Logo
Print this page

Δεκάδες Αμερικανοί ιερείς κατηγορούνται για παιδεραστία

Σχεδόν εκατό είναι οι Αμερικανοί ιερείς που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδεραστίας, τους φακέλους των οποίων έδωσε στη δημοσιότητα ο αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες.

 

Ο αρχιεπίσκοπος Ζοσέ Γκόμεζ δήλωσε ότι «οι κακοποιήσεις αυτές χρονολογούνται δεκάδες χρόνια πριν. Ωστόσο αυτό δεν τις κάνει λιγότερο σοβαρές», στην ιστοσελίδα της αρχιεπισκοπής, όπου δημοσιοποιήθηκαν οι φάκελοι.

Οι φάκελοι δημοσιοποιούνται σύμφωνα με δικαστική απόφαση του 2007. Στους 124 φακέλους που δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της αρχιεπισκοπής, 82 περιέχουν πληροφορίες για υποθέσεις παιδεραστίας.

«Η ανάγνωση των εγγράφων αυτών προκαλεί πόνο και αποτροπιασμό. Η συμπεριφορά που περιγράφεται στους φακέλους αυτούς είναι αποκρουστική, σατανική. Δεν υπάρχει συγχώρεση, δεν υπάρχει δικαιολογία γι αυτό που συνέβη στα παιδιά αυτά», προσθέτει ο αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες.

Η εκκλησία και ο προηγούμενος αρχιεπίσκοπος της αμερικανικής μεγαλούπολης, επί τρία χρόνια προσπαθούσε να αποσιωπήσει έγγραφα που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1940 μέχρι σήμερα, γεγονός που δείχνει ότι επιχείρησε να εμποδίσει τις έρευνες της αστυνομίας οι οποίες διενεργούνται μετά τις κατηγορίες για κακοποιήσεις, γράφει η εφημερίδα Los Angeles Times.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/275794/dekades-amerikanoi-iereis-katigoroyntai-gia-paiderastia

 

 

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR