Ζωηφόρος

Ορθόδοξη αντίσταση σε βεβήλωση ιερού ναού στην Κύπρο από οικουμενιστές,

Ορθόδοξη αντίσταση

σε βεβήλωση ιερού ναού

στην Κύπρο από οικουμενιστές

                                                ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΙΛΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΝΩΣΗ

«ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ»

Κύπρος, Χλώρακας Πάφου, 19 Οκτωβρίου 2009

Η διαμαρτυρία μας, που ξεκίνησε προχθές, συνεχίζεται ειρηνικά και σήμερα στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στο ξενοδοχείο Saint George, όπου συνεδριάζει η Μικτή Επιτροπή του Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Εκεί, προσευχόμενοι οι πιστοί, δέχτηκαν πίεση να φύγουν, με επιδεικτική παρουσία και παρέλαση κάποιων ανδρών της αστυνομίας και των ΜΑΤ, διότι επρόκειτο στον Ορθόδοξο Ναό να γίνει γάμος …ετεροδόξων!

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των προσευχομένων πιστών, και ενώ μόνο η πλαϊνή πόρτα του Ναού ήταν ανοικτή, ακούστηκε ο θόρυβος ενός κλειδιού στην κεντρική πόρτα του ναού, από την οποία εισήλθε λατίνος ιερέας.........

Άρχισε να αναδιατάσσει τα καθίσματα για να προετοιμάσει το χώρο μπαινόβγαινε στο ιερό από την ωραία πύλη βάζοντας και βγάζοντας ένα ερμάρι, από το οποίο έβγαλαν δισκοπότηρα και δίσκο και άλλα σκεύη των Καθολικών, και κατά την μαρτυρία του παρόντος εκείνη τη στιγμή προέδρου της Ενώσεώς μας κ. Ντετζιόρτζιο, ο νεωκόρος, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του, έμπαινε στο Ιερό βήμα από την Ωραία Πύλη για να ετοιμάσει τα του γάμου. Και τότε αποκαλύφθηκε στα μάτια μας μια Αγία Τράπεζα γυμνή. Έλειπαν ο Σταυρός, το Ευαγγέλιο και όσα άλλα ιερά αντικείμενα υπάρχουν στην Ορθόδοξη Άγια Τράπεζα.

Στις έντονες διαμαρτυρίες μας, η απάντηση (ιερέα και νεωκόρου) ήταν πως αυτό γίνεται με τη ΑΔΕΙΑ Αρχιεπισκόπου Κύπρου και του τοπικού Επισκόπου.

Εν τω μεταξύ, άλλοι πιστοί μας πληροφόρησαν, ότι όχι μόνο γίνονται γάμοι αιρετικών στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, αλλά και αυτό είναι μέρος του «θρησκευτικού εμπορίου» που γίνεται από το ξενοδοχείο, αφού οι γάμοι στον Ιερό Ναό αποτελούν τουριστικό προϊόν. Ήδη μπήκαμε σε κάποιες ιστοσελίδες και φωτογραφήσαμε την διαφήμιση του ξενοδοχείου για τέλεση γάμων αιρετικών, προς προσέλκυση ευρωπαίων πελατών.

Επί πλέον μάθαμε, ότι το Ξενοδοχείο ανήκει σε τρεις Μητροπόλεις της Κύπρου και σε μία Ιερά Μονή, που την συνεκμεταλλεύονται.

Μετά από αυτά αποφασίσαμε να μείνουμε φύλακες του Ναού, για να μη επιτρέψουμε την περαιτέρω βεβήλωσή του, τουλάχιστον όσο διαρκεί η συνάντηση Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Όμως, και κατά τις 19.00/19-10-2009, άνδρες των ΜΑΤ και άλλοι άνθρωποι του Ναού, και ενώ ακόμα προσευχόμαστε στο Ναό, ήρθαν να μας βγάλουν έξω. Αρνηθήκαμε και διέκοψαν την ηλεκτροδότηση του Ι. Ναού. Εμείς μένουμε, όμως, μέσα, και με κεριά και φακούς συνεχίζουμε την προσευχή μας και ό,τι ήθελε προκύψει.

Υπ’ όψιν, ότι ο ναός του Αγίου Γεωργίου στην Πάφο, έχει ιστορική σημασία για τους Κυπρίους, αφού στο σημείο αυτό αποβιβάστηκε το 1955 ο Γεώργιος Γρίβας, ο γνωστός "Διγενής", ο οποίος μετά από λίγο ξεκίνησε τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.

Το Ναό αυτό θέλησαν να βεβηλώσουν, συμπροσευχόμενοι οι συμμετέχοντες στην Μικτή Επιτροπή του Θεολογικού Διαλόγου Ορθόδοξη και Ρωμαιοκαθολικοί, Κι αυτή η συμπροσευχή επιχειρήθηκε παρά τους Ι. Κανόνες, αλλά παρά προγενέστερη απόφαση του Πατριαρχείου, η οποία, όπως διαβεβαίωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ισχύει.

Δηλαδή, (ω της υποκρισίας και της απάτης) ήδη εφαρμόζονται από τώρα στην πράξη, αυτά για τα οποία τάχα συνεδριάζουν για να τα αποφασίσουν οι σύνεδροι

Βέβαια, εκτός από την προσπάθεια αυτή συμπροσευχής που εμποδίστηκε, ήδη την Κυριακή πραγματοποιήθηκε μια συμπροσευχή από τους συνέδρους στην Λευκωσία, (που ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με φαιδρά επιχειρήματα ισχυρίστηκε ότι αυτά «επιτρέπονται»!) αποδεικνύοντας ότι η καταπάτηση των Ιερών Κανόνων είναι συνειδητή επιλογή τους, παρά την διαβεβαίωση του Πατριάρχη, παρά τις αποφάσεις των Οικ. Συνόδων, παρά την αντίδραση του λαού∙ μερικές δεκάδες Οικουμενιστές του Πατριαρχείου και οι φίλα προσκείμενοι είναι αποφασισμένοι ετσιθελικά να επιβάλλουν τις Παπικές πρακτικές.

Για την Φιλορθόδοξη Ένωση «Κοσμάς Φλαμιάτος»

Ο Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο

Ο Γραμματέας Παναγιώτης Σημάτης

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel