Ζωηφόρος

Ο Καρατζαφέρης, η υπόθεση Βατοπαιδίου και η «κυβίσθηση»,

Ο Καρατζαφέρης, η υπόθεση Βατοπαιδίου 

και η «κυβίσθηση»

***

Καρατζαφέρης "Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται η υπόθεση Βατοπαιδίου"

Όπως γράψαμε την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος πραγματοποιεί προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καρατζαφέρης στο Καθολικό της Μονής, απευθυνόμενος προς τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι ορθό η Κυβέρνηση να στηρίζει άλλες θρησκείες, να χαρίζει οικόπεδο του Πολεμικού Ναυτικού και 85 εκατομμύρια ευρώ για μουσουλμανικές δραστηριότητες στο Βοτανικό καθώς και 10 εκατομμύρια για Εβραϊκό νεκροταφείο στην Θεσσαλονίκη, χωρίς να επιδεικνύει τον προσήκοντα σεβασμό στο Άγιον Όρος».

Επίσης, αναφερόμενος για το θέμα της Μονής Βατοπαιδίου, υπογράμμισε ότι «η Μονή είναι Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και δεν έχει διαφορά με το Δημόσιο, το οποίο γι’ αυτό και για άλλους λόγους, δεν υπέστη καμία ζημιά.»

«Τώρα πλέον που ξεκαθάρισε το τοπίο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζεται αυτή η υπόθεση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρης.

Ο Ηγούμενος γέροντας Εφραίμ από την πλευρά του, τόνισε: "Οι μοναχοί είναι αφοσιωμένοι στον Θεό, χωρίς καμία ιδιοτέλεια και συμφέρον, εφ΄ όρου ζωής άμεσοι φύλακες του γένους, υπηρετούν με όλη την δύναμη της ψυχής τους, τον Θεό και τον άνθρωπο".

"Η Ελλάδα μας δεν έχει αναπτυγμένη βιομηχανία, ούτε έχει εξεζητημένα ορυκτά, έχει όμως ένα μεγάλο θησαυρό που λέγεται ορθοδοξία", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ηγούμενος Εφραίμ.

Σε άλλο σημείο, ο γέροντας Εφραίμ υπογράμμισε, πως "η Ορθοδοξία δεν είναι ούτε ιδέα, ούτε φιλοσοφία, ούτε θεωρία, είναι εμπειρία! Και οι μοναχοί ακριβώς αυτή την εμπερία προσφέρουν στον κόσμο, ως έτοιμη τροφή έχων την καρδία του κόσμου προς τον Χριστό".

Κλείνοντας, πρόσθεσε: "Οι μοναχοί εργάζονται για την Μονή τους, δεν εργάζονται για κάνενα άλλο δόλιο σκοπό, αλλά για την Μονή που είναι πνευματικό κέντρο του γένους".

Όπως φαίνεται καθαρά, από την άποψη του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ είναι, ότι η υπόθεση πρέπει να κλείσει εξωδικαστικά και με διάλογο, εφόσον η στήριξη της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας είναι θέμα εθνικό, ειδικότερα στις κρίσιμες αυτές στιγμές του Έθνους.

Απόψεις που εκφράστηκαν πριν την διερεύνηση της υποθέσεως, δεν ισχύουν πλέον μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια εξονυχιστικής έρευνας.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7450:-q-q&catid=13

***

Εκκλησιαστικά λέγεται «Μετάνοια», πολιτικά «κυβίσθηση»

Την Αθωνική Πολιτεία, και συγκεκριμένα την Ιερά Μονή Βατοπεδίου,  επισκέφθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πραγματοποίησε προσκύνημα στο μοναστήρι και είχε συζητήσεις με τους μοναχούς της αδελφότητας και τον ηγούμενο Εφραίμ.

Όμως τί έλεγε στις 27 Νοεμβρίου του 2008 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ Γιώργος Καρατζαφέρης για τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο;

«Οι κ. Εφραίμ και Αρσένιος παρέδωσαν ένα υπόμνημα (στην Εξεταστική της Βουλής) και δεν μπήκαν στη βάσανο των ερωτήσεων. Αν ήταν Προανακριτική η Επιτροπή, θα είχε άλλες αρμοδιότητες, άλλες εξουσίες, άλλα αποτελέσματα. Οι δύο αυτοί κύριοι πρέπει να περάσουν, από τα κελιά του μοναστηρίου, στα κελιά των φυλακών». Εκκλησιαστικά η συμπεριφορά αυτή ερμηνεύεται ως Μετάνοια, αλλά πολιτικά ως κυβίσθηση.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στη Voria.gr o κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι «στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε δεν υπάρχει η πολυτέλεια για τέτοιου είδους διαμάχες. Η διαφορά μεταξύ Πολιτείας και Μονής πρέπει να επιλυθεί με διάλογο, για την αναζήτηση μιας συμβιβαστικής λύσης μεταξύ των δύο πλευρών, μακριά και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων».

(πηγή Voria.gr)

Και από: http://ierovima.gr/pages/article.aspx?id=205 

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2011/03/blog-post_6899.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel