Ζωηφόρος

Καταγγέλλω το Ελληνικό ......ρηχό κράτος!, του Σεβ Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.Αμβροσίου,

Καταγγέλλω

το Ελληνικό ......ρηχό κράτος!

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη

Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου

Κυριακή της Πεντηκοστής, 7 Ιουνίου 2009

Στην Τουρκία λένε, ότι κυβερνάει το βαθύ Κράτος. Με τον όρο αυτό θέλουν να τονίσουν, ότι η Τουρκία στη βάση της είναι ένα βαθύτατα θρησκευτικό Κράτος, κυριαρχείται δε συνήθως από θρησκευτικό φανατισμό. Και έτσι είναι! Η θρησκεία τους αποτελεί το κέντρο της ζωής όλων. αρχόντων και αρχομένων!

Με αφετηρία την παραπάνω διαπίστωση θα μου επιτρέψετε να σας καταγγείλω το Ελληνικό Κράτος. Στην Ελλάδα, λοιπόν, έχουμε το θρησκευτικά Ρηχό Κράτος! Σαν απόρροια αυτού του ρηχού Κράτους όρισαν τις Ευρωεκλογές στην πιο επίσημη ημέρα της Ορθοδοξίας, την Κυριακή της Πεντηκοστής. Ερευνώντας βαθύτερα το φαινόμενο αυτό η ψυχή μου κυριαρχείται από μελαγχολία! Κανείς άραγε δεν ενοχλήθηκε από το γεγονός, ότι όλο και πιο συχνά οι Ευρωεκλογές διεξάγονται μια τέτοια μέρα; Είναι ανάγκη να λέμε «ναι σε όλα» στους φίλους μας Εταίρους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως; Δεν θα βρεθεί επί τέλους μια Κυβέρνηση να πει στους Ευρωπαίους, ότι η ημέρα της Πεντηκοστής είναι πολύ σημαντική για τον Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό; Αυτή λοιπόν η αδυναμία των Κυβερνήσεων και της Νέας δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα ΡΗΧΟ ΚΡΑΤΟΣ, κατ’ αντίθεση προς το Βαθύ Κράτος που υπάρχει στην Τουρκία.

Αλλά τι ακριβώς είναι το Ρηχό Κράτος; Είναι το θρησκευτικά αδιάφορο Κράτος, το οποίον όμως σιγά αλλά σταθερά μετασχηματίζεται σε άθεο, άθρησκο θα έλεγα καλύτερα, Κράτος. Ένα Κράτος που δεν θέλει να έχει σχέση με τη θρησκεία και όσα αυτή η σχέση επαγγέλλεται! Ο Θεός δεν έχει θέση στην Πολιτεία! Είναι το μοντέρνο πρότυπο, το οποίο προωθείται είτε με την παγκοσμιοποίηση, είτε με κάποιες ύπουλες ενέργειες της Πολιτείας. Μια τέτοια είναι και η διεξαγωγή των εκλογών κατά την ημέρα της Κυριακής, μάλιστα δε της Πεντηκοστής.

Στην άλλοτε ένδοξη και περήφανη Ελλάδα μας, μπορούσαμε να καυχηθούμε για την μοναδικότητά της μέσα στον κόσμο –ήταν η μόνη αμιγώς Ορθόδοξη Χώρα, όπου η θρησκεία ήταν ελεύθερη-. Σήμερα αντιθέτως βλέπουμε ένα Κράτος που οι Αξιωματούχοι του, όλων γενικώς των Κομμάτων και όλων των Χρωμάτων, δεν σέβονται την Εκκλησία! Φοβούνται ίσως ακόμη την Εκκλησία και την επιρροή της στον ελληνικό Λαό, αλλά ούτε σέβονται, ούτε αγαπούν την Εκκλησία! Πρότυπο των Κυβερνήσεων όλων των κομματικών αποχρώσεων είναι το θρησκευτικά αδιάφορο Κράτος, το άθρησκο, το χωρίς Θεό Κράτος!

Στην κατεύθυνση αυτή τοποθετείται, κατά την γνώμη μας, και το σημερινό γεγονός. Εκ συστήματος όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, αφ ότου γινήκαμε Μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, η πανεπίσημη και πανίερη ημέρα της Πεντηκοστής ορίζεται ως ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών!

Έτσι όμως ένα πλήθος χριστιανών, που θα ήθελαν να εκκλησιασθούν και να αγιασθούν μια τέτοια μοναδική ημέρα, τιμώντας το Πανάγιο, ευρίσκονται σε αναγκαστική εργασία ή μετακίνηση. Είναι όλοι αυτοί που εμπλέκονται στον εκλογικό μηχανισμό, δηλ. οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι, τα Μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, οι Υπηρεσίες κάθε Νομαρχίας, το Υπουργείο Δημοσίας Διοικήσεως και Εσωτερικών, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, οι Στρατιωτικές Αρχές, οι άνθρωποι που εργάζονται στα συγκοινωνιακά Μέσα Μεταφοράς εδάφους, θαλάσσης και αέρος, οι άνθρωποι των Μέσων Ενημερώσεως, δηλ. των Εφημερίδων, της Τηλεοράσεως και της Ραδιοφωνίας, οι αναγκαστικά μετακινούμενοι Ετεροδημότες και τόσοι άλλοι, δηλ. ένα πλήθος ανθρώπων, πολλοί των οποίων μάλιστα αμείβονται εκτάκτως και συνεπώς επιβαρύνουν και τον Κρατικό Προϋπολογισμό!

Όλοι αυτοί κατά βάσιν είναι Ορθόδοξοι χριστιανοί, Μέλη της Εκκλησίας μας. Ώστε λοιπόν από όλους το Ρηχό ελληνικό Κράτος όχι μόνον αφαιρεί από τους ορθοδόξους πολίτες του το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΘΟΥΝ, αλλά συγχρόνως και τους εθίζει στην ιδέα ότι δεν χρειάζεται και τόση στενή σχέση με το Θεό και με την Εκκλησία! Αν λοιπόν οι πολίτες του ήθελαν να πάνε στην Εκκλησία σήμερα ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, καθ’ όσον το θρησκευτικώς ΡΗΧΟ Κράτος τους είχε επιστρατεύσει για να προωθήσει τον εκλογικό μηχανισμό. Άρα εμμέσως πλην σαφώς το ΡΗΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ παρεμποδίζει ενίοτε τους πολίτες του να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Ως επιβεβαίωση του ισχυρισμού μας αυτού ας αναλογισθείτε και το εξής: Μήπως είδατε τους πολιτικούς Αρχηγούς, που και αυτοί κατά βάσιν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να εκκλησιάζονται σήμερα κάπου; Άπαντες οι Αρχηγοί των πολιτικών σχηματισμών έσπευσαν να γνωστοποιήσουν εγκαίρως τόσο την ακριβή ώρα αφίξεώς τους όσο και το εκλογικό τμήμα, στο οποίο θα προσήρχοντο για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ, σεβόμενος την χριστιανική του ιδιότητα, είπε: «Ένεκα της επισήμου εορτής της Πεντηκοστής θα εκκλησιασθώ πρώτα στον δείνα Ναό και έπειτα θα μεταβώ στο τάδε εκλογικό τμήμα για να ψηφίσω». Στο σύγχρονο ΡΗΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ μια τέτοια δήλωση ενός πολιτικού Αρχηγού θα τον καθιστούσε «φαιδρό πρόσωπο» και θα ισοδυναμούσε με την ηθική αυτοκτονία του! Αυτή είναι η αλήθεια, πικρή μεν μα αληθινή. Βλέπετε, η Εκκλησία στην Ελλάδα είναι για το φτωχό Λαό! Δεν είναι για τους Άρχοντες, για τους Επώνυμους, και για τους Σπουδαίους! Σ αυτούς αρκούν οι Δοξολογίες, οι Λιτανείες, οι πανηγύρεις των Ναών μας!

Τονίζουμε όλα αυτά για να καταδειχθεί ή πορεία του νεωτέρου ελληνικού Κράτους, πορεία προς μία αυξανόμενη θρησκευτική αδιαφορία. Άλλωστε και οι συζητήσεις περί χωρισμού Κράτους και Εκκλησίας σε τι άλλο μπορούν να αποβλέπουν;

Η περιφρόνηση της ημέρα της Πεντηκοστής είναι το δεύτερο ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ στο θρησκευτικό συναίσθημα του Λαού μας. Το πρώτο πλήγμα ήλθε με την καθιέρωση των πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Αυγούστου, εφεύρεση των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ! Μέχρι πρότινος ο Αύγουστος ήταν ο μήνας της Παναγίας μας. Με την τέλεση της ιεράς Ακολουθίας της Παρακλήσεως σε καθημερινή Βάση οι πιστοί έτρεχαν στο ναό για να τιμήσουν την Παναγία μας, για να προσευχηθούν, για να αγιασθούν από την θεία Χάρη. Η Παναγία ήταν το κυρίαρχο ιερό Πρόσωπο καθ΄ όλο τον Αύγουστο!

Το ΡΗΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, που κυβερνάται από πρόσωπα θρησκευτικώς αδιάφορα, ένοιωθε ενόχληση από αυτήν την ωραία συνήθεια των Ελλήνων. Έπρεπε λοιπόν να ευρεθεί τρόπος, ώστε να σπάσει αυτός ο δεσμός των πιστών με την Εκκλησία. Έτσι βρέθηκε το κόλπο των πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Αυγούστου. Το Κράτος χρηματοδοτεί Δήμους, Κοινότητες και Πολιτιστικούς Συλλόγους, ώστε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό να παρουσιάζονται καλλιτεχνικά συγκροτήματα και να πραγματοποιούν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τώρα πια το κέντρο βάρους μετατοπίσθηκε. Αραίωσαν οι χριστιανοί, που πήγαιναν στην Παράκληση, και αυξήθηκαν οι θεατές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων! Ώστε οι εκδηλώσεις αυτές με πλάγιο τρόπο, εντέχνως, σύρουν και παρασύρουν το Λαό έξω από την Εκκλησία! Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χωρίς πόλεμο. Το δηλητήριο της θρησκευτικής αδιαφορίας και της ανυποληψίας προς την Εκκλησία προσφέρεται σιγά – σιγά και μεθοδικά.

Στην αλυσίδα αυτή των εκδηλώσεων, οι οποίες αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό Λαό και τον οδηγούν έξω από την Εκκλησία, μπορούμε να προσθέσουμε και τα Χριστουγεννιάτικα Ρεβεγιόν, που κι αυτά έγινα της μόδας τώρα τελευταία, και τις Χριστουγεννιάτικες εκδρομές σε χώρες όχι απλώς μη Ορθόδοξες , αλλά και μη χριστιανικές. Φαντασθείτε π.χ. μια εκδρομή για Χριστούγεννα στην Ταϋλάνδη! Τι έχει να προσφέρει στον ορθόδοξο Έλληνα εκδρομέα; Τον αποκόπτει τελείως από τις ρίζες του, από τις ελληνοχριστιανικές παραδόσεις.

Να λοιπόν πως το ελληνικό, Ορθόδοξο έως χθες, Κράτος μετασχηματίζεται σιγά-σιγά ως θρησκευτικά αδιάφορο Κράτος και ο ελληνικός Λαός προωθείται βαθμιαία στη θρησκευτική αδιαφορία! Το άθεο Κράτος δεν είναι και πολύ μακρυά μας. Η Ελλάδα που έρχεται, έπειτα από λίγα χρόνια θα είναι ίσως μια ΑΘΕΗ Χώρα!

Το μάθημα των Θρησκευτικών τείνει να καταργηθεί, ή στην καλύτερη περίπτωση να γίνει μάθημα Θρησκειολογίας!

Από σχολικό βιβλίο, στο οποίο γίνεται λόγος για το Σύνταγμα της Χώρας μας, αφαιρέθηκε η επίκληση της Αγίας Τριάδος!

Από μερικά Δημόσια Σχολεία καταργήθηκε ήδη η πρωϊνή προσευχή!

Με το βιβλίο της ιστορίας της 6ης Δημοτικού το Κράτος επιχείρησε να αλλοιώσει την εθνική συνείδηση των ελληνοπαίδων! Η Μικρασιατική Καταστροφή του Ελληνισμού βαπτίσθηκε συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης!

Η ελληνόψυχη Δασκάλα κα Χαρά Νικοπούλου στο Δέρειο της Θράκης διώκεται απηνώς από παράγοντες της τοπικής αυτοδιοικήσεως!

Οι «Οικολόγοι» των Ευρωεκλογών ζητούν να στηθεί ανδριάντας στον Κεμάλ Αττατούρκ, τον σφαγέα των Ελλήνων και τον υπαίτιο της καταστροφής της Σμύρνης!

Επίσης οι «Οικολόγοι» του κ. Τρεμόπουλου ζητούν να αναγνωρισθεί το όνομα «ΜΑ-ΚΕΔΟΝΙΑ» στο κρατικό μόρφωμα, που ονομάζεται Σκόπια.

Στο Στρατηγείο της Λάρισας διορίσθηκε Τούρκος Στρατιωτικός Διοικητής.

Η "κουλτούρα" στη Χώρα μας είναι ευθέως αθεϊστική.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος στην πλειονότητά του έχει αποκοπεί ήδη από την Εκκλησία.

Ζούμε ήδη μέσα σε ένα πολύ θολό τοπίο. Τόσο η θρησκευτική, όσο και η εθνική συνείδηση ευρίσκονται υπό διωγμό! Είναι μειονέκτημα πιάνα προβάλλεις εθνικά ζητήματα. Η ετικέτα «εθνικιστής» κολλάει χωρίς μεγάλη διαδικασία.

Μέσα στα πλαίσια αυτά πρέπει να θεωρήσουμε και την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών κατά την ημέρα της Πεντηκοστής. Η γενέθλιος Ημέρα της Εκκλησίας, με την μοναδική ομορφιά της Γονυκλισίας, χάθηκε κι εφέτος για πολλούς. Το Κράτος τους στέρησε αυτό το δικαίωμα! Οι Αξιωματούχοι του Κράτους, τόσο η Κυβέρνηση όσο και Αντιπολίτευση, μπορούσαν είτε να προβάλουν VETO ως προς την 7η Ιουνίου, είτε να ορίσουν τις εκλογές μια άλλη ημέρα! Η Ε. Ε όρισε ως ημερομηνίες διεξαγωγής των Ευρωεκλογών τις ημέρες 4,5, 6 και 7 Ιουνίου! Μερικές Χώρες, όπως η Ολλανδία και η Κύπρος, έκαμαν ήδη τις εκλογές προ της Κυριακής 7ης Ιουνίου. Εσεβάσθησαν και την αργία της Κυριακής και το δικαίωμα του Ευρωπαίου Πολίτη να χρησιμοποιεί την Κυριακή για να ξεκουράζεται!

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Διότι πρέπει να αντισταθούμε σ’ αυτή την αλλοτρίωση του Λαού μας. Ο καθένας μας κάμει το καθήκον του. Το ΡΗΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ δεν πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Από εμάς εξαρτάται!

Σςςςςςςςςςςςςς! Οι Έλληνες κοιμούνται! Ποιός θα μας ξυπνήσει;

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ: Οι σκέψεις που ακολουθούν είχαν προγραμματισθεί να αναρτηθούν πολύ προ της Κυριακής της Πεντηκοστής, της ημέρας διεξαγωγής των Ευρωεκλογών. Επειδή όμως μερικοί θα ήσαν έτοιμοι να μας κατηγορήσουν, ότι πολιτικολογούμε και κάποιοι άλλοι ότι κάνουμε πόλεμο στην Κυβέρνηση, δημοσιεύονται σήμερα, αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης. Είναι μια φωνή αγωνίας. Τίποτε περισσότερο.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Πηγή: http://mkka.blogspot.com/

Αγιολογιο

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel