Ζωηφόρος

Η δικαίωση για τον Ηγούμενο της Ι.Μ.Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ,

Η δικαίωση για τον Ηγούμενο

της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ

***

Πλήρης δικαίωση για τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ

Στην πλήρη αποκατάσταση προέβη η αδελφότητα και η γεροντεία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, του Ηγουμένου της Μονής Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» η γεροντεία και η Αδελφότητα επανέφερε τον Ηγούμενο στην οικονομική διαχείριση των θεμάτων της Μονής, ώστε να έχει όλες τις απορρέουσες από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους αρμοδιότητες.

Στην απόφαση της γεροντείας αναφέρετε ότι, η αδελφότητα πάντοτε παρακολουθούσε τις οικονομικές δραστηριότητες του Ηγουμένου Γέροντα Εφραίμ, διότι ο ίδιος σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Αθωνικής Πολιτείας, δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την ομόφωνη έγκριση της γεροντείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις ίδιες  πληροφορίες η γεροντεία γνώριζε, ότι ουδέποτε υπήρχε πρόβλημα στην οικονομική διαχείριση της Μονής και γενικότερα στην υπόθεση αυτή.

Συνοδικός Μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σχολιάζοντας την απόφαση της γεροντείας της Μονής Βατοπαιδίου, ανέφερε στη Romfea.gr:

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έκανε αποδεκτή την απόφαση της Γεροντείας, και θεωρεί το θέμα της αποκαταστάσεως του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου στα πλήρη καθήκοντα του λήξαν».

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8088:2011-05-10-08-12-58&catid=13

***

To Πατριαρχείο αποκατέστησε τον Γέροντα Εφραίμ του Βατοπαιδίου

Στην πλήρη αποκατάσταση του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ προχώρησε η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Από τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου είχαν αφαιρεθεί με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου – εν μέσω των αποκαλύψεων για τα σκάνδαλα με τις ανταλλαγές γης – οι διοικητικές και οικονομικές αρμοδιότητες και είχαν ανατεθεί σε άλλο μέλος της Μονής καθώς και στα μέλη της Γεροντείας.

Η Γεροντεία της Μονής με επιστολή της προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, η οποία διαβιβάστηκε από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, ζήτησε την αποκατάσταση του ηγουμένου Εφραίμ με την απόδοση των διοικητικών και οικονομικών αρμοδιοτήτων του, αφού όπως σημείωνε «παρά τις έρευνες δεν έχει προκύψει ζήτημα εναντίον του».

Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία να αποκαταστήσει τον κ. Εφραίμ.

Πηγή: http: TO BHMA

Και από: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/05/10/to-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ad%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b3%ce%ad%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84/

***

Επιφυλάξεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου

για την απόφαση της Μονής Βατοπαιδίου

του Νίκου Παπαχρήστου

Επιφυλάξεις εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την απόφαση της Αδελφότητας της Μονής Βατοπαιδίου βάσει της οποίας αποκαθίσταται πλήρως στα διαχειριστικά και διοικητικά καθήκοντά του ο ηγούμενος της Μονής π.Εφραίμ. Την απόφασή της η Αδελφότητα κοινοποίησε με γράμμα στο Πατριαρχείο, το οποίο συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Οι συνοδικοί Ιεράρχες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έθεσαν το γράμμα της Μονής στον φάκελο της υπόθεσης, εν αναμονή της οριστικής εκβάσεως της ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι  διευκρινίζουν ότι το Πατριαρχείο δεν είχε καμία ανάμειξη στην απόφαση που έλαβε η Αδελφότητα της Μονής.

Υπενθυμίζεται ότι όταν έγιναν οι αποκαλύψεις για τις ανταλλαγές ακινήτων ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την Ιερά Μονή, το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασε την λύπη του για όλα όσα διαδραματίσθηκαν και υπέδειξε στον Ηγούμενο π.Εφραίμ να παραιτηθεί από την άσκηση των  διοικητικών και διαχειριστικών καθηκόντων του, προτροπή που έγινε αποδεκτή από την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5650

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel