Logo
Print this page

«Μοιραζόμαστε κοινές προσπάθειες»,

«Μοιραζόμαστε κοινές προσπάθειες»

Παπανδρέου-Ιερώνυμος

Στη δημιουργία επιτροπών για θέματα Κράτους-Εκκλησίας

συμφώνησαν Παπανδρέου-Ιερώνυμος

Οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος είναι η συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας κυρίως σε τομείς της πρόνοιας, της φτώχειας και των μεταναστών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα με σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο.

«Είχαμε σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για τη συνεργασία μας, καθώς ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια ως κυβέρνηση για να εμπεδώσουμε μια κοινωνία αξιών, μια ευνομούμενη πολιτεία, μια κοινωνία Δικαίου που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και πιστεύω ότι, με αυτόν τον στόχο, έχουμε πολλές κοινές προσπάθειες να μοιραστούμε με την Εκκλησία» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «στόχος είναι να αναβαθμίσουμε την ελληνική κοινωνία και να δώσουμε προοπτική στη συνεργασία μας σε τομείς όπως της πρόνοιας, της φτώχειας και των μεταναστών».    

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Ιερώνυμο για πάρα πολλά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, «ώστε μέσα από τους διακριτούς μας ρόλους να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο».

«Συμφωνήσαμε ότι θα διαμορφώσουμε επιμέρους επιτροπές, ώστε με θετικό πνεύμα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη σημαντική συνεργασία Πολιτείας - Εκκλησίας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο Αρχιεπίσκοπος αφού συνεχάρη τον κ. Παπανδρέου για την νίκη του στις εκλογές και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του τόνισε χαρακτηριστικά:

«Θα μεταφέρω τη συζήτησή μας στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και πιστεύω ότι αυτό το πνεύμα της συνεργασίας ιδιαίτερα για θέματα πρόνοιας θα το αγκαλιάσει η ΔΙΣ».

Και σημείωσε: «Μέσα από αυτή τη συζήτηση και με το πνεύμα συνεργασίας πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε στην επίλυση πολλών θεμάτων».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1070278&lngDtrID=244

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR