Logo
Print this page

Μεντβέντεφ, Πούτιν και Πατριάρχης Μόσχας ευχαρίστησαν τον Γέροντα Εφραίμ,

Η Αγία Ζώνη επιστρέφει στο Άγιον Όρος

Μεντβέντεφ, Πούτιν και Πατριάρχης Μόσχας

ευχαρίστησαν τον Γέροντα Εφραίμ


***

Η αντιπροσωπεία της Μονής Βατοπεδίου σε Μεντβέντεφ και Πούτιν

PUTIN-EFRAIMΠριν την αναχώρηση από τη Ρωσία της Αγίας Ζώνης της Παναγίας, στις 27 Νοεμβρίου 2011, στην κατοικία του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Gorky ο Αρχηγός του Ρωσικού Κράτους πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και μοναχό Νεκτάριο, που συνοδεύουν το ιερό σέβασμα.

Ο κ. Μεντβέντεφ ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου για τη μεταφορά της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, η οποία για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια εγκατέλειψε τη Μονή για να έχουν δυνατότητα οι πιστοί στη Ρωσία να την προσκυνήσουν.

Ενώ στις 26 Νοεμβρίου στην κατοικία του Προέδρου της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Νοβο-Ογκαρέβο ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Β. Πούτιν συναντήθηκε με μέλη της αντιπροσωπείας της ίδιας Αγιορειτικής Μονής. Στη συνάντηση ακόμα παρέστη ο Πρόεδρος της ΕΠΕ «Ρωσικές Σιδηρογραμμές» και Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος κ. Β. Γιακούνιν. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία.

Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για την απόφαση να μεταφερθεί στη Ρωσία ένα από τα πιο σεβαστά ιερά κειμήλια της χριστιανοσύνης την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Σύμφωνα με τον κ. Πρωθυπουργό αυτό «αποδεικνύει την εγγύτητα μεταξύ των λαών μας και θα ενισχύσει αυτή την πνευματική εγγύτητα».

Το μεγάλο ιερό της χριστιανοσύνης που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για πρώτη φορά έρχεται στη Ρωσία, όπου παρέμεινε από 20 Οκτωβρίου έως 28 Νοεμβρίου 2011. Η μεταφορά έγινε με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος.

Στο διάστημα αυτό η Αγία Ζώνη έχει επισκεφθεί τις εξής πόλεις: Αγία Πετρούπολη, Αικατερινούπολη, Νόριλσκ, Βλαδιβοστόκ, Ουσουρίσκ, Κρασνογιάρσκ, Τιουμέν, Νίζνι Νόβγκοροντ, Ντιβέγεβο, Σαράνσκ, Σαμάρα, Βολγογκράντ, Ροστόβ Να Ντονού, Σταυρούπολη, Καλίνιγκραντ και τέλος τη Μόσχα.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=7586

***

Η Αγία Ζώνη επιστρέφει στο Άγιον Όρος

Η παραμονή ενός από τα μεγαλύτερα ιερά της χριστιανοσύνης της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Ρωσία ολοκληρώθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2011. Δέηση μπροστά στο ιερό αυτό κειμήλιο τέλεσε στις 2 μ.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήοος Χριστού ο Αρχιεπίσκοπος Ίστρας Αρσένιος πλαισιούμενος από το πλήθος κληρικών.

Εν συνεχεία η λάρνακα με την Αγία Ζώνη με αυτοκίνητο μεταφέρθηκε από την Περιφερειακή Οδό της Μόσχας γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα για να καταλήξει στο αεροδρόμιο Vnukovo, όπου την τελευταία δέηση μπροστά στο ιερό σέβασμα τέλεσε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος παρουσία των Ιεραρχών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων του Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, του εφησυχάζοντος Μητροπολίτη Ιώβ Τυβονιούκ, του Αρχιεπισκόπου Ίστρας Αρσενίου και άλλών. Επίσης παρέστη συμπροσευχόμενη η αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου με επικεφαλής του Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Ακόμα παραβρέθηκαν ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Γ. Τσαΐκα, ο Δήμαρχος της Μόσχας κ. Σ. Σομπιάνιν, ο Πρόεδρος της ΕΠΕ Ρωσικές Σιδηροδρομικές Γραμμές και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος κ. Β. Γιακούνιν, πολιτειακοί παράγοντες και εκπρόσωποι δημοτικών αρχών.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκφώνησε σύντομο λόγο, όπου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της Αγίας Ζώνης της Παναγίας στη Ρωσία «αυτό το μεγάλο ιερό σέβασμα έχουν προσκυνήσει τουλάχιστον τρία εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτοί με την καρδιά τους κατάλαβαν ότι με τη Ζώνη στη χώρα μας έχει μεταφερθεί άφθονα η Θεία χάρη. Κανένα τεκμήριο κατ΄ άνθρωπο, το οποίο ειδικά ως αφετηρία του έχει το σκοτισμένο ανθρώπινο μυαλό, τη διεφθαρμένη μας ηθική φύση, δεν εξηγεί την ισχυρότερη αυτή έλξη των ανθρώπων προς το ιερό σέβασμα. Αυτό εξηγείται μόνο με την ανθρώπινη καρδιά. Η καραδιά καταλαβαίνει ότι εκεί, όπου είναι η αγιότητα, εκεί είναι και ο Θεός. Πολύ μεγάλη επίδραση της θείας χάριτος αισθάνθηκαν μέσα στην ουρά πολλών χιλιομέτρων και εκείνοι οι οποίοι δεν είναι ακόμα και τόσο πιστοί. Μα, πόσοι άνθρωποι θεραπεύθηκαν! Δεν παύω να ενημερώνομαι για αυτά τα εξαίσια θαύματα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία στον τόπο μας…

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την εποχή ανήσυχη, όταν ο διάβολος επιχειρεί ιδιαίτερα να πειράζει τους ανθρώπους, την εποχή όταν πέφτουν οι διαχωρστικές γραμμές μεταξύ καλού και κακού, όταν τόσο εύκολο οι άνθρωποι οδηγούνται στην μαζικη παραφροσύνη μεταφέρεται στη χώρα μας αυτό το ιερό κειμήλιο. Αυτή την εποχή επισκέφθηκε η Βασίλισσα των Ουρανών τον τόπο μας. Πιστεύω ότι με τις ευχές της Εκκλησίας και με τις ευχές του λαού μας ο Κύριος θα δείξει έλεος στην ιστορική Ρωσία, στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σε κάθε άνθρωπο, οποίος με πίστη και ελπίδα προστρέχει στον Θεό…

Στις καρδιές πολλών ανθρώπων, οι οποίοι δέχθηκαν το άγγιγμα της Θείας χάριτος για πάντα θα διατηρείται η μνήμη για την παραμονή της Αγίας Ζώνης της Παναγίας στη Ρωσία», ανέφερε ο Ρώσος Προκαθήμενος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Μόσχας κ. Σ. σομπιάνιν ευχαρίστησε όσους ήταν υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη αυτές τις ημέρες, προσέφεραν διατροφή, ασφάλεια και την ιατρική περίθαλψη σε εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές της Αγίας Ζώνης. Σύμφωνα με το Δήμαρχο μόνο στη ρωσική πρωτεύουσαν το ιερό κειμήλιο προσκήνυσαν περίπου ένα εκατομμύριο πιστοί.

Ακόμα ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ τόνισε τη μεγάλη δύναμη του Ρωσικού Ορθόδοξου λαού, η οποία φανερώθηκε αυτές τις ημέρες.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, το Ίδρυμα Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, τις κρατικές αλλά και τις δημοτικές αρχές τις Μόσχας για τη μεταφορά της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς Εσας, πάτερ Εφραίμ και στο πρόσωπό σας την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για τη μεταφορά στη Ρωσία της Αγάις Ζώνης της Θεοτόκου, να εξφράσω τις ευγώμονες ευχαριστίες στον Βλαδίμηρ Ιβάνοβιτς Γιακούνιν και υπό τη διεύθυνσή του Ίδρυμα για τεράσιο έργο, το οποίο έχει γίνει. Είναι δύσκολο ακόμα να φαντασθείς τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίσθηκαν, αλλά ελέω Θεού όλα λύθηκαν.

Η ευλογία του Θεού να συνοδεύει τη χώρα και την πρωτεύουσά μας», είπε εν κατακλείδι ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος. Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αναχώρησε στο Ερεβάν της Αρμενίας για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Διαθρησκειακού Συμβουλίου των χωρών ΚΑΚ.

Το μεγάλο ιερό κειμήλιο της χριστιανοσύνης η Αγία Ζώνη της Παναγίας μεταφέρθηκε στη Ρωσία από 20 Οκτωβρίου και έως 28 Νοεμβρίου με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος. Την Αγία Ζώνη συνόδευση η αντιπροσωπεία της Ιερά Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Γέροντα Εφραίμ.

Έχει επισκεφθεί τις εξής πόλεις Αγία Πετρούπολη, Αικατερινούπολη, Νόριλσκ, Βλαδιβοστόκ, Ουσουρίσκ, Κρασνογιάρσκ, Τιουμέν, Νίζνι Νόβγκοροντ, Ντιβέγεβο, Σαράνσκ, Σαμάρα, Βολγογκράντ, Ροστόβ Να Ντονού, Σταυρούπολη, Καλίνιγκραντ και τέλος την Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ έχουν καταγραφεί δεκάδες θαύματα μετά την προσκύνηση της Αγίας Ζώνης τα οποία θα αποτελέσουν περιεχόμενο ενός ξεχωριστού βιβλίου που θα κυκλοφορήσει.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=7587

***

Πατριάρχης Μόσχας: "Η Αγία Ζώνη έδειξε ότι η πίστη μας είναι ζωντανή"

Την ικανοποίηση του εξέφρασε προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στην Ρωσία.

«Προσκυνήσαμε την Αγία Ζώνη το μεγάλο αυτό ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας, να μας χαρίζει δύναμη πνευματική και σωματική. Ευχαριστούμε τον Ηγούμενο Εφραίμ, διότι η Αγία Ζώνη εξήλθε για πρώτη φορά από την Μονή για να έρθει στην Αγία Ρωσία», ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας από την Ιερά Μονή Ζασχατιέβσκι.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Κύριλλος, τόνισε ότι «η επίσκεψη της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία, έστειλε πολλά μηνύματα σε εκείνους που είναι μακριά από την Εκκλησία παρόλο που είναι βαπτισμένοι. Όταν είδαν να την προσκυνούν εκατομμύρια ανθρώπων, μέσα στο δριμύ κρύο και την βροχή, δείχνοντας έτσι ότι η πίστη είναι η δύναμη της Αγίας Ρωσίας, που πολλοί πίστευαν ότι είναι νεκρή».

«Η Αγία Ζώνη έδωσε την δυνατότητα να δούμε, αυτό το δυνατό και ισχυρό που κρύβεται στις ψυχές των ανθρώπων. Αυτό το ισχυρό είναι η βαθιά και ειλικρινή πίστη του ρωσικού λαού. Αυτή η πίστη είναι ακόμα ζωντανή, και οι πύλες της κολάσεως δεν θα υπερισχύσουν εναντίον μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης σε άλλο σημείο του κηρύγματός του, υπογράμμισε: «Προσευχόμαστε στην Βασίλισσα των Ουρανών να ενισχύσει την πατρίδα μας την Αγία Ρωσία, αλλά και να ενισχύσει την πίστη του ρωσικού λαού.»

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας είχε προσωπική συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο.

Τέλος ο Ηγούμενος Εφραίμ συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, και με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

"Με συγκίνησε ιδιαίτερα η προσεύλεση του ρωσικού λαού στην Αγία Ζώνη, αυτό είναι παρήγορο για εμάς και την πατρίδα μας", ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μεντβέντεφ.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9967:-q-q&catid=13

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR