Logo
Print this page

Όλες οι εξελίξεις οι σχετικές με την δίωξη του Γέροντα Εφραίμ,

Όλες οι εξελίξεις οι σχετικές

με την δίωξη του Γέροντα Εφραίμ


***

Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι λίγη για να περιγράψει

τα όσα επιχειρούνται κατά του Γέροντα Εφραίμ

μας δηλώνουν δεκάδες απλοί άνθρωποι φίλοι της ιστοσελίδας www.zoiforos.gr

***

Φρουρούμενος στο Άγιον Όρος

Συνελήφθη στη Μονή Βατοπαιδίου ο ηγούμενος Εφραίμ

Φρουρούμενος στο κελί του στη Μονή Βατοπαιδίου θα παραμείνει ο ηγούμενος Εφραίμ κατ' εντολή εισαγγελέα, ο οποίος μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου στο Άγιον Όρος, συνοδεία αστυνομικών, για να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης του Συμβουλίου Εφετών.

Ο ηγούμενος -εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Μονής και του ελληνικού Δημοσίου- δεν είχε παρουσιαστεί το πρωί του Σαββάτου στις αστυνομικές Αρχές των Καρυών για να προφυλακιστεί, δηλώνοντας ασθενής.

Σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Καρυών διαπίστωσαν ότι ο ηγούμενος Εφραίμ παρουσιάζει υψηλό πυρετό και απορύθμιση του σακχάρου και βεβαίωσαν αδυναμία μετακίνησης.

Κατόπιν αυτών στον Άγιον Όρος μετέβη με σκάφος από την Ουρανούπολη στις Καρυές ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Παπαματθαίου, συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, Κωνσταντίνου Παπουτσή, προς εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδώσει το Συμβούλιο Εφετών.

Αφού ο ηγούμενος υποβλήθηκε ξανά σε εξετάσεις από ιατροδικαστή που τους συνόδευε, ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι ο ηγούμενος Εφραίμ θα παραμείνει φρουρούμενος στο κελί του εντός της Μονής Βατοπαιδίου έως ότου αναρρώσει.

Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει την Ιερά Κοινότητα στη τακτική συνάντηση της Δευτέρας.

Πληροφορίες από τις Καρυές αναφέρουν ότι στο μοναστήρι μετέβησαν το Σάββατο ηγούμενοι και μοναχοί άλλων μονών προς συμπαράσταση στον ηγούμενο Εφραίμ.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μετέδωσε πως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε απευθυνόμενος σε συνεργάτες του ιδιαίτερα προβληματισμένος με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ, ανήμερα των Χριστουγέννων.

«Την ουσία της υπόθεσης δεν την γνωρίζω και σέβομαι την ελληνική Δικαιοσύνη. Όμως είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος όπως άλλωστε και κάθε Χριστιανός με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, ανήμερα των Χριστουγέννων. Και ο νοών νοείτω» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με το Mega.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στη Ρωσία για την απόφαση σύλληψης του ηγούμενου Εφραίμ με σκληρή ανακοίνωση που εκδόθηκε από ίδρυμα, το οποίο ελέγχεται από το Κρεμλίνο και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ρωσικό Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου εκφράζει «βαθιά ανησυχία» σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «ανεπίτρεπτη πολιτικοποίηση μιας δικαστικής απόφασης».

Το ίδρυμα αναφέρει, μάλιστα, ότι «παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις μπορούν να εξηγηθούν μόνο από τις πολιτικές δεσμεύσεις ορισμένων κύκλων της ελληνικής διοίκησης, οι οποίοι επιθυμούν κατ' αυτόν τον τρόπο να επιδείξουν στη Δύση την ετοιμότητά τους να προχωρήσουν στην άρνηση των αρχών οργάνωσης της πνευματικής ζωής, που έχουν κατοχυρωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα».

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231143379

***

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ι.Κονιδάρης

για την προφυλάκιση Εφραίμ

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ι.Κονιδάρης μιλά στο agioritikovima.gr ερωτηθείς για την απόφαση της προφυλάκισης του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγ.Όρους μεταξύ άλλων την χαρακτήρισε άδικη και αδικαιολόγητη.

θεωρεί ότι εξαντλήθηκε η αυστηρότητα χωρίς να αποδεικνύεται ότι συντρέχει κάποιος από τους λόγους για τους οποίους επιτρέπεται η προφυλάκιση κατηγορημένου, πωλώ δε μάλλον ο λόγος που επικαλείται το συγκεκριμένο βούλευμα, δηλ της υποψίας για την προετοιμασία νέων παράνομων κακουργηματικών πράξεων.

Την εντύπωση της άδικης και αδικαιολόγητης αυτής αποφάσεως επιτείνει το γεγονός ότι ελήφθη παραμονές της μεγαλύτερης γιορτής της χριστιανοσύνης και αφορά θρησκευτικό λειτουργό, και μάλιστα Καθηγούμενου, μιας από τις παλαίφαντες μονές της ορθοδοξίας , μιας από τις μονές του Αγιωνύμου όρους με ότι αυτό συνεπάγεται για τον σεβασμό της θρησκευτικής ελευθερίας στην χώρα μας.

Πηγή: http://agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/4335-%CE%9F-%CE%9A%CE%91%CE%98%CE%97%CE%93%CE%97%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%A3%CE%A7%CE%9F%CE%9B%CE%97%CE%A3-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%99%CE%9F%CE%A5-%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D%CE%A9%CE%9D-%CE%99-%CE%9C-%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%94%CE%91%CE%A1%CE%97%CE%A3-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%A5%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A3%CE%97-%CE%95%CE%A6%CE%A1%CE%91%CE%99%CE%9C

***

Κερκύρας: «Η δίωξη Εφραίμ είναι απόδειξη της δίωξης της Εκκλησίας»

Απόδειξη του διωγμού, στον οποίο βρίσκεται στην πράξη η Εκκλησία από μερίδα της κοινωνίας στην οποία επικρατούν οι αντίθεες δυνάμεις χαρακτήρισε την πρωτοφανή δικαστική απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, μιλώντας απόψε στον Εσπερινό των Χριστουγέννων στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος.

Αφορμώμενος από την άρνηση των ισχυρών της εποχής να αποδεχθούν το Χριστό, ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση να επιθυμούν με εμμονή τον διωγμό και τον κοινωνικό στιγματισμό της Εκκλησίας όλοι αυτοί που επέτρεψαν την αυτο-αθώωση σε όσους προκάλεσαν την κοινή γνώμη οδηγώντας τη χώρα στην παρακμή.

Τους ενόχλησε η προσπάθεια ενός ηγουμένου να διαφυλάξει την ιδιοκτησία της ιστορικής Ιεράς Μονής την οποία διακονεί, με σκοπό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο σε μία εποχή κρίσεως και ξεσπούν και πάλι το μένος εναντίον της Εκκλησίας. Όμως ο λαός θα αντιδράσει, γιατί βλέπει τελικά πού οδεύουμε.

Ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε πρόκληση προς το θρησκευτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού την στάση των εξουσιών και επεσήμανε ότι κάθε φορά που εορτάζει η πατρίδα μας μεγάλες εκκλησιαστικές εορτές, όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, οι κύκλοι που μάχονται την Εκκλησία προσπαθούν να προκαλέσουν θόρυβο και να σπιλώσουν πρόσωπα και συνειδήσεις. Ματαιοπονούν όμως, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος.

Η Εκκλησία θα αντέξει και τα πρόσωπα θα βγούνε από τις περιπέτειες αυτές πιο δυνατά και με ενισχυμένη την αγάπη των ανθρώπων.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10341:-q-q&catid=26:2009-12-18-08-38-40

***

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΟ AGIORITIKOVIMA.GR

Δήλωση τού Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου

για την προφυλάκιση του Ηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ

Δεν θέλω να αναμειχθώ στην δικαστική αυτή υπόθεση ούτε στην κρίση των Δικαστών, αλλά η έκδοση εντάλματος σύλληψης του Ηγουμένου π. Εφραίμ για τους λόγους που ανακοινώθηκαν και μάλιστα παραμονές των Χριστουγέννων, ενώ δεν έγινε το ίδιο σε κρατικά όργανα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση αυτή και που έχουν μεγαλύτερες ευθύνες, μου μοιάζει προβληματική.

Από όσα έχω ακούσει, πρόκειται για μια αστική υπόθεση η οποία έλαβε ποινική διάσταση, που δεν μπορώ να κατανοήσω.

Θεωρώ ότι θέματα που σχετίζονται με το Άγιον Όρος πρέπει όλοι μας να τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, διότι το Άγιον Όρος αποτελεί έναν μεγάλο θησαυρό της Εκκλησίας και του Γένους μας, παγκοσμίου ακτινοβολίας.

Τελικά πιστεύω ότι ο π. Εφραίμ θα αντιμετωπίση την περίπτωση αυτή εκκλησιαστικώς και πνευματικώς, οι δε νομικοί του σύμβουλοι θα πράξουν τα δέοντα.

 

 

+ Ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος

Πηγή: http://agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/4328-%CE%9D%CE%91%CE%A5%CE%A0%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%9FY-%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%98%CE%95%CE%9F%CE%A3-%CE%97-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%A5%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A3%CE%97-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A5-%CE%95%CE%A6%CE%A1%CE%91%CE%99%CE%9C-%CE%9C%CE%9F%CE%99%CE%91%CE%96%CE%95%CE%99-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%92%CE%9B%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97

***

Άρχισε η κάθαρση: Στη φυλακή οδηγείται τις επόμενες ώρες ο Εφραίμ

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές μετά το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που τον έκρινε προφυλακιστέο, την ίδια στιγμή που ο Μίλτος Παπαϊωάννου κάνει πλημμελήματα,τα αδικήματα μέχρι 300.000 ευρώ και ο Μαντέλης μόλις δημοσιευθεί ο Νόμος θα έχει λευκό ποινικό μητρώο!!

Χριστούγεννα (δικά μας γιατί οι μοναχοί του Αγ. Όρους πάνε με το παλιό ημερολόγιο) στην φυλακή αναμένεται να κάνει ο Εφραίμ. Ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου πληροφορήθηκε την προφυλάκιση του ενώ βρίσκονταν στο μοναστήρι. Το κλίμα ήταν βαρύ. Ο ίδιος δεν περίμενε αυτή την απόφαση, αν κρίνουμε από τα όσα είχε πει στο δικαστικό συμβούλιο, όσο και αν το υποψιάζονταν βλέποντας το μένος που καλλιέργησαν εναντίον του τα ΜΜΕ.

«Αν είναι εγώ να δεχτώ το βαρύ τίμημα της προφυλάκισης να το δεχτώ. Οι ενέργειες μου ήταν ποτέ ιδιοτελείς αλλά σύννομες για την συντήρηση της μονής αλλά και για την φιλοξενία 25 χιλιάδων πιστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.»

Ο δικηγόρος του Εφραίμ τόνισε πως ο ηγούμενος θα σεβαστεί την απόφαση της δικαιοσύνης.

Ο ρασοφόρος με το όνομα του οποίου τα ΜΜΕ πιπίλησαν το μυαλό του πανελληνίου για περισσότερο από ενάμισι χρόνο με την ανταλλαγή εκτάσεων και ήταν και ένας από τους κυριότερους λόγους της πτώσης της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο Διοικητής του Αγίου Όρους Αρ. Κασμίρογλου ενημερώθηκε επίσημα για το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που έκρίνε προφυλακιστέο τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου.

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/12/blog-post_2083.html

***

Οι Αγιορείτες βλέπουν το πρόβλημα στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης

Την αμέριστη συμπαράστασή τους εξέφρασαν Ηγούμενοι του Αγίου Όρους καθώς και σεβάσμιοι πατέρες, προς τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ οι οποίοι από νωρίς το πρωί έφτασαν στο Μοναστήρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, οι Ηγούμενοι έκαναν λόγω για μεσαιωνικά πράγματα, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό πολεμείται φανερά πλέον η Εκκλησία.

Επίσης πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι κάνουν λόγω για πρωτάκουστο νομικό κατασκεύασμα, να υπάρχει στη Κυβέρνηση Υφυπουργός Δικαιοσύνης!

Αγιορείτες αναρωτήθκαν μιλώντας στη Romfea.gr: "Εμείς ερωτάμε πότε στα 180 χρόνια του Εθνικού μας βίου έχει τοποθετηθεί Υφυπουργός Δικαιοσύνης; Μήπως ποτέ; Και γιατί τοποθετήθηκε τώρα; Μήπως για την υπόθεση Βατοπαιδίου;"

Πάντως στο Άγιον Όρος μετέβη σήμερα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Αντώνιος Παπαματθαίου και ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Παπουτσής, για την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών.

Τον Εισαγγελέα όμως συνόδευαν 30 Αστυνομικοί οπλοφορούντες (ναι σωστά διαβάσατε οπλοφορούντες), οι οποίοι παραμένουν έξωθεν την πύλης της Μονής Βατοπαιδίου και κατά τη νύχτα!

Τέλος σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, ο ηγούμενος παραμένει κλινήρης στη Μονή καθώς οι γιατροί του ιατρικού κέντρου Καρυών διαπίστωσαν ότι εμφάνισε υψηλό πυρετό και απορύθμιση του σακχάρου.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10338:2011-12-24-17-49-24&catid=13

***

Τρέμουν την οργή του κόσμου και της αρκουδίτσας.

Πρωτοβουλία με τη συλλογή υπογραφών πολιτικών, θρησκευτικών προσωπικοτήτων, καθηγητών πανεπιστημίου και επιχειρηματιών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα , σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για την επανεξέταση της διαδικασίας προφυλάκισης του Εφραίμ. Η διαδικασία προβλέπεται από σχετική νομοθεσία και αφορά την αναίρεση της απόφασης για την προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου. Ο ηγούμενος είχε κριθεί προφυλακιστέος, με βούλευμα του Εφετείου Αθηνών…

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, κ.Αϊβαλιώτης, αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με την φυλάκιση του ηγουμένου τονίζοντας χαρακτηριστικά: Ποιά δικαιοσύνη οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ; Αυτή που κλείνει στη φυλακή έναν ηγούμενο του Άγιου Όρους και θέλει ναπελευθερωθούν άμεσα από τις φυλακές βιαστές, ληστές και έμποροι ναρκωτικών;

Πηγή: http://www.exofitsio.blogspot.com/2011/12/mono-fitsio_24.html

***

Προβληματισμένος ο Αρχιεπίσκοπος με την απόφαση για τον ηγούμενο Εφραίμ

Ιδιαίτερα προβληματισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την υπόθεση της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ.

Σε στενούς του συνεργάτες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολίασε:

«Δεν γνωρίζω την ουσία της υπόθεσης και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Όμως, είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος, όπως άλλωστε και κάθε Χριστιανός, με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης του ηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ ανήμερα των Χριστουγέννων. Και ο νοών νοείτω».

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10331:2011-12-24-12-12-04&catid=13

***

Κατάπληξη Μητσοτάκη για την προφυλάκιση Εφραίμ

«Κατάπληκτος» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.

Σε ερώτηση που του έθεσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μένω κατάπληκτος για την απόφαση που πάρθηκε. Ιδιαίτερα για τη στιγμή που διάλεξαν να την πάρουν. Υπενθυμίζω την παλιά ρήση που είναι πάντοτε σε ισχύ, ότι και οι κρίνοντες, κρίνονται».

***

Άθλος της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης:

Συνελήφθη στο άψε σβήσε ο κλινήρης τομοκράτης Εφραίμ,

παραμένει φρουρούμενος στη Μονή Βατοπαιδίου μην το σκάσει

Την ώρα που ο ίδιος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ διεμήνυε πως θα παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Όρους, τα προβλήματα στην υγεία του προκάλεσαν εμπλοκή στην όλη διαδικασία. Όπως δήλωσε ο διοικητής του Αγίου Όρου, Αρίστος Κασμίρογλου, πληροφορήθηκε από τον προϊστάμενο του κέντρου Υγείας Καρυών ότι ο Εφραίμ παρουσίασε υψηλό πυρετό και απορύθμιση σακχάρου. Η κατάσταση της υγείας του κ. Εφραίμ τον υποχρέωσε τελικά να παραμείνει στη Μονή, με το γιατρό του κέντρου υγείας να τον επισκέπτεται συνεχώς.

Νωρίς το μεσημέρι το Σαββάτου ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, συνοδεία του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής και αστυνομικών, πέρασαν την πόρτα του Αγίου Όρους προκειμένου να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης. Τελικά αποφασίστηκε ο Εφραίμ να παραμείνει φρουρούμενος στη Μονή μέχρι την αποθεραπεία του. Οι εξελίξεις αναμένεται να απασχολήσουν την Ιερά Κοινότητα στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας.

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/12/blog-post_5267.html

***

Λαμόγια! Εισαγγελείς και Αστυνομικοί στο Άγιο Όρος

να πιάσουν τον τρομοκράτη Εφραίμ!!!

Στη Μονή Βατοπεδίου παραμένει ο ηγούμενος Εφραίμ εν αναμονή του εντάλματος σύλληψης των δικαστικών αρχών. Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πολιτικός διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, ο ηγούμενος παραμένει κλινήρης στη Μονή καθώς οι ιατροί διαπίστωσαν ότι εμφάνισε υψηλό πυρετό και απορύθμιση του σακχάρου.

Όπως έγινε γνωστό, στο Άγιο Όρος έχει μεταβεί ο εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, καθώς και Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση της υγείας του ηγούμενου. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο Εφραίμ να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων στη Μονή, καθώς για λόγους γραφειοκρατίας η προφυλάκισή του μπορεί να καθυστερήσει για δύο ημέρες.

Ο συνήγορος του Εφραίμ, Σπύρος Αλεξανδρής, έκανε λόγο για άνιση μεταχείριση, ωστόσο τόνισε ότι ο πελάτης του θα σεβαστεί την απόφαση της δικαιοσύνης. Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας σε συνεργάτες του, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι σέβεται την ελληνική δικαιοσύνη, ωστόσο δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένος, όπως άλλωστε κάθε χριστιανός, με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης ανήμερα των Χριστουγέννων. «Ο νοών νοείτω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την προφυλάκιση, δήλωσε ότι μένει κατάπληκτος τόσο για την απόφαση όσο και για τη στιγμή που πάρθηκε. Ανέφερε επίσης τη ρήση «και οι κρίνοντες, κρίνονται».

Φίλοι της Μόνης Βατοπεδίου, με ανάρτηση τους στο διαδίκτυο, καλούν όσους θέλουν να συμπαρασταθούν στον ηγούμενο Εφραίμ να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Άρειο Πάγο

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/12/blog-post_2151.html

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR