Ζωηφόρος

Όλη η αρθογραφία σχετικά με τη δίωξη του Γέροντα Εφραίμ,

Όλη η αρθογραφία σχετικά

με τη δίωξη του Γέροντα Εφραίμ


***

Άδικη και αδικαιολόγητη η προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ

του Σπύρου Μπαζίνα

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε, παραμονές Χριστουγέννων, η είδηση ότι το δικαστικό συμβούλιο Εφετών Αθηνών ήρε την διαφωνία ανάμεσα στον Εισαγγελέα και στην Ανακρίτρια, αποφασίζοντας την προφυλάκιση το Αρχιμανδρίτη Γέροντα Εφραίμ, Καθηγούμενου του Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, μιας από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες Μονές της Ορθοδοξίας σε όλη την οικουμένη.

Δεν είναι ακόμη γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν το δικαστικό συμβούλιο σε αυτή την απόφαση.

Όμως, όπως γράφηκε (βλ. σχόλιο Χρ. Κοσμίδη στην «Romfea.gr» 23.12.2011), σύμφωνα με τον νόμο, προφυλάκιση επιτρέπεται μόνο όταν ο κατηγορούμενος είναι αγνώστου διαμονής, ετοιμάζεται να διαφύγει, έχει ιστορικό φυγόδικου η φυγόποινου, ή υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.

Το τελευταίο δε περιστατικό πρέπει να προκύπτει από ειδικώς αναφερόμενα περιστατικά του πρότερου βίου του ή από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αδικήματος που του αποδίδεται.

Υπάρχει καμία αμφιβολία σε οποιοδήποτε νουνεχή άνθρωπο ότι οι λόγοι αυτοί δεν μπορούν να συντρέχουν στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ; Ο Γέροντας Εφραίμ αποτελεί μια παγκόσμια αναγνωρισμένη πνευματική μορφή της Ορθοδοξίας που μόλις προ ολίγων εβδομάδων δόξαζε την Ελλάδα στην Ρωσία και γύρισε για να ποιμάνει το ποίμνιο του και συμπαρασταθεί στον χειμαζόμενο λαό.

Όπως γράφηκε, (βλ. «Ρομφαία», 14.11.2011), τα έσοδα από το προσκύνημα στην Αγία Ζώνη από εκατομμύρια Ρώσους θα διατεθούν για να ενισχυθούν τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής. Έχει έντονη πνευματική και κοινωνική παρουσία στην Χώρα και οι εκδηλώσεις αγάπης και αφοσίωσης του πιστού λαού στο πρόσωπο του είναι κοινά γνωστές (βλ. «Romfea.gr» 31.10., 19. και 26.11.2011).

Πρόσφατα, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Ελισαίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, δήλωσε με παρρησία (ενώ άλλοι κρύβονται, ως μη όφειλαν) ότι ο Γέροντας Εφραίμ ζει και αναπνέει μέσα στην γνήσια αγιορείτικη παράδοση, που διδάχτηκε από τον πολιό Γέροντα του Ιωσήφ, πνευματικό τέκνο του Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή, του νέου πολιστή του Αγίου Όρους και των Μοναστηριών όλου του κόσμου.

Είναι τεράστια η χιλιετής πνευματική, εθνική, κοινωνική και φιλανθρωπική πρόσφορα του Βατοπαιδίου, υπό την φωτισμένη καθοδήγηση του Γέροντα Εφραίμ την τελευταία εικοσαετία. Χωρίς υπερβολή, το Βατοπαίδι είναι κυριολεκτικά ο μέγας ευεργέτης της Ελλάδος.

Χιλιάδες είναι τα στρέμματα γης που το Βατοπαίδι δώρισε στο ελληνικό Κράτος για την αποκατάσταση ακτημόνων (εκατομμύρια τα στρέμματα γης που δώρισε το Άγιον Όρος). Χιλιάδες οι προσκυνητές που παραμυθούνται και οικοδομούνται στο Βατοπαίδι κάθε χρόνο (πάνω από εκατομμύριο στο Άγιον Όρος).

Εκατομμύρια οι πιστοί σε όλη την οικούμενη που αποβλέπουν προς το Άγιον Όρος στο σύνολο του (μαζί με το Βατοπαίδι) ως την κιβωτό που διασώζει έως σήμερα την εμπειρία της πνευματικής παράδοσης του Χριστιανισμού.

Αυτή η εμπειρία μπορεί να λειτουργήσει ως ναυαγοσωστικό για την Ελλάδα και τον κόσμο όλο. Πως γίνεται το δικαστικό συμβούλιο με την προφυλάκιση να απορφανίζει το Βατοπαίδι και να ενοχοποιεί στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης ένα Αγιορείτη Μοναχό, προτού καν δικαστεί και καταδικαστεί, και μαζί του όλο το Άγιον Όρος και την Εκκλησία;

Τι θα κάνουν οι αρχές αν στην φυλακή αρχίσουν να τον επισκέπτονται ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος, Αρχηγοί άλλων Εκκλησιών η και Κρατών, προσωπικότητες και χιλιάδες από όλο τον κόσμο, μαρτυρώντας για το γνήσιο αγιορείτικο ήθος του; Πως είναι δυνατόν να γίνονται όλα αυτά ενώ στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης συγκαταλέγεται ένας από τους βασικούς διώκτες του Βατοπαιδίου;

Όσον αφορά την διαμονή του Γέροντα Εφραίμ, υπάρχει πιο γνωστή και αναγνωρίσιμη διαμονή στην παγκόσμια Ορθοδοξία από το Άγιον Όρος και το Βατοπαίδι;! Είναι δυνατόν να υποστηριχτεί ότι θα εγκαταλείψει το καθήκον του, το οποίο πιστά επιτελεί επί μακρά σειράν ετών στην Μονή της μετανοίας του, και θα γίνει ξαφνικά αγνώστου διαμονής;!

Θα εγκαταλείψει τα πνευματικά του τέκνα και τον λαό που συρρέει στο Βατοπαίδι σε ένα παλλαϊκό δημοψήφισμα για την άδικη δίωξη του; Τέλος, ποιά αδικήματα μπορεί να τελέσει και είναι τόσο επικίνδυνος ώστε να προφυλακισθεί; Πως μπορεί να διαπράξει άλλη απιστία κατά του δημοσίου, αφού πλέον πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί φοβούνται να του πουν και καλημέρα;!

Πως μπορεί να διαπράξει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφού οι λογαριασμοί της Μονής παραμένουν δεσμευμένοι, ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμη καμία παράνομη συναλλαγή;! Η εξομοίωσή του με καθ΄ έξιν εγκληματίες ξεπερνά όχι μόνο νομική αλλά και κάθε λογική κρίση!

Είναι δυνατόν οι ελληνικές δικαστικές αρχές να αποφασίζουν την προφυλάκιση ενός Αγιορείτη Μοναχού, ενώ (με το προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης) επικίνδυνοι εγκληματίες αφήνονται να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να τρομοκρατούν τον λαό;

Ο Αγιορείτης Μοναχός, που η παρουσία του και η μαρτυρία ζωής του στον σύγχρονο κόσμο αναπαύει εκατομμύρια Έλληνες και ορθόδοξους από όλη την οικούμενη, είναι το πρόβλημα για την ελληνική έννομη τάξη;!

Εφόσον δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την προφυλάκιση, η προφυλάκιση είναι αδικαιολόγητη. Παρέλκει δε κάθε λεπτομερής συζήτηση για την ουσία της υπόθεσης.

Δεν δικαιολογείται δε η προφυλάκιση, ακόμη κι αν υπήρχαν βάσιμες ενδείξεις ενοχής, εφόσον δεν είναι αγνώστου διαμονής, ύποπτος φυγής η τέλεσης άλλων αδικημάτων.

Αλλά μήπως υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για την τέλεση αδικήματος; Ποια είναι η κύρια κατηγορία κατά του Γέροντα Εφραίμ;

Ότι δήθεν, ενώ γνώριζε ότι η Βιστωνίδα δεν ανήκει στην κυριότητα της Μονής, άσκησε πιέσεις σε πολιτικά πρόσωπα, δημοσίους λειτουργούς και νομικούς συμβούλους του κράτους να αναγνωρίσουν την κυριότητα υπέρ της Μονής Βατοπαιδίου και στη συνέχεια να ανταλλάξει αυτή με ακίνητα του Δημοσίου (τα περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είναι παντελώς έωλα και αναπόδεικτα).

Μήπως παραβλέπεται το γεγονός ότι τα τελευταία εκατό χρόνια η πολιτεία αναγνώρισε δύο φορές ότι ιδιοκτήτρια της Λίμνης Βιστωνίδας είναι η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και ότι επιφανείς νομικοί τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα έχουν γνωμοδοτήσει υπέρ των δικαίων της Μονής; Μήπως παραθεωρείται το γεγονός ότι το θέμα αυτό εκκρεμεί σήμερα ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών δικαστηρίων.

Πως προχωρεί σε προκαταρκτική κρίση ένα δικαστικό συμβούλιο για ένα θέμα το οποίο είναι της αρμοδιότητας των πολιτικών δικαστηρίων και στο οποίο τα πολιτικά δικαστήρια δεν έχουν εκδώσει ακόμη τελεσίδικη απόφαση;

Έλαβε υπόψη του το δικαστικό συμβούλιο την πρόταση της Μονής να επιστραφούν όλα τα ακίνητα και το ζήτημα του ιδιοκτησιακού να κριθεί από τα πολιτικά δικαστήρια, πράγμα που κρίθηκε νόμιμο από την Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και έγινε δεκτό από τον τέως Υπουργό Οικονομικών κ. Παπαθανασίου;

Έλαβε υπόψη του το δικαστικό συμβούλιο ότι ο Υπουργός Οικονομικών που διαδέχθηκε τον κ. Παπαθανασίου, κ. Παπακωνσταντίνου, ανακάλεσε την απόφαση του προκατόχου του και οδήγησε την υπόθεση στα δικαστήρια; Ποιος προκαλεί ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο ο Γέροντας Εφραίμ ή ο κ. Παπακωνσταντίνου που σε μία περίοδο κρίσης για την Ελλάδα δεν δέχθηκε να πάρει πίσω τα ακίνητα (συμπεριλαμβανομένου και του Ολυμπιακού ακινήτου) που του προσέφερε η Μονή;

Έλαβε υπόψη του το δικαστικό συμβούλιο ότι ο Γέροντας Εφραίμ θα διέπραττε απιστία μόνο αν δεν υπερασπιζόταν τα δίκαια της Μονής του και δεν διεκδικούσε την περιουσία της Μονής.

Γιατί έσπευσε το δικαστικό συμβούλιο να προφυλακίσει ένα σεβάσμιο Γέροντα και μαζί του τον πιστό λαό, το Άγιον Όρος και την Εκκλησία παραμονή Χριστουγέννων, μετατρέποντας τα Χριστούγεννα σε Μεγάλη Πέμπτη για τον πιστό λαό (που θα περιμένει πάντως την ανάσταση); Δεν σκέφτηκαν καθόλου οι δικαστές τους συνειρμούς που θα προκαλέσουν στον λαό ότι ενεργούν κατ’ εντολή αυτών που βυσσοδομούν κατά της Εκκλησίας βγάζοντας τα απωθημένα τους κάθε χρόνο Χριστούγεννα και Πάσχα;

Αν η τυχόν σύλληψη και η διακομιδή του Γέροντα Εφραίμ γίνει θέαμα στις τηλεοράσεις για να διαπομπευτεί εκείνος, το Άγιον Όρος και όλη η Εκκλησία άγιες ημέρες, δεν θα δυσφημιστεί η ελληνική δικαιοσύνη και πολιτεία στο σύνολο της ωσάν να συμμετείχε σε σκηνοθεσία από χολιγουντιανό σκηνοθέτη;

Είναι ατελείωτα τα ερωτήματα στα οποία η μόνη λογική απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει νομικό, ουσιαστικό και ηθικό έρεισμα στην κρίση του δικαστικού συμβουλίου για την προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ, όπως ήδη επισημάνθηκε και από έγκυρους νομικούς και δικαστικούς κύκλους, προσβάλλεται το περί δικαίου αίσθημα, αλλά και το φιλότιμο, λαού και κλήρου, και εκτίθεται η δικαιοσύνη.

Εν όψει όλων των ανωτέρω, θα ήθελα να εκφράσω την ευχή να ασκήσει άμεσα αναίρεση ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο μόνος που έχει δικαίωμα να ασκήσει ένδικο μέσο κατά του βουλεύματος που αίρει τη διαφωνία μεταξύ Ανακριτή και Εισαγγελέα για την προσωρινή κράτηση, και να διασώσει έτσι ο,τι απέμεινε από την αξιοπιστία της δικαιοσύνης.

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ευχή το Οικουμενικό Πατριαρχείο με επικεφαλής τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη και τα άλλα Ορθόδοξα Πατριαρχεία, το Άγιον Όρος και σύσσωμη η Εκκλησία της Ελλάδος με επικεφαλής τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο να συμπαρασταθούν ενωμένοι στον Γέροντα Εφραίμ.

Το οφείλουν προς εκείνο ως αδελφό, ακόμη κι αν ήταν ένοχος, αλλά το οφείλουν και στον πιστό λαό και προ πάντων στον Θεό, αλλά και στην Πατρίδα. Για την διωκόμενη Εκκλησία, κλήρο και λαό, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παρά να αντιδράσει πάντα μέσα στα όρια της νομιμότητας, να αφυπνιστεί και, αν χρειαστεί, να μετατρέψει την φυλακή σε τόπο προσκυνήματος, και ό,τι κι αν γίνει, να αγωνιστεί για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας της Πατρίδας. Όπως σωστά γράφηκε, για τον Γέροντα Εφραίμ, την Βατοπαιδινή Αδελφότητα, το Άγιον Όρος και την Εκκλησία στο σύνολο της, η δοκιμασία αυτή είναι μια ευκαιρία πνευματικών αναβάσεων.

***

Η Μασωνία χτυπά Χριστουγεννιάτικα την καρδιά της Ορθοδοξίας

του Αρχιμ. Νεκτάριου Μουλατσιώτη

Την αγανάκτηση τον προβληματισμό και την οργή ολοκλήρου της Εκκλησίας έχει προκαλέσει η ΑΔΙΚΗ απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ.

Θεωρούμε ότι η Μασωνία και όλες οι σκοτεινές δυνάμεις που πολεμούν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, τον κλήρο και τον λαό του Θεού, κάθε παρόμοια εποχή Χριστουγέννων ή εορτής του Πάσχα επιφέρουν χτυπήματα στο σώμα της Εκκλησίας.

Το αυτό έπραξαν και εφέτος, Χριστούγεννα του 2011.

Η Μασωνία και οι εχθροί του χριστιανισμού δείχνουν τα δόντια τους προς την Ορθοδοξία και τον Χριστό, χτύπησαν ανήμερα Χριστουγέννων την καρδιά των πιστών, την καρδιά της Ορθοδοξίας.

Τα λαμόγια της πολιτικής που διέλυσαν το κράτος μας, κυκλοφορούν ελεύθερα σήμερα και οι σκοτεινές δυνάμεις θέλουν επειγόντως τον Ηγούμενο της μεγαλυτέρας Μονής της Ελλάδος στη φυλακή.

Ξεκινούν οι σκοτεινές δυνάμεις άσχημο πόλεμο!

Οι αγιορείτες πατέρες ας αντιδράσουν ΤΩΡΑ ομόφωνα, διότι δεν θα αργήσει να έρθει η σειρά τους και οι εχθροί της πίστεώς μας ξέρουν και έχουν όλα τα μέσα και τον τρόπο τους για να χτυπήσουν την πίστη μας.

Ακούγεται πως το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει τεράστιο οικονομικό έλεγχο των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, για όλα τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν παραλάβει, ερευνώντας ταυτόχρονα το που και πως διετέθησαν.

Άραγε οι πολιτικοί δεν βλέπουν την αναστήλωση όλων των Μονών του Αγίου Όρους; Γιατί κάνουν τους τυφλούς; Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σκοπό έχουν ή να φυλακίσουν τους Ηγουμένους ή να τους εκβιάσουν, δημιουργώντας και γι’ αυτούς τεχνητά σκάνδαλα, αρχίζοντας μετά τον έντεχνο εκβιασμό των Ιερών Μονών λέγοντάς τους:

«Αν δεν θέλετε να μπείτε στη φυλακή – έστω κι αν είναι αθώοι σαν τον Γέροντα Εφραίμ – επιτρέψτε την είσοδο των γυναικών στο Άγιον Όρος την οποία έχει εγκρίνει και η Ευρωβουλή με μεγάλη πλειοψηφία ή μπαίνετε φυλακή για βλάβη δήθεν του δημοσίου συμφέροντος».

Οι Ηγούμενοι του Αγίου Όρους και όλοι οι πατέρες, να σταθούν δυναμικά δίπλα στον Ηγούμενο και Γέροντα Εφραίμ.

Να δημιουργήσουν ανθρώπινη ασπίδα προστασίας.

Οι Μητροπολίτες με τηλεγραφήματα να καταδικάσουν την άδικη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και να μιλήσουν στο λαό του Θεού, για όσα γίνονται εις βάρος της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας από τις σκοτεινές δυνάμεις, ζητώντας να πάψει αμέσως κάθε δίωξη κατά του Ηγουμένου Εφραίμ.

Σε λίγο οι εχθροί της πίστεώς μας δεν θα υπολογίζουν ούτε τους Επισκόπους, ούτε την Ιερά Σύνοδο, ούτε κανέναν.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου να κλείσει τώρα τις πόρτες της Μονής και οι πατέρες να μην αφήσουν τον Εισαγγελέα και τις αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν εντός του ιερού χώρου.

Να σηκωθούν τώρα μαύρες σημαίες και να δηλώσουν οι μοναχοί, ότι μόνο πάνω από τα πτώματά τους θα πάρουν τον Γέροντά τους για τη φυλακή.

Επίσης το Άγιον Όρος προστατεύεται διεθνώς και από άλλα Ορθόδοξα Κράτη, να ζητηθεί τώρα η προστασία της Ρωσίας, διότι η Μονή ουσιαστικά διώκεται από το καταρρέον πολιτικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσπαθεί ενόψει εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων και εθνικών, να αλλάξει τη θεματολογία στα Μ.Μ.Ε μήπως και σωθεί.

Ας γίνει πανορθόδοξος συναγερμός!

Η Εκκλησία βρίσκεται ενώπιον μεγάλου διωγμού που ξεκινά από το Άγιον Όρος και θα καταλήξει και στην μικρότερη Ενορία μας.

Ξεσηκωμός για την πίστη, την Ορθόδοξη και την Αγία Εκκλησία μας ΤΩΡΑ.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10335:2011-12-24-14-28-50&catid=43:2011-04-16-11-54-50

***

Γέρων Εφραίμ: μίμηση Χριστού -Βίοι παράλληλοι

του Παναγή Νέαρχου

Δεν το λέω εγώ, δεν το ισχυρίζομαι ο ανάξιος. Ο ίδιος ο Χριστός το λέει. Αν με ακολουθήσετε και κάνετε το θέλημά Μου, με μιμηθείτε, θα πάθετε ό,τι έπαθα εγώ και ακόμη χειρότερα. Όσο πιο κοντά με τον Χριστό είσαι ενωμένος, τόσο πιο πολλά τα σημάδια μαρτυρίου πάνω σου. Βίοι παράλληλοι. Από την προδοσία στην σύλληψη έως την Σταύρωση και την Ανάσταση. Αλλά γιατί διάλεξαν παραμονές Χριστουγέννων να τον προφυλακίσουν. Άραγε δεν μπορούσαν πέντε-έξι μέρες πιο μετά; Ποιος θα τους ξεγλιστρούσε και καιγόντουσαν αμάν αμάν να τον φυλακίσουν, ο Καντάφι μήπως; Ο λόγος πιστεύω είναι για να τον ταπεινώσουν να τον κάνουν να νοιώσει αδύναμος, να τον εξευτελίσουν. Αλλά επίσης να στενοχωρήσουν και εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ημέρες χαρμόσυνες, τα πνευματικά του παιδιά, όσους τον αγαπάμε, τον νοιώθουμε πατέρα μας. Να εξευτελίσουν, νομίζουν τα Χριστούγεννα, να μας κλονίσουν. Εις μάτην όλα. Αλλά ας κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ των παθημάτων του προτύπού μας του Χριστού και του άξιου δούλου του και ακόλουθού του γέροντος Εφραίμ.

- Ποιοι μισούσαν και πρόδωσαν τότε το Χριστό; οι Γραμματείς και Φαρισαίοι , οι υψηλά ιστάμενοι του κράτους τους. Η ίδια η φυλή του Χριστού – Ποιοι καταδικάζουν άδικα τον γ. Εφραίμ; οι Έλληνες, οι δικοί του, οι άθεοι και αλαζόνες οι Φαρισαίοι της εποχής μας.

- Πότε έγινε η σύλληψη και η σταύρωση του Χριστού; Στο Εβραϊκό Πάσχα. Στην πιο ιερή τους εορτή. Αντίστοιχα η προφυλάκιση του γέροντα στα Χριστούγεννα. Διάλεξαν την εποχή.

- Τότε οι φαρισαίοι της εποχής ειρωνεύονταν και πείραζαν τον Χριστό στα κυρήγματά του. Τον γέροντα Εφραίμ πόσες φορές δεν τον ειρωνεύτηκαν διάφοροι δημοσιογράφοι βάζοντας αποσπάσματα των ομιλιών του από τηλεοράσεως και σχολιάζοντας λόγια του;

- Τότε το προδοτικό φιλί το έδωσε ο Ιούδας, τώρα τον Γέροντα Εφραίμ τον πρόδωσαν οι ευεργετηθέντες από αυτόν. Επειδή ενδιαφέρθηκε να αναστηλώσει μια μονή που ήταν ετοιμόρροπη. Ας μην το αναλύσουμε πάλι.

- Τότε προτίμησαν τον Χριστό από τον Βαραββά. Τώρα προτιμούν τον Γέροντα Εφραίμ να φυλακίσουν ως εξιλαστήριο θύμα για όλες τις οικονομικές ατασθαλίες που άλλοι θα έπρεπε να πληρώσουν. Οι υπαίτιοι άλλων αποδεδειγμένων σκανδάλων κυκλοφορούν ελεύθεροι. Πολλά παραδείγματα.

- Τότε έρχονταν από άλλες χώρες (Ελλάδα, Περσία..) για να ακούσουν τον Χριστό. Από το Ισραήλ ελάχιστα ήταν αποδεκτός. Στην Ελλάδα ως άλλοι υποκριτές κοροϊδεύουν και συκοφαντούν τον γέροντα. Αντίθετα από άλλες χώρες μεγαλύτερες όπου κάποτε βασίλευε ο απολυταρχισμός(Ρωσία) τον υποδέχονται περισσότερο και από αρχηγό κράτους.

- Τότε ο Χριστός μπροστά σους αρχιερείς και τον Πιλάτο χλευάστηκε κοροϊδεύτηκε και ελάχιστα μίλησε. Το ίδιο και ο γέροντας Εφραίμ χλευάστηκε, συκοφαντήθηκε μπροστά σε βουλευτές , ανακριτικές επιτροπές κ.λ.π.

- Τότε ο Χριστός συνελήφθη ύπουλα ενώ γνώριζαν που ήταν. Το ίδιο και με τον γέροντα αναίτια και χωρίς προειδοποίηση κατεδικάσθη και πρόκειται να παραδοθεί ως κοινός εγκληματίας.

- Τότε μαστίγωσαν και βασάνισαν τον Χριστό. Τον γέροντα δεν τον μαστίγωσαν κυριολεκτικά, αν και θα ήθελαν αν γινόταν, αλλά νοερά τον βασάνισαν με τις αβάσιμες κατηγορίες, τις συκοφαντίες τους εμπαιγμούς. Η προφυλάκιση είναι το κερασάκι στην τούρτα. Άλλες τακτικές τότε ,άλλες τώρα.

- Τότε δίκασαν και σταύρωσαν τον Χριστό με συνοπτικές διαδικασίες. Τον γέροντα τον σταύρωσαν ουσιαστικά και τον δίκασαν πριν δικαστεί καν. Η απόφαση προηγήθηκε της δίκης.

- Τότε έλεγαν στον Χριστό ‘αν είσαι Θεός κατέβα κάτω και σώσε τον εαυτό σου’. Προφυλάκισαν τον γέροντα τα Χριστούγεννα με την ίδια λογική. Αν υπάρχει ο Θεός σου, τώρα που είναι Χριστούγεννα ας σε ελευθερώσει.

- Τότε μετά την σταύρωση ο Θάνατος. Τώρα μετά την δίκη η φυλάκιση.

- Τότε στο Γολγοθά ακολούθησαν τον Χριστό τρία άτομα. Οι άλλοι φοβήθηκαν. Στις δύσκολες στιγμές του γέροντα οι περισσότεροι φίλοι του και ευεργετηθέντες από αυτόν έκαναν πίσω. Λίγοι έμειναν να τον υποστηρίζουν. Ευτυχώς σιγά σιγά επιστρέφουν πίσω αυτοί που κάποτε ολιγοψύχησαν.

- Τότε ο θάνατος που νόμιζαν ότι προκάλεσαν στο Χριστό. Τώρα η φυλάκιση που νομίζουν ότι θα εξουδετερώσουν το γέροντα. Έτσι αναμένουν.

- Τότε η Ανάσταση του Χριστού. Τώρα περιμένουμε την νοητή Ανάσταση του Γέροντα Εφραίμ και την αποκατάσταση του καθώς και της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου.

Μπορεί να φαίνομαι αναιδής να απαιτώ κάτι τέτοιο από το Χριστό, καθώς και την συσχέτιση του Γέροντος Εφραίμ με το Χριστό. Όμως ο Χριστός μας είπε όσοι με ακουλουθήτε θα πάθετε ότι έπαθα εγώ και όσοι θα άρετε τον σταυρό σας έως τέλους αγόγγυστα θα ΑΝΑΣΤΗΘΗΤΕ. Και επειδή το είπε ο Χριστός και είναι η αλήθεια το πιστεύουμε.

Χριστέ μου αναμένουμε με καρτερία και υπομονή αυτά που μας υποσχέθηκες να τα τηρήσεις. Συγνώμη για την αυθάδεια μου αλλά Εσύ μας είπες: Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν• ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε• κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν. Και αιτούμαστε και ζητούμε και κτυπάμε την πόρτα Σου. Από αυτή τη ρήση Σου Χριστέ μου κρεμόμαστε. Και ακόμη κάτι, δεν το ζητάμε για εμάς αλλά για κάποιον άλλο, το άξιο τέκνο Σου τον Γέροντα μας Εφραίμ Βατοπαιδινό.

Κύριε εκέκραξα προς σε εισάκουσον με

Λεμεσός

Πηγή: http://trelogiannis.blogspot.com/2011/12/blog-post_2639.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

***

Ο Θεός να ελεήσει τους διώκτες τους. Χριστός γεννάται, δοξάσατε!

Η δίωξη του Βατοπαιδίου, του Αγίου Όρους, της Εκκλησίας. Γκρέμισμα των συμβόλων της Πίστεως.

Παραμονές Χριστουγέννων προγραμμάτισαν το χτύπημα.

Ο Ελληνικός λαός βάλλεται από παντού.

Χτυπήθηκε πρώτα η παιδεία και η οικογένεια την τελευταία δεκαπενταετία κατόπιν η αστυνομία, με τις διαδηλώσεις κατά των αστυνομικών και την υπόθεση Γρηγορόπουλου πριν δύο περίπου χρόνια, μετά ο στρατός, με τις δηλώσεις Μπεγλίτη περί σταγονιδίων (=χουντικών) και τις άμεσες κρίσεις αξιωματικών, τέλος συκοφαντούν την Εκκλησία παραμονές Χριστουγέννων, για να ισοπεδώσουν κάθε ιδανικό από την συνείδηση των πιστών.

Η Εκκλησία, το Άγιο Όρος έχουν μπει στο μάτι των πιστωτών μας, επειδή είναι ένα από τα σοβαρά αναχώματα στα σχέδιά τους. Σχέδιο που δεν είναι άλλο από την επιβολή δικτατορίας της νέας τάξης πραγμάτων με την επιβολή πλήρους παρακολουθήσεως της ζωής των πολιτών, της απωλείας.

Πιλοτικά ξεκινούν από την ατίθαση χώρα μας, με απώτερο σκοπό να φυτέψουν ένα chip σε κάθε άνθρωπο ώστε να ελέγχονται όλοι παντελώς σε όλο τον πλανήτη.

Διατάσσεται η φυλάκιση του π. Εφραίμ, ενώ οι πραγματικοί αίτιοι όλης αυτής της στημένης υποθέσεως κυκλοφορούν ελεύθεροι κάτω από την βουλευτική τους ασυλία. Ο πατήρ Εφραίμ δεν παθαίνει τίποτε εάν κλειστεί φυλακή, άλλωστε αυτός επέλεξε τον εκούσιο εγκλεισμό του εδώ και δεκαετίες από πίστη και αγάπη για Τον Γεννηθέντα Κύριο. Αυτός που θα ματώσει είναι η Ελλάδα και οι απλοί πολίτες της. Ντροπή σας που αποφασίζετε με αυτόν τον τρόπο τον διασυρμό της Εκκλησίας, αναλογιστείτε ότι τα τέκνα της Ελλάδος που κλείστηκαν αδίκως στην φυλακή έγιναν ήρωες και μάρτυρες: Αγωνιστές του 21, Άγιοι της Εκκλησίας μας. Οι κατήγοροί τους εξαφανίστηκαν. Ευχόμαστε να μην τους μοιάσετε και να διορθωθείτε.

Η Παναγία φυλάει αυτόν τον τόπο, δεν θα αφήσει τα σκυλιά της νέας τάξης των τοκογλύφων, να δέσουν χειροπόδαρα την Ελλάδα με ηλεκτρονικές κάρτες και φακελώματα, συκοφαντώντας με τέτοιο βάρβαρο τρόπο, μέσα στις εκκλησιαστικές εορτές της Γεννήσεως του Χριστού, την μόνη υγιή αντισταση που υπάρχει αυτή την στιγμή. Θα εφαρμοστεί για αυτούς το του Προφήτου Δαυίδ: “ἀπώλετο τὸ μνημόσυνον αὐτοῦ μετ᾿ ἤχου”, οπως το του Ηρώδη.

Να περιμένουμε με προσευχή και μετάνοια την απάντηση πλέον Του Θεού.

Εχουμε πολλά να δούμε σύντομα, και να ειμαστε όλοι ετοιμοι διότι θα προσπαθήσουν να επιβάλουν την ηλεκτρονική χούντα της παρακολουθήσεως της ζωής μας, τους επόμενους μήνες, εν ονόματι της φοροδιαφυγής, όπως έλεγε ο γ. Παΐσιος.

Ελπίζουμε όμως ότι ο γεννώμενος Θεός να τους σταματήσει.

Καλά Χριστούγεννα.

23.12.2011

μ. Πρόδρομος -Άγιον Όρος

Ιερά Μονή Βατοπαιδίου/

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/24/%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85/

***

Προκλητική η προφυλάκιση του Εφραίμ παραμονή Χριστουγέννων

της Μαρίας Γιαχνάκη

Ξημερώνουν Χριστούγεννα με χιλιάδες Έλληνες στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης και του οικονομικού αδιέξοδου , με νέους που δεν κάνουν όνειρα πια και απλώς φεύγουν για άλλες χώρες για να σώσουν ότι έμεινε από τη ζωή τους, με συνταξιούχους που ζουν στην ανασφάλεια στην πιο ευαίσθητη περίοδο της ζωή τους, με νοσοκομεία να είναι χειρότερα από αυτά της εμπόλεμης ζώνης αφού δεν έχουν χρήματα ούτε για γάζες και με σχολεία που κλείνουν για να αφήσουν αγράμματα Ελληνόπουλα γιατί έτσι λέει το σχέδιο εξόντωσης του Ελληνικού λαού.

Οι Έλληνες πολιτικοί όμως συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις πολυτέλειες που πάντα απολάμβαναν με τα πανάκριβα αυτοκίνητα τους , τις δεξιώσεις τους και τα χιονοδρομικά τους κέντρα τη διαμονή τους σε πανάκριβα ξενοδοχεία του εξωτερικού και όλα αυτά με τα λεφτά του κατακαημένου Έλληνα.

Όσο και να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού κανείς δεν τυφλώνεται πια και ξέρει καλά το θέατρο που παίζουν όλοι τους στο βήμα της Βουλής. Σε αυτήν την χώρα λοιπόν της χλιδής , σε αυτήν την χώρα με τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα σκάνδαλα όπως αυτό της Ζήμενς σε αυτήν την χώρα που οι κάποιοι πολιτικοί παραδέχτηκαν ότι έπιασαν το μαύρο χρήμα και άλλοι ότι το μετέφεραν στα ταμεία του κόμματός τους αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι ,σε αυτήν την χώρα που έφαγαν τα λεφτά από τα ασφαλιστικά ταμεία του ελληνικού λαού σε αυτήν την χώρα που οι εγκληματίες και οι έμποροι ναρκωτικών κυκλοφορούν ελεύθεροι , σε αυτήν την χώρα που οι πολιτικοί απαλλάσσονται από ότι κι αν κάνουν με βουλεύματα σε αυτήν ακριβώς τη χώρα προφυλακίζουν έναν μοναχό του Αγίου Όρους και όχι από τους διφορούμενους.

Αυτόν βρήκαν να φυλακίσουν ως έναν κοινό εγκληματία. Με την προφυλάκιση του γέροντα Εφραίμ ήθελαν να κοιμηθούν ήσυχοι το βράδυ. Με αυτήν την προφυλάκιση ήθελαν να κάνουν τον ελληνικό λαό να πιστέψει ότι από δω και στο εξής η δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της και θα τιμωρεί τους εγκληματίες....

Με την προφυλάκιση του μοναχού πάνω στον οποίο στήθηκε κατηγορητήριο που δεν στοιχειοθετείται ήθελαν να αποκτήσουν την φήμη ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους . Με ένα κατηγορητήριο που στην ουσία στηρίζεται στο ότι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου επηρέασε πολιτικούς, υπουργούς, βουλευτές και φαρισαίους για να κάνουν αυτό που ήθελε και απαιτούσε ο ίδιος προκειμένου οι ανταλλαγές ακινήτων του δημοσίου και της μονής Βατοπαιδίου, να γίνουν εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Μα αν είναι έτσι, όλοι αυτοί που επηρεάστηκαν όπως λένε από την προσωπικότητα του Εφραίμ και έκαναν ότι τους ζήτησε δεν έχουν καμία ευθύνη; Πήγε δηλαδή ένας μοναχός και τους έκανε ότι ήθελε; Μα τότε είναι επικίνδυνοι για την χώρα και δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε καίριες θέσεις.

Και ποιοι είναι αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν ως βασικοί κατήγοροι της υπόθεσης που θέλει τον Εφραίμ στην φυλακή; Μήπως έχουν θέση στην κυβέρνηση; Και αν έχουν θέση στην κυβέρνηση είναι ηθικό κύριε υφυπουργέ δικαιοσύνης; Δεν σας άκουσε κανείς κύριε Πεταλωτή να τοποθετείστε επί του θέματος. Μήπως και ο άλλος βασικός κατήγορος της υπόθεσης για το Βατοπαίδι, υπουργός σήμερα και αυτός ,είναι αδελφός του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης εκεί όπου διαδραματίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της υπόθεσης;   Είναι ηθικό αυτό κύριε Ξυνίδη;

Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούμε την δικαιοσύνη σε καμία περίπτωση δεν κρίνουμε δικαστικές αποφάσεις αλλά και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ελεύθερα γιατί ίσως αυτό είναι το μόνο που έμεινε στον Έλληνα.

Θα θέλαμε να δούμε άλλους στη φυλακή, αυτούς που μας φτάσανε στη μιζέρια και στην κακομοιριά αυτούς που δεν προστάτευσαν τα δικαιώματα και την περιουσία του Έλληνα αυτούς που έγιναν υπάλληλοι των ξένων εταιριών και στοιχημάτιζαν υπέρ της χρεωκοπίας της Ελλάδος στα κανάλια αυτούς που εκβιάζουν καταστάσεις για να βάλουν τα λεφτά του ελληνικού λαού στις τσέπες. Αυτούς που δίνουν τις παροχές ακόμη και σε πρώην υπουργούς και βουλευτές να συνεχίζουν να διατηρούν τις πολυτελής κούρσες που πληρώνει ο Έλληνας από το στέρημά του.

ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ , ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΖΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΥΧΝΑ.

Αλλά έτσι γίνεται πάντα σε αυτήν την χώρα όποιον οι ξένοι ηγέτες και οι άλλοι λαοί τον παραδέχονται εμείς τον στέλνουμε φυλακή.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Πηγή: http://briefingnews.gr/batopedi/item/12942-proklhtiki-h-profylakish-tou-efraim-paramonh-xristugennvn

***

“Εφραίμ”, όπως “Πυρήνες της Φωτιάς” !!!

Δεν υπάρχει νόμος που να σου απαγορεύει να εκμεταλλευθείς τον μαλάκα

Έχω μια καταπληκτική επιχειρηματική ιδέα. Βρήκα ένα σιτοχώραφο κοψοχρονιά στον κάμπο της Καρδίτσας και το αγόρασα αμέσως. Σκέφτομαι να προτείνω στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να το ανταλλάξουμε. Να πάρει ο δήμος την οικοπεδάρα και να μου δώσει ένα παλιό στρατόπεδο στο κέντρο της πόλης, που ρημάζει. Τελικά έκανα πίσω, γιατί έμαθα ότι θέλουν να προφυλακίσουν το γέροντα Εφραίμ. Σκέφθηκα ότι αν προχωρήσω στην ανταλλαγή, κινδυνεύω να μπω φυλακή εγώ και όχι ο Μπουτάρης.

Ο γέροντας έχει απολογηθεί σεβόμενος τις διαδικασίες της πολύπαθης δικαιοσύνης, αυτής που ρεζιλεύεται με τον αγαπούλα και αυτής που έχει έξω ελεύθερους όλους τους τραπεζίτες, τον Άκη, ακόμα και τον Λαυρεντιάδη της Proton Bank. Θα μπορούσε να είχε μείνει στο Βατοπέδι και να εξασκεί την ισχύ του. Ο γέροντας περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσής του, όπως κάθε άλλος πολίτης αυτής της χώρας και συνεργάζεται στωικά με τις αρχές.

Προφυλάκιση σημαίνει ότι:

Ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό,

Ότι είναι ύποπτος τέλεσης επικίνδυνων πράξεων,

Ότι το κοινωνικό σύνολο θα αισθάνεται ασφαλέστερο, αν αυτός βρίσκεται έγκλειστος.

Ή απλά μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος τοπικιστής πολιτικός με εξουσία στο υπουργείο δικαιοσύνης, ο οποίος αρέσκεται να σπαταλάει τα λεφτά των φορολογουμένων σε ΜΚΟ της βαρύτητας ‘’φιλόπτωχες κυρίες Κομοτηνής’’, πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσει κρίσιμα ψηφαλάκια στη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση που πλησιάζει.

Από τα παραπάνω, ένας αντικειμενικός παρατηρητής θα συμπέρανε ότι:

Ο γέροντας σκέφτεται σοβαρά να πετάξει τα ράσα και να καταφύγει στην Κούβα, σε αντίθεση με τον αγαπούλα ο οποίος σκόπευε να εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή πρωί στη μητρόπολη,

Ότι ο γέροντας είναι κάτι σαν τους πυρήνες της φωτιάς και τη συμμορία με τα καλάσνικοφ σε οικογενειακή συσκευασία, αντίθετα ο Άκης δεν πρόκειται να ξανακάνει αλχημείες με το πόθεν έσχες του,

Ότι αυτή η προσωποποίηση του κακού επί της γης, όσο είναι έγκλειστος περιμένοντας τη δίκη του, θα βοηθήσει αποφασιστικά στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σε αντίθεση με το αφεντικό της Proton Bank, ο οποίος μεταμέλησε και γύρισε πίσω τα 50εκ. που καταχράστηκε.

Σε κανέναν δεν άρεσε η τροπή της εξέλιξης της υπόθεσης των ανταλλαγών, υπάρχουν όμως δύο εύλογες παρατηρήσεις:

Οι μονές του Αγίου Όρους, οργανισμοί οι οποίοι κατέχουν ειδικό βάρος στην ιστορική πορεία του ελληνικού έθνους, κοιτίδες πνευματισμού με ογκώδες διαχρονικό έργο, ζωντανά μουσεία της ελληνικής μεσαιωνικής συνέχειας, δικαιούνται να διαχειρίζονται την περιουσία τους, με τον τρόπο που θεωρούν προσφορότερο, ως μέσο για την επιβίωσή τους.

Αν υπάρχουν ενδείξεις ότι το ελληνικό δημόσιο κατά κάποιον τρόπο ζημιώθηκε από τη διαχείριση αυτή, βασικοί υπεύθυνοι είναι οι διαχειριστές της κρατικής περιουσίας και όχι οι διαχειριστές του μοναστηριακού fund που έκαναν τις προτάσεις τους.

Γιατί σύμφωνα και με τη διάσημη δήλωση του διαχειριστή του μεγαλύτερου fund στον κόσμο, ‘’δεν υπάρχει νόμος που να σου απαγορεύει να εκμεταλλευθείς τον μαλάκα’’.

Κοινώς, ο επιχειρηματίας (ιερατικός, τζογαδόρος, fund, καταριανός, μαφιόζος, κρατικός ή όπως αλλιώς θέλετε) κάνει μια πρόταση που θεωρεί συμφέρουσα. Αν η άλλη πλευρά την αποδεχθεί, καλώς. Αν όχι, πάλι καλώς, πάμε παρακάτω.

Δηλαδή, αν η τυφλή δικαιοσύνη μας επιθυμεί να βρει τους ενόχους της υπόθεσης των ανταλλαγών, καλό θα είναι να τους αναζητήσει ανάμεσα στους πολιτικούς εκείνους που είχαν την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και να αφήσει τους γέροντες του Αγίου Όρους στην ησυχία τους.

Γιατί έρχονται και άλλες δύσκολες μέρες, όπου πρόκειται να βγει στο σφυρί ελληνική δημόσια περιουσία αξίας 50 δις. Και με τη φόρα που έχουν πάρει οι ανακριτές, μπορεί να συμβούν δύο στραβές:

1.     Να μην μπορούμε να σταυρώσουμε αγοραστή, γιατί οι νομικοί σύμβουλοι των επενδυτών θα επικαλούνται την υπόθεση Εφραίμ

Να προχωρήσουν με το καλό οι αγοραπωλησίες και μετά από δύο χρόνια, να εκδίδονται βροχή τα διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά παραγόντων όπως ο Άκερμαν της Deutsche Bank ή ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft.

Κλείνοντας θα συμβουλεύαμε τον αματέρ κ. Πεταλωτή, αν θέλει να μακροημερεύσει στην πολιτική, να ξεκινήσει εντατικά μαθήματα ελληνικής ιστορίας και Αγιορείτικης παράδοσης. Για αρχή του συνιστούμε μια επίσκεψη στην υπέροχη μονή Βατοπεδίου.

Κακοφωνίξ

Πηγή: http://www.antinews.gr/2011/12/24/140142/

***

To είδαμε και αυτό.Τι άλλο θα δούμε άραγε …

του Κωνσταντίνου Κορομπίλη

Αξιωματικού Π.Ν. ε.α.- Προέδρου Σχολής Γονέων Κατερίνης

Παραμονές Χριστουγέννων -της Μεγαλύτερης εορτής της Χριστιανοσύνης – κρίθηκε προφυλακιστέος ο γέροντας Εφραίμ ο σεβαστός σε όλους εμάς που τον γνωρίσαμε Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαδίου. Το σκεπτικό? Είναι ύποπτος τέλεσης αξιόποινων εγκλημάτων και ύποπτος φυγής. Αυτός που δεν έχει τίποτα δικό του (όπως όλοι οι μοναχοί) που έθεσε όλη την ζωή του στην υπηρεσία των συνανθρώπων του θυσιαζόμενος και αναλωνόμενος καθημερινά. Η εντολή? Να οδηγηθεί στην Φυλακή. Πάρ’αυτά. Την ώρα που σκέπτονται να «ελαφρύνουν» τις φυλακές (Έχουν φτάσει οι κρατούμενοι τις 12.000, ενώ το μέγιστο όριο είναι 9.000) βάζουν αυτόν γιατί είναι «επικίνδυνος». Έτσι λοιπόν αποδίδεται δικαιοσύνη στην κατακαημένη πατρίδα μας. Δεν γνωρίζουν όμως οι διώκτες του γέροντα ότι για έναν άνθρωπο του Θεού, οι κάθε λογής διωγμοί είναι σκαλοπάτια πνευματικά, σκαλιά υψοποιούς ταπείνωσης.

Πόσο τυχεροί θα είναι οι κρατούμενοι της φυλακής που θα εορτάσουν την γέννηση του Χριστού μας μαζί με τον γέροντα Εφραίμ. Θα λάμψουν τα κελιά τους. Πόσους θα εξομολογήσει, νουθετήσει και αναμορφώσει πνευματικά εκεί μέσα… Πόσο τυχεροί θα αισθάνονται οι φυλακισμένοι με αυτήν την γνωριμία. Αυτήν τη πνευματική εμπειρία που θα τους σφραγίσει σε όλη την μετέπειτα ζωή τους. Οφείλουμε να μαρτυρήσουμε και εμείς που τον γνωρίσαμε πριν 16 χρόνια (και έκτοτε κάθε χρόνο) την Άγια βιοτή του, το πολυσήμαντο έργο που επιτελέστηκε στο Βατοπαίδι. Η συνοδεία του πνευματικού του μακαριστού πλέον γέροντος Ιωσήφ με 18 μοναχούς παρέλαβαν ένα μοναστήρι με λιγοστά γεροντάκια σε πλήρη διάλυση και ενθρονίζοντας το καλοκαίρι του 1990 ως πρώτο καθηγούμενο τον γέροντα Εφραίμ. Η Μονή Βατοπαιδίου είναι η μεγαλύτερη Μονή του Αγίου Όρους με 35.000 μ2 δομημένη επιφάνεια η οποία ανακαινίζεται εκ βάθρων πτέρυγα-πτέρυγα, Οι εκδόσεις της Μονής και τα παγκόσμια συνέδρια, οι χιλιάδες εικόνες που συντηρούνται και αναδεικνύονται, οι εκατοντάδες προσκυνητές που φιλοξενούνται καθημερινά στην Μονή, (έφτασαν τους 50.000) και όλα αυτά με πνεύμα αγάπης, ταπείνωσης, σιωπηρά και ανεπιτήδευτα, προς Δόξαν Θεού και αγάπης προς τον πλησίον. Πόσους από εμάς τους προσκυνητές δεν κατήχησε συμβούλευσε, ανακαίνισε εσωτερικά ο γέροντας Εφραίμ? Πόσοι άνθρωποι δεν άλλαξαν πορεία μετά από αυτήν την «μετωπική» συνάντηση μαζί του. Εμείς το γνωρίζουμε και το αυτό μαρτυρούμε προς τους συμπολίτες μας. Έχουμε χρέος να το κάνουμε.

Πριν 10 ημέρες και συγκεριμένα στις 15 Δεκεμβρίου του 2011 είχαμε την εξαιρετική τιμή και χαρά να έχουμε στην Σχολή Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ τον γέροντα Εφραίμ στην τελευταία ομιλία του πρίν το θλιβερό αυτό συμβάν. Παρόλο που ήταν άρρωστος ήρθε συνεπής στην υπόσχεση του. Μας μίλησε ο γέροντας για την «ουσία του Μοναχισμού» και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού της Κατερίνης για τις διώξεις της Μονής και για πολλά άλλα. Μπορείτε να δείτε όλη την ομιλία του γέροντα Εφραίμ στην σελίδα της Σχολής Γονέων. www.sxoligoneon.gr Kατακλείοντας την σύντομη αυτή αναφορά μας θέλουμε να θυμήσουμε τα λόγια κάποιου ενάρετου γέροντα πώς η πνευματική ζωή (εάν είναι γνήσια) επισφραγίζεται με αίμα, δάκρυ, συκοφαντία και διωγμό. Αυτά υπέστησαν σύγχρονοι Άγιοι μας όπως ο Άγιος Νεκτάριος, Ο Άγιος επίσκοπος Συμφερουπόλεως Λουκάς ο ιατρός, Ο ‘Αγιος Αρσένιος κ.α.π.

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/24/to-%ce%b5%ce%af%ce%b4%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c-%cf%84%ce%b9-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf-%ce%b8%ce%b1-%ce%b4%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5-%ce%ac%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b5/

***

Εξωφρενική απόφαση του Εφετείου

Έκρινε προφυλακιστέο τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ

Το απίστευτο και συνάμα απαράδεκτο σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου Αθηνών να οδηγηθεί στη φυλακή ο ηγούμενος Εφραίμ είναι για «να μην κάνει και άλλα αδικήματα».

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Τον φυλάκισαν λες και είναι ένας εγκληματίας

Σε μιαν ανήκουστη, πρωτοφανή, άδικη και εξωφρενική απ’ όλες τις απόψεις απόφασή του, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών έκρινε χθες, μόλις δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ως προφυλακιστέο τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, σε ό,τι αφορά την υπόθεση ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο. Μάλιστα, αν είναι ποτέ δυνατόν, ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε να οδηγηθεί στη φυλακή ο ηγούμενος Εφραίμ είναι για «να μην κάνει και άλλα αδικήματα». Πρόκειται, δηλαδή, για ένα απαράδεκτο επιχείρημα, το οποίο εγείρει τεράστια ερωτήματα, καθότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που κυκλοφορεί τρία χρόνια ελεύθερος και διερωτάται κανείς πώς μπορεί να θεωρείται τώρα ότι μπορεί να κάνει άλλα αδικήματα και να κλείνεται στη φυλακή.

Μηνύματα στήριξης

«Η απόφαση του Εφετείου αποτελεί χτύπημα κατά της ορθοδοξίας», ήταν το μήνυμα των χιλιάδων πιστών που γνώρισαν ή άκουσαν το δίδαγμα του Γέροντα Εφραίμ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Σε τηλεγράφημα συμπαράστασης ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης Ηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, κάλεσε τους πιστούς να είναι έτοιμοι για αντίδραση και συμπαράσταση στον Ηγούμενο Εφραίμ. Χαρακτήρισε «μεγάλη αδικία κατά του Αγίου όρους και της Εκκλησίας μας και του ορθοδόξου ράσου» την ενέργεια των εφετών. Ταυτόχρονα, κάλεσε τους πιστούς να είναι έτοιμοι, να βρεθούν έξω από τις φυλακές για συμπαράσταση στον Γέροντα «για τον άδικο διωγμό του».

Ο Γέροντας Μουλατσιώτης διαβίβασε τηλεγραφήματα στον Υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και στον Άρειο Πάγο. Ζήτησε την άμεση παρέμβασή τους «προς ανάκληση της αποφάσεως» και αναφέρει ότι σε διαφορετική περίπτωση κλήρος και λαός θα κάνουν Χριστούγεννα και γιορτές έξω από τη φυλακή Κορυδαλλού.

«Θα διέλθει αγιότερος»

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος διετέλεσε μοναχός στη Μονή Βατοπαιδίου, σε δηλώσεις του, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τη φυλάκιση του Γέροντα. «Νιώθω βαθιά θλίψη και απογοήτευση για την απόφαση που λήφθηκε, παραμονή των Χριστουγέννων, να αποφασίσουν να φυλακίσουν έναν Αγιορείτη ηγούμενο, ο οποίος αφιέρωσε τον εαυτό του στην Εκκλησία και στην υπηρεσία του λαού του Θεού λες και είναι ένας εγκληματίας από τον οποίον κινδυνεύει η Ελλάδα», ανέφερε ο Μητροπολίτης Λεμεσού. Αναρωτήθηκε δε αν «στην Ελλάδα έλυσαν τα υπόλοιπά τους προβλήματα και κινδυνεύουν από τον Γέροντα Εφραίμ;».

Όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης Αθανάσιος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Εφραίμ και τον χαρακτήρισε «πολύ ήρεμο». «Ο Γέροντας είναι παραδομένος στο θέλημα του Θεού. Για τον πατέρα Εφραίμ θα είναι ευλογία από τον Θεό η δοκιμασία και αφετηρία πνευματικής ανάβασης. Για τους υπόλοιπους δεν ξέρω τι θα είναι», τόνισε. Τέλος, ο Μητροπολίτης Αθανάσιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι από τη δοκιμασία που περνά ο Εφραίμ «θα διέλθει λαμπρότερος και αγιότερος».

Εντεταλμένοι οι Εισαγγελείς

ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Σίγμα» ο στενός συνεργάτης του Ηγούμενου Βατοπαιδίου, Άθως Κοιρανίδης, χαρακτήρισε την απόφαση «σκανδαλώδη, συγκλονιστική, που μας άφησε άφωνους». Σημείωσε ότι «δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιους χειρισμούς από πλευράς δικαιοσύνης και αυτό δείχνει δυστυχώς την κατάσταση που έχει περιέλθει το ευρύτερο ελληνικό σύστημα. Πλήρης αποσύνθεση», ανέφερε ο κ. Κοιρανίδης.

Ταυτόχρονα, κατήγγειλε ότι «από την πρώτη ημέρα που διορίστηκαν οι εισαγγελείς πριν καλά καλά πάρουν τα χαρτιά της υπόθεσης στα χέρια τους, είχαν βγει δημόσια και προαναγγείλει την καταδίκη του γέροντα και της μονής πριν ακόμα να ξεκινήσει η ερευνητική διαδικασία». Τόνισε ότι «αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι αυτό που ήταν εντεταλμένοι οι εισαγγελείς να κάνουν, παρότι μεσολάβησαν δύο εξαντλητικές ερευνητικές επιτροπές της Βουλής μια προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που έδωσε. Τέλος, ο κ. Κοιρανίδης κάλεσε τον κόσμο να προσευχηθεί για τον Γέροντα αλλά «περισσότερο για την κατάσταση της Ελλάδας».

πηγή: Sigma Live

πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/24/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%81%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%86%ce%b5%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85/

***

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ

αμερικανόδουλα πιονάκια της νέας τάξης

Δεν σας δίδαξε η ιστορία ή είστε απλά πανηλίθιοι;

Ακόμα δεν μάθατε ότι όσο χτυπάτε την εκκλησία και τους Αγίους της, αυτή δυναμώνει;

Οι φυλακίσεις, οι εξορίες και τα βασανιστήρια στους αιώνες της Ρώμης, της τουρκοκρατίας και του κομμουνισμού, εξαφάνισαν την εκκλησία ή την δυνάμωσαν;

Σας υπενθυμίζω, πιονάκια, ότι τα μαρτύρια που υπέστησαν τα αδέρφια μας στην Ρωμαϊκή εποχή γέννησαν ένα Βυζάντιο και αυτά της τουρκοκρατίας μια επανάσταση.

Όσο για την κομμουνιστική – αριστερή χουντάρα της σοβιετικής χουντικής ένωσης και τα αναρίθμητα μαρτύρια των χριστιανών… αυτά γέννησαν τον χειρότερο εφιάλτη σας…

Την Ορθόδοξη Υπερδύναμη που απειλεί να σας χαλάσει τα σκοτεινά σχέδια που μας ετοιμάζετε…

Ακούτε Ρωσία μαζί με τους αφεντάδες σας και παθαίνετε σύγκρυο.

Ακούτε πατέρα Εφραίμ και βγάζετε σπυριά.

Δεν σας αρέσει που ο Αγιορείτης Πατέρας τονώνει την Ορθόδοξη πίστη του Μεγάλου σας εχθρού.

Θέλετε να τον τιμωρήσετε για παραδειγματισμό και να σταματήσει επιτέλους να προσυλητίζει στην μισητή σας Ορθοδοξία μεγάλους ηγέτες όπως τον Κάρολο της Αγγλίας, που κάθε άνοιξη επισκέπτεται την Βατοπεδίου, τον πρόεδρο της Ουκρανίας, τον Καραμανλή και φυσικά τον μεγάλο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πιστεύετε, ρε ανθρωπάρια, ότι με το να φυλακίσετε τον Πατέρα Εφραίμ θα σταματήσετε τίποτα;

Στα αλήθεια το πιστεύετε αυτό;

Λόγω τιμής θα πετύχετε ακριβώς το αντίθετο…

Όσο τον πολεμάτε τόσο και εμείς θα τον αγαπάμε πιο πολύ και μαζί με εμάς και οι μεγάλοι ηγέτες που προανέφερα, ανθρωπόμορφα πιόνια.

Εξαιτίας του πολέμου και της δυσκολίας που μας προσφέρετε, θα μας κάνετε να προσευχόμαστε πιο πολύ, να κρατάμε το κομποσκοίνι στο χέρι και να λέμε

”ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΛΕΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Εύχομαι στους εφιάλτες σας να εμφανιστεί η ψυχή του ανακριτή που βάναυσα κακομεταχειρίστηκε τον Μέγα Άγιο Νεκτάριο και να σας διηγηθεί τι έπαθε μετά την ατιμία που διέπραξε…

Πατέρα Εφραίμ, εσύ τους συγχωρείς… κάποιοι από εμάς δυσκολευόμαστε…

Γιώργος Θαλάσσης

Πηγή: http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2011/12/blog-post_7711.html

***

«Βροντή στον Άθωνα. Φωτιά στο Βατοπαίδι. Αστροπελέκι στην Ελλάδα»

Παρακάτω ακολουθεί ένα ποίημα του Σεβ. Μητροπολίτου Προικονήσου κ. Ιωσήφ, με αφορμή την απόφαση προφυλάκισης του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ

Ακούτε Ρωσία μαζί με τους αφεντάδες σας και παθαίνετε σύγκρυο, ακούτε π. Εφραίμ και βγάζετε σπυριά

ΒΡΟΝΤΗ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ

Του Μητροπολίτη Προικονήσου κ. Ιωσήφ

Βροντή στον Άθωνα

Φωτιά στο Βατοπαίδι

Αστροπελέκι στην Ελλάδα.

Χριστός γεννάται

Εφραίμ δεσμείται

Η Εκκλησία οδυνάται.

Παγωμένα Χριστούγεννα

Αλυσόδετα ράσα

Ματωμένα χέρια δυσμενών.

Βροντή στον Άθωνα

Φωτιά στο Βατοπαίδι

Αστροπελέκι στην Ελλάδα.

Θλιμμένη η Μητρόθεος λεχώ,

Αγριεμμένη του Προδρόμου η ματιά,

Υψωμένη αυστηρά η δεξιά του Βρέφους.

Κατάψυχρο το Σπήλαιο

Κρουσταλλιασμένη η Φάτνη

Δεμένη η γλώσσα των Ποιμένων.

Βροντή στον Άθωνα

Φωτιά στο Βατοπαίδι

Αστροπελέκι στην Ελλάδα.

Κατάπληκτοι οι Άγγελοι

Θαμπό το Αστέρι

Σε δεινή απορία οι Μάγοι.

Αποσβολωμένος ο Μνήστωρ

Δέσμιος Εφραίμ ο του Ιωσήφ

Θρήνος στα περίχωρα της Ιουδαίας.

Βροντή στον Άθωνα

Φωτιά στο Βατοπαίδι

Αστροπελέκι στην Ελλάδα.

Απαραμύθητη η Παραμυθία

Κατάμονη η Βηματάρισσα

Εγκάθειρκτος ξανά Μάξιμος ο Γραικός.

Δόξα εν υψίστοις Θεώ τω ανεχομένω

Επί γης ειρήνη, καλού - κακού,

Εν ανθρώποις ευδοκία δυσδιάκριτη.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10328:l--------r&catid=43:2011-04-16-11-54-50

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration