Ζωηφόρος

Ανακοινωθέν Έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Κυπριακής Εκκλησίας,

Ανακοινωθέν

Έκτακτης Ιεράς Συνόδου

της Κυπριακής Εκκλησίας

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 10 Μαρτίου, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

1) Μελέτησε τις εκθέσεις των συμμετασχόντων εις τους διαφόρους διεκκλησιαστικούς και διαχριστιανικούς διαλόγους Ιεραρχών και αξιολόγησε την πορεία των διαφόρων διαλόγων. Η Ιερά Σύνοδος κατέστησε σαφές ότι η εκπροσώπηση στους διαφόρους διαλόγους γίνεται μετά από ανάθεσή Της και όχι από πρωτοβουλία των Ιεραρχών.

2) Ασχολήθηκε με δημοσιεύματα του περιοδικού "Ορθόδοξη Μαρτυρία" που εκδίδουν "Οι φίλοι του Αγίου Όρους" και ομοφώνως εξέφρασε τη θλίψη της για το κατάντημα του περιοδικού να κατηγορεί ασύστολα και αβάσιμα, Μέλη της Ιεράς Συνόδου και να προσπαθεί να διαχωρίσει την Ιερά Σύνοδο σε δύο μέρη με αντίθετες απόψεις επί θεολογικών θεμάτων.

Η Ιερά Σύνοδος ομοφώνως διακηρύττει ότι σε θέματα πίστεως υπάρχει μία και ενιαία γραμμή, η γραμμή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία εκφράζεται απ’ όλα τα Μέλη της.

Η Ιερά Σύνοδος καταγγέλλει προς τον πιστό και ευλαβή λαό, τον υπό τα αρχικά Π.Μ.Τ. κρυβόμενον και εις Αμερικήν διαμένοντα Παναγιώτην Τελεβάντον για την προσπάθειά του να εισαγάγει τον θρησκευτικό φανατισμό και εις την Κύπρον και να διασπάσει την ενότητα της Εκκλησίας.

3) Συζήτησε διεξοδικά την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την οποία και καταδίκασε και εξέδωσε προς τούτο ειδική ομόφωνη Δήλωση.

ΔΗΛΩΣΙΣ

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, λαβούσα γνώσιν της προσφάτου αδίκου αποφάσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), ομοφώνως εκφράζει την απαρέσκειαν αυτής και εντόνως την καταδικάζει, διότι αύτη βασίζεται ουχί επί του Διεθνούς Δικαίου, αλλά εξυπηρετεί πολιτικάς σκοπιμότητας, όπως επιβεβαιώνουν αι σχετικαί δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας.

Πάσα προσφυγή οιουδήποτε Έλληνος της Κύπρου εις την λεγομένην Επιτροπήν Αποζημιώσεων της κατοχικής δυνάμεως, συνιστά πράξιν λίαν επικίνδυνον δια το μέλλον της πατρίδος ημών και υποσκάπτει την φυσικήν και εθνικήν επιβίωσιν του Κυπριακού Ελληνισμού, ο οποίος έχει μίαν αδιάκοπον παρουσίαν εις την γην αυτήν των πατέρων του επί τρεις και πλέον χιλιετηρίδας.

Η Ιερά Σύνοδος επιδαψιλεύουσα τας ευλογίας της Εκκλησίας ημών, καλεί τον Ελληνικόν Κυπριακόν λαόν, όπως μην προσφεύγη εις το εν λόγω παράνομον όργανον, επιδείξη σύνεσιν και ψυχραιμίαν και με άκαμπτον το αγωνιστικόν φρόνημα συνεχίση να εμμένη εις τας αρχάς του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου μέχρι της τελικής δικαιώσεως της μαρτυρικής ημών πατρίδος.

πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4456:2010-03-10-14-12-47&catid=24:2009-12-18-08-37-24&Itemid=123

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel