Logo
Print this page

(Φωτορεπορτάζ) Χιλιάδες πιστού λαού στα Σπάτα για τον Γέροντα Εφραίμ

Χιλιάδες πιστών ορθοδόξων χριστιανών συνέρρευσαν επί τριήμερο (Παρασκευή 21 - Σάββατο 22 - Κυριακή 23 Μαρτίου 2014),  στο Ιερό Προσκύνημα του Χριστού στα Σπάτα, για να εξομολογηθούν κάτω από τπετραχήλι του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, Γέροντα Εφραίμ, να ακούσουν λόγο Θεού από τα χείλη του και να πάρουν την ευχή του και την ευλογία του.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, ήταν προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Την Παρασκευή 21/3/2014 τελέσθηκε Ιερή αγρυπνία στο Ιερό Προσκύνημα του Χριστού στα Σπάτα, την οποία παρακολούθησε μέσα σε κλίμα κατάνυξης μέγα πλήθος πιστών.

Με μεγαλοπρέπεια και αγιορειτική κατάνυξη επίσης, εορτάστηκε και η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Ιερό Προσκύνημα του Χριστού στα Σπάτα στις 23/3/2014.

Πριν από την Θεια Λειτούργια τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο και τον Ηγούμενο Εφραίμ, η  Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, τον Πρωτοσύγκελο και προϊστάμενο του Ιερού Προσκυνήματος του Χριστού στα Σπάτα Αρχιμ. Ιερόθεο Καλογερόπουλο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθους πιστών, οι οποίοι γέμισαν και τον προαύλιο χώρο του ιερού προσκύνηματος.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, μετά το πέρας του οποίου, μίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Γέροντας Εφραίμ αναφερόμενος στη σημασία του Σταυρού για τη ζωή των πιστών.

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR