Logo
Print this page

Μετά την επιστροφή του από τη Ρωσία ζητείται η προφυλάκισή του!

Μετά την επιστροφή του από τη Ρωσία

ζητείται η προφυλάκισή του!


***

Κοιμηθείτε ήσυχοι - Υπάρχει δικαιοσύνη, στη φυλακή ο Ηγούμενος Εφραίμ;

Μετά απο μαραθώνια απολογία ο Γέροντας της Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, εκρίθη προφυλακιστέος κατά την Ανακρίτρια Κυρία Ειρήνη Καλού..! Η διαφωνία του αρμοδίου εισαγγελέως όμως απέτρεψε τον εγκλεισμό του στη φυλακή και η διαφωνία των 2 θα κριθεί απο το δικαστικό συμβούλιο εντός των προσεχών ημερών. Έτσι λοιπόν η Ελληνική Δικαιοσύνη κυρίαρχη και ανεξάρτητη απέδειξε για ακόμη μια φορά στον δύσμοιρο ελληνικό λαό ότι μπορεί να...κοιμάται ήσυχος. Οι κακοί βρίσκονται πάντα στη φυλακή και οι καλοί δικαίως ελεύθεροι!

Να ο Γέροντας Εφραίμ επί παραδείγματι: πρέπει κατά την Ανακρίτρια να κλειστεί στη φυλακή. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή είναι αγνώστου διαμονής, ύποπτος φυγής, ή μήπως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις; Αν βεβαίως θεωρήσουμε ότι υπάρχουνστοιχεία ενοχής του...

Όχι βέβαια! Ο Γέροντας Εφραίμ κατοικεί εδώ και 22 χρόνια στον ίδιο χώρο που έχει ακόμη και ειδικό Αστυνομικό Σταθμό!

Από τότε που άρχισε αυτή η ιστορία έχει μεταβεί τουλάχιστο 10 φορές στο εξωτερικό αλλά πάντοτε δήλωσε ΠΑΡΩΝ στα ραντεβού του με τη Δικαιοσύνη.

Έχει λευκό ποινικό μητρώο. Κι όμως! Κατά την Ανακρίτρια πρέπει να φυλακιστεί ως επικίνδυνος! Τα εκατοντάδες προκλητικά πολιτικά λαμόγια, οι προδότες, οι μειοδότες, οι ημέτεροι που κατάστρεψαν και καταστρέφουν τη χώρα από τη μεταπολίτευση και δω, ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ δεν τους έδειξε την πόρτα των Φυλακών..

Τι κι αν ο Γέροντας Εφραίμ απολαμβάνει του σεβασμού και της εκτίμησης προσωπικοτήτων του ύψους του Βλαντιμίρ Πούτιν; Που δεν υπολείπτεται τους ανυπόλυπτους κωλοτούμπες πολιτικούς μας..!

Εμείς σεβόμαστε τον Γέροντα Εφραίμ και προσευχόμαστε, ελπίζουμε και πιστεύουμε πως το Δικαστικό Συμβούλιο, με την απαιτούμενη αίσθηση ευθύνης θα επιτρέψει στον Ηγούμενο του Βατοπαιδίου να συνεχίσει το έργο του για το καλό της Εκκλησίας και της Πατρίδας.

Πηγή: http://greeknation.blogspot.com/2011/11/blog-post_9807.html

***

Άρον, άρον σταύρωσον αυτόν....

ΤΙ... ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ;

Προφυλακιστέο έκρινε τον ηγούμενο Εφραίμ η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού. Εύγε…κ. ανακρίτρια, «εκτελέσατε» ορθώς το έργο σας, είπαν σίγουρα αρκετοί… Η διαφωνία του Εισαγγελέα κ. Μαντζούνη τον έσωσε, θα είπαν άλλοι.

Γιατί άραγε η κ. Καλού ζήτησε την προφυλάκιση του ηγουμένου;

Αφού ούτε αγνώστων στοιχείων είναι αλλά ούτε ύποπτος φυγής. Διότι μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να αιτιολογηθεί νομικά η προφυλάκιση του κατηγορουμένου ηγουμένου Εφραίμ μέχρι να φτάσει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες, διερωτήθηκαν νομικοί κύκλοι που μίλησαν στο agioritikovima.gr Δεν σας κάλυπταν η χρηματική εγγύηση και τα περιοριστικά μέτρα για τον ηγούμενο κ. Ανακρίτρια, ΄΄διαμάντι της δικαιοσύνης΄΄, όπως σας χαρακτήρισαν εκείνοι που κάνουν πάρτυ σήμερα;

Ακόμα και κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονίες ή έμποροι ναρκωτικών δεν προφυλακίστηκαν.

Η απόφαση της κ. Καλού περί προφυλάκισης θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προσωπική εμπάθεια ή …άνωθεν διαταγή...!

Η δημοσιογραφική ομάδα του agioritikovima.gr

Πηγή: http://agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/3982-aronaron-crucifixion-him

***

Προφυλακιστέος ο Εφραίμ

και οι Τσουκάτος-Μαντέλης κυκλοφορούν ελεύθεροι...

Προφυλακιστέο έκρινε τον ηγούμενο Εφραίμ, μετά την απολογία του για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, η εφέτης - ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.

Ωστόσο, η άποψη του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Ματζούνη ήταν διαφορετική, καθώς έκρινε ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι, όπως η καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ, για να διασφαλίσουν την παρουσία του ηγούμενου Εφραίμ ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Έτσι, το αν, τελικά, ο Εφραίμ θα οδηγηθεί ή όχι στις φυλακές εναπόκειται στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, το οποίο θα συγκληθεί μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να άρει τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και αρμόδιου Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Εφραίμ αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για το σκάνδαλο ανταλλαγών γης με το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα που τον βαρύνουν αφορούν τις πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς βεβαιώσεις και σε απάτη, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).http://directnews.gr/

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα, με αφορμή την περιοδεία της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία, ο ηγούμενος Εφραίμ στην αντιφώνησή του προς τον Πούτιν δήλωσε εντυπωσιασμένος από το πάθος της πίστης του ρωσικού λαού, "που είναι και η μεγαλύτερη δύναμή του" και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό της Ρωσίας είπε ότι "η Ελλάδα περνά όχι τις καλύτερες στιγμές της και γι' αυτό φυσικά σας παρακαλώ να βοηθήσετε". 



Ήρθε λοιπόν η ώρα να πληρώσει τις δηλώσεις του και να πάει φυλακή...

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/11/blog-post_7890.html

***

Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ

ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ

Την γλύτωσε προς το παρόν. Η ανακρίτρια Καλού επιβεβαίωσε την σοβαρότητά της ζητώντας να προφυλακιστεί για το σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου. Λόγω διαφωνίας, όμως, με τον εισαγγελέα, ο Εφραίμ...

αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, ύστερα από πολύωρη απολογία ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Ως εγγύηση έδωσε 200.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Ο ηγούμενος πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα. Τι θα γίνει τελικά; Θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών...

πηγή: http://fimotro.blogspot.com/2011/11/blog-post_5610.html

***

Για την υπόθεση Βατοπαιδίου απολογείται ο ηγούμενος Εφραίμ

Ενώπιον της Εφέτη Ειδικής Ανακρίτριας ξεκίνησε η απολογία του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ για την υπόθεση των ανταλλαγών μεταξύ της Μονής και του Δημοσίου.

Η απολογία του Εφραίμ είναι η τελευταία που λαμβάνει η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου καθώς στον κατηγορούμενο μοναχό αποδίδεται κεντρικός πρωταγωνιστικός ρόλος στις ενέργειες, που έγιναν με επίκεντρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων.

Ο ηγούμενος Εφραίμ είχε λάβει για την απολογία του δύο προθεσμίες με την τελευταία να του χορηγείται καθώς βρισκόταν στην Ρωσία, από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Ρώσου Πατριάρχη κ. Κυρίλλου, ως συνοδός του κειμηλίου της Αγίας Ζώνης της Παναγίας που μεταφέρθηκε από το ‘Αγιο Όρος και εκτέθηκε σε προσκύνημα σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Της απολογίας Εφραίμ προηγήθηκε αυτή του μοναχού Αρσένιου, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Οι δύο ιερωμένοι βαρύνονται με σοβαρές κατηγορίες που αφορούν ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η ολοκλήρωση της απολογίας του ηγούμενου Εφραίμ θα σημάνει το πέρας της ανάκρισης για τις ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση. Έχουν ήδη προηγηθεί οι απολογίες των κατηγορουμένων μελών γνωμοδοτικών συμβουλίων, της ΚΕΔ, τοπογράφων, μηχανικών, συμβολαιογράφων και δικηγόρων.

Η όλη υπόθεση έχει αφετηρία τη λίμνη Βιστωνίδα και τον ισχυρισμό της Μονής Βατοπαιδίου, που υποστηρίζει ότι διαθέτει τίτλους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ότι είναι στην ιδιοκτησία της. Η υπαγωγή της λίμνης και των παραλίμνιων εκτάσεων στην κυριότητα του Δημοσίου είχε ως αποτέλεσμα την παροχή, ως αντάλλαγμα, στη Μονή άλλων εκτάσεων του Δημοσίου.

Οι δύο Αγιορείτες αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως οι ενέργειες τους δεν ήταν ιδιοτελείς. Λένε, επίσης, ότι στόχος των ενεργειών τους ήταν η ενίσχυση των οικονομικών της Μονής ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει την διαβίωση των μοναχών, τη συντήρησή της, αλλά και τη δυνατότητα φιλοξενίας και παραμονής των περίπου 25.000 πιστών που την επισκέπτονται ετησίως.

Όπως αναμένεται, εκτός κάποιου απρόοπτου γεγονότος, μετά την απολογία Εφραίμ η ανακρίτρια θα περατώσει την ανάκριση και η δικογραφία θα τεθεί με πρόταση εισαγγελέα στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών για την παραπομπή ή μη σε δίκη των εμπλεκομένων προσώπων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: http://www.antinews.gr/2011/11/29/135918/

***

Ξεκίνησε η απολογία του ηγούμενου Εφραίμ για την υπόθεση Βατοπεδίου

Ενώπιον της Εφέτη Ειδικής Ανακρίτριας Ειρήνης Καλού ξεκίνησε η απολογία του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Στον κατηγορούμενο μοναχό αποδίδεται κεντρικός πρωταγωνιστικός ρόλος στις «ιερές ανταλλαγές» με επίκεντρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.

Της απολογίας Εφραίμ προηγήθηκε αυτή του μοναχού Αρσένιου, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200 χιλιάδων ευρώ και υπό τον όρο εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Τους δύο ιερωμένους βαρύνουν κατηγορίες που αφορούν ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η Μονή Βατοπεδίου ισχυρίζεται πως η λίμνη Βιστωνίδα είναι ιδιοκτησίας της, καθώς όπως υποστηρίζει, διαθέτει τίτλους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η υπαγωγή της λίμνης και των παραλιμνίων εκτάσεων στην κυριότητα του Δημοσίου είχε ως αποτέλεσμα την παροχή, ως αντάλλαγμα, στη Μονή άλλων εκτάσεων του Δημοσίου.

Οι δύο αγιορείτες αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως οι ενέργειές τους δεν ήταν ιδιοτελείς. Οπως υποστηρίζουν, στόχος των ενεργειών τους ήταν η ενίσχυση των οικονομικών της Μονής, ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει την διαβίωση των μοναχών, τη συντήρησή της, αλλά και τη δυνατότητα φιλοξενίας και παραμονής των περίπου 25 χιλιάδων πιστών που την επισκέπτονται ετησίως.

Η ολοκλήρωση της απολογίας του ηγούμενου Εφραίμ θα σημάνει το πέρας της ανάκρισης για τις ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.

Έχουν ήδη προηγηθεί οι απολογίες των κατηγορουμένων μελών γνωμοδοτικών συμβουλίων, της ΚΕΔ, τοπογράφων, μηχανικών, συμβολαιογράφων και δικηγόρων.

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/11/blog-post_2448.html

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR