Ζωηφόρος

Αντι-παπική Ημερίδα στην Πάφο,

Αντι-παπική Ημερίδα στην Πάφο

 εν όψει της ελεύσεως του Πάπα

στην Κύπρο

Κεντρον Μελετων και Ερευνας  «Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος» (Λευκωσία)

Ορθοδοξον Σωματειον «Αγιος Νεοφυτος ο Εγκλειστος» (Παφος)

Πάφος, 19 Μαϊου 2010

Δελτιο  Τυπου

Αντι-παπική Ημερίδα στην Πάφο εν όψει

της ελεύσεως του Πάπα στην Κύπρο

«Θεολογικές και ηθικές διαστροφές της παναιρέσεως του Παπισμού» είναι το θέμα Ημερίδας, που διοργανώνουν στην Πάφο, το Σαββάτο 22 Μαΐου, τα κυπριακά ορθόδοξα σωματεία Κέντρον Μελετών και Έρευνας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» και Κέντρον Πατερικών Μελετών «Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος», με τη συμμετοχή έξι ορθοδόξων σωματείων από την Ελλάδα.

      Πρόκειται για ορθοδόξους χριστιανούς (του  νέου ημερολογίου), που εμμένουν στην ανόθευτη και αυθεντική τήρηση του ιερού Ευαγγελίου και της ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία διδάσκει ότι η απομάκρυνση από τη δογματική αλήθεια που οι άγιοι και θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μάς παρέδωσαν και η διαστροφή και η εγκατάλειψη των ιερών Κανόνων που νομοθέτησαν οι άγιες Οικουμενικές Σύνοδοι αποτελούν αίρεση και άρνηση του Χριστού, δηλαδή αυτοκατάργησή της. Επειδή όμως ως μέλη της Εκκλησίας Του προσδοκούν τη σωτηρία τους εντός και δια της Αληθείας Του, την οποία οι ίδιοι έχουν καθήκον να υπερασπίζονται κατά προτροπή και εντολή του Χριστού, ελέγχουν και καταγγέλλουν εκείνους τους Επισκόπους που δεν ορθοτομούν την Αλήθεια του Χριστού, την μοναδική και όντως Αλήθεια, που εμπεριέχει αποκλειστικά και συνολικά εν Χριστώ την Αγάπη και την Ειρήνη και την Ενότητα, ώστε με την αποδοχή της Αγίας Ορθοδοξίας όντως «τα πάντα έν ώσιν».

      Με  αυτό το πνεύμα οι εισηγητές της Ημερίδας προσεγγίζουν και παρουσιάζουν την αίρεση του Παπισμού και την παναίρεση του Οικουμενισμού και καταδεικνύουν με θεολογική επιχειρηματολογία την συνεχώς επιταχυνομένη παναιρετική διολίσθηση της «διοικούσας εκκλησίας», η οποία, αν και κλήθηκε πολλάκις, αρνήθηκε να απαντήσει στα θεολογικά μας επιχειρήματα, αρκούμενη στην επίδειξη εξουσιαστικών συμπεριφορών και έτσι αυτοχαρακτηριζομένη εκ των λόγων και των έργων της.

      Με  χαιρετισμούς και εισηγήσεις, δια  της παρουσίας τους ή με μηνύματά τους, συμμετέχουν στην Ημερίδα οι: π. Γεώργιος Μεταλληνός, ομ. καθ. Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Ιωάννης Κορναράκης, ομ. καθ. Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Νικόλαος Σωτηρόπουλος, θεολόγος-φιλόλογος, Παναγιώτης Σημάτης, φιλόλογος, Κωνσταντίνος Σιαμάκης, φιλόλογος, Ευαγγελία Πουλλά-Μακαρούνα, δικηγόρος, Χρήστος Λιβανός από Τορόντο Καναδά, Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο, εκδότης-συγγραφέας.

      Έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν στην Ημερίδα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και όλοι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί Αρχηγοί, ο Γενικός Εισαγγελεύς και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

      Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 22 Μαΐου στο «Mayfair Hotel» της Πάφου (οδός Πάρις, κάθετος στην Αγαπήνωρος) και ώρα 16:30.

      Συμμετέχουν τα ορθόδοξα Σωματεία: 1) Φιλορθόδοξος Ένωσις «Κοσμάς Φλαμιάτος», Θεσσαλονίκη, 2) Ορθόδοξος Χριστιανικός Αγωνιστικός Σύλλογος «Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης», Βόλος-Λάρισα, 3) Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή, Καρδίτσα, 4) Ορθόδοξο Κέντρο Πατερικών Μελετών «Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός», Μεθώνη, Πιερία, 5) Ορθόδοξη Χριστιανική και Ιεραποστολική Αδελφότητα «Παναγία η Παυσολύπη», Τρίλοφος, Θεσσαλονίκη, 6) Αγωνιζόμενοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, Λάρισα.

***

Προσκληση

Τα ορθόδοξα σωματεία «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» (Λευκωσία) και «Άγιος Νεόφυτος ο έγκλειστος» (Πάφος) σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την Ημερίδα που διοργανώνουν —εν όψει της ελεύσεως του Πάπα στην Κύπρο— το Σαββάτο 22 Μαΐου τρ.ε. στο Ξενοδοχείο «Mayfair Hotel» στην Πάφο και ώρα 16:30, με θέμα:

«Θεολογικές και ηθικές διαστροφές

της παναιρέσεως του Παπισμού»,

και με εισηγήσεις

των Ιωάννου Κορναράκη, ομ. καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

Νικολάου Σωτηροπούλου, θεολόγου-φιλολόγου,

Χρήστου Λιβανού, προέδρου Ι. Αδ. «Μ. Αθανάσιος» (Τορόντο, Καναδάς),

Παναγιώτη Σημάτη, θεολόγου,

Κωνσταντίνου Σιαμάκη, θεολόγου-ιεροκήρυκος,

Ευαγγελίας Πουλλά-Μακαρούνα, δικηγόρου,

Λαυρεντίου Ντετζιόρτζιο, εκδότη-συγγραφέα.

Πάφος, 19 Μαΐου 2010

Για τα Ορθόδοξα Σωματεία

Κέντρον Μελετών  και Έρευνας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

ο Πρόεδρος Κωνσταντῖνος Κουρτελλάρης

Κέντρον Πατερικών  Μελετών «Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος»

η Πρόεδρος Ευαγγελία  Πουλλά-Μακαρούνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel