Logo
Print this page

Επικοινωνιακή ασπίδα των σκανδάλων χτυπώντας το Βατοπαίδι

Επικοινωνιακή ασπίδα των σκανδάλων χτυπώντας το Βατοπαίδι

του Αιμίλιου Πολυγένη

Επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, απέστειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, στην οποία αφήνει αιχμές για το κατά πόσον οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης επιτελούν το χρέος τους και ζητεί από τις δικαστικές αρχές υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών.

Στην επίστολή του ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε και για το "σκάνδαλο" Βατοπεδίου, είναι περίεργο όταν οι πολιτικοί αναφέρονται σε σκάνδαλα τοποθετούν το Βατοπαίδι.

Με τον τρόπο αυτό δυσφημείτε η Εκκλησία και το Άγιον Όρος, και μετά εφόσον αποκαλύφθηκε πλέον ότι δεν υπάρχουν «μαύρα χρήματα», στο Βατοπαίδι και επίκειται παντελής αθώωση όλων των εμπλεκομένων.

Ειδικότερα, μετά την αθώωση των Υπουργών, η μη ύπαρξη σκανδάλου στο Βατοπαίδι είναι η πιο μεγάλη επικοινωνιακή ασπίδα των σκανδάλων της Siemens και των υποβρυχίων, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.

Μιλάμε και ακούγεται στα Μ.Μ.Ε. για την κρίση και την κατάρρευση των θεσμών και των αξιών.

Αλλά οι ηθικές αξίες κυρίως εκπροσωπούνται από την Εκκλησία, το δε Άγιον Όρος πάντοτε έχει αυξημένη υπεροχική ηθική διάσταση λόγω του ότι οι άνθρωποι εκεί διάλεξαν ένα δύσκολο δρόμο απομάκρυνσης, όχι μόνο από κάθε ανηθικότητα αλλά και από τόσα άλλα πράγματα που θεωρούνται αναγκαία στην καθημερινή ζωή.

Το Άγιον Όρος και η Εκκλησία έχουν την ηθική δύναμη να επηρεάζουν θετικά προς το καλό την κοινωνία, και είναι καλό να μη διαβάλλονται ειδικότερα αυτοί οι θεσμοί.

Εντύπωση προκαλεί πάντως, το πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης επιτίθεται στο θεσμό της δικαιοσύνης και εκ των προτέρων ζητάει την παραπομπή υπόπτων όχι μόνο για διάφορα υπαρκτά σκάνδαλα αλλά και για το Βατοπαίδι;

Είναι καιρός να αποδώσουμε τον πρέποντα σεβασμό σε αιωνόβιους θεσμούς που ούτως ή άλλως θα είναι διαχρονικά σεβαστοί σε σχέση με τον λίγο χρόνο που μπορεί κάποιοι να τους διαβάλλουν.

Πάντως η Ιστορία θα καταγράψει την ανήθικη συμπεριφορά, όσων συμπεριφέρθηκαν με απρέπεια στην υπόθεση αυτή.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7702:2011-03-30-22-38-19&catid=13

***

Καλύπτουν τα σκάνδαλα χτυπώντας το Άγιο Όρος

Η δημοσιογραφική ομάδα του agioritikovima.gr

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ.ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

Υπόθεση Βατοπαιδίου, οι πολιτικοί στο απυρόβλητο και τα  μη πολιτικά πρόσωπα στο στόχαστρο… Αν και μέχρι στιγμής, από τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει προκύψει χρηματισμός  αλλά ούτε και ζημιά του δημοσίου στην υπόθεση, ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης με επιστολή που έστειλε σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγο κ. Τέντε ζήτησε εξηγήσεις για την ατιμωρησία μη πολιτικών προσώπων που φέρονται να ενεπλάκησαν στις υποθέσεις Βατοπαιδίου, Siemens, τηλεφωνικών υποκλοπών, ομολόγων, «Ασπίδος-Πρόνοιας» και των γιατρών της DePuy.

Κύριε Καστανίδη, η  αίσθηση ατιμωρησίας που έχει αποκομίσει η κοινωνία δεν αντιμετωπίζετε με επιθέσεις στους δικαστές και με παρεμβάσεις στο έργο τους, ούτε ζητώντας τιμωρία για τα μη πολιτικά πρόσωπα για τα οποία, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δεν έχει προκύψει ενοχοποιητικό στοιχείο. Η δικαίωση της πολιτικής … δεν έρχεται μέσα από επικοινωνιακές παρεμβάσεις αμαυρώνοντας ιστορικούς τόπους και πρόσωπα.

Όσον αφορά την υπόθεση Βατοπαιδίου, που ξεκίνησε το  1991 μεταξύ δημοσίου και νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου που είναι η  Μονή, όχι μόνο δεν εντοπίστηκε ζημία εις βάρος το δημοσίου αλλά δεν υπάρχει αδίκημα ούτε δικαστική υπόθεση, είχε πάει στο αρχείο πολλές φορές, μεταξύ των οποίων το 2005 και το 2007 . Και το κόμμα σας την επανέφερε το 2008 για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη,έτσι καταφέρατε και πήρατε ξανά την εξουσία!

κ. Καστανίδη, χτυπώντας τους μοναχούς και την κοιτίδα της Ορθοδοξίας μας,το Άγιο Όρος, δεν θα καλύψετε τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν από τα πορίσματα για την αγορά των τεσσάρων υποβρυχίων και της Siemens.

κ. Υπουργέ της δικαιοσύνης, η κοινωνία ζητά παραδειγματική τιμωρία όσων ζημίωσαν το Ελληνικό δημόσιο εισπράτωντας εκατομμύρια ευρώ ως μίζες για να αγοράσουν ένα υποβρύχιο ή ένα βαγόνι του ηλετρικού.. Και οι ΄΄Κύριοι΄΄ που τα έβαλαν στις τσέπες τους σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι παρακολουθώντας με.. αγωνία ποιοι θα μπουν στην φυλακή για τα σκάνδαλα που εκείνοι έφεραν εις πέρας..

Εξηγήσεις να ζητήσετε από τους συναδέλφους σας πρώην υπουργούς που ράβετε νόμους στα μέτρα σας ..και όχι να παρεμβαίνετε στη δικαιοσύνη για την ατιμωρησία μη πολιτικών προσώπων .Διότι, ως γνωστών, όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ!!!

Πηγή: agioritikovima.gr

Και από: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/03/30/%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%80%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%b1-%cf%87%cf%84%cf%85%cf%80%cf%8e%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%ac%ce%b3/

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR