Ζωηφόρος

Ελάτε να χτίσουμε μαζί στο λόφο της αγάπης το χωριό των ορφανών!,

Ελάτε να χτίσουμε μαζί

στο λόφο της αγάπης

το χωριό των ορφανών!

Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα

«Φως Χριστού»

Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε πως φτάνοντας στο έτος 2007, σε ορισμένα μέρη του κόσμου, όπως λ.χ. της Αφρικής, υπάρχει ακόμα τόση υπερβολική φτώχεια, ορφάνια και δυστυχία!

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα «Φως Χριστού», στην προσπάθεια της να συναντήσει και να προστατέψει ορφανά και φτωχά παιδάκια, επισκέφθηκε πολλά τέτοια μέρη. Ένα απ' αυτά ήταν και η Degeya, μια περιοχή της Ουγκάντας.

Εκεί, σε ένα μικρό λόφο της περιοχής αυτής, αντικρίσαμε αναρίθμητα φτωχά και ορφανά παιδιά, περίπου 2000 τον αριθμό, που αγωνίζεται με τις πενιχρές της δυνάμεις να προστατέψει η ορθόδοξη Ιεραποστολή!

Είναι γεγονός πως πολλοί άνθρωποι στην Αφρική πεθαίνουν από ΑΙDS, χολέρα, τύφο και άλλες τοπικές αρρώστιες και αφήνουν τα παιδιά τους μόνα, ορφανά και απροστάτευτα στους πέντε δρόμους. Οι κίνδυνοι πολλοί και μεγάλοι. Ένας από αυτούς όμως, και ο πιο φοβερός, είναι οι μάγοι,

Πρέπει να σας πούμε ότι σε πάρα πολλές περιοχές ανθεί ακόμη η ειδωλολατρία και οι τελετές της μαύρης μαγείας. Έτσι, πολλοί μάγοι αναζητούν τα βράδια στους δρόμους τα απροστάτευτα αυτά παιδιά για να τα θυσιάσουν στις μαγικές τελετουργίες τους!

Τα ορφανά αυτά παιδιά θέλουμε να προστατέψουμε

χτίζοντας τους ορφανοτροφεία!

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο αυτό μέρος της Ουγκάντας που επισκεφθήκαμε, στο λόφο της αγάπης, επιθυμούμε να χτίσουμε ένα μικρό χωριό για τα ορφανά παιδιά, ώστε να μπορούν να βρουν ασφαλή στέγη, καθημερινή διατροφή, στοιχειώδη εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη και όνειρα για τη ζωή!

Μέσα σε μια πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα θεμελιώσαμε, με την ευλογία του ιθαγενή Μητροπολίτου Ουγκάντας κ. Ιωνά και την παρουσία 2000 περίπου φτωχών και ορφανών παιδιών, το πρώτο ορφανοτροφείο μας.

Το στεγαστικό σχέδιο των ορφανοτροφείων, στο βουνό της αγάπης, προβλέπει την ανοικοδόμηση και πολλών άλλων κτισμάτων, για να προστατευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, όπως την ανέγερση κλινικής για τις απαραίτητες ιατρικές ανάγκες, σχολεία, οικοκυρική σχολή για τα κορίτσια και τεχνική σχολή για τα αγόρια.

Ιερή παράκληση απευθύνουμε σε όλους όσους τρέφουν φιλάνθρωπα συναισθήματα για τα ορφανά παιδιά να βοηθήσουν ώστε σύντομα να χτιστεί στο λόφο αυτό της αγάπης το χωριό των  ορφανών και στο πρόσωπο μας να βρουν τα παιδιά αυτά τους μακρινούς θετούς γονείς τους!

***

Έτσι ξεκινούσε το 2007 η Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα «Φως Χριστού» το έργο της στην Αφρικανική Ήπειρο. Ένα έργο ευλογημένο που μέσα σε τρία χρόνια απέδωσε πλούσιους καρπούς.

http://www.foschristu.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=49

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel