Ζωηφόρος

Συνέντευξη του Κωνσταντίας Βασιλείου,

Θα χρειαστεί και δεύτερη συνάντηση

Συνέντευξη του

Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασιλείου

στον  Αιμίλιο Πολυγένη

Στον Διευθύνοντα του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» κ. Αιμίλιο Πολυγένη, μίλησε αποκλειστικά ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος,

ο οποίος συμμετέχει στις συνομιλίες για το διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Πάφο.

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Εκκλησία της Κύπρου όπως γνωρίζετε, φιλοξενεί εδώ στην Πάφο τον διάλογο μεταξύ των Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών. Εκείνο που είναι σημαντικό να τονίσω για τη συγκεκριμένη συνάντηση, είναι ότι οι ορθόδοξοι Αντιπρόσωποι από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες είναι παρόντες, παρά μόνο η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία απουσιάζει».

Επίσης ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος τόνισε: «Είναι γνωστό ότι σ΄ αυτή τη συνάντηση συζητείτε ένα σχέδιο κειμένου για τον ρόλο του Επισκόπου Ρώμης κατά την 1η χιλιετία. Να αναφέρω κ. Πολυγένη, ότι είναι ένα δύσκολο θέμα και για εμάς, αλλά και για τους ίδιους τους Ρ/Καθολικούς».

 «Για εμάς βέβαια έχει περισσότερο ευαισθησία το θέμα, γιατί από την μελέτη που μπορεί να γίνει των πηγών και με τις ερμηνείες που μπορεί να δώσει ο καθένας, μπορεί να καταλήξει σε διαφορετική προσέγγιση και κατεύθυνση», συνέχισε ο κ. Βασίλειος.

Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτή την δυσκολία ήδη την αντιμετωπίσαμε κατά τις πρώτες ημέρες της συζήτησης του κειμένου που έχουμε ενώπιον μας, και για τον λόγο αυτό φαίνεται ότι δεν μπορέσει να ολοκληρωθεί το σχέδιο κειμένου για να δοθεί πλέον ως επίσημο κείμενο. Άρα κ. Πολυγένη θα χρειαστεί και δεύτερη συνάντηση».

Πάντως πληροφορίες της "Romfea.gr" η οποία βρίσκεται στην Πάφο, αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών υπάρχει θετικό και αδελφικό κλίμα μεταξύ των αντιπροσώπων.

Διαμαρτυρίες και συλλήψεις

Nα σημειωθεί, ότι χθες Τρίτη έξι συνολικά πρόσωπα, εκ των οποίων δύο μοναχοί, συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για απομάκρυνση διαδηλωτών ενάντια στο συνέδριο.

Όπως, δήλωσε όμως σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανώτερος Υπαστυνόμος Μιχάλης Κατσουνωτός, οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει και καταλάβει το εκκλησάκι Άγιος Γεώργιος, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο της Πάφου και αποτελεί ιδιωτικό χώρο που ανήκει στη Μητρόπολη Πάφου.

''Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Αστυνομίας να αποχωρήσουν ειρηνικά, αυτές δεν εισακούστηκαν από τους διαδηλωτές και χρειάστηκε η Αστυνομία να επέμβει δυναμικά για να επιβάλει το νόμο και την τάξη'', είπε ο κ. Κατσουνωτός, προσθέτοντας ότι ''όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης''.  

πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3312&Itemid=1

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel