Logo
Print this page

Στην Ελλάδα συκοφαντείτε και διώκεται στη Ρωσία τιμάται και δοξάζεται,

Στην Ελλάδα συκοφαντείτε και διώκεται

στη Ρωσία τιμάται και δοξάζεται


***

Επίδειξη δύναμης Εφραίμ στη Ρωσία

του Aχιλλέα Πατσούκα

ΜΟΣΧΑ. Επειτα από ταξίδι 30 ημερών σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου, συνοδευόμενη από τον κ. Εφραίμ, έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα. Εισερχόμενος στην εκκλησία, ο κ. Εφραίμ στάθηκε δίπλα στη σύζυγο του Ρώσου προέδρου Σβετλάνα Μεντβέντεβα. Στη διάρκεια της δοξολογίας, έβγαλε από την τσέπη του κομποσκοίνι, το δώρισε στην κ. Μεντβέντεβα, η οποία και το φόρεσε στο δεξί της χέρι.

Με «διαβατήριο» την Αγία Ζώνη, ο κ. Εφραίμ πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης. Πέραν της συζύγου του Ρώσου προέδρου και του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, κατόρθωσε να συγκεντρώσει στον καθεδρικό ναό της Μόσχας τον Πατριάρχη Πάσης Γεωργίας Ηλία Β΄, τους μητροπολίτες Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας Σάββα και Τσεχίας και Σλοβακίας Χριστόφορο, καθώς και όλους τους επισκόπους της Ρωσίας, δίδοντας άρωμα από ενθρονίσεις πατριαρχών.

Έξω από την εκκλησία, ουρές χιλιάδων πιστών που ουδέποτε έχουν υπάρξει στη μετασοβιετική Ρωσία, περιμένουν επί ώρες να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη, ενώ με πρωτοβουλία της Μονής Βατοπεδίου και τη συνεργασία με το Πατριαρχείο Ρωσίας δωρίζονται αντίγραφά της. Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στη Μόσχα έως και τις 27 Νοεμβρίου, δηλαδή δύο εικοσιτετράωρα προτού ο ηγούμενος Εφραίμ προσέλθει για να καταθέσει στην ανακρίτρια κ. Ειρήνη Καλού για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό Δημόσιο.

Στο μεταξύ, για την υπόθεση έδινε πολύωρη απολογία στην εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, έως αργά χθες το βράδυ, ο μοναχός Αρσένιος, ο οποίος αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και απάτη εις βάρος του Δημοσίου.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_22/11/2011_463695

***

Σε Βλαντιμίρ Πούτιν και Γεν. Εισαγγελέα της Μόσχας ο Ηγούμενος Εφραίμ

Τις Δικαστικές Αρχές της Μόσχας επισκέφθηκε σήμερα ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, μετά από επίσημη πρόσκληση του Γενικού Εισαγγελέα της Μόσχας.

Εκεί ο Ηγούμενος είχε συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα της Μόσχας και άλλους συνεργάτες του, με τους οποίους συζήτησαν για πνευματικά κυρίως θέματα.

Επίσης ο Γέροντας τέλεσε στο παρεκκλήσι της Εισαγγελίας μια σύντομη δέηση, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θαυμαστά γεγονότα της Αγίας Ζώνης.

Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι, σήμερα Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου θα επισκεφθεί την κατοικία του Πρωθυπουργού της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τέλος όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενα δημοσιεύματα η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έχει αποφασίσει τα έσοδα από την περιοδεία της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία να διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9953:2011-11-25-23-40-37&catid=25:2009-12-18-08-37-46

***

400 χιλιάδες πιστοί προσκύνησαν την Αγία Ζώνη στη Μόσχα

Ο αριθμός των προσκυνητών που έφτασαν στον Ναό του Σωτήρος της Μόσχας, για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας, έχει ξεπεράσει τις 400 χιλιάδες.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα, καθημερινά επισκέπτονται τον Ναό του Σωτήρος 85.000 άτομα, ενώ μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στη Μόσχα 750 λεωφορεία από άλλες περιοχές.

Επίσης εκπρόσωπος του Ιδρύματος ανέφερε ότι, το περισσότερη ώρα που περίμεναν πιστοί στην ουρά ήταν 17 ώρες.

Να σημειωθεί ότι επί 24 ώρες μοιράζετε ζεστό φαγητό και τσάι από 500 ενεργούς εθελοντές, ενώ γιατροί προσφέρουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους, σε ηλικιωμένους που τυχόν αισθανθούν αδιαθεσία.

Τέλος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ το βράδυ της Πέμπτης, επισκέφθηκε την ουρά χιλιομέτρων που έχουν σχηματίσει οι πιστοί για να τους ευλογήσει και να τους ενισχύσει μέχρι να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9944:-400-vid&catid=34:2009-12-18-08-37-58

***

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

του Παναγιώτη Τελεβάντου

Μεγάλο πράγμα να περιμένει κάποιος στην ουρά για 17 ώρες κάτω από το τσουχτερό κρύο της Μόσχας για να προσκυνήσει την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, την οποία ο Ηγούμενος του Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ πήγε στη Μόσχα από το Αγιον Ορος. Και όμως αυτό ακριβώς συμβαίνει!

Θυμάστε ότι τα ίδια συγκινητικά γεγονότα συνέβηκαν στην Αθήνα όταν έφεραν οι Αγιορείτες την Εικόνα του “Αξιον Εστίν.” Ατέλειωτες ουρές ανθρώπων κάθε ηλικίας - με συμμετοχή πολλών νέων - περίμεναν στην ουρά όλο το εικοσιτετράωρο για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Παναγίας.

Η Παναγία και οι Αγιοι εμπνέουν τον ορθόδοξο λαό μας. Είναι οι αληθινοί δάσκαλοί του στην εν Χριστώ ζωή και γι’ αυτό η Εκκλησία πορεύεται το δρόμο Της με όλα τα σκάνδαλα, τις αποτυχίες και τα προβλήματα που αναφύονται στο δρόμο Της.

Δόξα τω Θεώ!

Να το ξέρουν οι Ρώσοι ομόδοξοι αδελφοί μας ότι και εμείς περιβάλλουμε με την ίδια αγάπη τον ευσεβή ρωσικό ορθόδοξο λαό, με τα δεκάδες εκατομμύρια των μαρτύρων και των μεγάλων Αγίων, και ότι στην καρδιά μας υπάρχει ένα προσκυνητάρι βαθειάς ευσέβειας για τους Ρώσους αγίους που τιμούμε όπως ακριβώς τους άλλους Αγίους της Εκκλησίας μας ασχέτως εθνικής προέλευσης.

Μπορεί να έγιναν και να συνεχίζουν να γίνονται εκ μέρους των ηγετών της Ρωσικής Εκκλησίας πολλά οικουμενιστικά και εθνοφυλετικά παρατράγουδα που μας στεναχώρησαν και μας στενοχωρούν ιδιαίτερα, αλλά η πηγαία και μεγάλη ευσέβεια του Ρωσικού λαού εκμηδένισαν ότι αρνητικό δημιουργήθηκε.

Η Υπεραγία Θεοτόκος, οι Αγιοι, τα Ιερά Λείψανα, η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου κρατούν την πίστη μας ως ζώσα παρουσία του Κυρίου στη ζωή μας.

Πηγή: http://panayiotistelevantos.blogspot.com/

***

Γέροντας Εφραίμ: "Είμεθα μάρτυρες θαυμάτων της Αγίας Ζώνης"

Σε ερώτηση από πότε βρίσκεται η Αγία Ζώνη στη Μονή Βατοπαιδίου ο Ηγούμενος Εφραίμ, ανέφερε από τον 14ο αιώνα ενώ πριν βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου ερωτηθείς για τα θαύματα που επιτελεί η Αγία Ζώνη, τόνισε ότι «συνεχώς γίνονται θαύματα και όλα αυτά τα χρόνια είμεθα και μάρτυρες πολλών θαυμάτων, το μόνιμο θαύμα όμως που γίνεται ότι λύνεται η στείρωση των γυναικών».

«Στο αρχείο της Μονής έχουμε βρει ένα σημείωμα ενός προκατόχου π. Αρκαδίου Βατοπαιδινού, ο οποίος συνόδευε σε πολλές εξόδους την Αγία Ζώνη και έγραψε κάπου μιλώντας για την Αγία Ζώνη: Εάν γράφαμε κάθε ένα θαύμα της Αγίας Ζώνης, θα χρειαζόμασταν ένα ολόκληρο δωμάτιο με τόμους βιβλίων», ανέφερε ο Γέροντας Εφραίμ.

Ερωτηθείς για αλλά κειμήλια που υπάρχουν στη Μονή Βατοπαίδιου, ο Ηγούμενος Εφραίμ υπογράμμισε ότι υπάρχουν και άλλα πολλά κειμήλια, όπως τμήμα του Τιμίου Σταυρού, τα λείψανα του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού.

«Έχουμε κάρες Αγίων όπως του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, και τμήματα ιερών λειψάνων άλλων 200 αγίων. Αλλά η Αγία Ζώνη θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα κειμήλια…», ανέφερε ο Ηγούμενος.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη, την οποία μας απέστειλε το Ρωσικό κανάλι "Культура"

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9946:-q-q-vid&catid=13

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR