Logo
Print this page

Νεοσατανιστές ή θεωρίες συνομωσίας(;)

Οι υπαρξιακές αναζητήσεις των νεότερων διασημοτήτων της σόουμπιζ συχνά τις οδηγούν σε... περίεργα μονοπάτια, ειδικά όταν οι εμπειρίες τους εξαντλούνται στο τρίπτυχο σπα-πάρτι-ψώνια.

Η είδηση ότι η μικρότερη κόρη του διάσημου Βρετανού μουσικού Μπομπ Γκέντολφ έγινε μέλος ενός αποκρυφιστικού τάγματος με κακή φήμη στη λαϊκή αντίληψη προκάλεσε τρόμο στις ανά τον κόσμο μαμάδες που βλέπουν τα βλαστάρια τους να μιμούνται στα τυφλά τα είδωλα τους.

«Σύστημα αξιών»

Αφορμή για να σημάνει ο συναγερμός στάθηκε η ανάρτηση της Πίτσις Γκέλντοφ στο λογαριασμό της στο twitter προ ημερών ότι έχει γίνει μέλος του αποκρυφιστικού τάγματος Ordo Templi Orientis (ΟΤΟ) που σημαίνει το Τάγμα του Ναού της Ανατολής. Το περιγράφει στους 148.000 followers της ως «ένα σύστημα αξιών το οποίο αν εφαρμόζει κανείς στην καθημερινότητα του, τον βοηθά να βρει την ψυχική του ηρεμία» και τους ενθαρρύνει να το εξερευνήσουν.

Καθώς, όμως, ιδρυτής του τάγματος υπήρξε ο Αλιστερ Κρόουλι (1875-1947), ένας από τους πιο  διάσημους αποκρυφιστές όλων των εποχών, ο οποίος αυτοχαρακτηριζόταν ως «Το Μέγα Θηρίο 666», στο παγκόσμιο συλλογικό ασυνείδητο το τάγμα θεωρείται συνώνυμο με το νεοσατανισμό και, όπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση της προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η βρετανική συντηρητική εφημερίδα «Daily Mail», ο Κρόουλι προωθούσε μια λατρεία η οποία «περιελάμβανε μεταξύ άλλων σαδομαζοχιστικά τελετουργικά, επικλήσεις δαιμόνων και τη χρήση σκληρών ναρκωτικών, όπως το όπιο, η κοκαΐνη και η ηρωίνη».

Η εφημερίδα, μάλιστα, επισημαίνει ότι η 24χρονη Πίτσις δίνει το λάθος παράδειγμα στους έφηβους θαυμαστές της και θεωρεί επικίνδυνο το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς ανταποκρίθηκαν στη «συμβουλή» της, ζητώντας πληροφορίες για το πώς μπορούν να μάθουν περισσότερα γι' αυτό το τάγμα.

Καμία σταθερότητα

Προφανώς, όσοι ανταποκρίθηκαν δεν γνωρίζουν ότι η 24χρονη ανεπάγγελτη διασημότητα αντιμετωπίζει την προσήλωση της στις διάφορες θρησκείες όπως ακριβώς και τη μόδα: κάθε σεζόν επιλέγει και κάτι νέο. Αφού εντάχθηκε στην Εκκλησία της Σαϊντελογίας το 2009, μετά για ένα φεγγάρι έγινε οπαδός της Καμπάλα και τώρα άλλαξε πάλι «στρατόπεδο», επιλέγοντας κάτι πιο «προχωρημένο». Οι πιο κυνικοί, βεβαίως, θεωρούν ότι celebrities... άνευ αντικειμένου, όπως η Πίτσις, προσπαθούν να κρατούν τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους κάνοντας κατά καιρούς προκλητικές δηλώσεις χάριν εντυπωσιασμού.

Το Τάγμα του Κρόουήι επανήλθε ΟΙΟ προσκήνιο όταν η κόρη του Μπομπ ΓκέντοΛφ, Πίτσις, αποκάήικμε ότι είναι οπαδός της συγκεκριμένης φιλοσοφίας.

Γιατί το μόνο βέβαιο είναι ότι ουδείς θα τη γνώριζε από τη δουλειά της -ως μοντέλου και δημοσιογράφου-αν δεν ήταν κόρη του Μπομπ Γκέλντοφ και δεν χρηματοδοτούσε το χλιδάτο τρόπο ζωής της ο πατέρας της.

Αν πιστέψει κανείς τις φήμες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, τότε οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι οπαδοί του αποκρυφισμού, καθώς η ενασχόληση με αυτόν υποτίθεται ότι τους εξασφαλίζει φήμη και πλούτη. Ειδικά αν κάνουν και καμιά... ανθρωποθυσία πότε πότε.

«Επιβεβαιωμένα» μέλη θεωρούνται το χρυσό ζεύγος της σόουμπιζ Jay-Ζ και Μπιγιονσέ, η Ριάνα και πολλοί ακόμη. Το γεγονός, βεβαίως, ότι η συμμετοχή σε ένα τάγμα προϋποθέτει την απόλυτη εχεμύθεια των μελών του σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν όντως οι καλλιτέχνες αυτοί έχουν ασπαστεί τη φιλοσοφία του. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους συνωμοσιολόγους από το να κυκλοφορούν σενάρια για επιτυχημένους καλλιτέχνες αποδίδοντας την επιτυχία τους στην ενασχόληση τους με τις... σκοτεινές τέχνες.

ΜΑΝΤΟΝΑ

Την κατηγορούν ότι προσηλύτισε πολλούς αστέρες της σόουμπιζ

Η κυρία της διεθνούς μουσικής σκηνής δεν έχει καμία σχέση με το Τάγμα του Ναού της Ανατολής, αλλά συχνά χαρακτηρίζεται ως «σατανίστρια», επειδή είναι οπαδός της Καμπάλα, που είναι το αποκρυφιστικό σκέλος του Ιουδαϊσμού. Κι αυτό γιατί κάποιες προπαγανδιστικές ιστοσελίδες ευαγγελικών θρησκευτικών οργανώσεων έχουν την τάση να ταυτίζουν όλες τις αποκρυφιστικές οργανώσεις με το σατανισμό.   

Τη θεωρούν, μάλιστα, υπεύθυνη για τον προσηλυτισμό πολλών αστέρων της σόουμπιζ σκηνής... από τον Αστον Κούτσερ ως την Γκουίνεθ Πάλτροου και από τη Ριάνα ως την Μπρίτνεϊ  Σπίαρς και τους πρόωρα χαμένους καλλιτέχνες, Μπρίτανι  Μέρφι και Τουπάκ.

BEATLES

Η μορφή του Κρόουλι σε εξώφυλλο δίσκου

ΑΚΟΜΗ και τα διάσημα «Σκαθάρια» έχουν χαρακτηρίσει κάποιοι οπαδούς του Ordo Templi Orientis, επειδή στο εξώφυλλο του άλμπουμ τους «Sergeant Pepper’s» φιγουράριζε ανάμεσα σε πολλές άλλες και η μορφή του Κρόουλι. «Είναι ένας αϊτό τους ανθρώπους που θαυμάζουμε», είχε δηλώσει τότε ο νεαρός και άμυαλος Πολ Μακ Κάρτνεϊ υποδηλώνοντας την επαναστατική διάθεση του συγκροτήματος, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, καθώς και τότε ήταν της μόδας να αμφισβητούν τους πάντες και τα πάντα οι νέοι της εποχής.

Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας, μάλιστα, αποδίδουν τη διάλυση του συγκροτήματος, τη δολοφονία του Τζον Λένον, την απόπειρα κατά της ζωής του Τζορτζ Χάρισον, αλλά και το θάνατο του μάνατζερ των Βeatles, Μπράιαν Επστάιν, από υπερβολική δόση ναρκωτικών, στο γεγονός ότι είχαν ασπαστεί την ιδεολογία του τάγματος.

ΤΖΙΜΙ ΠΕΙΤΖ

Όταν φλέρταρε με τον αποκρυφισμό

ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ του συγκροτήματος των Led Zeppelin για περίπου δυο δεκαετίες ήταν τόσο επηρεασμένος από τις διδαχές του Άλιστερ Κρόουλι ώστε είχε αγοράσει το σπίτι του διάσημου αποκρυφιστή στις όχθες της λίμνης Λάχνες, το Boleskine House, και το βιβλιοπωλείο Εquinox του Λονδίνου, το οποίο ειδικευόταν στις εκδόσεις παραψυχολογικών βιβλίων. Το ενδιαφέρον του στον αποκρυφισμό, ωστόσο, άρχισε να υποχωρεί τη δεκαετία του '80 όταν ανακάλυψε τις χαρές της οικογενειακής ζωής. Ο ίδιος υποστηρίζει, πάντως, ότι ουδέποτε υπήρξε μέλος του τάγματος έστω κι αν εφάρμοσε πολλές από τις αρχές του Κρόουλι στη ζωή του, επειδή τις θεωρούσε σωστές.

MΑΪΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ

Οπαδός και ο αποθανών «βασιλιάς της ποπ»

Μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας υποστηρίζει ότι ο Μάικλ Τζάκσον είχε ασπαστεί το νεοσατανισμό και επικοινωνούσε με πνεύματα διάσημων νεκρών, μεταξύ των οποίων και αυτό του Λιμπεράτσε, για να αντλήσει γνώσεις από τη σοφία τους. Ακόμη πιο ακραίος είναι ο ισχυρισμός ότι οι περίφημες χορευτικές φιγούρες με τις οποίες συνόδευε τη μεγάλη του επιτυχία «Billie Jean» -μια τεχνική γνωστή ως «Μoonwalk» στους χορευτικούς κύκλους- ήταν εμπνευσμένες από τις διδαχές του Κρόουλι. Στο βιβλίο περί σατανισμού, ο ιδρυτής του ΟΤΟ πρότεινε στους οπαδούς του να πειραματισθούν στο να περπατούν, να μιλούν και να διαβάζουν ανάποδα. 

LADY GAGA

Η φήμη ότι ήπιε αίμα τη στιγμάτισε

ΦΗΜΕΣ λένε ότι και η διάσημη ιέρεια της ποπ είναι οπαδός του νεοσατανισμού. Φυσικά δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη, ενώ κυκλοφορεί η φήμη ότι κάποτε σε ένα ταξίδι της στο Λονδίνο είχε ζητήσει να πιει... αίμα. Η είδηση υποτίθεται ότι είχε αποκαλύψει κάποια καμαριέρα πεντάστερου ξενοδοχείου της βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά δεν ονομάζεται ούτε η καμαριέρα ούτε το ξενοδοχείο ούτε φυσικά τι προέλευσης ήταν το αίμα που σέρβιραν. Πιθανότατα, όποιος κυκλοφόρησε την είδηση τη σκαρφίστηκε από το μυαλό του... 

JΑΥ-Ζ-ΜΠΙΓΙΟΝΣΕ

Η ύποπτη γραμμή ρούχων και ο πυρσός της Ριάνα

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΖΕΥΓΟΣ της αμερικανικής σόουμπιζ υποτίθεται ότι είναι μέλος του αποκρυφιστικού τάγματος, επειδή η γραμμή ρούχων του Jay-Ζ, Rocawaer, δείχνει μια εμμονή με τα σύμβολα του ΟΤΟ και συνθήματα του τύπου «Do what thou wilt» (που σημαίνει στα αρχαία αγγλικά «κάνε αυτό που θέλεις»), που συνδέεται με τη φιλοσοφία του Κρόουλι. Επίσης «ύποπτη» χαρακτηρίζεται από τους συνωμοσιολόγους η παρουσία της Ριάνα σε κάποια από τα μουσικά βίντεο του ]ay-Ζ με έναν πυρσό ανά χείρας, καθώς παραπέμπει σε μια αποκρυφιστική οργάνωση, τους Illuminati(Πεφωτισμένους).

ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΙΔΟΥ

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Από την εφημερίδα Τύπος της Κυριακής, Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR