Ζωηφόρος

Επιστολή ΙΣΚΕ στους Πολιτικούς Αρχηγούς και οι απαντήσεις των κομμάτων,

Επιστολή ΙΣΚΕ στους Πολιτικούς Αρχηγούς

και οι απαντήσεις των κομμάτων


***

Επιστολή ΙΣΚΕ στους Πολιτικούς Αρχηγούς

Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου του ΙΣΚΕ, Πρωτοπρεσβ.Γεωργίου Σελλή προς τους αρχηγούς των κομμάτων με την οποία τους καλεί να τοποθετηθούν στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος.

Προς

τούς Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων

Αξιότιμοι κύριοι ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,

δημοσιογραφικές πληροφορίες των τελευταίων ημερών, τόσο του έντυπου όσο και του ηλεκτρονικού τύπου αναφέρουν πως "τον Ιούνιο θα διακοπεί η μισθοδοσία του Εφημεριακού Ιερού Κλήρου από το Κράτος, σύμφωνα με τούς όρους πού έχουν συναποφασιστεί στο λεγόμενο "Μνημόνιο 2".

Η ως άνω πληροφορία έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των χιλιάδων συναδέλφων μας καθώς επίσης και των χιλιάδων μελών των οικογενειών των οι οποίοι υπενθυμίζουμε ότι τυγχάνουν ενεργοί ψηφοφόροι των εκλογών.

Παρακαλούμε δια την σωστή και έγκυρη ενημέρωση. Ενημερώστε μας τί γνωρίζετε επί του συγκεκριμένου ως άνω θέματος και ποία είναι η θέση του πολιτικού φορέα πού εκπροσωπείτε για το θέμα της μισθοδοσίας των Κληρικών από το Κράτος.

Διά τό Δ.Σ. Ι.Σ.Κ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πρωτοπρεσβύτερος

Γεώργιος Σελλής

***

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ στηρίζει τις ιερατικές οικογένειες

Ως απάντηση στο δελτίο τύπου της 26 Απριλίου 2012 του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος δηλώνουμε ότι :

Η Παράταξη “ΚΟΙΝΩΝΙΑ” θεωρεί το Ιερατικό λειτούργημα ως το σπουδαιότερο επί γης έργο και ως συνεκτική δύναμη της υποστάσεως του Γένους μας και της διατηρήσεως εν ακμή του Έθνους μας. Συνεπώς είναι για μας πρώτη επιδίωξη το να εξασφαλίσουμε μισθό για τους Κληρικούς μας τέτοιον, ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια οι (ως επί το πλείστον) πολύτεκνες οικογένειές τους, δεδομένου οτι ως εκ της φύσεως της αποστολής τους ειναι αφιερωμένοι εξ ολοκλήρου σ’ αυτήν και δεν έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν άλλη προσοδοφόρα εργασία.

Γραφείο Τύπου

Πολιτικής Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ

------------------

ΚΟΙΝΩΝΙΑ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

http://www.koinwnia.com

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

***

Oι θέσεις των "Ανεξάρτητων Πολιτών" για τη μισθοδοσία των κληρικών

Tη δική του τοποθέτηση στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών έκανε το κόμμα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων". Υπενθυμίζεται πως τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς έχουν κατηγορηματικά διαψεύσει αυτά τα σενάρια που έχουν διαρρεύσει ότι θα διακοπεί η μισθοδοσία του κλήρου από το κράτος, μία συμβατική άλλωστε υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στην Εκκλησία.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το κόμμα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" αναφέρεται:

"Σε απάντηση των δεκάδων ερωτημάτων που λάβαμε σχετικά με τη μισθοδοσία του κλήρου, σημειώνουμε τα εξής:

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, ο κανόνας των απολύσεων/προσλήψεων κληρικών και η αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος, θα οδηγήσουν

στην ταχύτατη μείωση του αριθμού των κληρικών (κυρίως σε ακριτικές περιοχές, ορεινά και δυσπρόσιτα μέρη, νησιά) με σκοπό να καταστραφεί η Εκκλησία ως θεσμός που στηρίζει τον Ελληνισμό, και στη μετατροπή της Εκκλησίας σε αμιγώς πολιτιστικό φορέα με υποχρεωτική εσωτερική οικονομική αυτονομία, δηλαδή με εσωτερική χρεωκοπία της Εκκλησίας ακριβώς όπως επιβάλλεται μέσω του Ειδικού Λογαριασμού εξόφλησης του εξωτερικού χρέους: θα αναγκάσουν δηλαδή την ίδια την Εκκλησία να μειώσει τους μισθούς των κληρικών σε σημείο φιλοδωρήματος, ούτως ώστε να εξαναγκάσουν τους κληρικούς να μετατραπούν από λειτουργοί σε ασκούντες χόμπυ στον ελεύθερο χρόνο τους μετά την άλλη κύρια δουλειά του.

Όποιος ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά κόμματα του Μνημονίου, κάνει αυτή ακριβώς την επιλογή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θεωρούμε την Εκκλησία βασικό θεσμό στήριξης του Ελληνισμού και εργαλείο μόχλευσης του Έθνους.

Δεν δεχόμαστε τον κανόνα απολύσεων/προσλήψεων κληρικών που επιβάλλει το Μνημόνιο.

Δεν δεχόμαστε την αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος.

Δεν διαπραγματευόμαστε τον ιστορικό ρόλο της Ορθοδοξίας.

Δεν απεμπολούμε τα εθνικώς υπερπολύτιμα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η αγαστή συνεργασία κράτους-Εκκλησίας.

Με την κυβέρνηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η παραγκωνισμένη Εκκλησία θα σταθεί ξανά περήφανη στα πόδια της και θα περπατήσει μαζί με την Ελλάδα στο μέλλον.

Δεν είναι επιλογή: είναι υποχρέωση".

***

Ανακοίνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη μισθοδοσία του κλήρου

Συντάχθηκε από τον/την Γρ. Τύπου ΠΑΣΟΚ

Επειδή από διάφορους κύκλους διακινείται τις τελευταίες μέρες μια τεχνητή ανησυχία για την μισθοδοσία του κλήρου, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνονται τα εξής: Οι κληρικοί υπάγονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και η μισθοδοσία του καταβάλλεται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Δεν έχει τεθεί κανένα θέμα σχετικό με τη μισθοδοσία του κλήρου Αυτό δε, το έχει κατ’ επανάληψιν αποσαφηνίσει η πολιτική ηγεσία τόσο του Υπουργείου Οικονομικών όσο και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Επίσης, αυτό το έχει κατ’ επανάληψιν αποσαφηνίσει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόσο υπό την σημερινή όσο και υπό την προηγούμενη ιδιότητα του, στις επαφές του με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Άρα, όσοι "σπεύδουν" να παραβιάσουν ανοιχτές θύρες και να παράσχουν δήθεν εγγυήσεις για ένα θέμα που δεν υπάρχει, προσπαθούν να μεταφέρουν στο εσωτερικό της Εκκλησίας μικροκομματικές και παλαιοκομματικές πρακτικές, αντί να σέβονται την Εκκλησία και τον ιδιαίτερο ρόλο της, που είναι κρίσιμος για την καταλλαγή και την ενότητα της κοινωνίας.

                       

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel