Ζωηφόρος

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα… των Αρχιερέων,

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

των Αρχιερέων

Λένε ΟΧΙ στο Διάλογο με τους Παπικούς,

αλλά διαλέγονται!

Φιλορθόδοξος Ένωσις «Κοσμάς Φλαμιάτος»

«κατά δε τα έργα αυτών μη ποιείτε· λέγουσι γαρ, και ου ποιούσι»

Φιλορθόδοξος Ένωσις «Κοσμάς Φλαμιάτος»

Έδρα: Βασ. Ηρακλείου 30, 546 24 Θεσσαλονίκη,

Τηλ. 697-2176314, E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,

Αλληλογραφία: Τ.Θ. 135, 421 00 Τρίκαλα

Τα Μέλη της Eνώσεως Ανήκουν σε Ιερές Μητροπόλεις της Eκκλησίας της Eλλάδος

Λένε ΟΧΙ στο Διάλογο με τους Παπικούς, αλλά διαλέγονται!

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα… των Αρχιερέων

● Γ΄ Πανορθόδοξος Διάσκεψη Ρόδου

Το 1964 στη Ρόδου, αποφασίστηκε η έναρξη Θεολ. Διαλόγου με τους Παπικοὺς, με βασική προϋπόθεση την καταδίκη και κατάργηση της Ουνίας. Και όμως, χωρίς να καταργηθεί η Ουνία ο Διάλογος άρχισε, καταστρατηγώντας απόφαση Πανορθοδόξου Συνόδου!

● † Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

«Οι θρησκείες καλούνται να συστρατευθούν για την ειρήνη…συμμετέχουμε ως υπεύθυνα μέλη των Διαλόγων, προτείνουμε πάντοτε οι διάλογοι να αρχίζουν από τα σημεία εκείνα που μας χωρίζουν ώστε να καταθέτουμε την μαρτυρία μας, για το διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς επιμένουμε στο διάλογο της Αληθείας και όχι απλώς στον διάλογο της Αγάπης που δεν συμβάλλει στην επί της ουσίας ενότητα, το θέμα της Ουνίας αποτελεί το μείζον σήμερα πρόβλημα στις σχέσεις μας με τους Ρωμαιοκαθολικούς… Δεν δεχόμαστε να προχωρήσει ο θεολογικός διάλογος χωρίς να υπάρξει λύση στο πρόβλημα» της Ουνίας (Αρχιεπ. Χριστόδουλος, 1 Δεκ 2003, Επίσκεψη στο Χαλέπι της Συρίας).

● Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο κ. Βαρθολομαίος τη δεκαετία του ’90 τόνιζε, ότι εξ αιτίας της διατηρήσεως της Ουνίας, υπάρχει κίνδυνος διακοπής του Διαλόγου: «Για την απόκρουση της επιθέσεως των Ουνιτών θα υπάρξη ένα μέτωπο ολόκληρης της Ορθοδοξίας. Σε περίπτωση που οι φόβοι μας επαλήθευαν, η Ορθοδοξία ομοφωνούσα, δεν θα διστάση να διακόψη τον διάλογο» έλεγε. Έγινε μάλιστα τότε και έκτακτη σύσκεψη στο Πατριαρχείο Κων/λεως με τα μέλη της διορθοδόξου αντιπροσωπείας και αποφασίστηκε ο «διάλογος να διακοπεί ως προς την συζήτηση θεολογικών διαφορών και να επικεντρωθεί στο πρόβλημα της Ουνίας…».

Και όμως ο Διάλογος συνεχίστηκε, παρακάμφθηκε το θέμα της Ουνίας και ο Πατριάρχης είναι πλέον, όχι μόνο υπέρμαχος της συνεχίσεως των Διαλόγων, αλλά επέτρεψε το 2007 «την παρουσία του εκπροσώπου της Ουνίας κατά την Θ. Λειτουργίαν» στο Φανάρι και –το φοβερότερο– επέδωσε ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εν πάση επισημότητι τιμητικό δώρο στον Ουνίτη Επίσκοπο!

Όμως, η ουνιτίζουσα συμπεριφορά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου δεν έχει τέλος. «Ένα άγιο ποτήρι προσέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ως δώρο στο νέο επίσκοπο των …Ουνιτών της Ελλάδος κ. Δημήτριο (Σαλάχα)» (Από το βιβλίο: Η Πατερική στάση στους Θεολογικούς Διαλόγους, «Πρότυπες Θεσσαλικές Εκδόσεις»).

Και το εξωφρενικότατο: Αντί να καταδικασθεί και να καταργηθεί η Ουνία, αναβαθμίστηκε. Έτσι, στους τελευταίους διαλόγους συμμετείχαν και Ουνίτες Επίσκοποι, όπως ο κ. Σαλάχας στον Μικτό Θεολογικό Διάλογο της Κύπρου!!!

«Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω», Οικουμενικέ Πατριάρχα κ. Βαρθολομαίε, Περγάμου κ. Ιωάννη και Κύπρου κ. Χρυσόστομε, και όλοι όσοι κατηγορείτε, όσους αντιδρούν στον αντιδεοντολογικό και αντορθόδοξο τρόπο διεξαγωγής των Διαλόγων, για ασέβεια προς Συνοδικές αποφάσεις.

Για την Φιλορθόδοξη Ένωσι «Κοσμάς Φλαμιάτος»

ο Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο

ο Γραμματέας Σημάτης Παναγιώτης

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel