Logo
Print this page

Παίρνει μαζί του το μυστικό για τον Κλούνεϊ του Βατικανού ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ

Από την ώρα που ανακοίνωσε την παραίτησή του και έγινε ο πρώτος πάπας εδώ και αιώνες που εγκαταλείπει τον παπικό θρόνο, λίγοι πίστεψαν ότι η προχωρημένη ηλικία και η εύθραυστη κατάσταση της υγείας του ήταν που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

 

Ο Γκάνσβαϊν προσελήφθη το 1996 από τον τότε καρδινάλιο Ράτσινγκερ και το 2003 έγινε ο προσωπικός γραμματέας του, ρόλο που διατήρησε και μετά το 2005, όταν εκείνος έγινε Πάπας και θα συνεχίσει να του προσφέρει τις υπηρεσίες του και μετά την αποχώρησή του από τον παπικό θρόνο.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή οι φήμες και τα σενάρια συνωμοσίας άρχισαν να οργιάζουν και το φως της δημοσιότητας είδαν ξανά συγκεντρωμένα όλα τα σκάνδαλα που σημάδεψαν τη θητεία του: Vatileaks, διαφθορά, συγκάλυψη σκανδάλων παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας.

Καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο φόβος για το ξέσπασμα ενός σεξουαλικού σκανδάλου που θα προκαλούσε ανυπολόγιστη ζημιά στον ίδιο και το Βατικανό βρίσκεται πίσω από την έξοδο-έκπληξη, οι νέες φήμες ότι ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ είναι ομοφυλόφιλος και... ερωτευμένος με τον γοητευτικό έμπιστο γραμματέα του Γκέοργκ Γκάνσβαϊν δείχνουν ότι τα σεξουαλικά σκάνδαλα θα μπορούσαν ενδεχομένως να αγγίξουν και τον ίδιο τον «ομότιμο Πάπα».

Η μετακόμιση

Η απόφαση του Βενέδικτου να μετακομίσει στο Καστέλ Γκαντόλφο, τη θερινή κατοικία των παπών, μαζί με τον ομορφότερο άνδρα του Βατικανού, ο οποίος έχει γίνει μέχρι και εξώφυλλο στο Vanity Fair, ενώ αυτός παράλληλα θα εργάζεται για τον νέο Πάπα, οδήγησε τον διάσημο ομοφυλόφιλο καθολικό μπλόγκερ Αντριου Σάλιβαν στον ισχυρισμό που τάραξε για ακόμη μία φορά τα νερά στη βασιλική του Αγίου Πέτρου: ο Ράτσινγκερ είναι γκέι και σφόδρα ερωτευμένος με τον Γκέοργκ Γκάνσβαϊν.

«Αρα ο όμορφος σύντροφος του Βενέδικτου θα εξακολουθήσει να ζει μαζί του, ενώ το πρωί θα εργάζεται για τον άλλον Πάπα. Πρέπει να θεωρήσουμε ότι είναι μια φυσιολογική συμφωνία;», έγραψε στο μπλογκ του «The Dish» και σχολίασε ότι ο Γκάνσβαϊν, «ξεκάθαρα ερωτευμένος με τον Ράτσινγκερ (και αντιστρόφως), τώρα θα εργάζεται για τον νέο Πάπα ως γραμματέας το πρωί και θα περνάει τα βράδια με τον Ομότιμο Πάπα. Αυτό δεν είναι το Βατικανό. Είναι η Λεωφόρος του Μέλροουζ».

Ο Σάλιβαν μάλιστα επικαλέστηκε και τη φωτογράφηση του γραμματέα του Ράτσινγκερ στο Vanity Fair, όπου χαρακτηρίζεται ως ο «Τζορτζ Κλούνεϊ του Αγίου Πέτρου» για να στοιχειοθετήσει τους ισχυρισμούς, καθώς και μία φωτογραφία, στην οποία φαίνεται ο Γκάσγουεϊν να φροντίζει τον Πάπα ισιώνοντας την κάπα του τελευταίου που την έχει πάρει ο αέρας, την ώρα που εκφωνεί ομιλία.

Ο Γκέοργκ Γκάνσβαϊν έχει χαρακτηριστεί ως ο ομορφότερος άνδρας του Βατικανού, και μάλιστα έχει γίνει εξώφυλλο στο περιοδικό Vanity Fair.

Η παρέμβαση του Σάλιβαν πυροδότησε, όπως ήταν αναμενόμενο, διάφορα χιουμοριστικά και καυστικά σχόλια στο Διαδίκτυο αλλά και άλλα δημοσιεύματα σε μπλογκ και σκανδαλοθηρικές ιστοσελίδες που ανέφεραν πόσο «σέξι» είναι ο «κρυφός εραστής» του απερχόμενου Πάπα.

Τα σεξουαλικά σκάνδαλα

Πριν από μία εβδομάδα δημοσίευμα της «La Repubblica» ενίσχυσε τη θεωρία ότι ο φόβος νέων σκανδάλων οδήγησε τον Πάπα στην παραίτηση. Η ιταλική εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, έγραψε ότι ο Βενέδικτος ΙΣΤ' αποφάσισε να παραιτηθεί ύστερα από διενέργεια εσωτερικής έρευνας που τον ενημέρωσε για τις διαστάσεις των σεξουαλικών σκανδάλων και της διαφθοράς μέσα στο Βατικανό.

Στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 τρεις καρδινάλιοι παρέδωσαν στον Ποντίφικα 300 σελίδες με «έναν ακριβή χάρτη της απάτης και των πρωταγωνιστών της» στην Αγία Εδρα, που περιλάμβανε πληροφορίες για «την παραβίαση της έκτης και της έβδομης εντολής» («ου μοιχεύσεις» και «ου κλέψεις») και την αποκάλυψη ενός μυστικού δικτύου ομοφυλοφίλων, τα μέλη του οποίου διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις στη Ρώμη και την πόλη του Βατικανού και τα οποία είναι εύκολοι στόχοι εκβιασμού λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας.

Γκέοργκ Γκάνσβαϊν

Από το 1996 στο πλευρό του Ποντίφικα

Το ότι θα υποχρεωθεί να παραδώσει το χρυσό δαχτυλίδι, την κάπα του και τα κόκκινα παπούτσια του αποχωρώντας από τον παπικό θρόνο δεν σημαίνει ότι ο Γιόζεφ Ράτσινγκερ θα σταματήσει να ασκεί επιρροή στο Βατικανό. Και αυτό γιατί ο προστατευόμενος του «ομότιμου» πλέον Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' θα παραμείνει γραμματέας του Βατικανού με τον νέο Πάπα.

Πρόκειται για τον αρχιεπίσκοπο Γκέοργκ Γκάνσβαϊν, ο οποίος θεωρείται ως ο «Τζορτζ Κλούνεϊ του Βατικανού» και πλέον ως ο απαγορευμένος καρπός της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, σύντομα θα βρίσκεται ουσιαστικά στην υπηρεσία δύο παπών.

Η ανακοίνωση ότι ο αρχιεπίσκοπος Γκάσγουεϊν θα μένει μαζί με τον «ομότιμο Ποντίφικα Ρώμης» στο Καστέλ Γκαντόλφο, ενώ το πρωί θα εργάζεται ως γραμματέας για λογαριασμό του νέου Πάπα, έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι η επιρροή του Ράτσινγκερ στις υποθέσεις του Βατικανού θα συνεχιστεί μέσω του προστατευόμενού του, ωστόσο ο εκπρόσωπος Φεντερίκο Λομπάρντι υποστήριξε ότι ο ρόλος του γραμματέα είναι «τεχνικός» και ότι δεν δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα.

Ο 50χρονος Αντριου Σάλιβαν έχει ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν με τον Πάπα Βενέδικτο τονίζοντας ότι «η καρδιά του χτυπά πέρα από το συνηθισμένο για τον Γκάν-σβαϊν».

«Σκιώδης» πάπας

Βέβαια, η ανακοίνωση δεν κατάφερε να κατευνάσει τις ανησυχίες για τη συνεχιζόμενη επιρροή του Βενέδικτου, ο οποίος, σύμφωνα με αναλυτές, θα γίνει μέσω του συνεργάτη του αλλά και ως «ομότιμος Ποντίφικας Ρώμης» (δεν θα επιστρέψει στο όνομα Γιόζεφ Ράτσινγκερ) ένα είδος «σκιώδους» Πάπα.

Γερμανικής καταγωγής και αυτός, ο 56χρονος Γκάνσβαϊν, γεννηθείς σε χωριό του Μέλανα Δρυμού και ερασιτέχνης τενίστας, σκιέρ και πιλότος, προσελήφθη το 1996 από τον τότε καρδινάλιο Ράτσινγκερ στο προσωπικό του.

Το 2003 έγινε ο προσωπικός γραμματέας του, ρόλο που διατήρησε και μετά το 2005, όταν εκείνος έγινε Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ'. Παρ' όλο που αναμενόταν να γίνει ο επόμενος αρχιεπίσκοπος Μονάχου, ο Βενέδικτος έδωσε τη θέση στον καρδινάλιο Ράινχαρντ Μαρξ το 2007.

Πάντως, σύμφωνα με αναλυτές, η αναβάθμισή του σε αρχιεπίσκοπο τον Δεκέμβριο του 2012 ήταν ένα σημάδι της επικείμενης παραίτησης του Βενέδικτου από το παπικό αξίωμα (σε τέτοιου είδους «προαγωγές» των βοηθών τους προβαίνουν συνήθως οι πάπες λίγο πριν από τον θάνατό τους).

Σύμφωνα με αναλυτές, η αναβάθμισή του σε αρχιεπίσκοπο τον Δεκέμβριο του 2012 ήταν ένα σημάδι της επικείμενης παραίτησης του Βενέδικτου.

ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΑΛΙΒΑΝ

Ο μπλόγκερ που έχει βάλει στο μάτι τον Ράτσινγκερ

Ο διάσημος Βρετανός και ανοιχτά ομοφυλόφιλος μπλόγκερ, αρθρογράφος, πολιτικός σχολιαστής και συγγραφέας που ζει στις ΗΠΑ και δηλώνει πιστός καθολικός και πολιτικά συντηρητικός (αν και διαφωνεί σε πολλά σημεία με τους Ρεπουμπλικάνους), Αντριου Σάλιβαν έχει αναφερθεί ξανά στο παρελθόν στην ομοφυλοφιλία του Πάπα Βενέδικτου.

Τον Αύγουστο του 2010 είχε γράψει στο μπλογκ του «The Dish» ότι «είναι αρκετά προφανές για μένα ότι ο τωρινός Πάπας είναι γκέι» διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν έχει εξερευνήσει τη σεξουαλικότητά του ούτε έχει αθετήσει τις δικές του επικρίσεις πάνω στο ζήτημα».

Μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα ο 50χρονος Σάλιβαν, ο οποίος το 2007 παντρεύτηκε στη Μασαχουσέτη τον σύντροφό του Ααρον Τόουν, αναφέρει το απόσπασμα μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης του Γκένσγουεϊν, όπου περιγράφει την καθημερινότητά του με τον Ποντίφικα.

Σε αυτή ο προσωπικός γραμματέας του Πάπα αναφέρει ότι παίρνουν κάθε πρωί μαζί πρωινό, ανταλλάσσουν απόψεις, τρώνε μαζί το μεσημέρι και στη συνέχεια πηγαίνουν για περίπατο. Μάλιστα όταν στη συνέντευξη ρωτήθηκε αν «αγχώνεται» με την παρουσία του Ποντίφικα, ο Γκάνσβαϊν απάντησε ότι έχει αποκτήσει «οικειότητα» λόγω της καθημερινής τους επαφής και ότι, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες στιγμές που η καρδιά του «χτυπάει πιο δυνατά από το συνηθισμένο».

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63790764

 

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR