Ζωηφόρος

Λαμπρή υποδοχή της Αγίας Ζώνης στη Μόσχα,

Λαμπρή υποδοχή της Αγίας Ζώνης στη Μόσχα


0-0ag-aerodrΜε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα υποδέχθηκαν σήμερα στη Μόσχα την Αγία Ζώνη, κλήρος και λαός της Ρωσίας.

Την Αγία Ζώνη παρέδωσε στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

Στη συνέχεια στο κέντρο του Καθεδρικού Ναού τελέστηκε δοξολογία από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία, τον Μητροπολίτη Πολωνίας κ. Σάββα και τον Μητροπολίτη Πράγας κ. Χριστοφόρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγχοροστάτησαν 150 Μητροπολίτες, Επίσκοποι και Αρχιεπίσκοποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και άλλων τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Η Αγία Ζώνη τοποθετήθηκε στο κέντρο του Ναού προς προσκύνηση του Ρωσικού λαού, ενώ μοιράζετε σε όλους κορδέλες που έχουν ευλογηθεί.

Να αναφερθεί ότι στο Καθεδρικό Ναό συρρέουν κατά χιλιάδες οι πιστοί, οι οποίοι έχουν σχηματίσει ουρά χιλιομέτρων παρά το κρύο και την χιονόπτωση.

Επίσης ο Ναός του Σωτήρος θα παραμείνει ανοιχτός 24ώρες το 24ωρο, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου όπου και θα επιστρέψει στο Άγιον Όρος.

Αύριο 20 Νοεμβρίου ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος εορτάζει τα 65α γενέθλια του, και στο Ναό του Σωτήρος θα τελεστεί πατριαρχικό συλλείτουργο.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9896:2011-11-19-19-03-43&catid=13

***

Συνάντηση Ηγούμενου Εφραίμ με την σύζυγο του Πρόεδρου της Ρωσίας

img_1771_thumb_medium650_553Προσωπική συνάντηση με την σύζυγο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κα Σβετλάνα Μεντβέντεβα, είχε σήμερα το απόγευμα ο Ηγούμενος της Ιεράς Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Romfea.gr» ο Ηγούμενος Εφραίμ, συναντήθηκε μετά από προσωπική επιθυμία της πρώτης κυρίας της Ρωσίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πατριαρχικό γραφείο του Καθεδρικού Ναού της Μόσχας, και διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα.

Οι ίδιες πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν ότι η κα Μεντβέντεβα, ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Μόσχα.

«Είναι μεγάλη ευλογία για τον Ρωσικό λαό η μεταφορά της Αγίας Ζώνης της Παναγίας», φέρεται να ανέφερε η σύζυγος του Προέδρου Μεντβέντεφ, προς τον Ηγούμενο Εφραίμ.

Επίσης τόνισε: «Είμαστε ευγνώμονες ότι δεχθήκατε να έρθετε με την Αγία Ζώνη και να ευλογήσετε την Ρωσία, στις δύσκολες μέρες που βιώνει η ανθρωπότητα».

Τέλος να αναφερθεί ότι σύμφωνα με ανθρώπους του Πατριαρχείου ο Ηγούμενος Εφραίμ και η σύζυγος του Προέδρου κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μίλησαν για θέματα πνευματικού ενδιαφέροντος.

Επίσης μίλησαν και για τα θαύματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της περιοδείας της Αγίας Ζώνης, σε πόλεις της Ρωσίας.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9898:2011-11-19-21-38-41&catid=13

***

Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ

του Παναγιώτη Τελεβάντου

0-0agia4_thumb_medium651_426Η λαμπρή υποδοχή της Αγίας Ζώνης στη Μόσχα με τη συμμετοχή τεσσάρων Προκαθημένων της Ορθοδοξίας και με τη συμμετοχή εκατομμυρίων πιστών, οι οποίοι σπεύδουν από όλες τις γωνιές της Ρωσίας να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη χαροποιεί αφάνταστα τους πιστούς.

Δυστυχώς υπάρχει μια πολύ βαριά σκιά στην όλη ιστορία.

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΩΣΙΑΣ

_____________

Ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος γιορτάζει τα γενέθλιά του. Συμπλήρωσε τα 65 του χρόνια. Καταρχήν αυτό καθ’ εαυτό είναι πρόβλημα επειδή οι Ορθόδοξοι - πόσω μάλλον οι Ορθόδοξοι Πατριάρχες - δεν γιορτάζουν γενέθλια. “Γενέθλιος” ημέρα είναι η ημέρα του μαρτυρίου των Αγίων. Οχι τα αμερικανικά καραγκιοζιλίκια των birthdays.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ BIRTHDAY TΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!!!

___________

Μας στενοχωρεί ιδιαίτερα ότι οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών της Γεωργίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας έσπευσαν στη Μόσχα, όχι βασικά για να υποδεχθούν την Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά για να κολακεύσουν τον Ρώσο εκκλησιαστικό ηγέτη και να συνεορτάσουν μαζί του μια επέτειο άγνωστη στην ορθόδοξη παράδοση.

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣH ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΕ “SHOW” ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

________________

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι οι εθνοφυλετιστές της Ρωσίας χρησιμοποιούν την Αγία Ζώνη ως μέρος των τελετών των γενεθλίων του Πατριάρχη Κύριλλου και εκκοσμικεύουν πλήρως το περιεχόμενο της λαικής ευσέβειας προς το Αγία Ζώνη.

Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

___________

0-0agia8_thumb_medium649_430Ο π. Εφραίμ - ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, που συνοδεύει την Τιμια Ζώνη - κατέβαλε κάθε φιλότιμη προσπάθεια να δώσει πνευματικό περιεχόμενο στην επίσκεψή του και την παρουσία της Αγίας Ζώνης. Μοίρασε τις κορδέλες της Τιμίας Ζώνης, μίλησε στα πλήθη των πιστών για το Αγιον Ορος και τα θαύματα της Παναγίας και η ανταπόκριση του Ρωσικού λαού υπήρξε πραγματικά συγκινητική με την ενθουσιώδη συμμετοχή εκατομμυρίων πιστών που περίμεναν χιλιόμετρα ουρές για να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ; ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ;

__________

Για ποιον χτυπά η καμπάνα, Παναγιότατε; Ακούσατε τα εν Ιερουσαλήμ ή τελος πάντων τα εν Μόσχα γενόμενα;

Τέσσερις Προκαθήμενοι Ορθοδόξων Εκκλησιών με τη συμμετοχή εκατοντάδων μετατρέπουν σε υπερθέαμα (Show) την Αγία Ζώνη για τα γενέθλια του Πατριάρχη Κύριλλου.

Ακούτε τη μουσική του αόρατου θίασου που περνά; Είστε έτοιμος να αποχαιρετήσετε την Αλεξάνδρεια της Πανορθοδόξου Συνόδου που φεύγει; Η μήπως εξακολουθείτε να πιστεύετε “πως είναι ένα τίποτα, πως απατήθηκεν η ακοή σας”;, κατά τον ποιητή.

“Μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχτείτε” Παναγιότατε.!

ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

___________

0-0agia_thumb_medium649_429Ούτε για ανέκδοτο να μην τολμήσετε να συγκαλέσετε Πανορθόδοξη Σύνοδο!

Οι τελετές των γενεθλίων του Πατριάρχη Ρωσίας είναι στην πραγματικότητα - το γνωρίζετε. Δεν χρειάζεται να σας το πούμε - το σκηνικό της αντισυνόδου του Ρωσικού Εθνοφυλετισμού. Συνιστά την απάντηση της Ρωσικής Εκκλησίας στη Σύναξη των Προκαθημένων στην Κωνσταντινούπολη την Αρχή της Ινδίκτου.

Άσκηση επί χάρτου.

Σαφή προειδοποίηση του τι θα συμβεί στη μέλλουσα να συνέλθει - εμείς ελπίζουμε να μη συνέλθει - Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Αν αφρόνως σπεύσετε στη σύγκληση αυτής της Συνόδου ο Πατριάρχης Μόσχας θα παρατάξει τα εκατοντάδες χρυσοστόλιστα “στρατιωτάκια” του, με επικεφαλής τους τρεις “συνταγματάρχες” του, απέναντί σας και θα σας οδηγήσει σιδηροδέσμιο εκεί που θέλει ο ίδιος. Πάντως όχι κατά Θεόν, αλλά κατά Ρωσικό Εθνοφυλετισμό.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ

______________

Στη Μόσχα δεν τελείται πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για την Τιμία Ζώνη. Ούτε καν για τα γενέθλια του Πατριάρχη Κύριλλου, αλλά επίδειξη δυνάμεως κοσμικής, αποθέωση της εκκοσμίκευσης και εξευτελισμός των ιερών και των οσίων της πίστης μας.

Αυτά για όσους δεν είναι “τυφλοί τα τ’ ώτα, τον τε νουν, τα τε όμματα”.

“Οι ανίδεοι Αντιοχείς διαβάζουν Εμονίδην. Εμείς γνωρίζουμε για ποιόνα γράφτηκαν αυτοί οι στίχοι.”

Ανυπερθέτως στις “Ελληνικές καλένδες” η Πανορθόδοξη Σύνοδος Παναγιότατε. Η Ρωσική αρκούδα - με τα εγχώρια και υπερόρια αρκουδάκια της - σας δείχνει σήμερα στη Μόσχα - σε όλο τους το ανατριχιαστικό μεγαλείο - τα τροχισμένα δοντάκια τους.

Μην τολμήσετε να διανοηθείτε να διαβείτε τον Ρουβίκωνα. Θα σας φάει με μια μπουκιά η μεγάλη πεινασμένη αρκούδα με τα αρκουδάκια της.

Πηγή: http://panayiotistelevantos.blogspot.com/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration