Ζωηφόρος

Σχόλιο στην αναστάσιμη εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου,

Σχόλιο στην αναστάσιμη εγκύκλιο

του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

του Παναγιώτη Τελεβάντου

''Ο συντρίψας κράτος θανάτου, εκείνος ο οποίος εξήλθε νικών και ίνα νικήση'', λέει ο Αρχιεπίσκοπος, ''είθε να καθοδηγεί όλους, λαό και ηγεσία, στην πορεία του χρέους και της ευθύνης''.

ΕΘΝΟΠΡΕΠΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει πως ''ένας ψευδεπίγραφος ρεαλισμός, που καλλιεργείται δυστυχώς εδώ και καιρό στην πλευρά μας και που παρουσιάζει τη διεκδίκηση των δικαίων μας ως πράγμα ανέφικτο, οδηγεί το λαό μας σε σύγχυση''.

''Το πλασματικό δίλημμα'', προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος, ''για μιαν εκ των πραγμάτων θνησιγενή λύση ή διχοτόμηση, καθώς και οι εκφοβισμοί περί 'τελευταίας ευκαιρίας' μάς εγκλωβίζουν σε αδιέξοδα, που μόνον την Τουρκία ωφελούν''.

''Είναι καιρός'', συνεχίζει ο Κύπρου Χρυσόστομος, ''να αξιοποιήσουμε την ένταξή μας στην Ευρώπη'' και ''είναι επείγουσα ανάγκη να επανατοποθετήσουμε το πρόβλημά μας ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, να αγωνισθούμε για απελευθέρωση και όχι για μιαν οποιαδήποτε επανένωση''.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

''Εάν εμείς δεν αγωνισθούμε με σθένος, κανένας δεν θα ενδιαφερθεί αυτοβούλως για εμάς'', τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, προτρέποντας ''τον Πρόεδρο Χριστόφια και την πολιτική ηγεσία όπως ενωτισθούν τη φωνή του χρέους, που προέρχεται από την υπερτρισχιλιετή ελληνική ιστορία μας και τη δισχιλιετή χριστιανική μας πορεία και μη ενδώσουν σε δυσκολίες και πιέσεις''.

ΟΡΘΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

Τι ωραία που τα λέγει ο Αρχιεπίσκοπος όσον αφορά το εθνικό θέμα και τη μικρόψυχη πολιτική ηγεσία του που προετοιμάζει τη μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Αγκυρας!

Χαίρεται η ψυχή του ανθρώπου να ακούει τον Αρχιεπίσκοπο να μιλά με τόση παρρησία στην ενδοτική ηγεσία της Κύπρου που ξεπουλά τα εθνικά δίκαια της Ελληνικής Κύπρου στο βωμό της Νεοκυπριακής συνείδησης.

Τι κρίμα, όμως, που οι τόσον ορθές επισημάνσεις για το εθνικό θέμα, όπως και ο αγώνας του Μακαριότατου εναντίον της προσπάθειας των Νεοκυπρίων να φαλκιδεύσουν την Ελληνική φυσιογνωμία της Κύπρου, δεν έχουν ανάλογο αντίκρυσμα στο σεβασμό που δείχνει έναντι των Ιερών Κανόνων!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

Δυστυχώς! Ενώ η υφήλιος έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά από το σκάνδαλο της παιδεραστίας των φραγκοπαπάδων, που κουκούλωνε για δεκαετίες συστηματικά ο Πάπας, ο Αρχιεπίσκοπος και οι υπόλοιποι Ιεράρχες της Κύπρου ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον κ. Βενέδικτο με σταυρό, εξαπτέρυγα και λαμπάδες λες και είναι Ορθόδοξος ιεράρχης και όχι αιρεσιάρχης και προστάτης των παιδεραστών.

Αφού τόσο λίγο σέβονται τους Ιερούς Κανόνες ας σκεφτούν τούτο μόνο: Αυτός που δεν προστάτευσε τα αθώα δικά του παιδιά από την εγκληματική συμπεριφορά των φραγκοπαπάδων θα ενδιαφερθεί να προστατεύσει τα δικά μας παιδιά και τα δίκαια της Κύπρου;

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel