Ζωηφόρος

Η φαρσοκωμωδία της Σαμπιχά Σουλεϊμάν και το δράμα της Δ. Θράκης

Η υποκρισία έχει περισσέψει στο πολιτικό σύστημα που έχει καταρρακώσει κάθε ιερό και όσιο σε όλα τα εθνικά θέματα, όπως αυτό το τεράστιο θέμα της δυτικής Θράκης και της φανερής αντεθνικής δράσης του τουρκικού προξενείου.

 

Σύσσωμος  ο τουρκόφωνος τύπος της μειονότητας που ελέγχεται από το προξενείο και την Άγκυρα, πανηγύρισε με χαρακτηριστικό, (και ειρωνικό), τρόπο την απόσυρση της υποψηφιότητας της  Σεμιχα Σουλεϊμάν από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.  Ήταν το «μαύρο πρόβατο» για την τουρκική προπαγάνδα η οποία με την σκανδαλώδη εύνοια  του επισήμου ελληνικού κράτους αναγνωρίζει μόνο μια μειονότητα, την τουρκική και κατά συνέπεια το δικαίωμα της άμεση ανάμειξης της Άγκυρας, (κατά παράβαση της συνθήκης της Λοζάνης), στην περιοχή και την διεκδίκηση από τους Τούρκους το δικαίωμα να επεμβαίνουν, (όχι πως δεν το κάνουν μέχρι σήμερα αλλά έτσι αποκτούν και διεθνή δικαιώματα επεμβάσεων στην ευαίσθητη αυτή περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει τεράστια γεωστρατηγική σημασία) και να διαμορφώνουν φανερά τις εξελίξεις σύμφωνα με τα εθνικά τους συμφέροντα.

Αλλά το τραγικό δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το φερέφωνο του προξενείου ένεκα και των αριστερίστικων του κόμπλεξ, γιατί δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Ποιος όμως έτρεξε να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ για υποταγή του στις επιταγές του προξενείου που δεν ήθελε με τίποτα την ενοχλητική Σεμιχά σε ένα ψηφοδέλτιο με την προοπτική να πάει στην Ευρωβουλή και να καταγγείλει την καταπιεστική τουρκική πολιτική πάνω στην δική της μειονότητα ; (λες και δεν μιλάμε για ελληνική επικράτεια αλλά για τουρκικό βιλαέτι, εκεί καταντήσαμε). Μα, αυτοί που έχουν παραδώσει τα πάντα στο προξενείο, που οι υποψήφιοι των συνδυασμών τους αν δεν πάρουν πρώτα την  έγκριση του τουρκικού προξενείου δεν εγκρίνονται από τα κόμματα ΠΑΣΔΟΚ και ΝΔ. Αυτοί που παλαιοτέρα βουλευτές τους και μιλάμε για τον Ιλχάν Αχμέτ, αντί να πηγαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο πήγαιναν στο τουρκικό και έδιναν επίσημη αναφορά για την κατάσταση στην δυτική Θράκη ; Αυτοί που ο βουλευτής τους, Αχμέτ Χατζηοσμάν, είναι ο υπέρμαχος της δημιουργίας ανεξάρτητης τουρκικής δημοκρατίας της δυτικής Θράκης ; Αυτοί που ο υποψήφιοι τους στις περιφερικές εκλογές, όπως οι κ. Παυλίδης και Γιαννακίδης, είναι οι μεγαλύτεροι κόλακες του τουρκικού προξενείου και παλαιοτέρα έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές τουρκικού καναλιού σαν να… ήταν νομάρχες τουρκικής επαρχίας ; (για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν τα σχετικά βίντεο).

Αλλά ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην δυτική Θράκη χωρίς να κρυβόμαστε από την ίδια την σκιά μας. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ένας πολυπλόκαμος τουρκικός «ιστός της αράχνης» έχει απλωθεί σε όλη την δυτική Θράκη με την εύνοια της ελληνικής διοίκησης, προωθώντας ανεξέλεγκτα μια ανθελληνική και παράλληλα μια εθνικιστική τουρκική προπαγάνδα. Ο ιστός αυτός αποτελείται από  διάφορα τουρκόφρονα Ιδρύματα, Ενώσεις, Σωματεία, Θρησκευτικά Κέντρα, όπως οι δυο ψευτομουφτείες της Ξάνθης και της Κομοτηνής και το κυριότερο με ένα ισχυρό δίχτυο τουρκόφρονων ΜΜΕ. Όλα αυτά είναι  εντεταλμένα στην γραμμή του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, με κύριο στόχο την σε πρώτη φάση συνδοιήκηση της περιοχής με την Τουρκία και στη συνέχεια την πλήρη αυτονόμηση της κατά το παράδειγμα του Κοσσόβου, στα πλαίσια του νεοοθωμανικού τόξου που προβάλετε σαν η βασική σύγχρονη επιλογή του τουρκικού επεκτατισμού στην περιοχή. Όλοι οι εκάστοτε εκλεγμένοι μουσουλμάνοι βουλευτές, κινούνται σε αυτή την γραμμή, ενώ δεν κρύβεται ότι συχνά πηγαίνουν στην Άγκυρα για ανανέωση των απευθείας επαφών τους με την τουρκική πολιτική ηγεσία έτσι ώστε να ευθυγραμμίζονται καλύτερα με τον τουρκικό επεκτατισμό.

Ο πρόξενος  με την βοήθεια των δυο ψευτομουφτήδων, του Αχμέτ Μετέ της Ξάνθης και του Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής, καθοδηγεί όλο αυτό το φιλοτουρκικό δίχτυο για την καλλίτερη επίτευξη των τουρκικών στόχων. Οι κυριότερες τουρκόφρονες οργανώσεις που επιδιώκουν την απόσχιση της δυτικής Θράκης και δραστηριοποιούνται προκλητικότατα, ουσιαστικά ανενόχλητες από την ελληνική πολιτεία,  είναι : η «Τουρκική Ένωση Κομοτηνή», το εθνικιστικό κόμμα, «DEB», (παράρτημα του ΜΗΡ του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος), που για πρωτη φορα κατεβαίνει εποισημα στις ευρωεκλογες,  η «Επιτροπή Αλληλεγγύης της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», το «Ίδρυμα Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής

Θράκης», ο «Σύλλογο Επιστημόνων της Δυτικής Θράκης», η «Τουρκική Ένωση Καθηγητών της Κομοτηνής»,  η «Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, της Ευρώπης», η περίφημη

«Συμβουλευτική Επιτροπή», μια άτυπη τοπική κυβέρνηση και η  «Επιτροπή Διεθνοποίησης» του ζητήματος της αναγνώρισης της «τουρκικής μειονότητας», η οποία έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα μέχρι και  στον ΟΗΕ για να καταγγείλει το ελληνικό κράτος ότι «καταπατά» τα στοιχειώδη δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης. Όλες αυτές οι οργανώσεις δεν χάνουν την ευκαιρία να διαλαλούν ότι η μειονότητα είναι μόνο τουρκική και ότι η «μητέρα πατρίδα τους» είναι η μεγάλη Τουρκία.

Μεγάλη δραστηριότητα έχουν επίσης αναπτύξει και αρκετά Ιδρύματα που έχουν ιδρυθεί τα τελευταία χρόνια, υπό την καθοδήγηση των οργανώσεων της μειονότητας του εξωτερικού, με καθαρά ανθελληνική πρόθεση και προπαγάνδα. Τα κυριότερα από αυτά τα ιδρύματα είναι το, «Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Μειονότητας Δυτικής Θράκης», το «Ίδρυμα Τζαμιών και Υπευθύνων Θρησκείας της Μειονότητας Δυτικής Θράκης», το «Ίδρυμα Πολιτισμού», η «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», η «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Ξάνθης», το «Ίδρυμα Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης» που εκπαιδεύει τουρκόφωνους εκπαιδευτικούς για την μειονότητα, το «Ίδρυμα Δασκάλων Αποφοίτων Μεντρεσέδων», δηλαδή Θεολόγων. Τα περισσότερα από αυτά τα ιδρύματα, ιδιαιτέρα οι τουρκικές ενώσεις νεολαίας Ξάνθης και Κομοτηνής, έχουν στρατευτεί τα τελευταία χρόνια σε μια γραμμή ανθελληνικής προπαγάνδας  και  απροκάλυπτα   υποστηρίζουν την πολιτική της σταδιακής  μετάβασης της δυτικής Θράκης σε καθεστώς συνδιοίκησης με την Τουρκία.

Εκτός αυτών η μειονότητα τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά ευρύ δίκτυο ΜΜΕ από τα οποία τα περισσότερα είναι συντεταγμένα με την γραμμή της Άγκυρας και προωθούν την τουρκική πολιτική στην περιοχή. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τουρκικά στοιχεία, στην περιοχή της Δυτικής Θράκης εκδίδονται εννέα εβδομαδιαίες εφημερίδες που κυκλοφορούν σε όλη την έκταση της δυτικής Θράκης. Οι εφημερίδες αυτές είναι οι Γκιουντέμ, ( Ημερησία), εθνικιστικών πεποιθήσεων της γνώστης μειονοτικής δημοσιογράφου, Χούλια Εμίν, που συνδέετε με προσωπική φιλία με τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ Στυλιανίδη. Η Εμίν είχε στην τουρκική κρατική τηλεόραση  τακτική εβδομαδιαία εκπομπή για την Δυτική Θράκη, η οποία παρουσιάζονταν σαν μια επαρχία της μεγάλης Τουρκίας και στην οποία είχε  προβάλλει  και τον κ Στυλιανίδη. Η εκπομπή αυτή έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Biz buradayız», δηλαδή «Εμείς είμαστε εδώ» και έχει σαν μοναδικό στόχο και σκοπό να παρουσιάσει μια Δυτική Θράκη σαν καθαρά τουρκική περιοχή και ότι εκεί υπάρχει μόνο μια τουρκική κοινότητα που ακόμα δεν έχει  αυτονομηθεί από το καταπιεστικό ελληνικό κράτος.  Άλλες εφημερίδες είναι η Μπιρλίκ, (Ενότητα), εθνικιστική και φιλοπασοκική, Γιενή Τζουμχουριετ, ( Νέα Πολιτεία),  Τράκιανιν Σεσί, ( Η Φωνή της Θράκης), Ντιαλόγκ, (Διάλογος), Ολάϊ, (Γεγονός), Μιλλέτ, (Έθνος) , Μπουλτέν, (Δελτίο). Παράλληλα εκδίδονται τέσσερα τουρκόφωνα περιοδικά τα οποία είναι τα εξής : Ογρετμέν Σεσί, ( Η Φωνής του Δασκάλου), Ροντόπ Ρουζγκαρί, ( Άνεμος Ροδόπης), Ακιντέ (Δόγμα) και Αζινλίκτσα, (Μειονοτικά). Αλλά και στο ραδιόφωνο έχει αναπτυχτεί τελευταία μεγάλη παρουσία της μειονότητας. Έτσι σήμερα στην δυτική Θράκη λειτουργούν τέσσερεις ραδιοφωνικοί σταθμοί υπό τον έλεγχο της μειονότητας, για να μην ξεχνάμε και το ευρύ δίκτυο των δορυφορικών κεραιών που έχουν απλωθεί σαν μανιτάρια σε όλη την έκταση της δυτικής Θράκης μεταδίδονταν απ’ ευθείας τουρκικά τηλεοπτικά προγράμματα με έξοδα, όπως συχνά έχει καταγγελθεί, του τουρκικού προξενείου. Οι μειονοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι οι, Citi FM,  Joy FM,  Isik FM, (Φως στα FM), και  Yildiz FM, ( Το άστρο των FM). Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί από αυτούς του μειονοτικούς ραδιοσταθμούς έχουν πολύ μεγάλη εμβέλεια και ακούγονται μέχρι το Άγιο Όρος

Αυτή είναι η πραγματικότητα και η μειοδοτική   πολιτική που έχει εφαρμοστεί από ελληνικής πλευράς έχει φέρει σήμερα το θέμα σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδας στο σημερινό του κατάντημα τμε ο προξενείο να καθορίζει τους υποψηφίους σε ελληνικές εκλογές. Η μονή λύση είναι να καταργηθεί τάχιστα το τουρκικό προξενείο που είναι αντίστοιχο του άχρηστου και διακοσμητικού ελληνικού προξενείου της Αδριανούπολης Ή θέλουμε να σταματήσουμε τον επικίνδυνο κατήφορο, ή θα συνεχίσουμε να παραμένουμε απαθείς στο όργιο της Άγκυρας στην ελληνική, (ως πότε;), δυτική Θράκη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

 

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel