Ζωηφόρος

Κανένα στρατιωτικό όχημα για την Παναγία, 19 για το Καρναβάλι,

Κανένα στρατιωτικό όχημα

 για την εικόνα της Παναγίας,

19 για το Καρναβάλι

 

Οι…. περικοπές στον εορτασμό της Παναγίας

 

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας από τα αποτελέσματα των περικοπών σε…. περιττές σπατάλες που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον εορτασμό της πολιούχου του Αιγίου Παναγίας τρυπητής. Ως γνωστόν, στο πλαίσιο της απόφασης για μείωση εξόδων αποφασίστηκε να μην αποδώσει τιμές στρατιωτικό άγημα στην Παναγία μας ούτε να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις όπως κάθε χρόνο και βέβαια να μην διαθέσει το στρατιωτικό τζίπ για την περιφορά και μεταφορά της Αγίας Εικόνας. Το γεγονός, αρχικά, και ελλείψει ενημέρωσης των πιστών, εξέθεσε την Ιερά Μητρόπολη και το δήμο Αιγίου, πού όμως, ουδεμία ευθύνη φέρουν γι’ αυτό…..

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στο πλαίσιο της γενικότερης αδιαφορίας που προφανώς πηγάζει από τις….. περικοπές, κανείς από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεχνικού (Κ.Ε.Τχ.) δεν μπήκε στην διαδικασία να ενημερώσει τους διοργανωτές των θρησκευτικών εκδηλώσεων ότι δεν θα υπάρξει διαθέσιμο στρατιωτικό όχημα για τη μεταφορά της Θαυματουργού Εικόνας . Μάλιστα, οι άνθρωποι του Ιερού Προσκυνήματος αντιλήφθηκαν την έλλειψη του μέσου, μόλις μία ώρα πριν τελειώσει η Θεία Λειτουργία το πρωί της ομωνύμου ημέρας της εορτής. Άμεση ήταν η δράση του Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου που απευθύνθηκε στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στ. Στεφανίδη, πού ήταν παρών, ο οποίος με χαρά ανταποκρίθηκε και έδωσε εντολή να έρθει από την Πάτρα όχημα της Υπηρεσίας του, να στολιστεί και να αναλάβει το (δαπανηρό για κάποιους) έργο της μεταφοράς.

 

Πραγματικά στην προκειμένη περίπτωση, τόσο ο Μητροπολίτης, όσο και ο Αιγιώτης Αρχηγός του Π.Σ. λειτούργησαν σαν από μηχανής θεοί, αφού θα ήταν κάτι πρωτοφανές για τα δεδομένα της πόλης, σε μία ηλιόλουστη ημέρα να αναβληθεί η περιφορά και να απωλέσει έτσι η πόλη την ευλογία της Παναγίας μας.

 

Ἀλλα έλεγε έγγραφο του Κ.Ε.Τχ.

 

Κι όλα αυτά , ενῶ από τις 25 Μαρτίου είχε αποσταλεί στην Ιερά Μητρόπολη έγραφο από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Πατρών, Ταξίαρχο Ιωάννη Σπανάκη, στο οποίο αναφορικά με τον εορτασμό της Πολιούχου του Αιγίου Παναγίας Τρυπητής, τονίζει:

 

Τιμές θα αποδώσει μία Διμοιρία των 18 οπλιτών, με επικεφαλής τον Ανθλγό (ΤΜ) Μιλάτο Ευάγγελο. Στη συνέχεια η υπόψη Δρία θα πλαισιώσει την πομπή της λιτανείας μαζί με τις αντίστοιχες Δρίες του Π.Ν. (ΝΔΙ) και της Π.Α. (116ΠΜ)…Σε άλλο σημείο επισημαίνει: Η ΔΔΜ θα μεριμνήσει για τη διάθεση οχημάτων για τη μεταφορά της Δρίας και της αντιπροσωπείας από το Κ.Ε.Τχ. στο Αίγιο και αντίστροφα, καθώς επίσης και Μ/S 240 άνευ καλύμματος με οδηγό τον Επχία (ΤΧ) Καρδαμίτση Πασχάλη για τη μεταφορά της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Τρυπητής. Πέρα αφίξεως υπόψη οχήματος έμπροσθεν του Ι. ναού της Παναγίας της Τρυπητής την 08:00 ώρα της 9ης Απριλίου 2010.

 

Κατόπιν αυτού είναι να ερωτά κανείς για το κατά πόσο ωφέλησε τον κρατικό προϋπολογισμό η εν λόγω περικοπή. Αγανακτισμένοι, άνθρωποι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για σειρά ετών στο Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής αναφέρουν ότι ακόμη επί γερμανικής κατοχής υπήρξε στην διάθεση της Μητροπόλεως όχημα για τη μεταφορά της Θαυματουργής Εικόνας. Ακόμα και οι Γερμανοί κατακτητές σεβάστηκαν την Παναγία μας και το όλο τελετουργικό, κάτι πού η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θεώρησε…. Περιττό έξοδο, αναφέρουν.

 

Πηγή : Αθηνά Μπόκολα, ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

Σε αντιδιαστολή αυτής της είδησης πληροφορούμεθα απο την εφημερίδα xronos.gr οτι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη στιγμή που ανακοινώνει την διακοπή της συμμετοχής μηχανοκινήτων τμημάτων στις παρελάσεις των εθνικών επετείων για λόγους οικονομίας και λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσεως που μαστίζει την χώρα και από την άλλη διαθέτει στρατιωτικά οχήματα για τα καρναβάλια. Ετσι λοιπόν μετά από αίτημα της δημοτικής επιχείρησης Ξάνθης το υπουργείο Εθνικής Αμύνης απαντά: «Παρά την αρχικά αρνητική απάντηση, αποφασίσαμε τελικά την διάθεση 19 οχημάτων, καθώς δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης του Δήμου Ξάνθης για την εξεύρεση άλλων μέσων και υπήρχε ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί η πολιτιστική εκδήλωση, η οποία έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια εξαιρετικά σημαντική για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της παραμεθόριας περιοχής Θράκης και τήρησης των εθίμων της».

 

 

 

Το σχόλιο της Παρατάξεως «Κοινωνία»:

 

Φαίνεται καθαρά η απροκάλυπτη περιφρόνηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δια του υπουργού Εθνικής Αμύνης Ελ. Βενιζέλου προς την Ορθόδοξη πίστη του Ελληνικού λαού. Με πρωτοφανή αναίδεια αρνείται την αποστολή ενός στρατιωτικού οχήματος για να τοποθετηθεί η εικόνα της Παναγίας μας ώστε να γίνει η λιτάνευση της εικόνας στην πόλη του Αιγίου επικαλούμενος την οικονομική κρίση. Αντίθετα διατίθενται μαζικά 19 στρατιωτικά οχήματα για την έλξη καρναβαλικών αρμάτων στο καρναβάλι της Ξάνθης. Ντροπή σας ! Θα περίμενε κανείς να έχετε τον ανδρισμό και την παλικαριά να πείτε οτι: «Κύριοι δεν μας ενδιαφέρει η Παναγία και η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της, μας είναι αδιάφορη». Εκεί που θέλετε διαθέτετε τα πάντα. Φοβάστε όμως την αντίδραση του κόσμου, ο οποίος για άλλη μια φορά θα δει το μίσος και την απαξίωση που έχετε για την Πίστη του.

 

Ο λαός αυτός ετίμησε την Υπέρμαχο Στρατηγό του, εκαντοντάδες χρόνια τώρα, και έρχεστε εσείς τώρα και βάζετε την οικονομική κρίση πάνω από όλα. Αλλά ένας λαός που βάζει την οικονομική πολιτική πάνω από την Παναγία είναι καταδικασμένος να πεθάνει και να χαθεί στην αφάνεια!

 

πηγή: http://www.koinwnia.com/2010-02-10-12-18-45/160-2010-04-16-13-18-56

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel