Logo
Print this page

Για την καύση των νεκρών ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ,

Την εκκρεμότητα

με την καύση των νεκρών

επαναφέρει με ερώτηση

ο ΣΥΡΙΖΑ

Καμία εξέλιξη εδώ και 3,5 χρόνια

Ερώτηση για το θέμα της καύσης των νεκρών κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός. Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι έχουν περάσει 3,5 χρόνια από τη ψήφιση του νόμου και την έκδοση ΠΔ, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργηθεί κανένα τέτοίο Κέντρο.

Αναλυτικά, η ερώτηση του κ. Ψαριανού:

«Την 1η Μαρτίου 2006 ψηφίστηκε ο Ν. 3448/2006, (ΦΕΚ 57 Α') ο οποίος επιτρέπει την αποτέφρωση των νεκρών στη χώρα μας. Στις 23 Μαρτίου 2009 ορίστηκαν με ΠΔ (ΦΕΚ Αρ.49) οι προϋποθέσεις για την αποτέφρωση των νεκρών, καθώς και ο τρόπος καθορισμού των χώρων δημιουργίας Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών, οι όροι και ο έλεγχος λειτουργίας τους.

Εντούτοις, μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργηθεί κανένα τέτοιο Κέντρο και όποιος Έλληνας πολίτης επιλέξει για μετά το θάνατό του την αποτέφρωση, θα πρέπει να μεταφερθεί η σορός του σε χώρες του εξωτερικού, με τεράστιο κόστος μεταφοράς.»

Με βάση τα προαναφερόμενα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και την υπουργό Περιβάλλοντος για ποιο λόγο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κανένα Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών, από τη στιγμή που υπάρχει πλήρης θεσμική κάλυψη.

Newsroom ΔΟΛ

πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1070653&lngDtrID=244

 

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR