Logo
Print this page

Η Σταύρωση,

Η Σταύρωση

gerontas_efraimΕίπεν αυτοίς ο Πιλάτος, τίνα θέλετε απολύσω υμίν; Βαραββάν ή Ιησούν τον λεγόμενον Χριστόν;

ήδει γαρ ότι δια φθόνον παρέδωκαν αυτόν.

Καθημένου δε αυτού επί του βήματος απέστειλε προς αυτόν η γυνή αυτού λέγουσα,

μηδέν σοι και τω δικαίω εκείνω, πολλά γαρ έπαθον σήμερον κατ΄ όναρ δι΄ αυτόν.

Οι δε αρχιερείς και οι πρεσβύτεροι έπεισαν τους όχλους ίνα αιτήσωνται τον Βαραββάν, τον δε Ιησούν απολέσωσιν.

αποκριθείς δε ο ηγεμών είπεν αυτοίς, τίνα θέλετε από των δύο απολύσω υμίν;

οι δε είπον, Βαραββάν. (Ματθ. 27, 17-21) ην δε ο Βαραββάς ληστής.(Ιωαν. 19, 40)

λέγει αυτοίς ο Πιλάτος, τι ουν ποιήσω Ιησούν τον λεγόμενον Χριστόν;

λέγουσιν αυτώ πάντες, σταυρωθήτω.

ο δε ηγεμών έφη, τι γαρ κακόν εποίησεν;

οι δε περισσώς έκραζον λέγοντες(Ματθ. 27, 12-23), άρον άρον, σταύρωσον αυτόν.

λέγει αυτοίς ο Πιλάτος, τον βασιλέα υμών σταυρώσω;

απεκρίθησαν οι αρχιερείς, ουκ έχομεν βασιλέα ει μη Καίσαρα.(Ιωαν. 19, 15)

Εάν τούτον απολύσης ουκ ει φίλος του Καίσαρος.(Ιωαν. 19, 12)

ιδών δε ο Πιλάτος ότι ουδέν ωφελεί, αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται, λαβών ύδωρ απενίψατο τας χείρας απέναντι του όχλου λέγων,

αθώος είμι από του αίματος του δικαίου τούτου, υμείς όψεσθε.

και αποκριθείς πας ο λαός είπε, το αίμα αυτού εφ΄ ημάς και επί τα τέκνα ημών.

τότε απέλυσεν αυτοίς τον Βαραββάν,

τον δε Ιησούν φραγελλώσας παρέδωκεν ίνα σταυρωθή.(Ματθ. 27, 24-26)

Και ότε απήλθον επί τον τόπον τον καλούμενον Κρανίον, εκεί εσταύρωσαν αυτόν και τους κακούργους, ον μεν εκ δεξιών, ον δε εξ αριστερών.

ο δε Ιησούς έλεγε, πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.

διαμεριζόμενοι δε τα ιμάτια αυτού έβαλλον κλήρον.

και ειστήκει ο λαός θεωρών. εξεμυκτήριζον δε και οι άρχοντες συν αυτοίς λέγοντες, άλλους έσωσε, σωσάτω εαυτόν, ει ούτος εστίν ο Χριστός ο του Θεού εκλεκτός.

ενέπαιζον δε αυτώ και οι στρατιώται προσερχόμενοι και όξος προσφέροντες αυτώ και λέγοντες, ει συ ει ο βασιλεύς των Ιουδαίων, σώσον σεαυτόν.

Ην δε και επιγραφή γεγραμμένη επ αυτώ γράμμασιν Ελληνικοίς και Ρωμαϊκοίς και Εβραϊκοίς, ούτος εστίν ο βασιλεύς των Ιουδαίων.(Λουκ. 15, 33-38)

Για την αντιγραφή: www.zoiforos.gr

***

Υπερίσχυσε η άποψη της ανακρίτριας

Προφυλακιστέος κρίνεται ο ηγούμενος Εφραίμ με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

Προφυλακιστέος κρίνεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο.

Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του πριν λίγες ημέρες για το θέμα της προφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με βούλευμά του να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης ήταν αυτός, μετά την απολογία του ηγούμενου, που έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν, αντί της προφυλάκισης, περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

Το Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε την Πέμπτη ο ηγούμενος, τάχθηκε τελικά υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, και έτσι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231143294

***

Λεμεσού Αθανάσιος: "Νιώθω απογοήτευση για την απόφαση προφυλάκισης"

«Έχω βαθιά θλίψη και απογοήτευση για την απόφαση αυτή που λήφθηκε παραμονή των Χριστουγέννων, το να αποφασίσει η δικαιοσύνη να φυλακίσει έναν Ηγούμενο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, σχολιάζοντας την απόφαση για προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ.

Επίσης ο Μητροπολίτης Λεμεσού, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Ηγουμένου τόνισε: «Ο Ηγούμενος Εφραίμ αφιέρωσε όλο του, τον εαυτό στη Εκκλησία και στην υπηρεσία του λαού του Θεού».

«Τον αντιμετωπίζουν λες και είναι κανένας εγκληματίας, από τον οποίο κινδυνεύει η Ελλάδα! Άραγε έλυσαν τα προβλήματα τους τα υπόλοιπα και κινδυνεύουν από τον γέροντα Εφραίμ;», αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, ανέφερε ότι «η απόφαση αυτή είναι πάρα πολύ θλιβερή….»

Να αναφερθεί ότι ο κ. Αθανάσιος, το απόγευμα της Παρασκευής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ηγούμενο Εφραίμ.

«Ο γέροντας είναι πάρα πολύ ήρεμος και είναι παραδομένος στο θέλημα του Θεού! Ότι ο Θεός επιτρέψει ας είναι ευλογημένο μου είπε….», πρόσθεσε ο κ. Αθανάσιος για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ηγούμενο.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Λεμεσού υπογράμμισε: «Για τον γέροντα Εφραίμ η δοκιμασία αυτή, θα είναι μια ευλογία από τον Θεό και αφετηρία πνευματικής ανάβασης…»

«Για τους υπόλοιπους όμως δεν ξέρω τι θα είναι», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αθανάσιος.

***

Σχόλιο για την απόφαση προφυλάκισης του Γέροντα Εφραίμ

του Χριστόφορου Κοσμίδη

Τώρα που ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ η απόφανση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σχετικά με το ζήτημα της άρσης της διαφωνίας που είχε ανακύψει μεταξύ Ανακριτή και Εισαγγελέα επί της προσωρινής κρατήσεως του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και υπό την προϋπόθεση ότι τα δημοσιεύματα απηχούν την πραγματικότητα, νομίζω ότι βρίσκεται μέσα στη δικαστική δεοντολογία η διατύπωση των παρακάτω σκέψεων, για την ανακούφιση της θλίψεως όσων σκανδαλίζονται από την εξέλιξη αυτή:

1) Η προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με το νόμο και το σύγχρονο νομικό πολιτισμό, αποτελεί το πλέον επαχθές και, κατά συνέπεια, το έσχατο μέτρο που επιτρέπεται να επιβληθεί σε βάρος παντός προσώπου, για το οποίο, ως κατηγορούμενο που δεν έχει ακόμη καταδικασθεί, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής ως προς τη διάπραξη κακουργήματος.

Αυτό σημαίνει ότι, για να επιβληθεί προσωρινή κράτηση, πρέπει τα ηπιότερα μέσα δικαστικού καταναγκασμού (π.χ. η εγγυοδοσία ή η υποχρέωση διαμονής σε ορισμένο τόπο) να παρίστανται ατελέσφορα ως προς την εξασφάλιση της παρουσίας του κατηγορουμένου στην ανάκριση ή το δικαστήριο και της υποβολής του στην εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης, που τυχόν θα εκδοθεί σε βάρος του όταν διεξαχθεί η δίκη.

2) Για την επιβολή της προσωρινής κράτησης δεν διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο ούτε η βαρύτητα της αξιόποινης πράξης που αποδίδεται στον κατηγορούμενο ούτε η διαπίστωση σοβαρών ενδείξεων ενοχής σε βάρος του, παρά το γεγονός ότι πρέπει να συντρέχουν και οι προϋποθέσεις αυτές.

Κρίσιμη είναι η συνδρομή στο πρόσωπό του μιας από τις ακόλουθες τέσσερις περιπτώσεις, ήτοι α) το να μην έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ή β) το να έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του ή γ) το να υπήρξε κατά το παρελθόν φυγόποινος ή φυγόδικος ή να κρίθηκε ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή για παραβίαση περιορισμών διαμονής ή δ) το να κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, περιστατικό που πρέπει προκύπτει από ειδικώς μνημονευόμενα περιστατικά της προηγούμενης ζωής του ή από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης που του αποδίδεται.

Οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι ερμηνευτική επινόηση του γράφοντος, αλλά προσδιορίζονται από το νόμο.

3) Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον το πλήρες κείμενο του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, για να διαπιστώσουμε το ποια από τις περιπτώσεις αυτές θεωρήθηκε ως συντρέχουσα στην περίπτωση του Ηγουμένου Εφραίμ.

Ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των πράξεων που του αποδίδονται και από τη βασιμότητα των ενδείξεων ενοχής σε βάρος του, για τις οποίες δεν είναι εφικτό να διατυπωθεί αμερόληπτο σχόλιο προς το παρόν, δια μέσου δημοσιευμάτων, που κυκλοφόρησαν στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι πρόκειται για κάποιον ιερομόναχο που ζει επί δεκαετίες στο Άγιο Όρος, που διοικεί μαζί με άλλους μια πολύ μεγάλη Ιερά Μονή, η οποία αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και προβάλλει την Ορθοδοξία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που δεν έχει προσωπική περιουσία και που, αν και κατά το πρόσφατο παρελθόν βρέθηκε για αρκετές εβδομάδες σε μεγάλη, ορθόδοξη χώρα της βορειοανατολικής Ευρώπης, όπου είχε συναντήσεις θρησκευτικού περιεχομένου με τον εκεί Γενικό Εισαγγελέα και τον Πρωθυπουργό, δεν απέφυγε να επανέλθει στην Ελλάδα για να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της ανακρίσεως.

Γι’ αυτό παραμένει έντονη η περιέργεια της περιήγησης στην πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία του βουλεύματος, προκειμένου να πεισθεί ο μέσος πολίτης ως προς την αναγκαιότητα της προσωρινής κράτησης του συγκεκριμένου κατηγορουμένου.

4) Η προσωρινή κράτηση εκτελείται στις φυλακές των υποδίκων. Συνεπώς, η απορία που διατυπώνεται στην είδηση, την οποία προ ολίγου η ROMFEA.GR δημοσίευσε, περί του ότι παραμένει αδιευκρίνιστο το αν ο Ηγούμενος Εφραίμ θα τεθεί υπό περιορισμό στο μοναστήρι του ή θα οδηγηθεί στις φυλακές, αίρεται υπέρ της δεύτερης εκδοχής.

Για ένα ιερομόναχο, βέβαια, το να φυλακισθεί χωρίς να συντρέχουν βάσιμα οι προϋποθέσεις της κράτησής του, αποτελεί ευλογία και αφορμή να άρει τον Σταυρό του Χριστού με ένα τρόπο, περί του οποίου δεν είχε εμπειρία μέχρι τώρα.

Το πρόβλημα μένει για όσους συνέβαλαν σ’ αυτό, με ελαφριά καρδιά και με οποιοδήποτε τρόπο.

Μακάρι, η πνευματική ωφέλεια του Ηγουμένου από την ταλαιπωρία που αναμένεται να έχει, να κάνει να μη λειτουργήσει ο πνευματικός νόμος στην περίπτωση…

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10318:sxolio-gia-profilakisi&catid=13

***

«Για κατηγορητήριο, που δεν στοιχειοθετείται»,

στέλνουν στη φυλακή Αγιορείτη μοναχό

Ακραία πρόκληση αποτελεί η προφυλάκιση του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ την ώρα που πολιτικοί που ομολόγησαν χρηματισμό παραμένουν ελεύθεροι!

Το Δικαστικό Συμβούλιο μετά την διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακριτή, αποφάσισε σήμερα την προσωρινή κράτηση του πατρός Εφραίμ με την αιτιολογία ότι είναι ύποπτος φυγής.

Να σημειωθεί ότι, κατά την απολογία του γέροντα, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης είχε κρίνει, πως αντί της προφυλάκισης, πρέπει να επιβληθούν περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

Για απόφαση, «η οποία δεν έχει απολύτως κανένα ηθικό και νομικό έρεισμα», έκανε λόγο ο συνήγορος του αρχιμανδρίτη Γιάννης Ματζουράνης.

Η προφυλάκιση ενός ρασοφόρου με διεθνώς αποδεκτό φιλανθρωπικό έργο και πνευματική προσφορά, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, έρχεται σε ένα ζοφερό σκηνικό πολιτικής και οικονομικής σήψης, για την οποία δεν υπάρχει κανείς ένοχος, κανείς κατηγορούμενος, κανένας προφυλακισμένος!

Μόλις χθες ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος δήλωσε στην ολομέλεια της Βουλής ότι οι περιβόητες έρευνες για το μαύρο χρήμα των βουλευτών στην Ελβετία είναι «κοροϊδία του λαού, αφού ο καθένας μπορεί να έχει μια off shore εταιρεία και όχι λογαριασμό στο όνομά του».

Στο βάθος του παρασκηνίου, κανένας πλέον δεν θέλει να θυμάται, όσους ομολόγησαν ότι έπιασαν με τα χέρια τους το μαύρο πολιτικό χρήμα της Siemens, το οποίο είτε ενθυλάκωσαν, βλέπε υπόθεση Μαντέλη, είτε μετέφεραν στα ταμεία του κόμματός τους, βλέπε υπόθεση Τσουκάτου.

Όμως δικαιοσύνη και πολιτικό σύστημα βρήκαν πεδίο «κάθαρσης» στο πρόσωπο ενός Μοναχού τον οποίοι οι ίδιοι κρατούν όμηρο πολιτικών παιχνιδιών επί μακρό χρονικό διάστημα και χωρίς κανένα στοιχείο για προσωπική του εμπλοκή σε οποιαδήποτε υπόθεση.

Έτσι, μέσα σε όλη αυτή την απερίγραπτη ελληνική πραγματικότητα, ο μοναχός Εφραίμ θεωρείται «ύποπτος φυγής» και διατάσσεται η προφυλάκιση του.

Ύποπτος φυγής ένας άνθρωπος που καθ’ όλο το διάστημα της δικαστικής του περιπέτειας, πραγματοποίησε 48 ομιλίες καλεσμένος σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, πρόσφατα βρέθηκε στην Μόσχα καλεσμένος του Προέδρου και του Πρωθυπουργού της Ρωσίας και πάντα επέστρεφε κανονικά στην χώρα και την Μονή του, αν και γνώριζε ότι πιθανώς να είχε ατυχή εξέλιξη η υπόθεσή του.Share

Πηγή: http://briefingnews.gr/batopedi/item/12903

***

O Εφραίμ, η χάρις του κ. Χάρη και ό,τι γουστάρετε

[η προφυλάκιση και οι σκοποί, τους οποίους αυτή, υποτίθεται ότι, υπηρετεί]

του Σωτήριου Καλαμίτση

Στη συνείδηση όλων, νομικών και μη, επικρατεί η αντίληψη ότι ο προφυλακιζόμενος έχει διαπράξει τόσο βαρύ αδίκημα, όπως προκύπτει από σοβαρά στοιχεία της δικογραφίας, ώστε να είναι βέβαιη η μελλοντική καταδίκη του από το δικαστήριο, εξ ου και πρέπει να περιορισθεί η ελευθερία του εγκαίρως για να μη ξεφύγει από..

τα χέρια της Δικαιοσύνης και τρωθεί το περί δικαίου αίσθημα και η ασφάλεια και ειρήνη της κοινωνίας.

Την αντίληψη αυτή, όμως, καταρρίπτει το άρθρο 296 του Κώδικα Ποινικής Δικαιοσύνης, το οποίο - μετά την τροποποίησή του από τον κύριο Χάρη με τον ν. 3811/2009 αμέσως μόλις ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ να μας οδηγήσει σιδηροδέσμιους στο ΔΝΤ - ορίζει:

«Ο σκοπός των περιοριστικών όρων είναι να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων και να εξασφαλιστεί ότι εκείνος στον οποίο επιβλήθηκαν θα παραστεί οποτεδήποτε στην ανάκριση ή στο δικαστήριο και θα υποβληθεί στην εκτέλεση της απόφασης.»

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς καθηγητής τής Νομικής, ούτε καν νομικός θα έλεγα, για να καταλάβει από μία απλή ανάγνωση της διάταξης ότι οι περιοριστικοί όροι δεν επιβάλλονται στον κατηγορούμενο για πλάκα. Πρέπει να υπάρχουν στοιχεία της προσωπικότητός του, αλλά και οι συνθήκες τέλεσης του αδικήματος, για το οποίο κατηγορείται, να είναι τέτοιες, που πείθουν ότι ο κατηγορούμενος είναι σφόδρα πιθανόν να την κοπανήσει κατά το κοινώς λεγόμενο [βλ. Μάκη Ψωμιάδη] και να μη θέσει εαυτόν στη διάθεση του ανακριτή ή του δικαστηρίου, αν παραπεμφθεί να δικασθεί.

Αυτά ακριβώς τα στοιχεία εξειδικεύονται ακολούθως στο άρθρο 282 του ίδιου Κώδικα, το οποίο επίσης τροποποιήθηκε από τον κ. Χάρη ευθύς ως ήλθε ο Γιωργάκης εν τη βασιλεία του ΔΝΤ για να μοιράσει τα λεφτά που έκρυβε ο Κωστάκης:

«1.΄Οσο διαρκεί η προδικασία, αν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου για κακούργημα ή πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, είναι δυνατό να διαταχθούν περιοριστικοί όροι, εφόσον αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την επίτευξη των αναφερόμενων στο άρθρο 296 σκοπών. 2. Περιοριστικοί όροι είναι ιδίως η παροχή εγγύησης, η υποχρέωση του κατηγορουμένου να εμφανίζεται κατά διαστήματα στον ανακριτή ή σε άλλη αρχή, η απαγόρευση να μεταβαίνει ή να διαμένει σε ορισμένο τόπο ή στο εξωτερικό, η απαγόρευση να συναναστρέφεται ή να συναντάται με ορισμένα πρόσωπα. ………….. 3. Προσωρινή κράτηση μπορεί να επιβληθεί αντί για περιοριστικούς όρους - εάν αιτιολογημένα κριθεί ότι οι τελευταίοι δεν επαρκούν - εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της πρώτης παραγράφου του άρθρου αυτού, μόνο αν ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και δεν έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ή έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του ή κατά το παρελθόν υπήρξε φυγόποινος ή φυγόδικος ή κρίθηκε ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή παραβίαση περιορισμών διαμονής, εφόσον από τη συνδρομή των παραπάνω στοιχείων προκύπτει σκοπός φυγής ή κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό, όπως προκύπτει από προηγούμενες αμετάκλητες καταδίκες του για ομοειδείς αξιόποινες πράξεις να διαπράξει και άλλα εγκλήματα. Εάν η αποδιδόμενη στον κατηγορούμενο πράξη απειλείται στο νόμο με ισόβια κάθειρξη ή πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα είκοσι έτη, προσωρινή κράτηση μπορεί να επιβληθεί και όταν με βάση τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα. Μόνο η κατά το νόμο βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης. Σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον αιτιολογημένα κρίνεται ότι δεν επαρκούν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί να επιβληθεί προσωρινή κράτηση και για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, αν προκύπτει σκοπός φυγής του κατηγορουμένου, με βάση τα κριτήρια που αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο της παρούσας παραγράφου. Στην περίπτωση αυτή, το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης είναι διάρκειας έως έξι μηνών.»

Εικάζουμε, λοιπόν, βασίμως ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του ηγούμενου Ευφραίμ για διάπραξη κακουργήματος, η βαρύτητα του οποίου ουδόλως επιδρά κατά τον νόμο στην απόφαση για επιβολή προσωρινής κράτησης.

Επίσης, ο Εφραίμ

- έχει πασίγνωστη διαμονή στη χώρα

- δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του [προ καιρού έφυγε στη Ρωσία και επανήλθε] - δεν υπήρξε κατά το παρελθόν φυγόποινος ή φυγόδικος

- δεν έχει κριθεί ένοχος για απόδραση κρατουμένου

- δεν έχει κριθεί ένοχος για παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Άρα, δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του στοιχεία που θα επέτρεπαν σε οποιονδήποτε να διανοηθεί απλώς ότι ο Εφραίμ είχε σκοπό φυγής. Από την άλλη μεριά δεν τον βαρύνουν προηγούμενες αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς αξιόποινες πράξεις, ώστε να μπορεί να κριθεί βάσει αυτών ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα.

Τι απέμεινε, λοιπόν, για να προσωποκρατηθεί ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος;

«.. η αποδιδόμενη στον κατηγορούμενο πράξη απειλείται στο νόμο με ισόβια κάθειρξη ή πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα είκοσι έτη, …… τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οποίας επιτρέπουν την αιτιολογημένη κρίση ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα».

Θα αναμένουμε, λοιπόν, να διαβάσουμε την αιτιολογημένη κρίση του δικαστικού Συμβουλίου για να πληροφορηθούμε ποία είναι τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αξιόποινης πράξης του Εφραίμ που επέτρεψαν στο Συμβούλιο να αποφανθεί ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.

Για την ιστορία και μόνον αναφέρω ότι ο ένας εκ των τριών Αφγανών δολοφόνων του Μανώλη Καντάρη είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2010 για διακίνηση ναρκωτικών, αλλ’ αφέθηκε ελεύθερος, επειδή με βάση τον νόμο του κ. Χάρη και αυτός, ακριβώς όπως και ο ηγούμενος Εφραίμ,

- είχε πασίγνωστη διαμονή στη χώρα

- δεν είχε κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του

- δεν υπήρξε κατά το παρελθόν φυγόποινος ή φυγόδικος

- δεν είχε κριθεί ένοχος για απόδραση κρατουμένου

- δεν είχε κριθεί ένοχος για παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Είχε, όμως, ο Αφγανός δολοφόνος και ένα άλλο πλεονέκτημα σχετικό με την προσωπικότητά του: τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης του ήταν τέτοια που δεν επέτρεπαν την αιτιολογημένη κρίση ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα. Ενώ του Εφραίμ!!

……….

Ανώνυμος είπε...

η ουσία της υπόθεσης είναι ότι η Αμερικανική πρεσβεία πληροφορήθηκε ότι ο Εφραίμ χρηματοδοτούσε το "ΟΧΙ" στο σχέδιο Ανάν.

Η πρεσβεία χρηματοδοτούσε το "ΝΑΙ".

Έτσι, δεν συγχώρεσαν το ΟΧΙ και εξοντώνουν με τους πρόθυμους συνεργάτες τους στη δικαιούνη, όλους όσους ήταν εναντίον του σχεδίου Αυνάν.

Απλά πράγματα. Ζούμε σε ένα απολυταρχικό φασιστικό καθεστώς, όπου ΑΠΟΛΥΤΟ κουμάντο κάνει η πρεσβεία, που παρακολουθεί τους πάντες.

Εξοντώσαν και εξοντώνουν όσους σκέφτηκαν να πουν όχι στην Αμερικανική χούντα που κυβερνά την Ελλάδα.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια δύναμη να υπερασπιστεί εθνικά θέματα (Κύπρο, Μακεδονία κλπ) διώκεται μέχρι τελικής εξόντωσης.

Καθήκον όλων των πολιτών, είναι να βγάλουμε τα κομσατικά γυαλιά, να σταματήσουμε να χαιρόμαστε επειδή ο εξοντωθείς δεν είναι "δικός μας" και να παλέψουμε την Αμερικανική τυραννία, που παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας για τον καθένα μας.

Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2011/12/o_23.html?showComment=1324675225401#c4114399787826972480

***

Αποφάσισαν τη φυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ

To Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πριν λίγο να προφυλακιστεί ο ηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, για την υπόθεση του "σκανδάλου" της Μονής Βατοπαιδίου.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι αυτό της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, της ψευδούς βεβαίωσης και η συμμετοχή σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εφετών.

Αυτή την ώρα γράφεται το ένταλμα σύλληψης για να οδηγηθεί ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου στις φυλακές.

Από τον Ηγούμενο Εφραίμ, ως φαίνεται, ξεκίνησε η "κάθαρση" στην Ελλάδα.

Κι ας μένουν ένα σωρό (επιβεβαιωμένα) σκάνδαλα ατιμώρητα και πολιτικοί να απολαμβάνουν τα πλούσια οφέλη της "πολιτικής" διαδρομής τους και επιχειρηματίες που χρωστούν εκατομμύρια να απολαμβάνουν τα Χριστούγεννά τους σε κάποιο χειμερινό θέρετρο εντός ή εκτός Ελλάδος...

Να τους χαιρόμαστε!

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10312:2011-12-23-13-13-37&catid=13

***

Τον σταύρωσαν παραμονή Χριστουγέννων

Αποφάσισαν την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ

Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός, Ηγούμενος 6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν δεν ντρέπονται .... Όλοι οι κρυφομασώνοι του υπουργείου δικαιοσύνης (μόνο κατ' όνομα απ' ότι φαίνεται!). Ντροπή τους!!! Όλοι οι "λήσταρχοι" και οι "παιδεραστές" είναι έξω.... Ο Ηγούμενος τους έφταιξε!!!! ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!! ΚΡΥΦΟΜΑΣΩΝΟΙ - ΑΝΘΡΩΠΙΣΚΟΙ!!!!!

23 Δεκεμβρίου 2011 9:12 μ.μ.

Fotini είπε...

Ήμαρτον! Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

23 Δεκεμβρίου 2011 9:39 μ.μ.

ΜΑΚΗΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΥΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ.ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΟΔΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

23 Δεκεμβρίου 2011 10:25 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ανάλογα με το τι είδους άνθρωποι είμαστε βλέπουμε τα πράγματα ως κακά ή καλά. Βλέπουμε την Αποκάλυψη του Ιωάννη ως την απόλυτη καταστροφή(αμετανόητοι αμαρτωλοί) ή την ολοκλήρωση της σωτηρία μας(αγωνιζόμενοι χριστιανοί) από τον Ιησού Χριστό.

Αν φυλακιστεί ο Ηγουμένου Εφραίμ μπορεί να βοηθήσει κάποιους φυλακισμένους, π.χ. να τους εξομολογήσει, διδάξει...

Επιπλέον η φυλάκιση του είναι απόδειξη της αγιότητας του, αφού φυλακίζεται για ανόητο λόγο, την στιγμή που οι αποδεδειγμένα εγκληματίες αποφυλακίζονται για να αδειάσουν οι φυλακές.

Τέλος το μίσος των πολιτικών και των ΜΜΕ προς την μονή του Βατοπεδίου δείχνει πως ο Ηγουμένου Εφραίμ δεν είναι ο μόνος άγιος εκεί.

Οπότε πρέπει να προσευχόμαστε στο θεό να δίνει δύναμη στον Ηγούμενο και να αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία την αθωότητα του.

23 Δεκεμβρίου 2011 10:39 μ.μ.

Κοράκι είπε...

Το Βατοπαίδι ΔΕΝ ειναι "ένα μοναστήρι".

Οι Βατοπαιδινοί δεν είναι "κάτι καλόγεροι."

Ο Εφραιμ δέν είναι "ένας Ηγούμενος"...

Το Βατοπαίδι ανοικει στην Παναγία.

Οι Βατοπαιδινοί Πατέρες είναι οι ακόλουθοι Της

Ο Γέροντας Εφραιμ είναι ο Ηγουμενος των ακολουθων της Παναγίας...

Αναρωτιέμαι πόσο ανοητος πρέπει να είναι κάποιος, οσο καινα του λείπει το ήθος για να προβεί σε τέτοια ασέβια. Ακομα δε χειρότερα, μια μέρα προ της Γεννησης του Κυρίου μας.

Μου θυμίζει μια άλλη Ιστορία, πιο παλιά,, πριν απο 2000 χρόνια περίπου, όταν στο όνομα της Δικαιοσύνης κάποιοι Ηγέτες για τα προσωπικά τους συμφεροντα, πάλι μέσα στις Άγιες ημέρες συνέλαβαν έναν άλλον αθώο, και τον οδήγησαν στην Σταυρωση...

Δεν ξέρω ποιος θα παίξει το ρόλο του Ποντιου Πιλάτου. Ίσως όλοι εμείς με τη σιωπή μας. Δεν ξέρω σε ποιον θα πέσει η αμαρτία περισσότερο, σε εκείνους που τον βάζουν στη φυλακή ή σε εμάς που σιωπούμε...

Παρακαλώ πολύ να μας ενημερώσετε που θα βρισκεται ο Αγιος Γέροντας έτσι όσοι το επιθυμούν να μπορέσουν να του συμπαρασταθούν.

Ευχαριστω και ευλογειτε

Πηγή: http://agioritikesmnimes.blogspot.com/2011/12/428.html

***

ΤΑ«ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ» ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΦΡΑΙΜ

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 14:55

ΑΛΗΤΕΣ,ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ «ΠΡΟΔΟΤΕΣ» ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ.

ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.ΜΑΣΩΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ''ΑΓΙΟΥ΄΄ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥΣ.

Σεβάσμιοι «κύριοι» της δικαιοσύνης,αξιότιμα…μέλη του δικαστικού συμβουλίου εφετών,κρίνατε προφυλακιστέο τον ηγούμενο Εφραίμ για ύποπτο φυγής.

Πειστική….. και αντικειμενική η αιτιολογία σας!

Ετσι δικάζετε; Κρίνοντας έναν ηγούμενο ύποπτο φυγής; Τι να πει κανείς!

Τη ίδια ώρα, ο κ. Γιώργος Πεταλωτής, ένας από τους βασικούς κατηγόρους στην υπόθεση παραμένει υφυπουργός Δικαιοσύνης και ο αδελφός ενός ακόμα κατήγορου του κ. Ξυνίδη μέλος της κυβέρνησης, αυτό είναι ηθικό και «νόμιμο»;;

Επίσης, όταν ρωτήθηκε ο κ. Θ. Πάγκαλος στην πρωϊνή εκπομπή του κ. Γ.Παπαδάκη, γιατί κανείς που ενεπλάκησαν σε διάφορα σκάνδαλα δεν πήγε στη φυλακή, είπε''ΘΑ ΔΕΙΤΕ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ΄΄. Το είδαμε κ. αντιπρόεδρε της κυβέρνησης .Αυτή είναι η Ελλάδα.Η εντολή εκτελέστηκε....

Βέβαια μεταξύ αυτών που θα χαίρονται δεν είναι μόνο οι «κατασκευαστές» του σκανδάλου στο ΠΑΣΟΚ αλλά και κάποιοι Αγιορείτες που συνεργάστηκαν με πολιτικούς για να κλείσουν στη φυλακή έναν γέροντα που το φιλανθρωπικό έργο του δεν συγκρίνεται με κανέναν ηγούμενο στο Αγιο Όρος

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/4316-%CE%A4%CE%91%C2%AB%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91-%CE%9F%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%91%C2%BB-%CE%A6%CE%A5%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A3%CE%91%CE%9D-%CE%A4%CE%9F%CE%9D-%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F-%CE%95%CE%A6%CE%A1%CE%91%CE%99%CE%9C

***

Προφυλακιστέος ο γέροντας Εφραίμ: Ο ζόφος των «εκτελέσεων»!!!

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται, κατά τρόπο μάλιστα κραυγαλέο, ότι η «ανεξάρτητη» …Δικαιοσύνη αποτελεί το εξάρτημα-μαντρόσκυλο του κράτους και του παρακράτους των ανδρεικέλων της χρηματιστηριακής χούντας.

Μετά την «ανεξάρτητη» και «τολμηρή» ανακρίτρια που αποφάσισε ότι πρέπει να προφυλακιστεί ο γέροντας Εφραίμ, ήρθε και ένα άλλο «εκτελεστικό όργανο» του «μαφιόζικου» πολιτικού κυκλώματος, να «επικυρώσει» την «αμεροληψία» και «ανεξαρτησία» της …Δικαιοσύνης: Το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών…

Έκρινε, λοιπόν, το «Συμβούλιο»,

παραμονές των Χριστουγέννων, προφυλακιστέο τον ηγούμενο Εφραίμ, ως ύποπτο φυγής!!!!

Οι «κατασκευαστές» του «σκανδάλου Βατοπεδίου»

προχωρούν ακάθεκτοι και τα «όργανά» τους εκτελούν τις «εντολές» με τυφλότητα πρωτοφανή και υπερβάλλοντα ζήλο μοχθηρής «ανεξαρτησίας», ο οποίος ξεπερνά και το ζήλο των κυβερνητικών ανδρεικέλων της ευρω-χούντας…

Για τη μαφιόζικη πολιτική «κατασκευή» του «σκανδάλου Βατοπεδίου», τους ειδικούς, αλλά και τους απώτερους στόχους αυτής της παρακρατικής «επιχείρησης», αλλά και την «ανεξαρτησία» και «αμεροληψία» της …Δικαιοσύνης έχουμε γράψει πολλά άρθρα. Το τελευταίο μας έχει τον τίτλο:

«Βατοπέδιο: Νέος κύκλος βρώμικων παιχνιδιών…»

ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6131

Εδώ, απλώς, θα υπογραμμίσουμε τούτο το προκλητικά σκανδαλώδες της «ανεξάρτητης» …Δικαιοσύνης: Είναι τόσο «ανεξάρτητη» και τόσο «Δικαιοσύνη» που όλα τα λαμόγια της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, κλέφτες, ληστές, κτηνάνθρωποι και μαφιόζοι κάθε κοπής και χρώματος, βρίσκονται στο απυρόβλητο και κυκλοφορούν ελεύθεροι…

Σχετικά με το διαβόητο «σκάνδαλο Βατοπεδίου» όλα τα τρωκτικά της διαπλοκής δεν τα άγγιξε ούτε στο νυχάκι η …Δικαιοσύνη…

Ο γέροντας Εφραίμ, ΜΟΝΟ αυτός, προφυλακίστηκε και διασύρεται!!!

Ας δούμε και μερικά άλλα κραυγαλέα παραδείγματα:

α). Για τη μεγάλη ληστεία και τη θηριώδη απάτη του χρηματιστηρίου η …Δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε καν…

β). Ζήμενς: Εδώ η …Δικαιοσύνη όχι απλώς τυφλώθηκε, αλλά «αγωνίστηκε» για να δώσει χρόνο να το «σκάσουν» οι απατεώνες…

Ο Τσουκάτος και άλλοι ομολόγησαν ότι τα «έπιασαν» για τα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ, αυτοί κυκλοφορούν όλοι τους ελεύθεροι και «ατσαλάκωτοι» από τη …Δικαιοσύνη: Τέτοια «ανεξαρτησία»!!!

γ). Τα αρχιλαμόγια και οι νονοί του ποδοσφαίρου παρανομούν ασυστόλως, χρόνια και χρόνια, εγκληματούν κατά συρροή και κανένας τους δεν θίγεται, ούτε καν προφυλακίζεται…

Μάλιστα ο διαβόητος Ψωμιάδης πάντα βρίσκεται ελεύθερος και πίνει το καφέ του ανενόχλητος…

Τώρα με πρόταση του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος: Τόσο «ανεξάρτητη» είναι η …Δικαιοσύνη!!!

Για να μη μιλήσουμε για τα συνταγματικά πραξικοπήματα και την κατάλυση του Δικαίου και των νόμων από τα κυβερνητικά ανδρείκελα…

Εδώ η «ανεξάρτητη» …Δικαιοσύνη «ευλογεί» κάθε παρανομία…

Ο γέροντας Εφραίμ, μόνο, θεωρήθηκε «ύποπτος φυγής»: «κατασκευάστηκε» «ένοχος» και «κατασκευάστηκε» «ύποπτος φυγής»!!!

Αυτό είναι το έργο της «ανεξάρτητης» …Δικαιοσύνης: Να επικυρώνει τις «κατασκευές» («ενόχων», «υπόπτων», «μαρτύρων» κ.λπ) των μεγάλων αφεντικών της Νέας Τάξης και των ανδρεικέλων της, καθώς και να «κατασκευάζει» η ίδια τεχνάσματα προφυλάκισης και «ύποπτους φυγής»…

Τέτοια ξετσιπωσιά «ανεξαρτησίας» και «αμεροληψίας»…

Η σαπίλα έχει εισχωρήσει βαθιά σε όλη την πυραμίδα των μηχανισμών της καθεστωτικής κακουργίας, σε όλα τα κύτταρα της εξουσίας: πιόνια και γρανάζια της νεοταξικής μαφίας, των ληστών και δημίων μας…

Πηγή: http://resaltomag.blogspot.com/2011/12/blog-post_2415.html

***

ΛΑ.Ο.Σ. "Το ΠΑΣΟΚ κλείνει φυλακή έναν Ηγούμενο του Αγίου Όρους"

Την έντονη αντίδρασή του, εξέφρασε ο ΛΑ.Ο.Σ για την απόφασει της Εισαγγελείας Εφετών που έκρινε ότι ο Ηγούμενος Εφραίμ πρέπει να προφυλακιστεί.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, έκανε δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις στη δικαιοσύνη και την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ λέγοντας το εξής:

«Ποια δικαιοσύνη οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ; Αυτή που κλείνει φυλακή έναν ηγούμενο του Αγίου Όρους και θέλει να απελευθερώσει άμεσα απ’ τις φυλακές βιαστές, ληστές και εμπόρους ναρκωτικών;».

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10324:-q--------q&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Προφυλακιστέος ο Εφραίμ…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 23, 2011

…ελεύθεροι οι συνεργάτες των Γερμανών βιαστών της πατρίδας, Τσουκάτος, Μαντέλης κλπ.

Καλή Λευτεριά στην πατρίδα.

Πηγή: http://olympia.gr/2011/12/23/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%ce%b5%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%bc/

***

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ,

ΕΠΕΙΔΗ “ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ”:

Τον Εφραίμ τον βάζουν μέσα για ξεκάρφωμα επειδή δεν βάζουν κάναν άλλον και τώρα θα λένε να είδατε κάνουμε κάθαρση.

Ήδη ο Πάγκαλος από μέρες έλεγε στον Παπαδάκη, όταν τον ρώτησαν γιατί δεν βάζουν φυλακή κάποιον “Θα δείτε, θα δείτε”….

Όποιος δεν έμεινε μόνο στα όσα είπαν στον Άλφα του Κοντομηνά οι ντελάληδές του καταλήγει εύκολα στο ότι το Βατοπέδι δεν ήταν σκάνδαλο ή έστω ότι δεν είχε καμία σχέση με το μέγεθος που του δόθηκε και σίγουρα δεν έχει την απαξία που έχουν τα υποβρύχια, η siemens, το κτηματολογιο, τα cds, το μνημόνιο και τόσα άλλα.

Ο Εφραίμ δεν καταδικάστηκε, αλλά προφυλακίστηκε με πρωτοφανή   και άδικο τρόπο και χωρίς προφανή αιτιολογία. Οι υπόνοιες για επηρεασμό των δικαστών από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αλλά και από πολιτικά και άλλα κέντρα, είναι εμφανείς

Αν δεν λειτουργεί ανεξάρτητα η δικαιοσύνη την μια θα μας αρέσει (όπως σε κάποιους τώρα) την άλλην όμως θα αδικηθούμε εμείς ή κάποιος δικός μας ……..Άντε και καλά Χριστούγεννα

(κυριολεκτικά και μεταφορικά) “ενεργοί πολίτες”…

πηγή: http://toaftonoito.blogspot.com/2011/12/blog-post_452.html

***

Τα απίστευτα κατήγγειλε πως γίνονται στη δικαιοσύνη

ο ίδιος ο υπουργός δικαιοσύνης

Η σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν ανταποκρίνεται στις επιταγές του έλληνα συνταγματικού νομοθέτη ούτε στις προσδοκίες του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού. Δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη από τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία:

- Από το 1997 μέχρι σήμερα, η Χώρα μας έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε 360 υποθέσεις για υπερβολικές καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης. Από όλα τα .........

Δικαστήρια, πολιτικά, ποινικά και διοικητικά.

- Υπάρχει υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε η Χώρα μας γιατί καθυστέρησε η έκδοση απόφασης 27 ολόκληρα χρόνια.

- Καταδικαστήκαμε σχετικά και έχουμε καταβάλει μέχρι σήμερα 8.420.822,00 ευρώ για χρηματικές αποζημιώσεις και ηθική ικανοποίηση με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

- Η Ελλάδα κατέχει το θλιβερό προνόμιο να είναι τέταρτη κατά σειρά μεταξύ των 47 Κρατών Μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης που συστηματικά και κατ' επανάληψη παραβιάζει τον εύλογο χρόνο στην απονομή της Δικαιοσύνης.

- Μόνο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκαν 288.739 μηνύσεις το δικαστικό έτος 2010-2011. Στο σύνολο της χώρας είναι περίπου 1 εκατομμύριο το χρόνο. Εισήχθησαν στα Μονομελή και Τριμελή Πλημμελειοδικεία 117.247 υποθέσεις. Κατά την έναρξη του τρέχοντος έτους εκκρεμούσαν προς εκδίκαση, στο Τριμελές 46.510, στο Μονομελές 88.564, στα Ασφαλιστικά 7.541, στο Τριμελές Ανηλίκων 157 και στο Μονομελές Ανηλίκων 1.743 υποθέσεις. Στα Τριμελή Πλημμελειοδικεία με εξαίρεση τα Αυτόφωρα, δεν εκδικάζονται κατά μέσο όρο πάνω από 10 υποθέσεις.

- Για τις πολιτικές υποθέσεις το προηγούμενο δικαστικό έτος 2010-2011 εισήχθησαν 196.623 και εκδόθηκαν 132.870 αποφάσεις.

-Για τα Διοικητικά Δικαστήρια το σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων ανέρχονταν τον Ιούλιο του 2011 σε 466.219. Έως τις 20-7-11 εκκρεμούσαν 165.452 φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις.

- Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εκκρεμείς υποθέσεις το 2010 ανέρχονται σε 35.631, το 2009 ήταν 31.699 και από αυτές περαιώθηκαν οι 8.700.!!!

- Στο Ελεγκτικό Συνέδριο οι εκκρεμείς για προσδιορισμό υποθέσεις από το 2005 μέχρι τις 30-9-11 ανέρχονταν σε 30.365.

- Σε σχέση με την χορήγηση δικασίμων των νέων υποθέσεων η κατάσταση είναι εξίσου δραματική. Στο Πρωτοδικείο Αθηνών στα Ασφαλιστικά μέτρα χορηγείται δικάσιμος για τον Ιούνιο του 2012, στις Μισθωτικές διαφορές για τον Οκτώβριο του 2013, στις Εργατικές Διαφορές για τον Ιούνιο του 2014, στην Τακτική διαδικασία για τον Οκτώβριο του 2015, στα συναινετικά διαζύγια για τον Ιανουάριο του 2013, στις Εμπορικές διαφορές για τον Φεβρουάριο του 2015 και στις Διατροφές για τον Ιανουάριο του 2013. Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ο προσδιορισμός γίνεται για το 2016 και στο Πατρών το 2018.

- Σε σχέση με τον προσδιορισμό των νέων υποθέσεων η κατάσταση είναι ακόμη πιο δραματική στα Διοικητικά Δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ο προσδιορισμός για να οριστεί δικάσιμος θα γίνει μετά από τρία (3) χρόνια, στο Διοικητικό Εφετείο μετά από ενάμισι (1,5) χρόνο και στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά μέσο όρο μετά από δύο (2) χρόνια. Ο μέσος όρος για τη συζήτηση της υπόθεσης απαιτεί διπλάσιο χρόνο χωρίς να συμπεριλαμβάνονται και οι αναβολές.

-Ένα επιπλέον στοιχείο. Η Παγκόσμια Τράπεζα σύμφωνα με ένα σύνθετο δείκτη προστασίας των επενδυτών, από το δικαστικό σύστημα που διέπει τις επενδύσεις στις χώρες του κόσμου και με κλίμακα 0-10, η χώρα μας λαμβάνει 3,3 που είναι η χαμηλότερη μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάτω από τη μέση τιμή του δείκτη παγκοσμίως που είναι το 5. Εξίσου χαμηλές θέσεις έχουμε και στους λοιπούς παρεμφερείς δείκτες που ποσοτικοποιούν άλλες πτυχές του νομικούς μας συστήματος που έχουν να κάνουν με τις αναπτυξιακές δραστηριότητες. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Πηγή: http://toaftonoito.blogspot.com/2011/12/blog-post_3127.html#more

***

ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΗΔΗ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ....."ΜΕΣΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ", "ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ" ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ....(ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΦΩΣ ΣΟΦΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ).

Πηγή: http://toaftonoito.blogspot.com/2011/12/blog-post_5078.html

***

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΑ ΚΑΡΤ!!!!!!ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…… Ο ΕΦΡΑΙΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ……

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ…… Μάκης Ψωμιάδης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ……. Άκης Τσοχατζόπουλος

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ……. ΘεόδωροςΤσουκάτος

ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ…. Χριστοφοράκος

Φ. ΓΙΟΥΝΓΚ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ SIEMEΝS ΕΛΛΑΔΟΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ. ΔΙΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ SIEMENS ΕΛΛΑΔΟΣ: ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ. ΔΙΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΜΗΝ ΠΑΓΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ….

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ. ΜΕΣΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ……. π. Εφραίμ

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ:

Για να προφυλακισθεί κάποιος πρέπει να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχει κάνει κακούργημα ή κάποιο πλημμέλημα για το οποίο προβλέπεται φυλάκιση πάνω από 3 μήνες και μόνο όταν είναι ύποπτος φυγής ή κρίνεται σαν ιδιαίτερα επικίνδυνος.῾

Αντί για προφυλάκιση (και eφόσον υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής μπορεί να διαταχθεί η καταβολή εγγύησης (η οποία είναι ανάλογη του αδικήματος και της οικονομικής κατάστασης του κατηγορούμενου) ή εμφάνιση στον ανακριτή (ή σε αστ. τμήμα) σε τακτά χρονικά διαστήματα, περιορισμοί στη διαμονή ή στη μετακίνηση, απαγόρευση εξόδου από τη χωρά κλπ.῾

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Ο θεσμός της προφυλάκισης υπάρχει για υπόπτους που είναι ιδαίτερα επικίνδυνοι ή είναι ύποπτοι φυγής. Δεν είναι τιμωρητικός ή εκδικητικός θεσμός ούτε προκαταβολή ποινής….

Βλέπουμε όμως πως συχνά καταστρατηγείται ο ρόλος της είτε από ευθυνοφοβία είτε υπέρμετρο ζήλο ή……άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τους δικαστές και οι οποίοι καταδικάζουν στην ουσία τους υπόπτους ….

Η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού αφού έβαλε εγγύηση 200.000 ΕΥΡΩ σε Μοναχό!!!!!! (Αρσένιο), χωρίς καμία δικαιολογία ή θεμελίωση για το αν έχει τα ανάλογα εισοδήματά κλπ,προτείνει την προφυλάκιση!!!!!!!!! του Ηγουμένου Εφραίμ, παρά την αντίθετη γνώμη του Εισαγγελέα!!!!!. ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ!!!!!!! ΔΗΛΑΔΗ Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΥΓΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ!!!!!!!!!!

Γιατί άραγε;

Μήπως επειδή είναι ύποπτος φυγής;

Για ένα μήνα όργωσε όλη την Ρωσία συναντούμενος με Πούτιν, Μεντβέντεφ, τον Πατριάρχη και όλους τους αξιωματούχους της χώρας. Μήπως ζήτησε πολιτικό άσυλο; Μήπως ῾χάθηκε῾ στην Σιβηρία; Όχι.

Αντίθετα γύρισε για να απολογηθεί στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Ελληνική δικαιοσύνη…….

Ομοίως, από τότε που άρχισε αυτή η ιστορία έχει μεταβεί τουλάχιστον 10 φορές στο εξωτερικό αλλά πάντοτε δήλωσε ΠΑΡΩΝ στα ραντεβού του με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Δικαιοσύνη.

Μένει στο ίδιο μέρος εδώ και 22 χρόνια, είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα πανελληνίως και έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Μήπως είναι επικίνδυνος ή μπορεί να σβήσει τα ίχνη των “εγκλημάτων” του;

Εδώ και δύο χρόνια, αν ήθελε είχε χρόνο να κάνει όσα επικίνδυνα πράγματα μπορεί να φανταστεί μια εφέτης ανακρίτρια ή ένα συμβούλιο εφετών, φυλακίζοντάς τον τώρα θα σώσει την υπόθεση;

Μπορούμε να φανταστούμε ότι θέλουμε για τα ελατήρια αυτής της απόφασης – πρότασης…….(Η φαντασία ακόμα είναι ελεύθερη έτσι δεν είναι;). Όπως, μπορούμε να φανταστούμε και ότι θέλουμε για την διαδικασία προαγωγών, αξιολόγησης και ανέλιξης των Ελλήνων δικαστών……

Ας δεχτούμε όμως πως η κρίση της κας Καλού και του Συμβουλίου, είναι καθαρά δικανική και δεν επηρεάστηκε από άλλους παράγοντες. Την θεωρούμε ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ, ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΗ.

Θα έχουν κάποιες συνέπειες αν αποδειχτεί αυτό; Ο Έλλην δικαστής που σφάλλει έχει επιπτώσεις; Οι δικαστές που εκδίδουν τις εκατοντάδες λάθος αποφάσεις για τις οποίες καταδικάζεται η χώρα στα Ευρωπαικά δικαστήρια ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, έχουν κάποια επίπτωση; Υπάρχει ουσιαστική αξιολόγηση, επιθεώρηση ή στατιστική των αποφάσεών τους;………

ΟΧΙ…..

Ο Έλλην δικαστής μπορεί να βγάζει ότι αποφάσεις θέλει, αυτές να κρίνονται εσφαλμένες στα ανώτερα δικαστήρια και αυτός να μην έχει καμία συνέπεια. Και αν χαίρει εκτιμήσεως (και λόγω κάποιων ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ αποφάσεών του) στα κατάλληλα πολιτικά γραφεία και το θέλει ο ίδιος, τότε μπορεί να ανεβαίνει τις βαθμίδες παρά τα λάθη……

Αυτή είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ……

ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ……

πηγή: http://toaftonoito.blogspot.com/2011/12/blog-post_7186.html

 

Ο π. Εφραίμ στον Κορυδαλλό και οι “Βαραβάδες” για… σκι!

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση τού ηγούμενου π. Εφραίμ, θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται ικανοποιημένη, επειδή έτσι δρομολογούνται και έμπρακτα οι διαδικασίες για την τιμωρία των ενόχων του σκανδάλου του Βατοπεδίου.

Βέβαια, το γεγονός ότι έχουν εξαιρεθεί από τις κατηγορίες οι κυρίως υπεύθυνοι για το σκανδάλο, αυτό είναι κάτι που δεν απασχολεί και τόσο, καθώς θεωρείται πλέον δεδομένο ότι στην Ελλάδα οι πολιτικοί και τα λαμόγια πάντα γλυτώνουν! Παρ’ όλα αυτά, στο πρόσωπο του π. Εφραίμ, κάποιοι είδαν όλη τη «βρωμιά» της Ελλάδας και εκδηλώνουν από το απόγευμα την… ικανοποίησή τους! Όσο περί των… Βαραβάδων, ούτε κουβέντα!

Εκείνο που κάνει κυρίως εντύπωση, δεν είναι μόνον η απόφαση για προσωπική κράτηση του ηγούμενου π. Εφραίμ, αλλά η επιλογή της ημέρας που έγινε αυτό. Παραμονή Χριστουγέννων και λίγο πριν το «... επί Γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία…» να εντέλλεται η προφυλάκιση ενός ορθόδοξου ιερομόναχου, της προσωπικότητας του π. Εφραίμ και μάλιστα με το αιτιολογικό ότι είναι επικίνδυνος για τέλεση αξιοπείνων πράξεων. Κάτι που μπορούσε να γίνει λίγες μέρες μετά.

Για όσους έχουν περάσει από το Περιβόλι της Παναγιάς, είναι γνωστό ότι η ταπέινωση για έναν μοναχό δεν είναι τιμωρία, αλλά ανύψωση! Όσο περίεργο και αν φαίνεται, έτσι συμβαίνει. Και είναι κουτό να πιστεύεται ότι για τον π. Εφραίμ, αποτελεί τιμωρία όταν καλείται να σηκώσει τον Σταυρό του.

Το αν ο π. Εφραίμ είναι ένοχος για το σκάνδαλο Βατοπεδίου ή όχι, ή αν έπεσε θύμα απαταιώνων με ή χωρίς ασυλία, αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη και ο χρόνος…

Όμως, στην περίπτωση που κάποιοι «επώνυμοι» δεν αρνηθούν τον π. Εφραίμ πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις», τότε ίσως συμβούν ανατροπές. Αλλά αυτό, δεν είναι και τόσο εύκολο για ανθρώπους όλων των εποχών και των καταστάσεων…

Ο κάθε αναγνώστης θα διερωτάται πώς ο γράφων λαμβάνει αυτή την εκτός συρμού θέση. Ο λόγος είναι ένας. Ως απλός προσκυνητής στην Ι.Μ. Βατοπεδίου -πριν και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου- έχω δεχθεί την ευλογία του π. Εφραίμ, έχω ακούσει τον λόγο του, έχω σχηματίσει μία ειικόνα για τον φωτισμένο αυτόν άνθρωπο και έχω πάρει αντίδωρο από το χέρι του. Τον τιμώ!

* Ουδεμία φιλική ή επαγγελματική σχέση είχα ή έχω με πρόσωπα που τα ονόματά τους έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, δεν διαθέτω βίλλα και μένω στο ενοίκιο.

πηγή: http://xanthidisathens.blogspot.com/2011/12/blog-post_24.html

***

Επί τέλους, απεδόθη Δικαιοσύνη. Προφυλακίσθηκε ο ηγούμενος Εφραίμ

του Σωτήριου Καλαμίτση

Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες της υπόθεσης

Όπως τις γνωρίζει ο δικηγόρος

Που έχει διαβάσει τη δικογραφία.

Ότι γνωρίζω το έχω πληροφορηθεί από τον Τύπο

Που γράφει κατά τα κέφια του ιδιοκτήτη

Από τα κανάλια που παρλάρουν κατά τα κέφια του ιδιοκτήτη

Και από τις συζητήσεις στη Βουλή

Όπου τα ανθρωπάρια παρλάρουν ανάλογα

Με τα κομματικά ή προσωπικά συμφέροντά τους.

Στόχος όλων η εξόντωση του αντιπάλου με άκρα ιδιοτέλεια.

Είναι δε αναρίθμητοι οι μονομάχοι.

Πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες, εφημεριδάδες, καναλάρχες

Εργολάβοι εθνικοί, μεσαίοι, μικροί, ελάχιστοι, λιλιπούτειοι.

Συνισταμένη όλων των αντιπάλων τους

Είναι ο λαός ο ταλαιπωρημένος, ο προδομένος, ο ταπεινωμένος

Ο εξαθλιωμένος, ο ξεσκισμένος, ο λοβοτημένος.

Παρ΄ όλ αυτά έχω σχηματίσει άποψη με βάση την απλή λογική

Όχι την κοινή, διότι τέτοιο πράγμα είναι ανύπαρκτο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Δεν υπήρξε έκθεση εκτίμησης της ζημίας του Δημοσίου

Αν και την είχε προαναγγείλει η Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής.

Ο Εφραίμ είναι κυπριακής καταγωγής και αδελφός εθνικόφρονος πολιτικού της Κύπρου.

Λέγεται ότι ο αδελφός του είναι ο Κύπριος Καρατζαφύρερ.

Η Κύπρος είχε παραγγείλει ρωσικούς πυραύλους S300

Τους οποίους εν τέλει δεν παρέλαβε υπό την πίεση των Τούρκων

Και της ενδοτικότητος του Σημίτη.

Οι S300 εγκαταστάθηκαν στην Κρήτη.

Δεν πλήρωσε κανείς τους πυραύλους αυτούς;

Ποιος;

Πότε;

Πως;

Φαίνεται ότι ο Εφραίμ θα άρει τις αμαρτίες όλων των λαμογίων απανταχού της επικράτειας.

Η πράσινη λαίλαπα ουδόλως εζημίωσε τη χώρα επί 2 συναπτά έτη.

Οι πολιτικοί με τα αυθαίρετα ουδόλως εζημίωσαν τη χώρα.

Οι πολιτικοί που ομολόγησαν ότι τα έτρωγαν μαζί μας δεν εζημίωσαν τη χώρα.

Οι πολιτικοί που ξεσκίζουν το λαό με χαράτσια για να καλύπτονται οι δημόσιες δαπάνες

Τις οποίες διαρκώς αυξάνουν, δεν εζημίωσαν τη χώρα.

Οι εγκλωβισμένοι στα χιόνια σε ολοκαίνουργιους αυτοκινητόδρομους

Φταίνε που ξεκίνησαν από τα σπίτια τους για τις γιορτές

Ενώ έπρεπε να μείνουν κλεισμένοι στις πόλεις

Αφού γνωρίζουν ότι οι εργολάβοι δεν εκτελούν άρτια έργα

Εισπράττοντας απλώς υπέρογκα ανταλλάγματα για να τα μοιραστούν

Μ΄ αυτούς που προβαίνουν στις απ’ ευθείας αναθέσεις ή διενεργούν στημένους διαγωνισμούς.

Η ιστορία και η εθνική συνείδηση των Ελλήνων αποδομείται ελέω Αννούλας, Θάλειας, Μαρίας

Ενώ η Χαρά μπαίνει στη γωνία.

Μόλις ενημερώθηκα ότι στην περίφημη τροπολογία για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Θα ορίζει ο κ. Μίλτος ότι η υπεξαίρεση, η δωροδοκία κ.λπ.

Θα είναι κακούργημα για ποσά άνω των € 300.000 και όχι € 75.000 που είναι σήμερα.

Όλοι οι παρατρεχάμενοι, οι πολιτικοί αγύρτες, τα πολιτικά εξαμβλώματα

Περιλαμβανομένου του εντιμότατου κ. Μαντέλη

Θα αποδοθούν πάλλευκοι στην κοινωνία

Αφού τα αδικήματά τους θα έχουν μετατραπεί, με αυτή τη μεθόδευση

Σε πλημμελήματα

Και θα παραγραφούν με τη δημοσίευση και μόνον του νόμου.

Θα μας πουν δε ότι δικαιώθηκαν, όπως είχε το θράσος να μας πει ο Άκης.

Αφού βάλατε τον Εφραίμ μέσα ρε παιδιά

Γιατί δεν βάζετε και αυτόν που εφοδίασε με ελαττωματικό εξάρτημα

Το υποβρύχιο που γέρνει

Μια και δεν μπορείτε να βάλετε τον Άκη και τ’ άλλα τα παιδιά που γέρνουν

Από το βάρος της μίζας σαν τον Πύργο της Πίζας;

Θα μου πει εν τέλει κανείς ποιός, πότε και πώς πλήρωσε τους S300;

Μήπως ο λαλίστατος ύπαρχος κ. Βενιζέλος που είναι εξουθενωμένος

Από τις διαπραγματεύσεις για το PιαSάεI;

Μήπως η μετανοούσα Μαγδαληνή κ. Goldpouring;

Ο κηπουρός κ. Λουκάς μήπως;

Ήταν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την κρίσιμη εποχή ή σφάλλω;

Ναι της μόνης αρμόδιας «να εγκρίνει την χορήγησιν συναλλάγματος παρά πάσαν διάταξιν νόμου».

Ο κ. Λοβέρδος άραγε;

Αυτός μάλλον κορδακίζεται προαλειφόμενος για Αρχηγός του Pashock.  

Δεν μπορεί, πάντως, το κόστος των πυραύλων να καλύφθηκε

Από τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτά δεν φθάνουν να κορέσουν την όρεξη ούτε του 1/10 των λυμεώνων αυτού του τόπου.

Πάντως, για να πω και κάτι καλό, πρέπει να αναφέρω ότι είμαι υπερήφανος

Για τον επί των Εξωτερικών Υπουργό μου.

Οποία finesse, οποία σοβαρότης, οποία ευγλωττία, οποίον αστραποβόλο βλέμμα.

Τον παρακολούθησα που παρελάμβανε το Υπουργείο.

Στεκόταν μπροστά στην προσωπογραφία του Χαριλάου Τρικούπη

Και έλεγε τα ακόλουθα:

Όπως γνωρίζετε υπήρξα Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής.

Με την ιδιότητα εκείνη επισκεφτόμουν συχνά το Υπουργείο

Και κάθε φορά που έβλεπα την προσωπογραφία του Χ. Τρικούπη σκεφτόμουν

Αν θα μπορούσα να σταθώ ποτέ μπροστά σ’ αυτήν ως υπουργός.

Δεν έσπασα την τηλεόραση, διότι δεν θα με αποζημίωνε το κράτος.

Και σας ερωτώ εγώ τώρα, εσάς που είσθε δάσκαλος της 4ης Δημοτικού:

Τι βαθμό βάζετε σ’ αυτή τη δήλωση του μικρού Σταύρου Δήμα;

Κι΄ αν μου απαντήσετε σωστά, θα προχωρήσουμε στην επόμενη ερώτηση

Που είναι σαφώς δυσκολότερη:

Ποιος, πότε και πως πλήρωσε τους S300;

πηγή: http://taxalia.blogspot.com/

***

Συμπαραστεκόμαστε στην άδικη προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ!

Η απόφαση προφυλάκιση του Καθηγούμενου Ι. Μ. Βατοπαιδίου Εφραίμ μας έχει στενοχωρήσει βαθύτατα. Η Ελληνική δικαιοσύνη έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο επιρεπής είναι σε εξωτερικές πιέσεις και το πόσο πολύ συνδέεται με σκοπιμότητες της Ελληνικής πραγματικότητας. Τη ώρα που μεγάλοι προδότες και κλέφτες του πολιτικού συστήμτατος και όχι μόνο, κάνουν διακοπές σε εξωτικά νησιά, η δικαιοσύνη αποφασίζει τη καταδίκη του γέροντα Εφραίμ! Την ώρα που πραγματικά τεράστια σκάνδαλα χρονοτριβούν και

ξεχνιούνται στο πέρας του χρόνου, καλείται η Εκκλησία στο πρόσωπό του Γέροντα Εφραίμ και του Αγίου Όρους να πληρώσει με άδικο τρόπο την απληστία του συστήματος. Μέχρι πότε οι προδότες θα είναι ελεύθεροι με τα κλεμένα στις τράπεζες της Ελβετίας, ενώ Άνθρωποι δίκαιοι θα αδικούνται με τόσο βαριές κατηγορίες και καταδίκες;

Αδέλφια πρέπει να πούμε επιτέλους όχι στην αδικία και στη προδοσία της χώρας μας. Παρακάτω υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ,

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ

- ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ - ΦΑΞ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ.

- ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΣΤΕ ΣΤΟ 136 ΤΟΥ ΟΤΕ, ΟΜΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΦΑΞ ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 210-8214999 ή 210-8233024 ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ:

1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ:

(Επώνυμο, όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο ΜΟΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ).

2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ:

(ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ)

Οι διευθύνσεις τους είναι γνωστές στην υπηρεσία των τηλεγραφημάτων.

3. ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ:

Για την άδικη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για προφυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου. Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας προς ανάκληση της αποφάσεως, σε διαφορετική περίπτωση κλήρος και λαός θα κάνουν Χριστούγεννα και γιορτές έξω από την φυλακή Κορυδαλλού.

Ζητούμε και πάλι την παρέμβασή σας.

(ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ).

- ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΑΖΙ.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2011/12/blog-post_8704.html#ixzz1hNh7yMPE

 


Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR