοχυρωμένο τόσο στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. όσο και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση της Ρώμης.

Με τις ρυθμίσεις του Ν.1128/1981 «Περί προσωρινής κρατήσεως και άλλων τινών διατάξεων», οπότε και ο όρος «προφυλάκιση» αντικαταστάθηκε από τον αντίστοιχο όρο «προσωρινή κράτηση», αναμορφώθηκε σημαντικά ο Κώδικας Ποιν­ικής Δικονομίας.

Στη συνέχεια, με τις διατάξεις του Ν.2207/1994 και του Ν. 2408/1996, το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομία, τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε έτσι ώστε, σήμερα, για να εκδοθεί ένταλμα προσωρινής κράτησης, πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο του κατηγορουμένου τα εξής :

1.   Να διώκεται για κακούργημα.

2.   Να μην έχει γνωστή διαμονή.

3.   Να έχει κάνει ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του.

4.   Να υπήρξε στο παρελθόν φυγόποινος ή φυγόδικος.

5.   Να έχει κριθεί ένοχος για απόδραση κρατουμένου.

6.   Να κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος, είναι πολύ πιθανό,

να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.

Με την σύλληψη – προσωρινή κράτηση – του Ηγουμένου Εφραίμ, για τον οποίο καταγεγραμμένη είναι μόνο η απαγγελία δίωξής του για κακούργημα (;), χωρίς ωστόσο να συντρέχει κανένα από τα άλλα στοιχεία, το γνωστό σε όλους, νομικούς και μη, τεκμήριο αθωότητας – «ουδείς ένοχος, μέχρις αποδείξεως του εναντίου»- μετατρέπεται σε τεκμήριο ενοχής -«κάθε κατηγορούμενος, ένοχος μέχρις αποδείξεως της αθωότητάς του».

Από την άλλη πλευρά, το συγκεκριμένο περιστατικό, φέρνει στο προσκήνιο τις άδικες προσωρινές κρατήσεις (προφυλακίσεις) σε βαθμό παραλογισμού, που έχουν καταστήσει τον κάθε εμπλεκόμενο με την Δικαιοσύνη πολίτη, έρμαιο των πιο αντιφατικών κρίσεων. Κρίμα…..

Αλεξανδρούπολη       Χριστούγεννα 2011

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ   ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Υποναύαρχος ΛΣ (εα)

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/25/%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%b1%cf%83/

***

Εφραίμ: το άλλοθι του συστήματος

Χαράλαμπος Αποστολίδης

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Πολύ πριν πεθάνει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει το αλησμόνητο ότι «η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο φρενοκομείο». Σήμερα, αν ζούσε, αναρωτιέμαι με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να εκφραστεί για να αποδώσει την κατάστασή μας.

Ανάμεσα στους χειροκροτητές για την προφυλάκιση του Εφραίμ και σε αυτούς που χύνουν πραγματικά ή κροκοδείλια δάκρυα, θέλω να σας εκθέσω ερωτήματα και «δεδομένα», ώστε να δούμε με ένα τρίτο μάτι τόσο τους χειροκροτητές όσο και τους οδυρομένους.

Πρώτον, λέει ο σεβαστός πρώην πρύτανης κ. Σταθόπουλος αλλά και πολλοί άλλοι ότι όλοι είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου. Λένε πολλοί ότι η υπόθεση Βατοπεδίου είναι οικονομικό σκάνδαλο, από το οποίο ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο. Βέβαια είναι τόσο ίσοι όλοι ενώπιον του Νόμου, ώστε οι συμπλεκόμενοι, με το υποτιθέμενο ή πραγματικό σκάνδαλο, πολιτικοί όχι μόνο να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να μας εμπαίζουν, αλλά και η συμμετοχή τους με οποιαδήποτε μορφή συναυτουργίας στο υπό κρίση ακόμη – τονίζω – σκάνδαλο να έχουν βγει στο απυρόβλητο δια της παραγραφής.

Θαυμάζω την ισότητα του φρενοκομείου μας.

Δεύτερον, ο Νόμος λέει ότι η βαρύτητα και μόνο του εγκλήματος, δεν είναι αρκετός λόγος για προφυλάκιση. Πρέπει να συντρέχουν και άλλες αιτίες, δηλαδή ο κατηγορούμενος να είναι ύποπτος φυγής ή να είναι ύποπτος για την τέλεση νέων εγκλημάτων. Σημειώνω ότι ο Εφραίμ από την στιγμή που έγινε κατηγορούμενος πάντοτε εμφανιζόταν σε κάθε κλήση των δικαστικών αρχών, ταξίδεψε πολλές φορές στο εξωτερικό και γύρισε, από την εν γένει δε συμπεριφορά του δεν προκύπτει τέτοια τάση ή προετοιμασία. Οι λογαριασμοί και τα οικονομικά της Μονής είναι δεσμευμένα και κανείς δεν διανοείται να έχει οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με τον Εφραίμ ή το Βατοπέδι, ώστε να μπορεί κανείς βάσιμα να υπονοήσει ότι ο Εφραίμ μπορεί να τελέσει παρόμοια εγκλήματα.

Εκπλήττομαι που ο σεβαστός καθηγητής σε συνέντευξή του προσπαθεί να κάνει ένα παραλληλισμό νομικά απαράδεκτο, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», αλλά για «ξέπλυμα βρώμικου ακινήτου». Με όλο τον σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπό του για τις γνώσεις του στο Αστικό Δίκαιο και την Πολιτική Δικονομία, νομίζω ότι ήδη θα δέχεται τις παρατηρήσεις των συναδέλφων του του Ποινικού Δικαίου για τέτοιου είδους νομικούς σολικισμούς. Επιχαίρουν όλοι την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία επιτέλους έβαλε στην φυλακή ένα «μεγάλο ψάρι», από της οποίας όμως τα δίχτυα ξέφυγε ο Χριστοφοράκος και οι συνεργοί του, συλλήβδην οι μιζαδόροι της Siemens, των υποβρυχίων, τη ferostal, οι οποίοι, παρά την ομολογημένη ενοχή τους, είναι έξω με εγγύηση (Τσουκάτος, Μαντέλης, ο Αγγέλου και πολλοί πολλοί κουμπάροι και άλλοι σφουγγοκωλάριοι). Σας θυμίζω ότι πριν μερικούς μήνες ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά παραιτήθηκε γιατί μεταξύ των άλλων, όπως είπε, δεν ανέχεται να τιμωρεί και να φυλακίζει τον κάθε φτωχοδιάβολο και να μην του επιτρέπει το σύστημα να βάλει μια από αυτές τις πολιτικές βδέλλες στη φυλακή (η έκφραση πολιτικές βδέλλες είναι δικιά μου).

Μπορώ κι εγώ εύκολα να αναθεματίσω τον Εφραίμ και να ταχθώ είτε με τον άλφα «που ανακάλυψε το σκάνδαλο- σιγά τον πολυέλαιο» ή το σκάι «που παρουσιάζει την εκδοχή των θέσεων του Βατοπεδίου». Μπορούμε εύκολα όλοι να μπούμε στον πειρασμό να αναθεματίσουμε τον Εφραίμ, λέγοντας ότι ένας καλόγερος, αφού έχει ορκιστεί στην ιεροσύνη του ακτημοσύνη, πρέπει να μένει μακριά από οικονομικές δοσοληψίες. Ωραίες ιδέες και ωραία λόγια. Ποιος όμως θα μας πει με ποια χρήματα γίνεται το τεράστιο έργο αναστύλωσης και συντήρησης της μονής Βατοπεδίου (έργο ανάλογο με αυτό των κτητόρων της εποχής του Βυζαντίου); Ποιος άραγε θα μας πει ή γιατί δεν μας λένε το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που ασκείται από τη μονή; Γιατί δεν μας λένε αν τελικά έχει ή όχι προσωπική περιουσία ο Εφραίμ ή αν όλες οι «ωφέλειες» που προέκυψαν αφορούν την ιστορική μονή Βατοπεδίου και όχι τον Εφραίμ; Εγώ πάντως έχω να σας πω ότι εάν η ανταλλαγή της Βιστωνίδας με τα κτήματα του δημοσίου συνεχιζόταν, πολλές δουλειές θα άνοιγαν, ενώ τώρα έκλεισαν και ότι ο Εφραίμ ήταν, είναι και θα είναι πολύ καλύτερος διαχειριστής από τα λαμόγια του δημοσίου και του ελληνικού κράτους και ότι πολύς κόσμος, με την σημερινή ανεργία, θα έτρωγε ψωμάκι ενώ τώρα ψωμολυσσάει. Ο αφελής ισχυρισμός ότι έδωσε νεράκι και πήρε ακίνητα, παρακαλώ να απευθύνεται μόνο σε μαμελούκους. Αλίμονο αν αμφισβητήσουμε τα χρυσόβουλα των βυζαντινών αυτοκρατόρων από τα οποία έλκουν την ιδιοκτησία πολλά Πατριαρχικά Ιδρύματα, ακόμα και το ίδιο το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. «Εάλω η Πόλις». Σε κάθε δε περίπτωση προτιμώ τον Εφραίμ να κάνει ανάπτυξη έστω και με όρους κοσμικούς, παρά τον οποιονδήποτε Χρυσοχοείδη, τον οποίο τελευταία (από τις δηλώσεις του κρίνοντας) μάλλον τα νεφελίμ ή οι ελοχίμ των επισκέφτηκαν. Αλλά και εσύ «Άγιε Ηγούμενε» δεν χρειαζόταν ούτε τον Πούτιν να εμπλέξεις ούτε να προσπαθείς να βάλεις από την κερκόπορτα την ρωσική Εκκλησία, της οποίας οι βλέψεις για πρωτοκαθεδρία και υποβάθμιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι παλαιόθεν γνωστές. Μάλλον κακό σου έκανε.

Κλείνοντας, λοιπόν, αυτές τις σύντομες παρατηρήσεις μου, θέλω να τονίσω (με βάση τα γνωστά στοιχεία της υπόθεσης και χωρίς να υπολογίζω ούτε το πρόσωπο ούτε το σχήμα, όπως θα έκανα και με κάθε κατηγορούμενο, ως υπερασπιστής δικηγόρος) ότι η προφυλάκιση-προσωρινή κράτηση του Ηγούμενου Εφραίμ είναι λανθασμένη, λέω δε με πλήρη επίγνωση ότι η προφυλάκιση Εφραίμ, αποτελεί υπό τις παρούσες συνθήκες το άλλοθι του συστήματος, ώστε να συνεχίζει να υπάρχει και να μην διαλυθεί «εις τα εξ’ ων συνετέθη».

Χαράλαμπος Αποστολίδης

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/26/%ce%b5%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%bc-%cf%84%ce%bf-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b8%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82/

***

ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ : META THN ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ!

«Η επιβολή της προσωρινής κράτησης στον ηγούμενο Εφραίμ αποτελεί το πλέον επαχθές από τα προβλεπόμενα στο νόμο μέτρα που μπορούν να επιβληθούν σε πρόσωπο που κατηγορείται για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων και για το οποίο μέχρι την οριστική και...

τελεσίδικη απόφαση επί της υποθέσεως του, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ι. Κονιδάρης κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ.

Ο κ. Κονιδάρης έκανε λόγο για εξάντληση κάθε ορίου αυστηρότητας από την πλευρά του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, επισημαίνοντας ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλείται να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.

«Ο Αρχιμανδρίτης κύριος Εφραίμ καλείται να ανέλθει τον Γολγοθά του καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση. Είναι χρέος του και θα το πράξει, ακριβώς σήμερα που η Χριστιανοσύνη εορτάζει την Γέννηση του Θεανθρώπου, τη Γέννηση δηλαδή της Αγάπης και της Ελπίδας», καταλήγει ο κ. Κονιδάρης.

***

«Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης ...»

Μετά από τα τόσα σκάνδαλα που ακούμε τα τελευταία χρόνια με τους εκατοντάδες - επώνυμους και μη - εμπλεκομένους, η απόφαση της Ελληνικής Δικαιoσύνης να φυλακίσει τον Ηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ – την ημέρα μάλιστα των Χριστουγέννων – δεν επιδέχεται ούτε επιτρέπει σχολιασμό και αναλύσεις.

Γνωρίζουμε όλοι, τόσο το πνεύμα των Χριστουγέννων, όσο όμως και το κλίμα της εποχής που ζούμε.

Δεν πρέπει όμως να αποτελεί για κανέναν Έλληνα έκπληξη η φυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ, τη στιγμή που στην χώρα μας φυλακίστηκε ακομα και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Στην Εκκλησία μας, που είναι τελευταία όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί, στόχος κλιμακούμενων διωγμών και συστηματικής απαξίωσης, όλοι οι Άγιοι, έχουν συκοφαντηθεί, διωχθεί και φυλακισθεί.

Κανείς δεν γνωρίζει τις Βουλές του Θεού για την πορεία που Αυτός έχει επιλέξει για τον Γέροντα Εφραίμ.

Η δομή της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Δικαιoσύνης, αλλά πάνω απ’ όλα, η Δικαιoσύνη του Θεού, δεν αφήνει σε κανένα πιστό Χριστιανό περιθώρια αγωνίας για την τελική έκβαση αυτής της υπόθεσης.

«Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιoσύνης, ότι αυτών εστιν η βασιλεία των ουρανών» (Ματθ. Ε:10).

Κωνσταντίνος Λούλης

Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου

τ. Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10350:l-----r&catid=25:2009-12-18-08-37-46

***

Στη Μονή Βατοπαιδίου μεταβαίνει εσπευσμένα ο Κυριάκος Βελόπουλος

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ιστολογίου μας, ο Βουλευτής Λαος Θεσσαλονίκης Κυριάκος Βελόπουλος, πρόκειται να μεταβεί αύριο το πρωί στο Βατοπαίδι, προκειμένου να στηρίξει τον Ηγούμενο Εφραίμ στις δύσκολες στιγμές που περνάει, διωκόμενος από το ανθελληνικό και αντιχριστιανικό κράτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως, την Παρασκευή, λίγο πριν την έκδοση του εντάλματος σύλληψής του, ο π. Εφραίμ επισκέφθηκε τον Βελόπουλο στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, κατά την επιστροφή του από την Αθήνα, όπου είχε καταθέσει στο Συμβούλιο Εφετών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βελόπουλος πάει στο Βατοπαίδι, αφού τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο βρέθηκε στην Ιερά Μονή, ζητώντας μάλιστα συγνώμη για τις απαράδεκτες δηλώσεις (Βαλτοπέδι, Μεσιτοπέδι κλπ) του κόμματός του για το θέμα το 2008.

Εμείς, παρότι δεν πειθόμαστε από τον Καρατζαφέρη, θεωρούμε σημαντική οποιαδήποτε στήριξη στον Γέροντα Εφραίμ ,απ΄ όπου κι αν προέρχεται.

Το ερώτημα είναι γιατί, κάποια άλλα κόμματα που έχασαν την εξουσία και συκοφαντήθηκαν με την συγκεκριμένη υπόθεση, σιωπούν ένοχα: Η απάντηση είναι, πως φοβούνται μην τους πουν…θρησκόληπτους τα παπαγαλάκια που διασύρουν το Άγιον Όρος Χριστουγεννιάτικα!

Πηγή : http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/12/blog-post_5859.html

***

«Επιχείρηση» τρόμο-θεάματος εναντίον του Αγίου Όρους…

Ένα σκηνικό τρόμου και τελετουργικού αστυνομικού θεάματος στήθηκε γύρω από το Άγιον Όρος για να προφυλακιστεί ο γέροντας Εφραίμ και να διασυρθεί το κάστρο της Ορθοδοξίας: Το Άγιον Όρος!!!

Αυτά τα τεχνάσματα των χολιγουντιανών τρόμο-θεαμάτων αποτελούν το στρατηγικό εφεύρημα της Νέας Τάξης και των σκηνοθετών της βαρβαρότητάς της: Των κρατών, των διεθνών μυστικών υπηρεσιών, των πολιτικών ανδρεικέλων τους και των ποικίλων προπαγανδιστικών «ιερατείων» τους με κυρίαρχο τα ΜΜΕ…

Η τελετουργία αυτή του σκηνοθετημένου τρόμο-θεάματος αποσκοπεί

στη δαιμονοποίηση του «εχθρού»: Του πραγματικού εχθρού της Νέας Τάξης ή του κατασκευασμένου «εχθρού» (τα «σκιάχτρα»), ο οποίος και αυτός ο κατασκευασμένος «εχθρός» χρησιμοποιείται για να διασύρει και να συκοφαντήσει τον πραγματικό εχθρό της πλανητικής κακουργίας: Τις κοινωνικές αντιστάσεις, τα λαϊκά κινήματα, τους εθνικούς ιμάντες-μετερίζια αγωνιστικά και κάθε «ενοχλητικό» αγωνιστή…

Με την προφυλάκιση του γέροντα Εφραίμ και με το σκηνικό του τρόμο-θεάματος που «κύκλωσε» το Άγιον Όρος σηματοδοτείται η εξής «κατασκευή»: Το Άγιον Όρος αποτελεί το «άντρο» του εγκλήματος, το μεγάλο ρασοφόρο «δαίμονα τρομοκράτη» που απειλεί την κοινωνία!!!!

Αυτό παίρνει ακόμα πιο ορατές, αλλά και μακάβριες διαστάσεις αν συνυπολογιστεί και η μέρα της στημένης και σκηνοθετημένης τρόμο-επιχείρησης: Παραμονές Χριστουγέννων, ημέρες έξαρσης και ανάτασης του Ορθόδοξου φρονήματος του ελληνικού λαού.

Και μόνο η επιλογή της ημέρας αποδεικνύει περίτρανα και τελεσίδικα ότι όλη αυτή η βδελυρή πράξη της «Δικαιοσύνης» και το συνακόλουθο τελετουργικό τρόμο-θέαμα, ήταν ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ και σκηνοθετημένα από τους μηχανισμούς της Νέας Τάξης και το πολιτικό παρακράτος των ανδρεικέλων της…

Στο πρόσωπο του μοναχού Εφραίμ «κατασκευάστηκε» η «αφορμή» για να στηθεί όλη αυτή η χοντροκομμένη και ελεεινή τρομοκρατική επιχείρηση εναντίον του Αγίου Όρους και της Ορθοδοξίας.

Αυτή η υπόθεση ξεπερνάει το πρόσωπο του γέροντα Εφραίμ. Είναι μια υπόθεση ΕΘΝΙΚΩΝ και πανανθρώπινων διαστάσεων, διότι καταλύει ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ κάθε ανθρώπινη αξία και κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, καταλύει το ίδιο το Δίκαιο και τους δικούς τους κανόνες του Ποινικού Κώδικα, επιβάλλοντας το φαιό δικτατορικό πρόσταγμα: «Αποφασίζουμε και διατάζουμε»…

Και όλα αυτά με το δόλιο και πολιτικά ιδιοτελή στόχο: Να διασυρθεί και να συκοφαντηθεί, στο πρόσωπο ενός μοναχού, ο μοναχισμός και η Ορθοδοξία, δηλαδή ο εθνικός ιστός της ελληνικής κοινωνίας.

Εδώ πλέον βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ανοικτό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της φασιστικής, νεοταξικής κακουργίας και των ανδρεικέλων της, εναντίον του μοναχισμού και της Ορθοδοξίας, συνακόλουθα εναντίον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας η οποία θεμελιώνει την εθνική της υπόσταση στη ΣΥΝΟΧΗ του Ορθόδοξου φρονήματος…

Η επίθεση εναντίον του μοναχού Εφραίμ μάς αφορά ΟΛΟΥΣ, διότι δεν είναι στενά προσωπική.

Στο πρόσωπο του Εφραίμ διασύρεται και κτυπιέται βάναυσα ο μοναχισμός και η Ορθοδοξία, συνακόλουθα η ελληνική κοινωνία και το Ορθόδοξο φρόνημα (εθνική συνείδηση) του ελληνικού λαού.

Με πρόσχημα τον γέροντα Εφραίμ (κατασκευασμένη «αφορμή») κλιμακώνεται η δικτατορική αυθάδεια των «οργάνων» της πλανητικής χούντας, καθώς και η πραξικοπηματική κατάλυση των πάντων: κάθε εθνικού μετεριζιού ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και κάθε έννοιας Δικαίου και Ηθικής…

Εδώ έχουμε μια αλυσιδωτή συνέχεια του νεοταξικού, κατοχικού ολοκληρωτισμού της χώρας μας, μια συνέχεια της δικτατορικής αυθάδειας του κατεστημένου των ανδρεικέλων και του παρακράτους.

Εδώ έχουμε τη «συνέχεια» των συναινετικών ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΩΝ, τη «συνέχεια» της συναινετικής κατοχής μας, συνακόλουθα της συναινετικής δικτατορίας της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Έχουμε υπογραμμίσει, στο παρελθόν, πολλές φορές: «Σε ένα κατοχικό καθεστώς-αποικία των τραπεζιτών και των τοκογλύφων, οι «θεσμοί» του (το κοινοβούλιο, τα κόμματα, το Δίκαιο κ.λπ…) είναι και αυτοί υπό ΚΑΤΟΧΗ: Ανδρείκελα των ισχυρών…».

Τα ανδρείκελα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αφού εκτέλεσαν, με την αναισθησία του πωρωμένου εγκληματία, ένα μεγάλο πλήθος «συμβολαίων θανάτου» των δημίων-αφεντικών κατά της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της, άνοιξαν συνειδητά και το δρόμο στα ανοικτά πραξικοπήματα της νεοταξικής κακουργίας.

Αυτά, όμως, τα «ανοικτά πραξικοπήματα» δεν μπορούσε μόνο του το ΠΑΣΟΚ να τα ολοκληρώσει. Έτσι διετάχθη από τα μεγάλα αφεντικά (διεθνείς και εγχώριοι «νταβάδες») η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, η οποία μορφοποιήθηκε στην παπαδήμια συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ).

Η ίδια η συγκρότηση αυτής της κυβερνητικής τρόικας ήταν από μόνη της ένα ΑΝΟΙΚΤΟ κοινοβουλευτικό πραξικόπημα (έχουμε γράψει πάνω σ’ αυτό πολλά άρθρα).

Αυτό το ανοικτό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα άνοιξε διάπλατα τις πόρτες αλυσιδωτών πραξικοπημάτων σε όλο το εύρος του εποικοδομήματος…

Η προφυλάκιση του γέροντα Εφραίμ και όλο αυτό το θεατρικό σκηνικό του τρόμο-θεάματος αποτελεί την κλιμάκωση της πραξικοπηματικής τρομοκρατίας: Είναι ένα νέο πραξικόπημα που καταλύει («αποφασίζουμε και διατάζουμε») και τους κανόνες του ποινικού κώδικα, καθώς και κάθε αίσθημα Δικαίου και Ηθικής.

Είναι τερατώδες να κατασκευάζεται ένας μοναχός όχι μόνο «ένοχος», αλλά και «επικίνδυνος εγκληματίας» όταν ακόμα δεν υπάρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ κατηγορητήριο των «εγκλημάτων» και το σπουδαιότερο: Όταν για το ΠΟΛΙΤΙΚΟ σκάνδαλο του Βατοπεδίου η κυβερνητική εξουσία (η πρώτη «ένοχη» αν είναι υπαρκτό το σκάνδαλο) έχει απαλλαχτεί!!!!

Είναι τερατώδες σε ένα «έγκλημα» κατεξοχήν ΠΟΛΙΤΙΚΟ (αν είναι υπαρκτό και όχι κατασκευασμένο) να ευθύνεται ΕΝΑΣ και ΜΟΝΟΣ και μάλιστα, ΕΚΤΟΣ κυβερνητικής εξουσίας, ένας μοναχός!!!

Είναι επίσης πολλαπλά τερατώδες να «κατασκευάζεται» ένας μοναχός σαν «ύποπτος φυγής», όταν ολόκληρη η ιστορία του και το ήθος του, αλλά και η χρόνια και σταθερή του διαμονή και συμπεριφορά δεν ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ, στο ελάχιστο, προς την κατεύθυνση του «ύποπτου φυγής».

Και μόνο αυτό το κατασκευασμένο και αύθαδες τέχνασμα του «υπόπτου φυγής» αποκαλύπτει την υστερική μοχθηρία της διατεταγμένης και σκηνοθετημένης «επιχείρησης»…

Μια στημένη «επιχείρηση» σκανδαλώδους πρόκλησης του ελληνικού λαού και ακραίας ηλιθιότητας, αν σκεφτεί κανείς ότι τα πιο γνωστά «λαμόγια» της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, διαβόητοι κλεφταράδες, ακόμα και αποτρόπαιοι έμποροι ναρκωτικών ή στυγνοί δολοφόνοι δεν προφυλακίζονται ή αποφυλακίζονται με «ανακριτικές εντολές»!!!!

Είναι σκανδαλώδες, τέλος, να μη μιλάει κανείς πολιτικός φορέας γι αυτό το πραξικόπημα της ποινικής αυθάδειας: «Συναίνεση ΣΙΩΠΗΣ»…

Η κυβερνητική, παπαδήμια τρόικα των ανδρεικέλων μοχθεί να μας …σώσει, με τέτοιου είδους πραξικοπήματα θα ασχολείται; Εξ άλλου προϊόν συνταγματικού πραξικοπήματος είναι και αυτή…

Η ηγεσία της Εκκλησίας, όμως, τι πράττει; Θα έπρεπε να έχει ξεσηκώσει τον κόσμο μπροστά σε αυτήν την προκλητική και αποτρόπαια δικτατορική επίθεση κατά του γέροντα Εφραίμ και του Αγίου Όρους.

ΟΣΟΙ σιωπούν μπροστά σε αυτήν την τρόμο-επιχείρηση ουσιαστικά συναινούν στους δόλιους σκοπούς και στα δικτατορικά μέσα της εξουσίας των κατοχικών ανδρεικέλων: Αποτελούν τα στηρίγματα (στην καλύτερη περίπτωση τους «χρήσιμους ηλιθίους») της Νέας Τάξης και είναι συνυπεύθυνοι στο έργο που παίζεται για την ολοκληρωτική διάλυση της εθνικής μας υπόστασης…

Βεβαίως, οι νέοι αποικιοκράτες και το αλαζονικό υπηρετικό τους προσωπικό δεν υπολογίζουν, μέσα στο δικτατορικό τους οίστρο, τη δύναμη της Ορθοδοξίας και τις αγωνιστικές παραδόσεις του ελληνικού λαού…

Με αυτή την τρομοκρατική και σκηνοθετημένη επιχείρηση κατά του Αγίου Όρους, σκάβουν πιο βαθιά το δικό τους λάκκο…

Σύντομα θα το διαπιστώσουν…

Πηγή: http://resaltomag.blogspot.com/2011/12/blog-post_1155.html

***

Προφυλάκιση Εφραίμ: Ο εκθεατρισμός της «δικαιοσύνης»,

των δύο μέτρων και δύο σταθμών

Από το http://massmedia-gr.blogspot.com/

Η απόφαση της προφυλακίσεως του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ δεν ξαφνιάζει, εκνευρίζει θεοσεβείς και μη: Όλους όσους είναι απαλλαγμένοι από την εκτυφλωτική εμπάθεια κατά κληρικών, μοναχών, θρησκείας κι έχουν ανεπτυγμένη την κοινή περί δικαίου συνείδηση.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Το σκεπτικό της ανακρίτριας: ότι ο ηγούμενος Εφραίμ είναι ύποπτος τέλεσης νέων κακουργηματικών πράξεων, είναι εξωφρενικά αβάσιμο και για αυτό ο σεβασμός αυτής της απόφασης της ελληνικής «δικαιοσύνης» δεν μπορεί να θωρηθεί δεδομένος a priori.

Η δημοκοπία των διαπλεκόμενων βαρόνων των ΜΜ“Ε” και των ατιμώρητων κλεφτών πολιτικατζήδων είναι φυσικό να έχει μολύνει ορισμένους εγκεφάλους ανθρώπων με περιορισμένη κριτική ικανότητα. Όμως, είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι και η ελληνική δικαιοσύνη απροκάλυπτά πλέον ενεργεί ως πρωτόσχολος μαθητής, του συστήματος που κατέστρεψε την Ελλάδα, εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις της.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε αποκορύφωμα της πρόκλησης, που φτάνει στα όρια του εμπαιγμού της νοημοσύνης των πολιτών. Από τη μια ο τέως εισαγγελέας Σανιδάς έκανε τα πάντα επί των ημερών του για να μην καταλογιστούν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα (Ερώτ.: Διαπράττοντας κατάχρηση εξουσίας;) και από την άλλη έχουμε σήμερα την απόφαση για προφυλάκιση ενός αγιορείτη και μάλιστα όλως τυχαίως(;) χριστουγεννιάτικα, χωρίς κανένα νομικό έρεισμα που να δικαιολογεί την απόφαση αυτή.

Όχι αδικαιολόγητα, εξαιτίας του χρονικού συμβολισμού, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι στο πρόσωπο του γέροντα Εφραίμ κάποιοι θεοβλαβείς επιδιώκουν, εκτός από τη διαπόμπευση του ιδίου του Εφραίμ, την αναστάτωση του πληρώματος των πιστών της Χριστιανικής Εκκλησίας, τούτες τις άγιες ημέρες που η Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη εορτάζει τη γέννηση του Σωτήρα Χριστού.

Όμως, αυτό που τελικά κατάφεραν οι δημοκρατίζοντες υπηρέτες της «Θέμιδος» είναι να εκθεατρίσουν τον ίδιο το θεσμό της Δικαιοσύνης. Υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, εξυπηρέτησαν τη μικροκομματική σκοπιμότητα και ελαφρά τη καρδία, σαν δήμιοι λειτουργώντας, αποφάσισαν να στερήσουν το πολυτιμότερο αγαθό –την ελευθερία– μόνο από έναν άνθρωπο του αμφισβητούμενου (ενδεχόμενου) σκανδάλου στο οποίο έχει εμπλακεί σχεδόν ολόκληρο το απυρόβλητο κράτος της δικομματικής δικτατορίας της Ελλάδας, καθώς επίσης και συγγενικά πρόσωπα «πρωτοκλασάτων πολιτικών». Αίσχος!

Αυτή η δυσοσμία του αποστήματος (του συστήματος) δεν αντέχεται πλέον. Και οι κρίνοντες, πρέπει κρίνονται και να κατακρίνονται όταν χρειάζεται, μέχρι το δίκαιο να αποχτήσει τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της ομοιόμορφης εφαρμογής του προς όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως!

Με τη σιγουριά ότι τα προαναφερόμενα δεν έγιναν κατανοητά μόνο από τους ιδιοτελείς – έμμισθους προβοκάτορες που υπηρετούν τη «θεσμική σαπίλα», ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα στην «ελληνική» «δικαιοσύνη»!

Μιας που σήμερα, με τη θέλησή Του, γεννιέται –στο παχνί– από τον άνθρωπο, ο δημιουργός του ανθρώπου. Εκείνος που θα προδοθεί από τον άνθρωπό και θα καταδικαστεί από τον άνθρωπο και θα φραγγελωθεί από τον άνθρωπο και θα ξευτιλιστεί από τον άνθρωπό και θα σταυρωθεί από τον άνθρωπο και θα Αναστηθεί για τη σωτηρία του άνθρωπου, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός…

Πηγή: http://olympia.gr/2011/12/25/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b5%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%bc-%ce%bf-%ce%b5%ce%ba%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b7/

***

Αν ο Εφραίμ ήταν Μουφτής θα τον συλλάμβαναν;

Παραμονές λοιπόν της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας, δηλαδή παραμονές των Χριστουγέννων, το Ελληνικό κράτος αποφάσισε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κινήσει τις διαδικασίες του. Βγήκε λοιπόν μια δικαστική απόφαση για την προφυλάκιση του Ηγούμενου (δεν ενδιαφέρει εδώ το ποιος είναι και πως λέγεται) της μεγαλύτερης ίσως Μονής της χώρας και ταυτόχρονα η Εκτελεστική Εξουσία έσπευσε παραμονή των Χριστουγέννων να...

εξασκήσει όλη τη νόμιμη βία της, προκειμένου να εκτελεστεί η προφυλάκιση. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Εφραίμ τις προηγούμενες ημέρες είχε επαφές στην Μόσχα με την κορυφή της εκεί Ορθόδοξης Εκκλησίας και με τον ίδιο τον Πούτιν και φυσικά επέστρεψε πίσω στη χώρα, εν μέσω διεξαγωγής της ποινικής του δίωξης

Δεν είμαστε θρησκόληπτοι, ούτε διαθέτουμε στοιχεία υπέρ ή κατά του κ. Εφραίμ, ούτε στρεφόμαστε εναντίον κάποιας θρησκείας, αλλά αναρωτιόμαστε: Εάν ετύγχανε στη θέση του κ. Εφραίμ να ήταν κάποιος Μουφτής ή κάτι ανάλογο με το αξίωμα του Εφραίμ για τους μουσουλμάνους, θα έδειχνε η ελληνική πολιτεία τον ίδιο ζήλο και την αντίστοιχη γενναιότητα παραμονή του Ραμαζανιού; Κάτι μας λέει ότι δεν θα το αποτολμούσε.

Με άλλα λόγια, πιστεύουμε ότι θα έπρεπε οι δημόσιες αρχές να είναι λίγο πιο προσεκτικές σε σχέση με τον συμβολισμό που εκπέμπουν ορισμένες ενέργειές τους, όπως αυτή παραμονή της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας, ενώ δεν εκπέμπουν άλλες σε σχέση με διώξεις πολιτικών προσώπων.

Όταν όμως μια θρησκεία έχει υποστεί μεγάλη διάβρωση στα μάτια των πιστών της (ανεξάρτητα του ποιος φταίει), τότε και η αντίστοιχη κοινωνική ομάδα ή ο αντίστοιχος λαός έχουν τελειώσει ιστορικά. Ας μην το ψάχνουμε άλλο…

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/12/blog-post_6617.html

***

Βγήκε ο ποντικός Βερύκιος από την τρύπα

στην οποία μπαίνει όταν ακούγεται το όνομα του Άκη

Εξαφανισμένος είναι όταν ακούγεται το όνομα του Άκη, το νούμερο ο Βερύκιος, γνωστός υβριστής και προπαγανδιστής της υπόθεσης Βατοπαιδίου, τον οποίο όμως ο Ρουσόπουλος θεώρησε τελείως ανυπόληπτο και απαξίωσε να του κάνει μήνυση μαζί με τους Ντάσκα, Αυτιά και Βλάχο, οι οποίοι καταδικάστηκαν σαν συκοφάντες.

Ενώ τις προηγούμενες μέρες που ήταν το όνομα του Άκη στην επικαιρότητα, λόγω καταδίκης της Ferrostaal στη Γερμανία, δεν έλεγε τίποτα, βγήκε σήμερα προκειμένου να γλύψει το νέο του και παλιό αφεντικό που προσπάθησε μ'αυτή την υπόθεση να ρίξει τον Καραμανλή, ώστε να έρθει το ΠΑΣΟΚ και να πάρει με αχυρανθρώπους το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ, όπως γράψαμε πριν μερικούς μήνες.

Τσίριζε λοιπόν ο Βερύκιος τις γνωστές μπούρδες, ρωτώντας που πήγαν τα λεφτά από την περιφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία και αν υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία.... ξέρει αυτός από συγκοινωνούντα δοχεία που έθρεφαν την πάρτη του και αλλους στρατιωτικούς συντάκτες για να μη μαθαίνει ο κόσμος τίποτα όταν μάσαγε ο Άκης και ο Γιάννος και να μάθουμε την αλήθεια όταν άρχισαν οι συλλήψεις και οι καταδίκες στη Γερμανία...

ΥΓ. Και φυσικά μην τρώτε κουτόχορτο ότι πίσω από τις επιθέσεις του ALPHA είναι οι γερμανοί, όπως λένε κάποιοι υπερβολικοί επειδή ο κακός γερμανός πουλάει παντού... φυσικά και δεν υπήρχαν Γερμανοί στον ALPHA το 2008 και φυσικά οι Γερμανοί έχουν άριστες σχέσεις και συνεργασία με τον Πούτιν και τους Ρώσους... μόλις πριν 1,5 μήνα εγκαινίασαν τον Nord Stream που θα φέρνει το φυσικό αέριο της Gazprom στη Γερμανία, μέσω δύο αγωγών στον πυθμένα της Βαλτικής θάλασσας, παρακάμπτοντας τους Ουκρανούς και τους Πολωνούς  

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/12/blog-post_3576.html

***

ΟΙ «ΙΟΥΔΕΣ» ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ.

Η αρχή …ξεκίνησε από μερικούς Αγιορείτες μοναχούς, δυο τρεις στον αριθμό, που δεν …άντεξαν την ξαφνική ανάπτυξη της Μονής Βατοπαιδίου.

Ποιοί είναι οι Αγιορείτες, υψηλόβαθμοι μοναχοί, που συνεργάστηκαν με τους βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για να κλείσουν στην φυλακή τον ηγούμενο Εφραίμ;

Ποιoί είναι οι Αγιορείτες, υψηλόβαθμοι μοναχοί, που ανήμερα του περασμένου 15αυγουστου, φιλοξενούσαν σε... φιλικό μοναστήρι μέλος της κυβέρνησης με γνωστό εισαγγελέα, πολέμιο της μονής Βατοπαιδίου;

Ποιοί είναι οι Αγιορείτες, υψηλόβαθμοι μοναχοί, που διαβίβαζαν σε πολιτικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές τότε(2008) δήθεν στοιχεία για την υπόθεση με τις ανταλλαγές ακινήτων της μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού δημοσίου;

Είναι οι Αγιορείτες που κατήγγειλαν τον ηγούμενο Εφραίμ για τις μετακινήσεις του με ελικόπτερο. Και αυτό έγινε μέσα στην Ιερά Κοινότητα.Την ίδια ώρα, επενδύουν σε διάφορα νησιά στον τομέα της ενέργειας και άλλοι εμφανίζονται ως λόγιοι.

Πηγή: http://agioritikovima.gr./2011-07-14-22-28-56/4344-%CE%9F%CE%99-%C2%AB%CE%99%CE%9F%CE%A5%CE%94%CE%95%CE%A3%C2%BB-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%91%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A5-%CE%9F%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A3

***

Ο Εφραίμ ανοίγει την πόρτα για τον Αγγέλου.

Το επόμενο βήμα της Ελληνικής δικαιοσύνης, είναι η προφυλάκιση του Αγγέλου. Ο σκοπός φαινομενικά προφανής. Ο Καραμανλής. Η συγκυρία όμως, έχει παρασκήνιο…

…όπως και η σιωπή της Νέας Δημοκρατίας.

Πως ανέχονται να συλλαμβάνεται ένας ιερωμένος τα Χριστούγεννα, όχι για κάποιο ποινικό παράπτωμα αλλά για μία υπόθεση που:

1. Δεν έχει τεκμηριωθεί ζημία του Δημοσίου.

2. Δεν βρέθηκε ούτε ένα Ευρώ μαύρου χρήματος.

Την ίδια στιγμή που οι μαντελοτσκουκατάκηδες που ζημίωσαν με ΔΙΣ την πατρίδα (αυτά πληρώνουμε), είναι ΕΞΩ!

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η σιωπή αυτή έχει να κάνει με την προχθεσινή δημοσκόπηση που δεν τόλμησε να παιχθεί. Την έθαψαν άρον άρον.

Μήπως υπάρχει κανένα νοσηρό μυαλό δίπλα στον Σαμαρά που

πιστεύει ότι η σύλληψη Εφραίμ είναι “Δώρο”; Λέμε μήπως…

Πηγή: http://olympia.gr/2011/12/25/%ce%bf-%ce%b5%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%bc-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%8c%cf%81%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad/

***

Πιστό στο έργο του το κανάλι των Γερμανών που έφερε τον ΓΑΠ στην εξουσία…

Λυσσασμένα ζητούν την φυλάκιση του Εφραίμ και την παραίτηση του …Πούτιν (σε άλλο ρεπορτάζ).

Από κοντά και το Spiegel, ο περιβόητος Σταθόπουλος του Σημίτη που βλέπει κύκλους Ρωσίας πίσω από τις αντιδράσεις της προφυλάκισης!!

Κάθε Έλληνας πρέπει να ευγνωμωνεί τον Alpha που έφερε στην Ελλάδα τον Γιώργο Παπανδρέου.

Πηγή: http://olympia.gr/2011/12/25/%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bb%ce%b9-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd/

***

ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΗΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ...

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ......

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011. ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΦΩΝΟΥΝΤΑΣ....

ΥΓ.: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΤΡΟΙΚΑ, ΖΗΤΗΣΕ

ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ......

Διαβάστε επίσης από «το Αυτονόητο»

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΒΓΑΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ......

ΕΔΩ http://toaftonoito.blogspot.com/2011/12/blog-post_6143.html

Πηγή: http://resaltomag.blogspot.com/2011/12/blog-post_9841.html

***

'ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ' ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Ρωσία μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να κρίνει προφυλακιστέο τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Η απόφαση είναι «αβάσιμα σκληρή» και «αποκλειστικά πολιτικού χαρακτήρα» δήλωσε στο ...

ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, γραμματέας του Συνοδικού Τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων, αρμόδιος για τις διορθόδοξες σχέσεις.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε ότι μπορεί να σχετίζεται και με την πρόσφατη επίσκεψη του ηγουμένου στη Ρωσία συνοδεύοντας την Τίμια Ζώνη.

«Πρόκειται για πρωτοφανές συμβάν και είναι φυσικό που ανησυχούμε. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ο γέροντας Εφραίμ είναι για κάτι ένοχος, η σύλληψη του καθηγουμένου ενός μοναστηριού, ενός μοναχού αποτελεί υπερβολικό μέτρο» συνέχισε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι δύσκολο να κρίνει κανείς εάν υπάρχει βασιμότητα στην απόφαση της σύλληψης, γιατί για αυτό χρειάζεται καλή γνώση τόσο της ελληνικής νομοθεσίας, όσο και των στοιχείων της υπόθεσης, όμως και μόνο το γεγονός της σύλληψης του γέροντος Εφραίμ, πολύ περισσότερο, που σήμερα εορτάζονται στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα «προκαλεί μεγάλα ερωτήματα».

«Σε πολλούς πιστούς στην Ελλάδα αυτό θα χαλάσει τη γιορτή» εκτίμησε ο Ρώσος ιερωμένος.

Εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή του, γιατί «η νέα έξαρση αυτής της υπόθεσης άρχισε αμέσως μετά την θριαμβευτική επιστροφή του πατέρα Εφραίμ με την Αγία Ζώνη από τη Ρωσία, μπορεί να είναι μια τυχαία σύμπτωση, όμως πολλοί άνθρωποι βλέπουν εδώ κάποια σχέση, κάποιο πολιτικό παρασκήνιο».

Η αντιπροσωπεία της Μονής συνόδευσε την Αγία Ζώνη, η οποία εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα σε 11 ρωσικές πόλεις μεταξύ 20 Οκτωβρίου-28 Νοεμβρίου.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, το Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, το οποίο είχε την πρωτοβουλία της πρόσκλησης του ηγουμένου στη Ρωσία και τελεί υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Γιακούνιν, προσωπικού φίλου του Βλ.Πούτιν, εξέφρασε επίσης έντονες αντιδράσεις.

Ο πρωθυπουργός Βλ.Πούτιν συναντήθηκε πρόσφατα δύο φορές με τον ηγούμενο Εφραίμ στη Μόσχα, κατά την άφιξη της Αγίας Ζώνης και εν συνεχεία στην κατοικία του, όπου είχε προσκαλέσει την αντιπροσωπεία της Μονής.

Με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα Μιχαήλ Γιάκουσεφ στο Facebook δημιουργήθηκε ομάδα υποστήριξης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, όπου καλούνται να υπογράψουν και να αφήσουν τα σχόλιά τους Ρώσοι πολίτες, καθώς, κατά τον κ. Γιάκουσεφ «όσοι γνωρίζουμε τον γέροντα Εφραίμ είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι η δικαστική διαδικασία είναι αστήρικτη και πολιτικά εξαρτημένη».

Όπως σημειώνεται στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και άλλα ρωσικά ΜΜΕ, που μεταδίδουν καθημερινά τις εξελίξεις από το Άγιον Όρος, η Τίμια Ζώνη εκτίθεται κάθε χρόνο σε λαϊκό προσκύνημα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, που ζητούν επίμονα να οργανωθεί η επίσκεψή της και μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία, κατ' εξαίρεση.

Η Μονή έχει στο παρελθόν απορρίψει τουλάχιστον δύο προσκλήσεις για μεταφορά της Ζώνης στις ΗΠΑ και τη Ρουμανία.

***

«Φυλακή» για τον Εφραίμ η Μονή Βατοπεδίου. Κλινήρης και φρουρούμενος.

Φρουρούμενος στο κελί του στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου παραμένει κλινήρης ο ηγούμενος Εφραίμ, που παρουσίασε υψηλό πυρετό και απορρύθμιση σακχάρου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου.

 

Τη σχετική απόφαση έλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Παπαματθαίου, που μετέβη στη Mονή, συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, Κωνσταντίνου Παπουτσή, για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών και αφού ο κ. Εφραίμ υπεβλήθη εκ νέου σε εξετάσεις από ιατροδικαστή που τους συνόδευε.

Οι εξελίξεις αναμένεται να απασχολήσουν την Ιερά Κοινότητα στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας.

Νωρίτερα το Σάββατο, το Κέντρο Υγείας Καρυών, αλλά και ο δικηγόρος του, ο οποίος μίλησε στο Mega, επιβεβαίσαν τις πληροφορίες ότι ο ηγούμενος είχε μεταβεί στη Μονή Βατοπεδίου και βρισκόταν κλινήρης, καθώς παρουσιάζει απορρύθμιση του σακχάρου και υψηλό πυρετό.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του κ. Εφραίμ, εντός των επόμενων δύο-τριών ημερών, ο ηγούμενος θα παραδοθεί αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών, αφού προηγουμένως αναρρώσει πλήρως και διευθετήσει εκκρεμότητες, που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της Μονής εν τη απουσία του.

Επιστολή στον εισαγγελέα

Πρωτοβουλία για την αναθεώρηση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών ανέλαβαν εκπρόσωποι του πνευματικού και επιστημονικού κόσμου της χώρας, με επιστολή τους προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.

Σε αυτήν αναφέρουν: «Έγκριτοι νομικοί μας βεβαιώνουν ότι σύμφωνα με τον νόμο, για να προφυλακιστεί κάποιος κατηγορούμενος που κατηγορείται για έγκλημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος θα πρέπει να κριθεί ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, ότι ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής και υπάρχει κίνδυνος να μη εμφανιστεί στο δικαστήριο να δικαστεί κλπ., ότι οι περιοριστικοί όροι (δηλ. χρηματική εγγύηση, απαγόρευση εξόδου, εμφάνιση ενώπιον Αστυνομικής Αρχής) δεν επαρκούν και επιπροσθέτως ότι ο κατηγορούμενος κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα ή σε βαρύτερες περιπτώσεις με βάση συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα. Μάλιστα η κατά το νόμο βαρύτητα της αποδιδόμενης πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης».

Στην επιστολή ειδική αναφορά γίνεται για τη ζωή και το έργο του ηγούμενου Εφραίμ: «Δεν γνωρίζουμε την αιτιολογία του Δικαστικού Συμβουλίου. Γνωρίζουμε όμως τη βιωτή του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και την πνευματικότητα αυτού και βεβαιώνουμε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε βεβαίως και επικίνδυνος για την τέλεση άλλων αδικημάτων. Είναι δε γνωστό ότι εγκαταβιώνει στη Μονής της μετανοίας του όπου και ποιμαίνει 120 μοναχούς. Μας είναι αδιανόητο να εξομοιώνεται η προσωπικότητα του Γέροντος με καθ' έξιν και επικίνδυνους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου».

Το χρονικό της Παρασκευής

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Παρασκευή, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο οποίος είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση της ανταλλαγής των ακινήτων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της μονής.

Το δικαστικό συμβούλιο, με την απόφασή του, έλυσε τη διαφωνία που είχε προκύψει μετά την απολογία του κατηγορουμένου ανάμεσα στην εφέτη ειδική ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού, και τον εισαγγελέα Παναγιώτη Ματζούνη.

Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ ο εισαγγελέας ότι ο κ. Εφραίμ πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος, η ανακρίτρια συντάσσει το ένταλμα προσωρινής κράτησης. Το ένταλμα στη συνέχεια θα προωθηθεί στο ΑΤ Καρυών, προκειμένου να εκτελεσθεί το συντομότερο δυνατόν, καθώς μεσολαβεί και η αργία των Χριστουγέννων.

Από την αστυνομία τονίζεται ότι δεν μπορεί αστυνομικό όργανο να εισέλθει σε μονή του Αγίου Όρους, χωρίς γραπτή άδεια εισαγγελέα, αλλά πληροφορίες και από την πλευρά των συνηγόρων του Εφραίμ, αναφέρουν ότι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου θα παραδοθεί αυτοβούλως.

Παράλληλα, ο συνήγορος του ηγουμένου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου, κ. Αλεξανδρής, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως θεωρεί άδικη την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών και τόνισε πως εξίσου άδικη είναι και η μεταχείριση του γέροντα.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου δεν θα αποφύγει τη Δικαιοσύνη και θα συνεργαστεί, όπως ακριβώς είχε κάνει και στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, ανέφερε την πρώτη κλήση που είχε δεχθεί ο Εφραίμ, στις 29 Νοεμβρίου, από την εφέτη ειδική ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού.

Ο ηγούμενος μία μέρα πριν, σύμφωνα με τον κ. Αλεξάκη, επέστρεψε κατάκοπος από το ταξίδι του στη Ρωσία το μεσημέρι, αλλά πήγε την επομένη στην ανακρίτρια. Τέλος, υπογράμμισε πως ο Εφραίμ δεν είναι φυγάς.

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/12/blog-post_5923.html

Αγια σελίδα υπέρ Εφραίμ στo Facebook

Ο Εφραίμ φρουρείται κλινήρης στο κελί του στη Μονή Βατοπεδίου ύστερα από τον υψηλό πυρετό και την απορρύθμιση σακχάρου που λίγες ώρες μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψής του, γνωστοποιήθηκε ότι προέκυψαν.

Το μεσημέρι το Σαββάτου ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, συνοδεία του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής και αστυνομικών, πέρασαν την πόρτα του Αγίου Όρους προκειμένου να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης.

Τελικά, ύστερα από αποόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κ. Αντ. Παπαματθαίου, ο οποίος μετέβη στη Mονή συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής και αφού ο κ. Εφραίμ υπεβλήθη εκ νέου σε εξετάσεις από ιατροδικαστή που τους συνόδευε, αποφασίστηκε ο αρχιμανδρίτης να παραμείνει φρουρούμενος στη Μονή μέχρι την αποθεραπεία του.

Αντιδράσεις στη ρωσική εκκλησία

Η απόφαση για τη σύλληψη του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου αρχιμανδρίτη Εφραίμ είναι «αβάσιμα σκληρή» και «αποκλειστικά πολιτικού χαρακτήρα» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ο γραμματέας του Συνοδικού Τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων, αρμόδιος για τις διορθόδοξες σχέσεις πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο οποίος δεν απέκλεισε ότι μπορεί να σχετίζεται και με την πρόσφατη επίσκεψη του ηγουμένου στη Ρωσία συνοδεύοντας την Τίμια Ζώνη.

«Πρόκειται για πρωτοφανές συμβάν και είναι φυσικό που ανησυχούμε. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ο γέροντας Εφραίμ είναι για κάτι ένοχος, η σύλληψη του καθηγουμένου ενός μοναστηριού, ενός μοναχού αποτελεί υπερβολικό μέτρο», δήλωσε ο πατέρας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι δύσκολο να κρίνει κανείς εάν υπάρχει βασιμότητα στην απόφαση της σύλληψης, γιατί γι' αυτό χρειάζεται καλή γνώση τόσο της ελληνικής νομοθεσίας, όσο και των στοιχείων της υπόθεσης, όμως και μόνο το γεγονός της σύλληψης του γέροντος Εφραίμ, πολύ περισσότερο, που σήμερα εορτάζονται στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα «προκαλεί μεγάλα ερωτήματα».

«Σε πολλούς πιστούς στην Ελλάδα αυτό θα χαλάσει τη γιορτή», εκτίμησε ο Ρώσος ιερωμένος.

Εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή του, γιατί «η νέα έξαρση αυτής της υπόθεσης άρχισε αμέσως μετά την θριαμβευτική επιστροφή του πατέρα Εφραίμ με την Αγία Ζώνη από τη Ρωσία, μπορεί να είναι μια τυχαία σύμπτωση, όμως πολλοί άνθρωποι βλέπουν εδώ κάποια σχέση, κάποιο πολιτικό παρασκήνιο», συμπλήρωσε ο κ. Γιακιμτσούκ στο ρωσικό πρακτορείο.

Η αντιπροσωπεία της Μονής Βατοπεδίου συνόδευσε την Αγία Ζώνη, η οποία εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα σε 11 ρωσικές πόλεις το διάστημα 20 Οκτωβρίου έως 28 Νοεμβρίου.

Χθες, με ανακοίνωσή του, διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη σύλληψη Εφραίμ το Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, το οποίο είχε την πρωτοβουλία της πρόσκλησης του ηγουμένου στη Ρωσία και τελεί υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Γιακούνιν, προέδρου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, προσωπικού φίλου και ομοϊδεάτη του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν. O κ. Πούτιν συναντήθηκε πρόσφατα δύο φορές με τον ηγούμενο Εφραίμ στη Μόσχα, κατά την άφιξη της Αγίας Ζώνης και εν συνεχεία στην κατοικία του, όπου είχε προσκαλέσει την αντιπροσωπεία της Μονής.

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com/σελίδα-υπέρ-εφραίμ-στo-facebook-έστησαν-ρώσοι-μοναχοί-102317850.html

***

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

«Πολιτικού χαρακτήρα» για τη ρωσική εκκλησία η προφυλάκιση του Εφραίμ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Ρωσία μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να κρίνει προφυλακιστέο τον ηγούμενο Εφραίμ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Η απόφαση είναι «αβάσιμα σκληρή» και «αποκλειστικά πολιτικού χαρακτήρα» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, γραμματέας του Συνοδικού Τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων, αρμόδιος για τις διορθόδοξες σχέσεις.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε ότι μπορεί να σχετίζεται και με την πρόσφατη επίσκεψη του ηγουμένου στη Ρωσία συνοδεύοντας την Τίμια Ζώνη.

«Πρόκειται για πρωτοφανές συμβάν και είναι φυσικό που ανησυχούμε. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ο γέροντας Εφραίμ είναι για κάτι ένοχος, η σύλληψη του καθηγουμένου ενός μοναστηριού, ενός μοναχού αποτελεί υπερβολικό μέτρο» συνέχισε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι δύσκολο να κρίνει κανείς εάν υπάρχει βασιμότητα στην απόφαση της σύλληψης, γιατί για αυτό χρειάζεται καλή γνώση τόσο της ελληνικής νομοθεσίας, όσο και των στοιχείων της υπόθεσης, όμως και μόνο το γεγονός της σύλληψης του γέροντος Εφραίμ, πολύ περισσότερο, που σήμερα εορτάζονται στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα «προκαλεί μεγάλα ερωτήματα».

«Σε πολλούς πιστούς στην Ελλάδα αυτό θα χαλάσει τη γιορτή» εκτίμησε ο Ρώσος ιερωμένος.

Εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή του, γιατί «η νέα έξαρση αυτής της υπόθεσης άρχισε αμέσως μετά την θριαμβευτική επιστροφή του πατέρα Εφραίμ με την Αγία Ζώνη από τη Ρωσία, μπορεί να είναι μια τυχαία σύμπτωση, όμως πολλοί άνθρωποι βλέπουν εδώ κάποια σχέση, κάποιο πολιτικό παρασκήνιο».

Η αντιπροσωπεία της Μονής συνόδευσε την Αγία Ζώνη, η οποία εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα σε 11 ρωσικές πόλεις μεταξύ 20 Οκτωβρίου-28 Νοεμβρίου.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, το Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, το οποίο είχε την πρωτοβουλία της πρόσκλησης του ηγουμένου στη Ρωσία και τελεί υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Γιακούνιν, προσωπικού φίλου του Βλ.Πούτιν, εξέφρασε επίσης έντονες αντιδράσεις.

Ο πρωθυπουργός Βλ.Πούτιν συναντήθηκε πρόσφατα δύο φορές με τον ηγούμενο Εφραίμ στη Μόσχα, κατά την άφιξη της Αγίας Ζώνης και εν συνεχεία στην κατοικία του, όπου είχε προσκαλέσει την αντιπροσωπεία της Μονής.

Με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα Μιχαήλ Γιάκουσεφ στο Facebook δημιουργήθηκε ομάδα υποστήριξης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, όπου καλούνται να υπογράψουν και να αφήσουν τα σχόλιά τους Ρώσοι πολίτες, καθώς, κατά τον κ. Γιάκουσεφ «όσοι γνωρίζουμε τον γέροντα Εφραίμ είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι η δικαστική διαδικασία είναι αστήρικτη και πολιτικά εξαρτημένη».

Όπως σημειώνεται στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και άλλα ρωσικά ΜΜΕ, που μεταδίδουν καθημερινά τις εξελίξεις από το Άγιον Όρος, η Τίμια Ζώνη εκτίθεται κάθε χρόνο σε λαϊκό προσκύνημα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, που ζητούν επίμονα να οργανωθεί η επίσκεψή της και μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία, κατ' εξαίρεση.

Η Μονή έχει στο παρελθόν απορρίψει τουλάχιστον δύο προσκλήσεις για μεταφορά της Ζώνης στις ΗΠΑ και τη Ρουμανία.

                                                                       Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231143399

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel