Ζωηφόρος

Για την επίσκεψη του Οικουμενικού σε Εβραϊκή Συναγωγή,

Οικουμενικός:

Τουρίστας; προσκυνητής;

ή σε αποστολή;

του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου

Παρατίθεται το σχετικό βίντεο και άλλα σχόλια

Την 6ην Νοεμβρίου 2009 ολοκληρώθηκε η πολυήμερη επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου στην Αμερική. 

Εκεί έγινε δεκτός με ιδιατέρως μεγάλες τιμές, πράγμα το οποίον ικανοποιεί όλους μας, διότι αντανακλά σε ολόκληρη την Ορθοδοξία. Όταν ο Πατριάρχης των Ορθοδόξων τιμάται, η Ορθοδοξία μας τιμάται!

Μεταξύ ἀλλων εγένετο δεκτός από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ Μπάρακ Ομπάμα καί από την Υπουργό των Εξωτερικών κα Χίλαρυ Κλίντον.

Παρά ταύτα την υπερηφάνεια των Ορθοδόξων πιστών της Αμερικῆς, και όχι μόνον, επλήγωσε μια άστοχη, κατά την γνώμην μας, ενέργεια του Πατριάρχου μας. Επισκέφθηκε την Εβραϊκή Συναγωγή East Park της Νέας Υόρκης, όπου έτυχε επισήμου υποδοχής.

Δεν γνωρίζουμε την σκοπιμότητα της επισκέψεως αυτής. Ούτε και το περιεχόμενο των προσφωνήσεων, οι οποίες αντηλλάγησαν.

Γνωρίζουμε βεβαίως, ότι μεταξύ των άλλων διαθρησκειακῶν Διαλόγων διεξάγεται διάλογος και με τους Εβραίους, δηλ. έκείνους των οποίων οι πρόγονοι εσταύρωσαν τον Κύριό μας Ιησούν Χριστόν.

Και βεβαίως δεν αντιθέμεθα στο Διάλογο αυτό, παρά το γεγονός, ότι ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι μπορεί να έχει κάποιο καλό αποτέλεσμα. Διότι "ο λύκος τρίχα αλλάζει, γνώμη δεν αλλάζει!", όπως θυμόσοφα λέγει ο Λαός μας.

Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του να επισκέπτεται ο Κορυφαίος Πατριάρχης των Ορθοδόξων το Ναό των Εβραίων (η Συναγωγή είναι ο εβραϊκός τόπος λατρείας του Θεοῦ) το θέμα παίρνει πολύ σοβαρές διαστάσεις.

Φαντασθήτε το αντίθετο για να κατανοήσετε το πρόβλημα. Θα μπορούσε άραγε ο Αρχισυνάγωγος των Εβραίων των Αθηνών να επισκεφθή τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και να τύχει μεγάλης υποδοχής και μάλιστα σε ώρα χριστιανικής λατρείας;

Θεωρούμε λοιπόν, ότι το βήμα αυτό ήταν πολύ-πολύ τολμηρό εκ μέρους του Πατριάρχου μας και μόνον ζημίαν θα επιφέρει στην Ορθοδοξία μας. Ας θυμηθούμε για λίγο τη στάση των Εβραίων έναντι του Ορθοδόξου Πατριάρχου των Ιεροσολύμων και πόσα χρόνια χρειάσθηκαν -και έναντι ποίων άραγε ανταλλαγμάτων- για να Τον αναγνωρίσουν εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα. Ας συνεκτιμήσουμε επίσης καί πόσα δεινά επεσσώρευσαν οι Εβραίοι στα Ιεροσόλυμα, όταν προκλήθηκε η κρίση με τον Πατριάρχη Ειρηναίο, τον Μάρτυρα και μέχρι σήμερα αποκλεισμένο-ἐγκλειστο-φυλακισμένο δηλ. στο κελλί Του-, Πατριάρχη των Ιεροσολύμων Ειρηναίο.

Από το Διαδίκτυο δημοσιοποιήθηκε η επίσκεψη αυτή του Παναγιωτάτου, η οποία όμως επιμελῶς αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ.

Εμείς παρουσιάζουμε εδώ το σχετικό Video με τη δήλωση, ότι ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ και δεν αποδεχόμεθα τα συμπεράσματα του δημοσιογράφου κ. Σπύρου Χατζάρα.

Πατριάρχης μας επισκέφθηκε την Εβραϊκή Συναγωγή; Ως τουρίστας; Ως προσκυνητής; Ως ικέτης; Με διατεταγμένη αποστολή;

Στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερς, οι οποίοι Τον ακολουθούσαν, απαγορεύθηκε η μετάδοση της επισκέψεως. Γιατί άραγε;

Ο σχολιαστής στο Video είπε κάτι φοβερό: "Δεν θα ανταλλάξουμε το Φαρμακονήσι με τη Χάλκη!" Δεν το πιστεύω!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιο, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009, του ιερού Χρυσοστόμου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

ΣΗΜ. Φίλος δημοσιογράφος ετηλεφώνησε και μας ενημέρωσεν, ότι η επίσκεψη του Παναγιωτάτου περιλαμβανόταν στο επίσημο Πρόγραμμα και ότι επίσης η Τηλεόραση στην Αμερική μετέδωσε απ' ευθείας ὀλη την τελετή.

Επίσης ότι την Συναγωγή έχουν επισκεφθή κατά το παρελθόν ο Πάπας, ο Πατριάρχης Ρωσίας και έτεροι εκκλησιαστικοί Ηγέτες.

Παρά ταύτα η ταπεινή μας ἀποψη είναι ότι, λαμβανομένης υπ' όψιν της φθοροποιού δράσεως των απανταχού Εβραίων και των διαφόρων εβραϊκών οργανώσεων, όπως π.χ. είναι ο Τεκτονισμός, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έπρεπε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη αυτή.

Διατηρούμε ακέραιο το σεβασμό μας τόσο πρός τον θεσμό, όσο καί πρός τό σεπτό πρόσωπο του Οικουμενικού μας Πατριάρχου, αλλά και το δικαίωμα να έχουμε και κυρίως να εκφράζουμε τη γνώμη μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: http://www.youtube.com/watch?v=9M_VuxsVp9c&feature=player_embedded

ΚΑΙ ΕΔΩ: http://www.youtube.com/user/Patriarchate#p/c/A643A477042A2FE9/2/LOpHM6CYVGs

πηγή: http://mkka.blogspot.com/2009/11/blog-post_13.html

και: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3470&Itemid=1

***

Και ο σχολιασμός του θέματος από την ιστοσελίδα «esxatianasxesi»:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,

σε Εβραϊκή Συναγωγή της Ν. Υόρκης,

ανήμερα την 28η Οκτωβρίου 2009 !!!!!!

 «Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου 2009, ημέρα Τετάρτη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πήγε και προσκύνησε τους Εβραίους, μέσα στην μεγαλύτερη Συναγωγή της Νέας Υόρκης, την περίφημη «Park East Synagogue»! Κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν μετέδωσε αυτή την συγκλονιστική είδηση, ούτε καν το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων» που κάλυψε λεπτό προς λεπτό το πρόσφατο ταξίδι του κ.κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ (20 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2009).

Περιφρονώντας τους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας ΜΑΣ που απαγορεύουν στους Χριστιανούς να εισέρχονται στις Εβραϊκές Συναγωγές (οι μεν λαϊκοί παραβάτες πρέπει να αφορίζονται, οι δε κληρικοί να αποσχηματίζονται με συνοπτικές διαδικασίες!) ο Πνευματικός Ηγέτης του Γένους Των Ρωμηών Βαρθολομαίος Αρχοντώνης ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ με τους φονιάδες του Χριστού μέσα στην μεγαλύτερη Εβραϊκή πόλη του κόσμου, την θρυλική Νέα Υόρκη (γνωστότερη ως... Jew York)...

Επειδή το βίντεο είναι μεγάλο (πάνω από 50 λεπτά), ιδού μερικές οδηγίες χρήσεως για να βρείτε τάχιστα τα επίμαχα σημεία:

1) 0.00-6.50 οι Εβραίοι περιμένουν την είσοδο τού Βαρθολομαίου και της συνοδείας του, ενώ παιδική χορωδία μικρών Εβραιόπουλων τραγουδά... «εξαίσια» Εβραϊκά τραγούδια!

2) Στο 6.50 ο Βαρθολομαίος και όλοι οι Αρχιερείς τού Οικουμενικού Πατριαρχείου εισέρχονται στην μεγαλύτερη Συναγωγή της Νέας Υόρκης, ενώ δεκάδες Εβραίοι με τα καπελλάκια («κιπά») στο κεφάλι, απαθανατίζουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές και τις κάμερες αυτές τις ιστορικές στιγμές!

3) 11.10-14.30 ο Αρχιραββίνος της Νέας Υόρκης προσφωνεί τον Βαρθολομαίο.

4) 14.30-16.00 μπαίνουν στην Συναγωγή μικρά Εβραιόπουλα και ψάλλουν Ιουδαϊκούς ύμνους προς τιμήν τού Οικουμενικού Πατριάρχη.

5) 16.30 Αρχίζει η προσφώνηση τού Αρχιραββίνου. Στο 21.20 ο Αρχιραββίνος τον χαιρετά στα Εβραϊκά («Σαλόμ» ή κάτι τέτοιο!» και ο Βαρθολομαίος «κατουριέται 'πάνω του» από... ευτυχία!

6)Στο 29.30 ο Αρχιραββίνος καλεί στο βήμα τον Αρχηγό τής Ορθοδοξίας και τον βραβεύει με το μεγαλύτερο βραβείο τής Συναγώγής!

7) 31.10 μέχρι 48.00 ο Βαρθολομαίος ομιλεί προς τους Εβραίους και τους «γλείφει» εξοργιστικά.

ΑΝ ξέρετε λίγα αγγλικά, θα φρίξετε, μόνο αυτό σάς λέμε... Ακόμη και την Κωνσταντινούπολη την αποκαλεί ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ, ο αθεόφοβος στο 38ο λεπτό του βίντεο!!!

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ: Απλώς να υπενθυμίσουμε στον κ.κ. Βαρθολομαίο αυτό που έλεγε ο προκάτοχός του στον Θρόνο τού Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ στους περίφημους 8 λόγους του «Κατά Ιουδαίων»: «Μισώ την Συναγωγήν»! Τα ξέχασε όλα αυτά ο κ.κ. Βαρθολομαίος;

πηγή: http://esxatianasxesi.blogspot.com/2009/11/blog-post_4280.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel