Ζωηφόρος

Υποσχέσεις Δρούτσα στους Αγιορείτες,

Υποσχέσεις Δρούτσα στους Αγιορείτες

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΩΝ, ΤΑ ΑΝΕΠΙΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ! - ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ

Την ελπίδα ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο θα συμβάλει αποτελεσματικά στην επίλυση των Αγιορειτικών προβλημάτων, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας κατά τη συνάντηση που είχε με τους αντιπροσώπους των Ιερών Μονών σε έκτακτη σύναξη που έγινε  με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του στην Αθωνική Πολιτεία.

Στον κ. Υπουργό εγένετο Εκκλησιαστική Υποδοχή. Κατά τα καθιερωμένα, ο Υπουργός έγινε δεκτός από την Ιερά Κοινότητα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Πρωτάτου και στην συνέχεια στον Ιερό Ναό εψάλη Δοξολογία. Κατ' αυτήν τον κ. Υπουργό προσεφώνησε εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητος ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Παύλος Λαυριώτης, ο οποίος αφού επεσήμανε το γεγονός ότι είναι η πρώτη επίσκεψη υπουργού εξωτερικών στο Άγιον Όρος μετά από αρκετά χρόνια, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Υπουργός κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο θα συμβάλει αποτελεσματικά στην επίλυση των Αγιορειτικών προβλημάτων, εγκαινιάζοντας νέα περίοδο συνεργασίας και διαλόγου.

Ο κ. Δρούτσας στην αντιφώνησή υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι θα μελετήσει τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και  τις προτάσεις της Ιεράς Κοινότητος μεταφέροντας και τις ευχές του κ. Πρωθυπουργού.

Στην συνέχεια σε έκτακτη Συνεδρία της Ιεράς Κοινότητος ετέθησαν στον κ. Υπουργό τα εκκρεμούντα προβλήματα του Αγίου Όρους. Ο κ. Δρούτσας άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις των Αντιπροσώπων των Ιερών Μονών και υπογράμμισε ότι θα συμβάλει άμεσα στην επίλυσή τους. Ετόνισε δε ότι τα θέματα θα συζητούνται από κοινού με την Ι. Κοινότητα.

Μετά την λήξη της Συνεδρίας παρετάθη γεύμα προς τιμήν του κ. Υπουργού. Στον κ. Υπουργό εδόθη, ως δώρον, αντίγραφο της εικόνος του Άξιον Εστί του Πρωτάτου, καθώς και στους συνοδούς του αναμνηστικοί τόμοι. Τον κ Δρούτσα συνόδευσαν οι Πρέσβεις κ. Αλέξιος Ζέππος, κ. Χρήστος Παναγόπουλος και κ. Ευάγγελος Δαμιανάκης. Καθώς και οι Σύμβουλοι Πρεσβείας κ. Γρηγόριος Δελαβεκούρας και κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, κ.α.

Επιμέλεια:Η δημοσιογραφική ομάδα του agioritikovima.gr

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2335:droytsas-yposxeris-agio-oros&catid=99:news&Itemid=369

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel