Ζωηφόρος

Εμφύλιος στην Αγγλικανική Εκκλησία για την χειροτονία γυναικών

Μεγάλο θέμα ανακινείται και πάλι στους κόλπους της Αγγλικανικής Εκκλησίας τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το σχέδιο που δημοσιεύθηκε προς έγκριση στην Σύνοδο των Επισκόπων το 2015, που αφορά την χειροτονία γυναικών Επισκόπων.

 

Το εν λόγω σχέδιο υπογράφει ο Επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας Ιουστίνος Γουέλμπι και ο Αρχιεπίσκοπος του Γιόρκ Ιωάννης Σεντάμου, το οποία θα συζητηθεί στην Γενική Σύνοδο τον Ιούνιο.

Πάντως πολλοί Επίσκοποι έχουν φθάσει πλέον στο σημείο να υποβάλλουν ερώτημα προς την Βασίλισσα της Αγγλίας για διάλυση της Γενικής Συνόδου «Κοινοβούλιο», εάν η ίδια συνεχίσει να υπερασπίζεται την ανάδειξη των γυναικών Επισκόπων.

Η άνευ προηγουμένου πρόταση έγινε κατόπιν εμπιστευτικής συνάντησης υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Καντουαρίας την περασμένη εβδομάδα, από την οποία δεν απουσίαζε η απογοήτευση πολλών Επισκόπων.

Ο  Επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, αν και είναι αποφασισμένος, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός,  τόνισαν συγκεκριμένοι Επίσκοποι.

Ας θυμηθούμε ότι η αντιπαλότητα σχετικά με αυτό το ζήτημα της χειροτονίας των γυναικών επισκόπων, ήταν μια αιτία παραίτησης του προηγουμένου Αρχιεπισκόπου Καντουαρίας κ. Ρουόμαν Ουίλιαμς.

Η Σύνοδος μπορεί να απορρίψει τις προτάσεις των Αρχιεπισκόπων τον Ιούλιο, όμως σύμφωνα με αναλυτές η  άποψη  περί  της εισαγωγής γυναικών επισκόπων συνεχώς κερδίζει έδαφος.

Τέλος πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο πρώην Επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, εξέφρασε την θλίψη του που παραιτήθηκε πριν λυθεί το θέμα που αφορά την χειροτονία γυναικών.

Του Ιωάννη Λότσιου για την Romfea.gr

Πηγή: http://romfea.gr/arthra-apopseis/17259-2013-05-28-20-13-06

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel