Ζωηφόρος

Ο Δράμας: "Οι πατέρες της Βατοπαιδίου σηκώνουν τον σταυρό τους",

Δράμας Παύλος "Οι πατέρες της Βατοπαιδίου

με υπομονή σηκώνουν τον σταυρό τους"

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Να ασημειωθεί, ότι ο κ. Παύλος επισκέπτεται το Μοναστήρι για την πανήγυρη της Μονής, με αφορμή την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Μητροπολίτης Δράμας έτυχε θερμής υποδοχής στην είσοδο της Μονής Βατοπαιδίου, από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Εφραίμ και την αδελφότητα.

Εν συνεχεία στο Καθολικό του Ευαγγελισμού τελέστηκε μια σύντομη δοξολογία,  παρουσία και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου κ. Μεθοδίου.

Ο Ηγούμενος Γέροντας Εφραίμ καλωσορίζοντας τον Μητροπολίτη Δράμας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σεβασμιώτατε, είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση που για πρώτη φορά ως Επίσκοπος επισκέπτεστε την Ιερά Μονή μας, και σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας».

«Είστε γνώστης του Αγίου Όρους, είστε γόνος του Αγίου Όρους και ξέρετε πάρα πολύ καλά που είστε και που βρίσκεστε. Ξέρετε, ότι η Μονή Βατοπαιδίου είναι μια Θεοτοκοσκέπαστος Μονή, με τόσες θαυματουργικές εικόνες της Παναγίας καθώς και με την Θεομητορική Αγία Ζώνη», πρόσθεσε ο Ηγούμενος Εφραίμ.

Εν συνεχεία ο Ηγούμενος γέροντας Εφραίμ, προσέφερε στον Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο μια εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Παύλος, στην αντιφώνηση του μεταξύ άλλων τόνισε: «Πνευματικοί δεσμοί μας συνδέουν και αν μεν πολλοί σας εγνώρισαν ως Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, εμείς σας πρωτογνωρίσαμε ως ταπεινό και απλό μοναχό και μετέπειτα διάκονο και ιερομόναχο εις τα σπήλαια της Νέας Σκήτης».

«Αυτό το οποίο δυνάμεθα να μαρτυρήσουμε είναι, ότι το ύψος της Ηγουμενίας δεν σας άλλαξε το εσωτερικό φρόνημα. Παραμένετε κατά την καρδίαν ο απλούς παπα-Εφραίμ, ο οποίος βεβαίως εσταυρώθη κατά το διάστημα της Ηγουμενίας αυτής», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Παύλος.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Δράμας υπογράμμισε, ότι «οι πατέρες της Μονής Βατοπαιδίου, όλο αυτό το διάστημα της ταλαιπωρίας επέδειξαν μια ενότητα δείγμα της πνευματικής τους ωριμότητας. Επίσης με πολύ υπομονή σηκώνουν αυτόν τον σταυρό, ώστε έτσι να δικαιολογείται το πολυσταύριον που φέρουν καθημερινά επάνω στο μοναχικό σχήμα».

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ζήτησε από τους πατέρες της Μονής να προσεύχονται ώστε αξίως να ποιμαίνει τον θεοφιλή λαό της ακριτικής και Μακεδονικής Δράμας.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7762:dramas-batopaidi&catid=13

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel