Ζωηφόρος

Ο Συνήγορος του Πολίτη και η θρησκευτική ελευθερία,

Ο Συνήγορος του Πολίτη

και η θρησκευτική ελευθερία

από το περιοδικό «ΖΩΗ» 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ γίνεται και με αντικρουόμενες απόψεις για την «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων». Σχηματίζει κανείς την εντύπωση , από ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις, πως η «Προστασία» αυτή πάει να γίνη «ταμπού».

Πρό μηνών ο Συνήγορος του Πολίτου «υπερβαίνοντας τα όρια της θεσμικής του αρμοδιότητος», ζητούσε από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων την μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών από υποχρεωτικό σε προαιρετικό μάθημα και για τους Ορθοδόξους.

Τώρα, ύστερα από επιστημονικά τεκμηριωμένη παρέμβαση του καθηγητού κ. Γεωργίου Κρίππα, αναγκάζεται να περιορίση το σχετικό έγγραφο του...............μόνο για τους γονείς των όσων μαθητών διεμαρτυρήθηκαν και πουθενά αλλού….»και μόνον καθ΄ήν έκταση το αίτημα τους συμβιβάζεται προς το Σύνταγμα και προς την Ευρωπαική Συμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως προκύπτει έκ της ad hoc νομολογίας (και όχι έκ νομολογίας εντελώς ασχέτου προς το μάθημα των θρησκευτικών)».

Δεν γνώριζε η έν λόγω αρχή ότι η Ε.Σ.Α.Δ. «δεν επιτρέπει την άσκηση του δικαιώματος επί της θρησκευτικής ελευθερίας, όταν θίγονται δικαιώματα τρίτων»; Χαιρόμεθα διότι επιτέλους το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα Σχολεία τακτοποιείται οριστικά και παραμένει υποχρεωτικό για όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς μαθητάς.

======== ==== ===== =====

ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΤΙΝΩΝ

Περιμένουμε να δημοσιευθεί η αλληλογραφία του κ. Γεωργίου Κρίππα με τον Συνήγορο του Πολίτη.

πηγή: http://aktines.blogspot.com/2009/09/blog-post_23.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel