Ζωηφόρος

Η Μονή Βατοπαιδίου στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων,

Η Μονή Βατοπαιδίου στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων


VatopaidiFriend: Ας σημειωθεί ότι οι τόσο “κακές” ανταλλαγές είχαν γίνει, από την μεριά της Μονής, ακριβώς για να θετεί σε εφαρμογή η δράση του ετοιμασμένου ευαγούς ιδρύματος, για το οποίο όλοι, λίγο-πολύ, οι “υψηλά ιστάμενοι”, σε όλους τους χώρους, γνώριζαν εξαρχής. Τονίζουμε, βέβαια, ότι όλα αυτά είχαν δρομολογηθεί, και θα λειτουργούσαν κιόλας, πριν ακόμα ξεσπάσει η κρίση στην οποία κάποιοι, με την συνεργασία ενός πολύ μεγάλου μέρους του λαού με την ψήφο αλλά και την εν γένει ανηθικότητά του στην καθημερινή του ζωή, βύθισαν την χώρα μας. Για περισσότερα, κάντε κλικ εδώ http://vatopaidi.wordpress.com/2009/12/29/aisxos/.

***

Ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών δράσεων με την υποστήριξη σημαντικών προσωπικοτήτων και φορέων θα αναπτύξει σύντομα η Ιερά Μονή Βατοπαιδιού ενεργοποιώντας το ίδρυμα με την επωνυμία “Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς”.

Το εν λόγω ίδρυμα παρέμενε ανενεργό από το 2007, έτος ίδρυσής του, λόγω των εμποδίων που είχε προκαλέσει το “σκάνδαλο” Βατοπαιδίου.

Ο θόρυβος που είχε ξεσπάσει είχε ως αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η σύστασή του ιδρύματος από τη Βουλή με συνέπεια να στερηθούν για τέσσερα ολόκληρα χρόνια σημαντική βοήθεια ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας.

Τα προβλήματα πια ξεπεράστηκαν και το ίδρυμα με έδρα στο εξωτερικό θα αναπτύξει, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ένα πολύ μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο δίνοντας μεγάλη έμφαση στη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων και τη σίτιση άπορων οικογενειών.

Ήδη το ίδρυμα “Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς” έχει την υποστήριξη πολλών προσωπικοτήτων, ιδίως από το χώρο της Ναυτιλίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σύντομα θα ανακοινώσει τις πρώτες μεγάλες φιλανθρωπικές δράσεις που θα διατεθούν για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Τέλος, να αναφερθεί ότι σύντομα η Romfea.gr, θα φέρει στη δημοσιότητα και τα ποσά που θα δαπανηθούν με πρωτοβουλία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

πηγή: romfea.gr

και από: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/10/18/%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ae-%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b4%ce%bf%ce%ba%ce%b9/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Register

User Registration