Ζωηφόρος

Ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης απαντά στον Γ. Καρατζαφέρη για την μισθοδοσία του κλήρου,

Ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης απαντά στον Γ. Καρατζαφέρη

για την μισθοδοσία του κλήρου


***

Μήπως το θυμηθήκατε λίγο αργά να μας πείτε για την μισθοδοσία του κλήρου;

Είναι το ερώτημα που απευθύνω προς τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη, σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε για τον μισθό και τις συντάξεις των κληρικών, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη(Δείτε εδώ τις δηλώσεις).

Άραγε είναι η τρόικα αυτή που θέλει να κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις των κληρικών; Ή μήπως οι συμφωνίες και οι συνθήκες που υπογράφτηκαν μέσα στην Ελληνική Βουλή;

Την περίοδο που ψηφίζατε και υπογράφατε μέσα στη Βουλή τις καταστροφικές συνθήκες για την χώρα μας (Σένγκεν, Μάαστριχτ, Άμστερνταμ κ.α.) εμείς διαμαρτυρόμεθα τότε, ήμασταν στους δρόμους εναντίων αυτών των συνθηκών. Προσπαθούσαμε να ξυπνήσουμε τον ελληνικό λαό που κάποιοι άλλοι τον ήθελαν και τον θέλουν ακόμα και σήμερα να κοιμάται.

Δεν θέλει ούτε η τρόικα, ούτε τα μνημόνια, που μας λέτε τώρα. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!! Υπογράφατε τότε τις κοινοτικές εντολές της Ε.Ε. και συμφωνούσατε για την κατάργηση του μισθού και της σύνταξης των κληρικών, την κατάργηση της σημαίας, τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, την κατάργηση της ιστορίας, την κατάργηση των συνόρων, την κατάργηση της ελληνικής γλώσσας, την κατάργηση των εθνικών εορτών, την άρση της μονιμότητας κ.α.

Εσείς υπογράφατε τότε την καταδίκη της Ελλάδος και εμείς διαδηλώναμε στους δρόμους την διαφωνία μας κατά των συνθηκών αυτών.

Σας θυμίζω ότι την περίοδο εκείνη 1996 – 1997 είχαμε τυπώσει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο μοιράσαμε δωρεάν 300.000 και πλέον αντίτυπα σε όλη την Ελλάδα με τον τίτλο:

ΑΡΧΙΜ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ

ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ

ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ

ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΙ

ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

& ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ

ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Μέσα σε αυτά τα 300.000 αντίτυπα και πλέον αποδέκτες ήταν και ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλος, ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης καθώς και όλοι οι βουλευτές μέσα στη Βουλή…

Μέσα σε αυτά τα 300.000 αντίτυπα αποδέκτες ήταν και ολόκληρη η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Όλοι οι Αρχιερείς και ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ γνώριζαν, αλλά και να μην γνώριζαν είχαν λάβει το ενημερωτικό φυλλάδιο που τους είχαμε στείλει. Υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία και για τους πολιτικούς αλλά και για τους Αρχιερείς ότι έχουν λάβει το ενημερωτικό φυλλάδιο που είχαμε εκδώσει.

Ποτέ δεν ακούσαμε από κανέναν τίποτα. Όλα αυτά τα χρόνια τα στόματα ήταν κλειστά προπάντων των πολιτικών. Όταν ερχόντουσαν τα οικονομικά πακέτα από την Ε.Ε. κανένας τότε δεν μιλούσε, διότι τα στόματα ήταν μπουκωμένα από οικονομικά πακέτα ή υπήρχαν άλλα συμφέροντα!

Δεν μπορείτε να μας λέτε σήμερα για μνημόνια και για τρόικα, διότι τα όσα αναφέρουν σήμερα τα μνημόνια, δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι συνθήκες που υπογράφατε και οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν σήμερα με τη βία πάνω στην Ελλάδα, που τόσο καιρό δεν πειθαρχούσε στις εντολές της Ε.Ε.

- Γνωρίζετε κ. Καρατζαφέρη ότι η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές γνώριζαν ότι η συνθήκη Σένγκεν έχει έρθει στην Ελλάδα από το 1988,ενώ εσείς την παρουσιάσατε το 1997;

- Γνωρίζετε ότι η Ελληνική Δημοκρατία υπέγραψε για πρώτη φορά συμφωνία της Σένγκεν στη Μαδρίτη στις 6 Νοεμβρίου 1992;

- Γνωρίζετε ότι ενώ στην Βουλή οι πολιτικοί γνώριζαν για τη Συνθήκη Σένγκεν από την δεκαετία του ’80, ποτέ δεν μίλησαν για το τι περιέχει η συγκεκριμένη συνθήκη και την πέρασαν ως νόμο του κράτους το 1997 (2514/27.06.1997);

Η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές γνώριζαν ότι η συνθήκη Σένγκεν έχει έρθει στην Ελλάδα από το 1988. Πέρασαν 9 ολόκληρα χρόνια (1988-1997) χωρίς οι κυβερνήσεις μας να μας ενημερώσουν. Κρατούσαν τόσο καιρό την κοινοτική εντολή, ψήφιση συνθήκης Σένγκεν, μυστική.

Ο λαός το έμαθε το 1997 και όχι όπως θα έπρεπε από την κυβέρνησή του, αλλά από μερικούς “τρελλούς” και “φανατικούς” χριστιανούς, όπως τους ονόμαζαν τα μέσα ενημερώσεως, την τελευταία στιγμή που ψηφιζόταν η Συνθήκη. Αν δηλαδή δεν φώναζαν οι χριστιανοί μας, κανένας δεν θα είχε μάθει για την Συνθήκη Σένγκεν.

- Γνωρίζετε ότι από το Σύνταγμα των Βρυξελλών θεσπίστηκε ανεξιθρησκεία;

- Γνωρίζετε ότι βάσει του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου, δεν μπορεί κάποιο μέλος-κράτος να έχει επίσημα προστατευόμενη θρησκεία και μάλιστα οι λειτουργοί της να είναι μισθωτοί του κράτους;

- Γνωρίζετε για ποιο λόγο ακόμα δεν έγινε χωρισμός Εκκλησίας - Κράτους ενώ υπάρχει η σχετική εντολή από τότε που ψηφίστηκαν στη Βουλή οι συνθήκες του Σένγκεν και του Μάαστριχτ και όλες οι υπόλοιπες;

Διότι όπως αναφέραμε στο βιβλιαράκι που μοιράζαμε τότε δωρεάν, θέλουν πρώτα να της πάρουν και την υπόλοιπη Εκκλησιαστική περιουσία· και όπως γράφαμε ο λαός πιεζόμενος από δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα αγανακτήσει και τότε θα τον στρέψουν τεχνηέντως εναντίον της Εκκλησίας, όπως ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν μέσω των ΜΜΕ, καθώς όλοι βλέπουμε σήμερα να επιβεβαιώνονται τα όσα γράφαμε το 1997.

- Γνωρίζετε ότι βάσει κοινοτικών εντολών και των διαφόρων συνθηκών καταργούνται η ελληνική σημαία, ο εθνικός ύμνος, οι εθνικές εορτές, η ελληνική ιστορία, το Ορθόδοξο Πάσχα; (διαβάστε το βιβλιαράκι του 1997 και θα δείτε την επιβεβαίωσή μας).

- Γνωρίζετε.

- Γνωρίζετε.

Και πολλά άλλα γνωρίζετε περί των Συνθηκών Σένγκεν, Μάαστριχτ, Άμστερνταμ κ.α. που δεν τα γνωρίζουμε εμείς και που έχει υπογράψει η Βουλή των Ελλήνων, χωρίς όμως να μας λέτε που μας οδηγείτε με τις υπογραφές που βάζετε.

Αφού πρώτα μας δέσατε καλά-καλά με τις διάφορες Συνθήκες μας λέτε σήμερα ότι δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, διότι μας πιέζει η Ενωμένη Ευρώπη, μας πιέζουν τα μνημόνια, μας πιέζει η τρόικα. Ενώ όλα αυτά που έγιναν μέχρι σήμερα και αυτά που θα γίνουν αύριο έχουν υπογραφεί από ετών μέσα στην Βουλή των Ελλήνων.

Δεν μπορείτε πλέον μετά από τόσα χρόνια να έρχεστε και να μας λέτε για την μισθοδοσία του κλήρου. Αν ήσασταν αντίθετος με όλες αυτές τις συνθήκες που ψηφιζόντουσαν στη Βουλή, για ποιο λόγο δεν μας τα λέγατε από τότε; Επιτέλους ας πείτε οι πολιτικοί και μια αλήθεια στον ελληνικό λαό. Γιατί δεν λέτε στον λαό τι σημαίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που επαγγέλλεστε οι πολιτικοί;

Αυτά προς το παρόν.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/06/blog-post_9782.html#ixzz1wr5ZsXDa

***

Καρατζαφέρης: Η τρόικα θα κόψει τους μισθούς των ιερέων

- «Εμείς είμαστε το Ορθόδοξο Κόμμα»

Για κόψιμο των μισθών των ιερέων στο άμεσο χρονικό διάστημα κατ ΄ απαίτηση της τρόικας προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης, στην συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ Ιωάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καρατζαφέρης ενημερώνοντας τον Σεβασμιώτατο σημείωσε ότι αν αυτό συμβεί «θα είναι ένα τελειωτικό χτύπημα στην Ορθοδοξία. Οι Ιερείς είναι το τελευταίο καταφύγιο. Εάν αφήσουμε λοιπόν στη λεηλασία τον Κλήρο, αντιλαμβάνεται κανείς πόση θα είναι η ζημιά για το λαό μας».

«Εμείς είμαστε το Ορθόδοξο Κόμμα. Τιμάμε την Ορθοδοξία και την έχουμε ακριβώς στο ίδιο βάθρο που έχουμε και την Πατρίδα. Και δεν το κρύβουμε όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους» τόνισε ο Γ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε :

«Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να επανέλθει το Θρήσκευμα στις ταυτότητες. Πιστεύουμε ότι δεν επιτρέπεται να ντρέπεται κανείς για την πίστη του.

Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να γίνει διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, γιατί δεν συμφέρει το Κράτος. Γιατί αν γίνει ο διαχωρισμός, αν πάρει η Εκκλησία αυτά που της αντιστοιχούν, τελείωσε το Κράτος, πτώχευσε. Ο κόσμος δεν τα ξέρει όλα αυτά».

Πηγή: http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=201738

***

Καρατζαφέρης: Να επανέλθει το θρήσκευμα στις ταυτότητες

Την άποψη πως η Τρόικα θα κόψει τους μισθούς των Ελλήνων ιερέων διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, Ιωάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε πως «θα είναι ένα τελειωτικό χτύπημα στην Ορθοδοξία. Οι Ιερείς είναι το τελευταίο καταφύγιο. Εάν αφήσουμε λοιπόν στη λεηλασία τον Κλήρο, αντιλαμβάνεται κανείς πόση θα είναι η ζημιά για το λαό μας».

«Εμείς είμαστε το Ορθόδοξο Κόμμα. Τιμάμε την Ορθοδοξία και την έχουμε ακριβώς στο ίδιο βάθρο που έχουμε και την Πατρίδα. Και δεν το κρύβουμε όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους» τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και πρόσθεσε πως «εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να επανέλθει το Θρήσκευμα στις ταυτότητες. Πιστεύουμε ότι δεν επιτρέπεται να ντρέπεται κανείς για την πίστη του.

Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να γίνει διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, γιατί δεν συμφέρει το Κράτος. Γιατί αν γίνει ο διαχωρισμός, αν πάρει η Εκκλησία αυτά που της αντιστοιχούν, τελείωσε το Κράτος, πτώχευσε. Ο κόσμος δεν τα ξέρει όλα αυτά».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel