Ζωηφόρος

Το Βατοπαίδι ήταν μέρος του σχεδίου Αμερικανών – Παπανδρέου,

Το Βατοπαίδι ήταν μέρος του σχεδίου

Αμερικανών – Παπανδρέου

για να πέσει η Κυβέρνηση Καραμανλή

***

Το Βατοπαίδι ήταν μέρος του σχεδίου Αμερικανών – Παπανδρέου

από την Εφημερίδα «Εστία»,

Σήμερα διαβάσαμε το εν λόγω δημοσίευμα στην εφημερίδα «Εστία» και το δημοσιεύομε, χωρίς από την πλευρά μας να κάνουμε κάποιο σχόλιο τα οποία τα αφήνουμε σε εσάς.

Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει και η υπόθεση Βατοπεδίου μετά και τις νέες αποκαλύψεις του περιοδικού "ΕΠΙΚΑΙΡΑ".

Το περιοδικό επιμένει ακόμα και στο χθεσινό του ρεπορτάζ ότι ο κ. Άλεξ Ρόντος είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για τα σχέδια των μυστικών υπηρεσιών που είχαν στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση και την πολιτική ή ακόμα και την φυσική εξόντωση του Κώστα Καραμανλή.

"Είναι προφανές" τονίζει ο κ. Προκοπής Παυλόπουλος μιλώντας στο Newpost.gr "ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές θα πρέπει να εξετάσουν σε βάθος και πάλι την υπόθεση υπό το πρίσμα των νέων αποκαλύψεων".

Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε οτι "όταν για ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας γίνεται ολόκληρη εισαγγελική έρευνα τι θα πρέπει να γίνει για ένα επίσημο έγγραφο μιας κρατικής μυστικής υπηρεσίας ".

Αξίζει να σημειωθεί οτι η αλυσίδα των εμπλεκομένων προσώπων ακόμα είναι υπό σκιά. Ουσιαστικά τίποτα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Γιατί είναι πασίδηλο ότι κάποια πολιτικά πρόσωπα εκείνη την περίοδο διακίνησαν τις πληροφορίες περί σκανδάλου και τις έδωσαν σε δημοσιογράφους. Και φυσικά οι δημοσιογράφοι ενίοτε και με μεγάλες δόσεις υπερβολής παρουσίασαν το θέμα ως όφειλαν.

Άλλωστε όταν κάποιοι παρέλαβαν ολόκληρο φάκελο και μάλιστα από πολιτικά πρόσωπα δεν θεώρησαν σκόπιμο να ελέγξουν την αξιοπιστία των πληροφοριών.

Πάντως πήραν τις πληροφορίες από συγκεκριμένους διακινητές. Το ερώτημα είναι ποιοι άραγε διακίνησαν τις πληροφορίες αυτές;

Ένα δεύτερο ερώτημα εξ ίσου κρίσιμο είναι αν οι διακινητές είχαν ή όχι συνεργασία με ξένα κέντρα.

Και κάτι τέτοιο προκύπτει από πληροφορίες που θέλουν τον Αμερικανό πρόξενο στην Θεσσαλονίκη να επισκέπτεται το Άγιο Όρος.

Αυτό το γνωρίζει ή όχι ο κ. Προκοπής Παυλόπουλος ο οποίος ήταν ο τότε ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ;

Αλλά και γιατί μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με το έγγραφο της μυστικής ρωσικής υπηρεσίας δεν έχουν κληθεί ακόμα όσοι γνώριζαν;

"Ναι ο αρμόδιος εισαγγελέας πρέπει να διερευνήσει σε βάθος το θέμα" επιμένει ο κ. Παυλόπουλος αλλά ταυτόχρονα διατυπώνει το ερώτημα: "Γιατί άραγε στον φάκελο της δικογραφίας δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του γαμβρού της κ. Μαντέλη ο ποίος υπηρετούσε στην ΕΥΠ και έχει παίξει ρόλο στην ιστορία;"

Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας διερμηνεύοντας τα γεγονότα σημειώνει ότι: "Το ζήτημα αφορούσε γενικά την πολιτική αποσταθεροποίηση στην χώρα και κυρίως τον Κώστα Καραμανλή. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίστηκε με τόση αυστηρότητα άδικη κατά την γνώμη μου ο κ. Γιάννης Αγγέλου.

Η ίδια πηγή τονίζει ότι "όλοι μιλούσαν για συντονιστή και έδειχναν το Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Αλλά η Βουλή τον απήλλαξε.

Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν οτι είχε πλουτίσει εξ αιτίας αυτής της υπόθεσης.

Τόσο το ΣΔΟΕ όσο και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που διενήργησαν επί ενάμισι χρόνο έλεγχο στα λογιστικά του βιβλία δεν βρήκαν απολύτως τίποτα.

Τελικά υπήρχε συντονιστής αλλά άλλου τύπου. Πρέπει η δικαιοσύνη να ψάξει και να ξετυλίξει το κουβάρι και σίγουρα θα έχουμε πολλές εκπλήξεις.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8470:2011-06-24-07-05-49&catid=13

***

Υπόθεση Βατοπεδίου: Θα αποκαλύψει τις πληροφορίες που έχει ο κ. Παυλόπουλος;

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει και η υπόθεση Βατοπεδίου μετά και τις νέες αποκαλύψεις του περιοδικού “ΕΠΙΚΑΙΡΑ”. Το περιοδικό επιμένει ακόμα και στο σημερινό του ρεπορτάζ οτι ο κ. Άλεξ Ρόντος είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για τα σχέδια των μυστικών υπηρεσιών που είχαν στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση και την πολιτική η ακόμα και την φυσική εξόντωση του Κώστα Καραμανλή.  

“Είναι προφανές” τονίζει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στο Νewpost.gr “ότι οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές θα πρέπει να εξετάσουν σε βάθος και πάλι την υπόθεση υπό το πρίσμα των νέων αποκαλύψεων”. Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε οτι “όταν για ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας γίνεται ολόκληρη εισαγγελική έρευνα τι θα πρέπει να γίνει για ένα επίσημο έγγραφο μιας κρατικής μυστικής υπηρεσίας;”

Αξίζει να σημειωθεί οτι η αλυσίδα των εμπλεκομένων προσώπων ακόμα είναι υπό σκιά. Ουσιαστικά τίποτα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Γιατί είναι πασίδηλο οτι κάποια πολιτικά πρόσωπα εκείνη την περίοδο διακίνησαν τις πληροφορίες περί σκανδάλου και τις έδωσαν σε δημοσιογράφους. Και φυσικά οι δημοσιογράφοι-ενίοτε και με μεγάλες δόσεις υπερβολής-παρουσίασαν το θέμα ως όφειλαν. Άλλωστε όταν κάποιοι παρέλαβαν ολόκληρο φάκελο και μάλιστα απο πολιτικά πρόσωπα δεν θεώρησαν σκόπιμο να ελέγξουν την αξιοπιστία των πληροφοριών. Πάντως πήραν τις πληροφορίες απο συγκεκριμένους διακινητές. Το ερώτημα είναι ποιοι άραγε διακίνησαν τις πληροφορίες αυτές;

Ένα δεύτερο ερώτημα εξ ίσου κρίσιμο είναι αν οι διακινητές είχαν ή όχι συνεργασία με ξένα κέντρα. Και κάτι τέτοιο προκύπτει απο πληροφορίες που θέλουν τον Αμερικανό πρόξενο στην Θεσσαλονίκη να επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Αυτό το γνωρίζει ή όχι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος ήταν ο τότε ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ; Αλλά και γιατί μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με το έγγραφο της μυστικής ρωσικής υπηρεσίας δεν έχουν κληθεί ακόμα όσοι γνώριζαν;

“Ναι ο αρμόδιος εισαγγελέας πρέπει να διερευνήσει σε βάθος το θέμα” επιμένει ο κ. Παυλόπουλος αλλά ταυτόχρονα διατυπώνει το ερώτημα: “Γιατί άραγε στον φάκελο της δικογραφίας δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του γαμπρού της κ. Μαντέλη ο οποίος ήταν στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. και φαίνεται να έχει παίξει ρόλο στην ιστορία;”

Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» της οποίας διευθυντής ήταν τότε ο κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας διερμηνεύοντας τα γεγονότα σημειώνει οτι: “Το ζήτημα αφορούσε γενικά την πολιτική αποσταθεροποίηση στην χώρα και κυρίως τον Κώστα Καραμανλή. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίστηκε με τόση αυστηρότητα-άδικη κατά την γνώμη μου- ο κ. Γιάννης Αγγέλου. Η ίδια πηγή τονίζει οτι “όλοι μιλούσαν για συντονιστή και έδειχναν το Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Αλλά η Βουλή τον απήλλαξε. Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν οτι είχε πλουτίσει εξ αιτίας αυτής της υπόθεσης. Τόσο το ΣΔΟΕ όσο και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που διενήργησαν επί ενάμισι χρόνο έλεγχο στα λογιστικά του βιβλία δεν βρήκαν απολύτως τίποτα. Τελικά υπήρχε συντονιστής αλλά άλλου τύπου....Πρέπει η δικαιοσύνη να ψάξει και να ξετυλίξει το κουβάρι και σίγουρα θα έχουμε πολλές εκπλήξεις...”

Πηγή: http://www.newpost.gr/post/55696/%CE%A5%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%92%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85%3a-%CE%98%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82--%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%BA.-%CE%A0%CE%B1%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82%3b/

***

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Η καταδίκη των συκοφαντών του κ. Ρουσόπουλου ελπίζω ότι θα γίνει μάθημα στη Μονή Βατοπαιδίου. Οτι θα την βοηθήσει να αντιληφθέι ότι ο διασυρμός της Μονής και γενικότερα του Αγίου Ορους και της Εκκλησίας δεν θα γίνει με επίθεση δημοσίων σχέσεων και δημοσιογραφικές καμπάνιες αλλά με ένδικα μέσα.

ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΟΣ

__________

Δεν θα κουραστώ να επαλαμβάνω σε όλους ότι τα ποινικά θέματα λύνοναι ΜΟΝΟΝ στα δικαστήρια.

Είναι αλήθεια ότι τα ΜΜΕ συνετέλεσαν τα μέγιστα στην υπόθεση Βατοπαιδίου (το οποίο έκριναν σκάνδαλο πριν την ετυμηγορία της δικαιοσύνης!!!), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και η αντιστροφή των δεδομένων μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο.

Από τη στιγμή που διαμφισβητείται και μάλιστα από το ίδιο το κράτος το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδος δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος τρόπος να σταματήσει η διαμφισβήτηση εκτός από την ετυμηγορία των δικαστηρίων.

ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΣΑΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ

Ούρλιαζε ο Τράγκας, ο Βλάχος, ο Αυτιάς και η Παπαρήγα και οι υπόλοιποι πολιτικοί και δημοσιογράφοι εναντίον του μοναστηριού. Κλέφτες τους ανέβαζαν (πριν την ετυμηγορία δικαστηρίου εννοείται!) και Θεομπαίκτες τους κατέβαζαν, αλλά αυτά τα αχαρακτήριστα δεν σημαίνει ότι αφαίρεσαν την ιδιοκτησία της λίμνης από τη Μονή.

Την ιδιοκτησία της λίμνης κινδυνεύει το μοναστήρι να τη χάσει τώρα, επειδή διαμφισβητείται με υπουργικές αποφάσεις, από το ίδιο το κράτος. Ετσι ο μόνος τρόπος που μπορεί να κατοχυρωθεί τελεσίδικα και οριστικά στη Μονή είναι μετά από την τελεσίδικη απόφαση των δικαστηρίων.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

Και έτσι πρέπει να γίνεται πάντοτε. Η δικαιοσύνη αποδίδεται και πρέπει να αποδίδεται από τους λειτουργούς της Θέμιδος και όχι από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι γράφουν για λόγους εντυπωσιασμού, ακροαματικότητας και για να εξηπηρετήσουν κομματικά ή άλλα σχέδια. Αλίμονον αν οι αθώοι και οι ένοχοι ανακηρύσσονται από τα τηλεπαράθυρα και τα ιστολόγια.

Η στάση του κ. Ρουσόπουλου πρέπει να προβληματίσει πολύ τη Μονή. Οι συκοφάντες του υποχεώθηκαν από τα δικαστήρια να απολογηθούν. Ούτε που θα διανοηθούν εφεξής να τον ξαναβάλουν στο στόμα τους ως “συντονιστή του σκανδάλου του Βατοπαιδίου”.

ΝΟΜΙΚΗ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Αντί λοιπόν η Μονή να αναλίσκεται, όπως διαπιστώνω από την αρθρογραφία και την ειδησεογραφία των τελευταίων εβδομάδων, ίσως και μηνών, σε επίθεση δημοσίων σχέσεων, καλύτερα να ακολουθήσει τη μόνη ενδεδειγμένη οδό που ακολούθησε ο κ. Ρουσόπουλος.

Διαπιστώνω με ικανοποίηση ότι υπάρχουν πολλοί και διακεκριμένοι νομικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Βιστωνίδας από τη Μονή Βατοπαιδίου.

Γιατί δεν τους επιστρατεύουν για να κάνουν προοσφυγή σε τριτοβάθμιο δικαστήριο; Αν πάλιν φοβούνται ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων στην Ελλάδα είναι υπαγορευμένες από πολιτικές σκοπιμότητες, όπως ευθέως είπε ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ στο δικαστήριο και στην παρουσία του εφέτη που εξέδωσε την απόφαση, τότε ας ετοιμάσουν προσφυγή στα ευρωπαικά δικαστήρια.

Πάντως χωρίς την ετυμηγορία δικαστηρίου αυτή η υπόθεση δεν θα κλείσει.

ΑΥΤΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΤΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ;

Αλλωστε είναι θέμα κοινής λογικής!

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση των εθνομειοδοτών που μας κυβερνά ετοιμάζεται κυριολεκτικά - όχι μεταφορικά - να πουλήσει τον Παρθενώνα “αντί πινακίου φακής”, θα προθυμοποιηθεί να δώσει στο μοναστήρι τη λίμνη, αφού το ιδιοκτησιακό καθεστώς της διαμφισβητείται νομικά και υπάρχει ήδη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια καταδίκη σε βάρος του;

Εδώ την Εκκλησία της Ελλάδος την υποχρέωσε να καταθέσει τα χρήματά της στην Εθνική Τράπεζα και ουσιαστικά δέσμευσε όλες τις μετοχές της και θέλει να τις περάσει στο χέρι και θα βοηθήσει τους Βατοπαιδινούς να επανακτήσουν τη Βιστωνίδα μετά το σάλο που προκλήθηκε;

Θα ήταν ασυγχώρητη αφέλεια να το πιστέψουμε.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Γι’ αυτό η πολυεπίπεδη επίθεση δημοσίων σχέσεων, που έχει εγκαινιάσει η Μονή, δεν οδηγεί σε λύση του προβλήματος. Το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να κάνει το Γέροντα και τους πατέρες να αισθανθούν καλύτερα. “To make them feel good about themselves”, όπως λένε οι Αμερικανοί. Οχι να τους κατακυρώσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ ΜΥΘΟΙ

Με καταδικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήµηση έκλεισε χθες σε πρώτο βαθµό η αντιδικία του πρώην υπουργού Θόδωρου Ρουσόπουλου µε τον τηλεοπτικό σταθµό Alpha και τρεις δηµοσιογράφους, που το 2008 µέσα από σειρά σχολίων – κατά τη δικαστική απόφαση – «έβλαψαν την τιµή και την υπόληψή του», µε φόντο το «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου.

Σε δήλωσή του ο κ. Ρουσόπουλος επικαλείται και την πρόσφατη απόφαση της Βουλής να µην τον παραπέµψει για το σκάνδαλο και καταλήγει: «Τρία χρόνια µετά από µια τεράστια προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική περιπέτεια, όλες οι εις βάρος µου κατασκευασµένες κατηγορίες κατέπεσαν η µία µετά την άλλη µε τον πλέον πανηγυρικό τρόπο».

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρώην Υπουργός και ισχυρός άνδρας της Νέας Δημοκρατίας, είχε κατηγορηθεί ως ο κεντρικός σχεδιαστής του ανύπαρκτου τελικά σκανδάλου που αφορούσε την Ιερά Μονή Βατοπαίδιου.

Μετά και από την δεύτερη δικαίωση του από την Δικαιοσύνη (αθωώθηκε από την προανακριτική επιτροπή) πέφτουν οι μύθοι για σκάνδαλα και κεντρικούς σχεδιασμούς, σε μια υπόθεση η οποία ήταν διοικητικής φύσεως και αφορούσε το δημόσιο και τα ΝΠΔΔ όπως είναι οι Μονές του Αγίου Όρους.

Θα πρέπει να είναι γνωστό σε όλους ότι το Άγιον Όρος, πάντοντε ερχόνταν και θα έρχεται σε επικοινωνία με Υπουργούς και Κυβερνήσεις, για την επίλυση των προβλημάτων που αναφύονται στη πιο σημαντική αυτοδιοίκητη πνευματική και πολιτιστική μονάδα της παγκόσμιας Ορθοδοξίας.

Πηγή: http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2011/06/blog-post_4444.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel