Ζωηφόρος

Αντιδράσεις για την απόσυρση…,

Αντιδράσεις για την απόσυρση…

Αποσύρθηκε από την «Ομολογία Πίστεως» ο Γόρτυνος κ. Ιερεμίας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr", ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας με επίσημο γράμμα του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, απέσυρε την υπογραφή του από το κείμενο της «Ομολογίας Πίστεως».

Στο γράμμα του ο κ. Ιερεμίας, ζήτησε συγνώμη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εάν τον λύπησε, τονίζοντας ότι «το παραπλάνησαν, λέγοντας του ότι το κείμενο το υπογράφουν και Αρχιερείς».......

Επίσης, χαρακτήρισε τους συντάκτες του κειμένου τις «ομολογίας πίστεως», λαθροκάπηλους της αμωμήτου ημών πίστεως, αλλά και πλανεμένους.

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας μιλώντας αποκλειστικά στον Διευθυντή της Romfea.gr, κ. Αιμίλιο Πολυγένη δήλωσε: «Έστειλα γράμμα προς τον Παναγιώτατο και του ζήτησα συγνώμη εάν τον λύπησα, επίσης του είπα ότι εγώ καταθέτω τον εαυτό μου, στρατιώτη στην Μητέρα εκκλησία για τους αγώνες της πίστεως, αλλά στους αγώνες αυτούς που προπορεύετε ο Πατριάρχης, η Ιερά Σύνοδος και η Ιεραρχία».

«Εγώ νόμιζα ότι θα υπογράψουν όλοι οι Αρχιερείς, διότι μου είχαν πει ότι υπογράφουν και Αρχιερείς και ότι το κείμενο δεν στρέφεται κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου. Όταν είδα όμως ότι υπέγραψαν μόνο τρείς - τέσσερεις επίσκοποι, είχα ένα έλεγχο συνειδησιακό μέσα μου. Τότε είπα στον εαυτό μου, πως οι άλλοι Αρχιερείς δεν υπέγραψαν; Είμαι εγώ περισσότερο χριστιανός από αυτούς; Έτσι αμέσως απέσυρα την υπογραφή μου, ενημερώνοντας με επιστολή και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο», δήλωσε αποκλειστικά στην Romfea.gr, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας.

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Ιερεμίας τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να με ελεήσει ο Κύριος, που δεν μπορεί να γίνει γιατί είμαι αμαρτωλός, όπως ο πατέρας μου έχυσε το αίμα του για την πατρίδα, να αξιωθώ και εγώ να χύσω το αίμα μου για αγώνες που αφορούν την ορθόδοξη πίστη, αλλά το τονίζω μόνο όταν γίνονται πολύ σοβαροί αγώνες».

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας δήλωσε: «Κοιτάξτε κ. Πολυγένη, το εκκλησιολογικό είναι, όπως διαφαίνεται και από την εκκλησιαστική ιστορία, οι επίσκοποι να συντάσσουν τα κείμενα σαν ταγοί και μετά να υπογράφουν οι μοναχοί και οι λαϊκοί».

Γιατί Σεβασμιώτατε Γόρτυνος;

Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απόσυρση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος κ. Ιερεμία από τον αντι-οικουμενιστικό αγώνα της ομάδας που υπέγραψε την Ομολογία Πίστεως.

Η πράξη από μόνη της προξενεί πλήθος ερωτημάτων. Αλλά αν συνδυαστεί με όσα δήλωσε ο Μητροπολίτης στο romfea τότε η στάση του γίνεται ακόμη πιο δυσερμήνευτη.

Γιατί Σεβασμιώτατε εγκαταλείπετε τον αγώνα τώρα που πλήθος λαϊκών και κληρικών (σχεδόν 6000) συνυπέγραψαν το Κείμενο και συστρατεύθηκαν στον αγώνα ενάντια στον Οικουμενισμό;

Γιατί Σεβασμιώτατε αποσύρετε την υπογραφή σας τώρα που προετοιμάζουν στην Κύπρο οι οικουμενιστές αναγνώριση του παπικού πρωτείου;.........

Γιατί δηλώνετε πλήρη υπακοή στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τη στιγμή που αυτός είναι ο πρωτεργάτης του οικουμενισμού;

Γιατί αναμένατε πλήθος επισκόπων να υπογράψει και δεν αρκεστήκατε στους άλλους επτά συνεπισκόπους σας που υπέγραψαν το κείμενο; Λησμονείτε ότι οι αγωνιστές επίσκοποι που είχαν διακόψει το μνημόσυνο του Αθηναγόρα ήταν μόλις τρεις; Ξεχνάτε τη μοναδική και μοναχική υπεράσπιση της Ορθοδοξίας από τον άγιο Μάρκο Ευγενικό;

Γιατί υποκλίνεστε τόσο βαθιά στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο; Δεν βλέπετε τις συνεχείς αποκλίσεις του από την πατερική ορθόδοξη γραμμή; Δεν βλέπετε τις συμπροσευχές του με τους παπικούς και κάθε είδους προτεστάντες; Δεν μάθατε για την σκληρή στάση του εναντίον των αγωνιστών πιστών και τις συλλήψεις των μελών του «Κοσμά Φλαμιάτου» στην Ελασσόνα πριν λίγες μέρες; Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι φοβηθήκατε την «δέουσα απάντηση» που προανήγγειλε ο Πατριάρχης για όσους υπογράφουν την «Ομολογία Πίστεως».

Δυστυχώς Σεβασμιώτατε η στάση σας αυτή μας λυπεί βαθύτατα και γεννά μέσα μας απογοήτευση και πλήθος άλλων ερωτημάτων περί των οποίων όμως θα σιωπήσουμε.

πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/09/blog-post_8779.html

Πόσο άλλο θα γελοιοποιηθούν οι Έλληνες «Επίσκοποι»;

του Λεόντιου Διονυσίου

Πόσο άλλο θα γελοιοποιηθούν οι Έλληνες «Επίσκοποι»; Ολόκληρος καθηγητής Πανεπιστημίου ο Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας, κλαίγεται και ζητά συγγνώμη ότι εξαπατήθηκε, με «παραπλάνησαν» λέγει, ως άλλη μωρά παρθένος! Δεν μας λέγει, βέβαια, από ποιόν απατήθηκε, αλλά ότι η παραπλάνηση έγκειται στο ότι του είπαν πως την ΟΜΟΛΟΓΙΑ υπογράφουν και άλλοι Επίσκοποι. Και πού είναι η παραπλάνηση; Πράγματι υπέγραψαν άλλοι 5 (πέντε) Επίσκοποι!!!

Και καλά, όταν υπέγραψε (άσχετα αν την υπέγραφαν άλλοι ή όχι) δεν έβλεπε τι υπέγραφε; Ολόκληρος καθηγητής πανεπιστημίου, κατόπιν εορτής και μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, κατάλαβε τι του γινόταν και «χαρακτήρισε τους συντάκτες του κειμένου της “ομολογίας πίστεως”, λαθροκάπηλους της αμωμήτου ημών πίστεως, αλλά και πλανεμένους»; Δηλαδή από τότε που την υπέγραψε, ως χθες, ήταν κι αυτός πλανεμένος;

Και πότε κατάλαβε ότι παραπλανήθηκε; Όταν ο Πατριάρχης ήρθε στην Ελλάδα; Μήπως του έδειξε κάποιο «χαρτί» που τον αφορούσε άμεσα; Μήπως του έτριξε τα δόντια; Και φοβήθηκε;

Συγχωρείστε με, Σεβασμιώτατε Ιερεμία, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ, ότι ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, υπογράφει κείμενο πλανεμένων και λαθροκάπηλων, γιατί έτσι παραδέχεται και αποδεικνύει ότι ενεργεί τουλάχιστον ανεύθυνα. Και προτιμώ να υιοθετήσω τη σκέψη, ότι μάλλον δεχθήκατε πιέσεις και, ως αδύναμος άνθρωπος και σεις, «υποκύψατε», παρά ότι ως άβουλο ον υπογράψατε κείμενο πλανεμένων και αιρετικών.

Πάντως, μετά και απ’ αυτό το γεγονός, στο μυαλό μου έρχεται συνειρμικά ο Πατριάρχης Βέκκος. Επειδή ομολογούσε την ορθόδοξη πίστη και έλεγε ότι το filioque είναι αίρεση, τον έκλεισαν στη φυλακή. Και, ώ του θαύματος, εκεί φωτίστηκε, και ομολόγησε ότι το filioque δεν είναι αίρεση! Και έτσι έγινε Πατριάρχης! Ζούμε καιρούς Βεκκοκρατίας. Σε λίγο θα λειτουργήσουν -για να κάμψουν το φρόνημα των ορθοδόξων- και άλλες μέθοδοι, σύγχρονες μα παρόμοιες μ’ αυτές που εφάρμοσαν στους αγιορείτες που μαρτύρησαν επί «Πατριάρχου» Βέκκου.

Καλώς τους, λοιπόν, το σύγχρονο Βέκκο και τα κοπέλια του!

***

Τι υποστηρίζει η άλλη πλευρά των οικουμενιστών:

Λαθροκάπηλοι και πλανεμένοι οι συντάκτες της "ομολογίας πίστεως"

Δεν απέσυρε απλώς την υπογραφή του από την κατάπτυστη "Ομολογία Πίστεως" ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας. Όπως δήλωσε στο romfea.gr οι συντάκτες και διακινητές του κειμένου τον παραπλάνησαν, ζήτησε συγγνώμη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με σχετική επιστολή του και χαρακτήρισε τους συντάκτες του κειμένου της «Ομολογίας Πίστεως», λαθροκάπηλους της αμωμήτου ημών πίστεως, αλλά και πλανεμένους.

Το θέμα, βέβαια, δεν είναι αυτή καθαυτή η υπογραφή, αλλά η δολιότητα όσων υποκινούν τους άλλους προς υπογραφήν. Και φυσικά η "λογική" που εισάγουν, ότι δηλ. όποιος δεν υπογράφει είναι αιρετικός!!! Αυτοί "οι καθαροί"!

Όποιος, λοιπόν, λέω, επιτρέψτε μου αγαπητοί συνοδίτες, δεν καταγγέλλει την αντιεκκλησιαστική πρακτική των υπογραφών και των "Ομολογιών Πίστεως" φέρει μεγίστη ευθύνη ενώπιον της Εκκλησίας, της οποίας θεωρεί εαυτόν μέλος.

Ελπίζω πως κάποιοι από τους "προοδευτικούς" θεολόγους θα ξυπνήσουν και θα στιγματίσουν όπως πρέπει αυτές τις άθλιες και φαρισαϊκές πρακτικές.

πηγή: http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel