Ζωηφόρος

Πάπας Ρώμης: «Η ενότητα είναι διακαής πόθος όλων των Χριστιανών»,

Πάπας Ρώμης:

«Η ενότητα είναι διακαής πόθος

όλων των Χριστιανών»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκαν ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ρώμης, Απόστολος Πέτρος και ο κήρυκας της Αγάπης, Απόστολος Παύλος 

Ρώμη, του Alessandro Dante

Την ελπίδα του πως ο κοινός σεβασμός στους μάρτυρες Αποστόλους της Εκκλησίας θα οδηγήσει στην επίτευξη της πλήρους ενότητας των Εκκλησιών εξέφρασε χθες ο Πάπας Βενέδικτος 16ος ευχαριστώντας την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που παρέστη στην Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης. Παρουσία χιλιάδων πιστών, που από νωρίς είχαν κατακλύσει την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Βενέδικτος 16ος  χειροθέτησε 34 νέους Επισκόπους όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής Πέτρου και Παύλου, του ιδρυτή της Εκκλησίας της Ρώμης και του Αποστόλου της Αγάπης.  Οι εορτασμοί στην μνήμη των δύο Αποστόλων έδωσαν την ευκαιρία στον Πάπα να υπενθυμίσει στους πιστούς ότι πέρα από την σκέψη, πέρα από τον λόγο, έχουν όλοι την ανάγκη να βιώσουν την εμπειρία της πίστης, την ζωτικής σημασίας σχέση με τον Ιησού Χριστό. «Το μήνυμα είναι ότι η Πίστη δεν πρέπει να παραμένει κάτι θεωρητικό αλλά να γίνει βίωμα» τόνισε.

«Η πενία της ψυχής δεν καταστρέφει μόνο εκείνον που την έχει αλλά απειλεί την μοίρα ολόκληρης της ανθρωπότητας. Χωρίς την θεραπεία των ψυχών, χωρίς την θεραπεία εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία για την ανθρωπότητα. Και για να αποφύγουμε αυτή την πενία απαιτείται υποταγή στην αλήθεια η οποία συχνά ξεκινάει με μικρές καθημερινές αλήθειες που μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνες. Αυτό οδηγεί στην ανεπιφύλακτη υποταγή στην μία Αλήθεια που είναι ο ίδιος ο Χριστός».

Αυτό το μήνυμα έστειλε προς όλους, ο Βενέδικτος 16ος σε μια σημαντική ημέρα για την Εκκλησία της Ρώμης, ανήμερα της εορτής των προστατών της Πέτρου και Παύλου και την ώρα που χειροθέτησε νέους Επισκόπους παραδίδοντάς τους το Πάλλιουμ, το λειτουργικό ένδυμα που καταδεικνύει την Κοινωνία τους με τον Επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στην Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Πρεσβυτέρας Ρώμης παρέστη στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπως συνηθίζεται μετά την άρση των Αναθεμάτων  που έγινε στα μέσα της δεκαετίας του ’60, αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.  Από την πλευρά της η Ρώμη ανταποδίδει στην Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, Ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κωσταντινουπόλεως.

Αναφερόμενος στην παρουσία της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πάπας Βενέδικτος εξέφρασε την ελπίδα ότι  «ο κοινός σεβασμός αυτών των Αγίων μαρτύρων Αποστόλων να αποτελέσει μια δέσμευση στην κατεύθυνση της πλήρους ενότητας, που την επιθυμούν διακαώς οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούσαν ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Συνόδου των Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας και Διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ε.Ε., ο Βοηθός Επίσκοπος Σινώπης της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου Αθηναγόρας, καθώς και ο Διάκονος Ιωακείμ, Κωδικογράφος  της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πηγή: http://www.amen.gr/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel