Ζωηφόρος

Και η Εκκλησία στο 5 προς 1 στις προσλήψεις του δημοσίου,

Και η Εκκλησία στο 5 προς 1

στις προσλήψεις του δημοσίου

***

Ντόλιος: Χωρίς καμιά εξαίρεση το 5 προς 1 στις προσλήψεις του δημοσίου

Δεν θα εξαιρεθεί η Εκκλησία

Ο νόμος για τις προσλήψεις δεν αφήνει κανένα περιθώριο εξαίρεσης, ούτε στη Βουλή των Ελλήνων, ούτε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ούτε και στην Εκκλησία της Ελλάδος, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, σχετικά με την εφαρμογή του κανόνα ένα προς πέντε στις προσλήψεις του Δημοσίου.

Όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός, ο αριθμός των αποχωρησάντων από το στενό Δημόσιο τομέα το 2010 είναι 46.000 κι εκείνων που αποχώρησαν από διάφορα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, φτάνει τις 6.000.

Ως προς το ερώτημα του κ. Παπαδημούλη αν -τηρώντας το γενικό κανόνα ένα προς πέντε για το σύνολο του στενού δημόσιου τομέα- υπάρχουν τομείς που η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος, όπως π.χ. είναι η Υγεία και η εκπαίδευση, ο κ. Ντόλιος απάντησε ότι αναμένεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Με βάση αυτή την απόφαση, θα καθορίζονται οι προτεραιότητες και τα κριτήρια και πολύ σύντομα θα γίνει ο προγραμματισμός των αναγκών από όλους τους φορείς του δημοσίου τομέα. Στη συνέχεια, θα εκδοθεί απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, με την οποία θα κατανέμονται στους φορείς, ο αριθμός και οι ειδικότητες του υπό πρόσληψη προσωπικού.

Αναφορικά με τα κριτήρια που θα ισχύσουν, ο υφυπουργός ανέφερε πως δεν μπορεί να μη ληφθούν υπόψη τα οριστικά αποτελέσματα τα οποία εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ, από παλαιότερες προκηρύξεις και τις ανάγκες καίριων τομέων, όπως η Υγεία και η Παιδεία και τις ανάγκες εξυπηρέτησης των προτεραιοτήτων αυτής της περιόδου -που εκ των πραγμάτων υπάρχουν- όσον αφορά στον προγραμματισμό των προσλήψεων που θα γίνουν.

Ερωτηθείς ειδικά από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για το καθεστώς προσλήψεων στο οποίο υπάγεται η Εκκλησία της Ελλάδος, ο κ. Ντόλιος επανέλαβε ότι έχει ενταχθεί και στο νόμο του ΑΣΕΠ, αλλά και στον κανόνα ένα προς πέντε. Πρόσθεσε, τέλος, ότι δεν μπορεί να μην περιλαμβάνονται οι προσλήψεις που αφορούν την Εκκλησία της Ελλάδος, εφόσον καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εφόσον με σαφήνεια περιγράφονται οι φορείς που περιλαμβάνονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/02/2011_376504

***

Ρήξη με την εκκλησία - Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται Πολιτεία και Εκκλησία,

σχετικά με την εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις. Προσλήψεις ζητούν οι Αρχιερείς. Τι απαντά η κυβέρνηση. Ανακοίνωση Ιερώνυμου για την κάρτα πολίτη

"Ο νόμος για τις προσλήψεις δεν αφήνει κανένα περιθώριο εξαίρεσης, ούτε στη Βουλή των Ελλήνων, ούτε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ούτε και στην Εκκλησία της Ελλάδος", ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, σχετικά με την εφαρμογή του κανόνα ένα προς πέντε στις προσλήψεις του Δημοσίου.

Ερωτηθείς ειδικά από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για το καθεστώς προσλήψεων στο οποίο υπάγεται η Εκκλησία της Ελλάδος, ο κ. Ντόλιος επανέλαβε ότι έχει ενταχθεί και στο νόμο του ΑΣΕΠ, αλλά και στον κανόνα ένα προς πέντε.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι δεν μπορεί να μην περιλαμβάνονται οι προσλήψεις που αφορούν την Εκκλησία της Ελλάδος, εφόσον καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εφόσον με σαφήνεια περιγράφονται οι φορείς που περιλαμβάνονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στην έκτακτη ιεραρχία του Ιανουαρίου , οι Αρχιερείς είχαν ζητήσει την πρόληψη 300 κληρικών για το 2011, ώστε να μην ερημώσουν παραμεθόριες περιοχές και χωρά. Η κυβέρνηση πλέον απάντησε αρνητικά και αναμένεται να ξεκινήσει νέο γύρος αντιπαράθεσης με την εκκλησία.

Επιφυλάξεις για την κάρτα του πολίτη

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα φαινόμενα φανατικών πιστών να συγκεντρώνονται έξω από την Αρχιεπισκοπή και να αποδοκιμάζουν την ήπιων τόνων πολιτική του Αρχιεπισκόπου, στο θέμα της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη , ο κ. Ιερώνυμος εξέδωσε την Πέμπτη, ανακοίνωση , όπου διατυπώνει ανοικτά τις επιφυλάξεις του, προς τους Κυβερνώντες.

"Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον το θέμα της "Κάρτας του Πολίτη" και συμμερίζεται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του πιστού λαού, έχοντας δηλώσει ήδη τις σχετικές επιφυλάξεις του" σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό ανακοινωθέν.

"Αναμένει δε, τη διαμόρφωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του όλου νομοθετικού πλαισίου για την τελική τοποθέτησή του, διαβεβαιώνοντας ότι προέχει ο απόλυτος σεβασμός στο ανεπανάληπτο και την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου.

Αυτή άλλωστε είναι και η ξεκάθαρη στάση σύσσωμης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία, με απόφασή της, έχει αναθέσει στη Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την από κοινού μελέτη των σχετικών ζητημάτων που ανακύπτουν με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων της Θεολογίας, της Νομικής και της Πληροφορικής", καταλήγει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή, πιστοί διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε Σύνταγμα και Αρχιεπισκοπή, κατά της ηλεκτρονικής κάρτας.

Πηγή: http://news247.gr/ellada/kamia_eksairesh_sto_1_pros_5.767954.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel