Ζωηφόρος

Αλεξανδρουπόλεως: "Δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπαιδίου",

"Δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπαιδίου"

Αλεξανδρουπόλεως:

"Το Βατοπαίδι ήταν

ένα σκυλοφάγωμα των πολιτικών"

Για όλους εκείνους που αντιδρούν για την εξαίρεση των Ναών από το ενιαίο τέλος, αλλά και για το "σκάνδαλο" της Ι.Μ. Βατοπαιδίου μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων δήλωσε, ότι όσοι μιλούν εις βάρος της Εκκλησίας να είναι πολύ προσεκτικοί με όσα λένε, καθώς στα ακίνητα που εμπορεύεται η Εκκλησία ο φόρος θα πληρωθεί.

«Στα ακίνητα που εμπορεύεται η Εκκλησία για όλα αυτά η πληρώνουμε φόρους. Ακούω με πολύ στεναχώρια κάποιους πολύ άσκεπτα και αλόγιστα να λένε: κακώς πρέπει να πληρώσει και η Εκκλησία», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Άνθιμος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης, πρόσθεσε: «Θέλει ο λαός μας, να πληρώσουν φόρο οι ναοί και τα ιδρύματα; Τότε αυτός ο φόρος θα επιβαρύνει τους τροφίμους των ιδρυμάτων, θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι για να μπει κάποιος στον Άγιο Κυπριανό και το γηροκομείο θα πληρώνει 1.500 ευρώ».

 «Το έχω πει και θα το ξαναπώ ότι οι Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος, από το Διδυμότειχο μέχρι και τα Γιάννενα, εξαιρουμένου των Ιωαννίνων δεν έχουμε ούτε ένα στρέμμα εκκλησιαστικής περιουσίας», ανέφερε ο κ. Άνθιμος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, υπογράμμισε πως «ή φορολογία που πληρώνει η Εκκλησία την στερεί από τους κατοίκους της περιοχής μας, εμείς σαν μητρόπολη πληρώσαμε πέρυσι σε φόρους 70.000 ευρώ».

«Αυτά τα χρήματα είναι του παγκαριού και πήγαν στο Δημόσιο, άντε τώρα βρείτε που πήγαν. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσα να το δώσω στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σε φροντιστήρια, σε φάρμακα η στο συσσίτιο», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

"Δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπαιδίου"

Τέλος ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφέρθηκε και στο υποτιθέμενο «σκάνδαλο» της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, λέγοντας πως ήταν ένα βρώμικο παιχνίδι των πολιτικών που σκοπό είχε να πλήξει την Εκκλησία.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Πέντε πορίσματα πολιτικών επιτροπών απέδειξαν ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, τότε τι έγινε στο Βατοπαίδι, τι κατάλαβαν οι Έλληνες από το Βατοπαίδι. Κατάλαβαν ότι ήταν ένα σκυλοφάγωμα των πολιτικών που γι’ αυτό τον σκοπό τους έβαλαν ακόμα και την Εκκλησία και τα μοναστήρια, σήμερα βλέπουμε ότι δεν έχει κανένας ευθύνη…»

«Πολιτικός δεν έκλεψε, εκκλησιαστικός δεν έκλεψε, παράβαση δεν έγινε, το δημόσιο δεν ζημιώθηκε που είναι το σκάνδαλο στην Βατοπαιδίου; Από τότε μας λένε: έχει Εκκλησία περιουσία! Και αν έχει την έχει για τους ανθρώπους της, από όπου και την τροφοδοτεί», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9237:-q------q&catid=13

 

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel