Ζωηφόρος

Οριστική παύση της δίωξης πολιτικών για Βατοπαίδι,

Οριστική παύση της δίωξης πολιτικών για Βατοπαίδι

***

Οριστική παύση της δίωξης πολιτικών για Βατοπέδι ...

Την οριστική παύση κάθε δίωξης εις βάρος των πρώην υπουργών της ΝΔ κ.κ. Πέτρου Δούκα, Αλέξανδρου Κοντού και Ευάγγελου Μπασιάκου ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο Πρόεδρος του Σώματος Φ. Πετσάλνικος αναγιγνώσκοντας το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

« Η ποινική δίωξη κατά των αναφερομένων προσώπων, ασκήθηκε από τη Βουλή μετά το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που άρχισε....

μετά την τέλεση των πράξεων ως μη έδει και δη, ασκήθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης τακτικής συνόδου της μεθεπομένης από τον φερόμενο χρόνο τελέσεως των πράξεων, βουλευτικής περιόδου, κατά συνέπειαν, για τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα, έχει εξαληφθεί το αξιόποινο…» αναφέρει το βούλευμα και προσθέτει «πρέπει να παύσει οριστικά η εναντίον τους ποινική δίωξη λόγω εξαλείψεως ως προς αυτούς, του αξιόποινου των πράξεων που τους αποδίδονται…».

Πηγή:   http://www.antinews.gr/2011/02/08/84528/

***

Παραγραφή αδικημάτων των πρώην υπουργών της ΝΔ για το Βατοπαίδι

Σε διαπίστωση της παραγραφής των όποιων ενδεχόμενων αδικημάτων των πρώην υπουργών Ε. Μπασιάκου, Αλ. Κοντού και Π. Δούκα για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της Λίμνης Βιστωνίδας, προχώρησε το δικαστικό συμβούλιο κατά την σημερινή του συνεδρίαση, σημειώνοντας παράλληλα πως η παύση της ανάκρισης δεν συνεπάγεται διακοπή της για τα μη πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία έχει επιφορτισθεί η τακτική δικαιοσύνη.

Στο σχετικό βούλευμα που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, η πρόεδρος του Συμβουλίου, Βαρβάρα Κριτσωτάκη, εκφράζεται....

η συμφωνία του Σώματος με την πρόταση του αντεισαγγελέα Μιλτιάδη Ανδρειωτέλλη για παύση της ανάκρισης λόγω παραγραφής - πρόταση της οποίας είχε προηγηθεί σχετική τοποθέτηση και του ανακριτή αρεοπαγίτη, Ιωάννη Γιαννακόπουλου.

Κατά το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, «η ποινική δίωξη κατά των αναφερομένων πολιτικών προσώπων, ασκήθηκε από τη Βουλή μετά το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που άρχισε μετά την τέλεση των πράξεων, ως μη έδει και δη ασκήθηκε κατά την διάρκεια της δεύτερης τακτικής συνόδου της μεθεπόμενης από το φερόμενο χρόνο τελέσεως των πράξεων, βουλευτικής περιόδου. Κατά συνέπειαν, για τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο, ενώ, όσον αφορά τους συμμέτοχους μη πολιτικά πρόσωπα (…) δεν θίγεται η δικαιοδοσία των τακτικών ποινικών δικαστηρίων (…) αιρομένης ως προς αυτούς, της συνάφειας λόγω της συμμετοχικής τους δραστηριότητας, με τους κατηγορουμένους πολιτικά πρόσωπα».

Ως εκ τούτου, για τους πρώην υπουργούς, Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό και τον πρώην υφυπουργό Πέτρο Δούκα, «πρέπει να παύσει οριστικά η εναντίον τους ποινική δίωξη, λόγω εξαλείψεως, ως προς αυτούς, του αξιοποίνου των πράξεων που τους αποδίδονται», αναφέρεται στο βούλευμα.

Πηγή: http://citypress-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_7978.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration