Ζωηφόρος

Η Αγία Ζώνη από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας,

Η Αγία Ζώνη

στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας
Πούτιν: "Η Αγία Ζώνη έφτασε στην Ρωσία σε μια κρίσιμη περίοδο"

του Αιμίλιου Πολυγένη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα την Αγία Ζώνη στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσία Υπουργών και Μελών της Κυβέρνησης.

Της υποδοχής προΐστατο ο Μητροπολίτης Λάντογκα και Αγίας Πετρουπολης κ. Βλαδίμηρος, συνοδευόμενος από πλειάδα επισκόπων, πλήθος ιερέων και πιστού λαού.

poutin_agia_zoniΟ πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν προσκύνησε με ευλάβεια την Αγία Ζώνη, χαιρέτησε εγκάρδια τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ, τον οποίο ευχαρίστησε για τη θυσία και τον κόπο που ανέλαβε προκειμένου να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ. Κύριλλου και στην επιθυμία του ρωσικού λαού να επισκεφθεί η Αγία Ζώνη τη ρωσική γη.

Επίσης τόνισε ότι η Αγία Ζώνη και η Χάρη της Παναγίας έφθασε στη Ρωσία σε μία κρίσιμη περίοδο που ο λαός έχει ανάγκη από πνευματική ενίσχυση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, ο πρωθυπουργός είχε εν συνεχεία ιδιαίτερη συνάντηση με τον Ηγούμενο γέροντα Εφραίμ.

Ο μητροπολίτης Βλαδίμηρος από την πλευρά του, ευχαρίστησε και αυτός τον γέροντα Εφραίμ για την πρόθυμη ανταπόκριση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία μετά από πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, με την προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και την έγκριση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

agia-zoni1Ο μητροπολίτης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός και θεώρησε ιδιαίτερη ευλογία ότι η Αγία Ζώνη φθάνοντας στη Ρωσία είχε τον πρώτο της σταθμό στην Αγία Πετρούπολη.

Η Αγία Ζώνη αφού μείνει για 4 ημέρες στην Αγία Πετρούπολη θα συνεχίσει να ευλογεί τη ρωσική γη σύμφωνα με το πρόγραμμα, σχηματίζοντας σχήμα σταυρού στους τέσσερις ορίζοντες της ρωσικής γης και θα επισκεφθεί τις πόλεις, Αικατέρινμπουργκ, Νόριλσκ, Βλαδιβοστόκ, Ντιβέγιεβο, Σαράνσκ, Σαμάρα, Ροστόβ Να Ντονού, Καλίνιγκραντ και τέλος στις 19 Νοεμβρίου τη Μόσχα.

Τέλος πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου αύριο Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, είναι προσκεκλημένος στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Αγίας Πετρουπόλεως.

Εκεί θα απευθύνει πνευματικές νουθεσίες από την εμπειρία του Αγίου Όρους στους φοιτητές της Ακαδημίας.


Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9589:poutin-ipodoxi-agia-zoni&catid=13

Και από: http://www.youtube.com/watch?v=96gfjHiqAtI&feature=player_embedded

Δείτε και το: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα υποδεχθεί την Αγία Ζώνη στη Ρωσία

Πηγή: http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6975:o-blantimir-poutin-tha-upodexthei-tin-agia-zoni-sti-rosia&catid=124&Itemid=188


                                                                           *** 

Στη Ρωσία η Τιμία Ζώνη της Παναγίας

Tο Ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου από 20 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2011 ανέλαβε τη μεταφορά της Αγίας Ζώνης της Παναγίας στη Ρωσία. Είναι η πρώτη φορά που το ιερό κειμήλιο, το οποίο φυλάσσεται στη Μονή Βατοπαιδίου, μεταφέρεται για προσκύνηση στη Ρωσία.

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας θα ευρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη από 20 έως 24 Οκτωβρίου, στο Αικατερινμπούργκ από 24 έως 27 Οκτωβρίου, στο Νορίλσκ από 27 έως 29 Οκτωβρίου, στο Βλαντιβοστόκ από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου, στο Κρασνογιάρσκ από 1 έως 4 Νοεμβρίου, στο Νίζνι Νόβγκοροντ από 4 έως 6 Νοεμβρίου, στο Ντιβέγιεβο από 6 έως 7 Νοεμβρίου, στο Σαράνσκ από 7 έως 10 Νοεμβρίου, στη Σαμάρα από 10 έως 13 Νοεμβρίου, στο Ροστώφ επί του Δον από 13 έως 16 Νομεβρίου, στο Καλίνινγκραντ από 16 έως 19 Νοεμβρίου, και στη Μόσχα από 19 έως 23 Νοεμβρίου.

Πηγή: http://aktines.blogspot.com/2011/10/blog-post_21.html


Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Register

User Registration