Ζωηφόρος

Οι επιστολές πέφτουν σαν χαλάζι!!!

Οι επιστολές πέφτουν σαν χαλάζι!!!

Αγιοπατερική απάντηση στο Βαρθολομαίο αναμένει ο πιστός λαός

από τους Ιεράρχες της Ελλάδος.

Μετά την Επιστολή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την «Ομολογία Πίστεως» και την αντίστοιχη του Μητροπολίτου Περγάμου προς όλους τους άλλους Μητροπολίτες, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αναγκαστικά θα πρέπει να λάβει θέση και αποφάσεις απέναντι στα φιλοπαπικά και οικουμενιστικά ανοίγματα του Πατριάρχη και των συν αυτώ.

Ο πιστός λαός αναμένει απάντηση αγιοπατερική....... σθεναρή αντίσταση στις πατριαρχικές απειλές και σαφή και ξεκάθαρη θέση των Ιεραρχών της Ελλάδος για το Διάλογο με τους παπικούς.

Οι τρεις Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος που υπέγραψαν την «Ομολογία Πίστεως»(Πειραιώς, Κυθήρων, Αιτωλίας) αλλά και άλλοι που δεν υπέγραψαν αλλά σαφώς διαφωνούν με την οικουμενιστική γραμμή Βαρθολομαίου οφείλουν να ζητήσουν ξεκάθαρα στην Ιεραρχία την καταδίκη του οικουμενισμού, την αποχώρηση της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Διάλογο με τους Παπικούς στην Κύπρο (όπως ήδη έπραξε η Εκκλησία της Βουλγαρίας) και να διατρανώσουν στο Βαρθολομαίο ότι μένουν σταθεροί στην πατερική γραμμή της Ορθοδόξου Πίστεως αρνούμενοι να υποταχθούν στη δική του φιλοπαπική πρακτική.

Ο πιστός λαός αναμένει σαφή και σθεναρή απάντηση στους οικουμενιστές Φαναριώτες. Αν δεν υπάρξει αυτή η απάντηση ο λαός θα γεμίσει απογοήτευση για τους ποιμένες του και οι οικουμενιστές θα αποθρασυνθούν.

Αυτά σαν πρώτες σκέψεις. Θα επανέλθουμε.

πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/10/blog-post_02.html

Ανταλλαγή Επιστολών λίγο πριν το Διάλογο Ορθοδόξων – Παπικών στην Κύπρο

Πολλές επιστολές βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες ενόψει του επικείμενου Διαλόγου Ορθοδόξων και Παπικών στην Κύπρο.

Από τη μια πλευρά έχουμε τις Επιστολές των Μητροπολιτών Κονίτσης και Πειραιώς προς τον Αρχιεπίσκοπο στις οποίες ζητείται να τεθεί το ζήτημα του Διαλόγου στην Ιεραρχία του Οκτωβρίου και να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές στον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Διάλογο, Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Την ίδια στιγμή επιστολές με σημαντικότατο περιεχόμενο για το θέμα απέστειλε τόσο στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και στο Άγιον Όρος ο καθηγητής Τσελεγγίδης.......

Οι Επιστολές αυτές είναι, κατά τη γνώμη μας, έκφραση της Ορθόδοξης θεολογίας και θα πρέπει να ληφθούν σοβαρότατα υπόψη από τους Μητροπολίτες και τους αγιορείτες μοναχούς.

Από την άλλη πλευρά ο Μητροπολίτης Περγάμου με επιστολή του στους Μητροπολίτες προσπαθεί να στηρίξει το Διάλογο όπως εκείνος και οι εν Φαναρίω τον διεξάγουν, στρέφεται κατά του καθηγητή Τσελεγγίδη και ακολουθώντας το ύφος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με μανία καταδικάζει τους αγωνιστές πιστούς που υπέγραψαν την Ομολογία Πίστεως. (Με την Επιστολή Βαρθολομαίου προς τον Αρχιεπίσκοπο θα ασχοληθούμε χωριστά σε άλλο μας άρθρο)

Κατά τη γνώμη μας όλες αυτές οι Επιστολές αποδεικνύουν τα παρακάτω:

1. Υπάρχουν ακόμη Μητροπολίτες που δεν έκλιναν γόνυ τω Βααλ του οικουμενισμού.

2. Η Ομολογία Πίστεως ενόχλησε, ενοχλεί και θα ενοχλεί του οικουμενιστές που, ακόμη κι αν σχεδίαζαν να προχωρήσουν με γοργά βήματα προς τον Πάπα, εξαιτίας της υγιούς αντίδρασης όσων υπέγραψαν, τώρα κόβουν ταχύτητα και αναδιπλώνονται, φοβούμενοι πως αν προχωρήσουν σε «τολμηρά» βήματα θα τεθούν αυτομάτως εκτός Εκκλησίας.

3. Η όλη κινητικότητα γύρω από το ζήτημα του Διαλόγου με τους Παπικούς μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για ξεκαθάρισμα πλέον των θέσεων και διδασκαλιών των επισκόπων και όλων των πιστών. Και έτσι ο οικουμενισμός θα αποκαλυφθεί σε όλο του το «μεγαλείο» ώστε ως αίρεση να καταδικαστεί και οι εμμένοντες σε αυτήν να τεθούν με εκκλησιαστικό τρόπο εκτός Ορθοδόξου Εκκλησίας.

πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/10/blog-post_4998.html

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας: Μου είπαν……..!!!

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας με γράμμα του προς στους Ιερείς, τους Μοναχούς και τις Μοναχές της Μητροπόλεως του προσπαθεί να εξηγήσει γιατί απέσυρε την υπογραφή του από το κείμενο της «Ομολογίας Πίστεως».

Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απόσυρση του Σεβασμιωτάτου από τον αγώνα με επιχειρήματα όπως: «Πρό μηνῶν μέ ἐπισκέφθηκαν τρεῖς - τέσσερις εὐλαβεῖς Ἱερομόναχοι καί ζηλωτές τῶν πατρίων καί μοῦ εἶπαν ὅτι πρέπει νά γίνει διαφώτιση τοῦ λαοῦ καί ἀγώνας γιά μερικές ἄτακτες κινήσεις, πού γίνονται σχετικά μέ τήν πίστη, ὅπως ὑποστήριζαν. Μοῦ εἶπαν δέ ἀκόμη ὅτι περιοδεύουν τίς Ἱερές Μητροπόλεις καί τούς κατανοοῦν οἱ Ἀρχιερεῖς καί συμφωνοῦν μέ τά λεγόμενά τους καί μοῦ παρουσίασαν ἀκόμη ἕνα κείμενο γιά νά τό ὑπογράψω καί ἐγώ, ἄν θέλω»……

«Ἔτσι λοιπόν, ἀκούοντας ἀπό τούς ζηλωτές ἐπισκέπτες μου Ἱερομονάχους ὅτι καί ἄλλοι Ἀρχιερεῖς εἶναι σύμφωνοι μέ τά λεγόμενά τους καί ὑπογράφουν καί πρόκειται νά ὑπογράψουν καί ἄλλοι καί μέ τήν προϋπόθεση ὅτι δέν στρέφεται τό κείμενό τους ἐναντίον Ἐκκλησιαστικῶν Ταγῶν καί μάλιστα ἐναντίον τοῦ Οἰκουμενικοῦ ἡμῶν Πατριάρχου, τό ὑπέγραψα»………

«Ἀλλά δέν ἦταν μόνον αὐτό. Καλοί καί ἐκλεκτοί Ἱεράρχες μοῦ εἶπαν καί τόν ἑξῆς ἁπλό, ἀλλά δυνατό λόγο: Ποιά εἶναι αὐτή ἡ «Ὁμολογία Πίστεως», πού φέρουν αὐτοί οἱ Ἱερομόναχοι σέ μᾶς τούς Ἱεράρχες γιά νά ὑπογράψουμε; Ἐμεῖς, κατά τήν χειροτονία μας σέ Ἐπίσκοπο, δώσαμε Ὁμολογία Πίστεως! Ἐάν νομίζουν μερικοί, κληρικοί ἤ λαϊκοί, ὅτι παραβήκαμε κάπου τήν Ὁμολογία μας αὐτή, ἄς μᾶς ἀναφέρουν στήν προϊσταμένη μας Ἀρχή, τήν Ἱερά Σύνοδο, καί θά λογοδοτήσουμε σ᾿ Αὐτήν»…….

«Οἱ ἴδιοι πάλι Ἱεράρχες μοῦ εἶπαν καί τά ἑξῆς: Ὅταν εἶναι ὁ καιρός νά κάνουμε ἀγῶνες γιά τήν Πίστη, θά τό ἀποφασίσει ἡ Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας μας καί στό κέλευσμα Αὐτῆς θά ἀκολουθήσει κλῆρος καί λαός. Οἱ Ἱεράρχες συντάσσουν κείμενα γιά τήν Πίστη καί τά δέχονται καί τά ὑπογράφουν οἱ κληρικοί καί οἱ λαϊκοί καί δέν εἶναι ἐκκλησιολογικό τό ἀντίθετο, νά συντάσσουν, δηλαδή, δύο-τρεῖς Ἱερεῖς Ὁμολογία Πίστεως καί νά ζητοῦν νά ὑπογράψουμε τό κείμενό τους ἐμεῖς οἱ Ἐπίσκοποι»

Τα λόγια που είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και έκαναν τον Σεβασμιώτατο να αλλάξει άποψη είναι : «Πῶς τό ἔκανε αὐτό ὁ Γόρτυνος, Καθηγητής Πανεπιστημίου αὐτός, πού πρέπει νά βλέπει μέ θεολογική εὐρύτητα τά πράγματα;».

Σεβασμιώτατε βάλατε την υπογραφή σας γιατί «πρέπει νά γίνει διαφώτιση τοῦ λαοῦ καί ἀγώνας γιά μερικές ἄτακτες κινήσεις» τι άλλαξε;

Είναι δείγμα επισκοπικής ευσυνειδησίας να αλλάζετε γνώμη κάθε φορά που σας λέει κάποιος κάτι;

πηγή: http://aktines.blogspot.com/2009/10/blog-post_4165.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel