Ζωηφόρος

Η Παγκύπρια Ένωση Θεολόγων για διάλογο,

Η Παγκύπρια Ένωση Θεολόγων

για διάλογο

Το Δ. Σ. της Π.Ε.Ε.Θ. συνήλθε έκτακτα και μελέτησε τα περί της αυριανής Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής για το Θεολογικό Διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, που θα γίνει στην Πάφο από τις 16 ως και τις 23 Οκτωβρίου. Θέμα της Συνέλευσης είναι: «ο ρόλος του επισκόπου Ρώμης εν τη κοινωνία όλων των Εκκλησιών».

Παρακολουθώντας το ιστορικό πλαίσιο των δραστηριοτήτων της εν λόγω επιτροπής, στην οποία μετέχουν και εκπρόσωποι της Εκκλησίας μας , και λαμβάνοντας υπόψιν εκφραζόμενες απόψεις και αντιδράσεις, θα θέλαμε να εκφράσουμε:

1) τις βάσιμες και έντονες ανησυχίες μας  για τυχόν ατυχείς θέσεις, που πιθανόν να προκύψουν στα τελικά πορίσματα του διαλόγου αυτού και,

2) τη συμπαράστασή μας στους Ορθόδοξους εκπροσώπους, που καλούνται να ορθοτομήσουν τον λόγο της Αληθείας και να δώσουν τη μαρτυρία του Ιησού Χριστού «εν μέσω ανθρώπων ανθισταμένων τω Αγίω Πνευματι».

Ευελπιστούμε ότι η Χάρη του Αγίου Πνεύματος θα φωτίσει  τους εκπροσώπους των Ορθόδοξων Εκκλησιών να δώσουν την Ορθόδοξη μαρτυρία στο σοβαρό εκκλησιολογικό αυτό θέμα, με βάση την Πατερική μας παράδοση και προς δόξα του Τριαδικού Θεού.  

πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3280&Itemid=2

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel