Ζωηφόρος

Futurama: «Η θρησκεία του Μέλλοντος» στις οθόνες σας!,

Futurama:

«Η θρησκεία του Μέλλοντος»

στις οθόνες σας!

“Futurama” ονομάζεται η τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας (sci-fi) κινουμένων σχεδίων που προβάλλεται στην Αμερική από το δίκτυο της Fox.

Δημιουργός είναι ο Matthew Abram Groening ο οποίος έκανε και την Οικογένεια Σίμπσονς (The Simpsons) που είναι και η μακροβιότερη σειρά κινουμένων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης.

Η δουλειά που έκανε γνωστό τον Groening στο Χόλιγουντ ήταν η σειρά κόμικ με τίτλο ‘Life in Hell’.

Η ιστορία του “Futurama”, με πρωταγωνιστή τον Philip J. Fry, έναν πιτσαδόρο της εποχής μας, εξελίσσεται σε ένα πολύ μακρινό μέλλον και συγκεκριμένα στον 31ο αιώνα (!) όπου μεταφέρεται, αφού έχει καταψυχθεί πρώτα, ο Philip.

Η σειρά κάνει πολλές φορές αναφορά στην θρησκεία με σατιρικό τρόπο, σατιρίζοντας υπαρκτές αλλά και φανταστικές θρησκείες, όπως η «ρομποτολογία» ή ο «ρομποτικός Ιουδαϊσμός»!

Αναφορά γίνεται και στον "Διαστημικό Καθολικισμό" με τον "Διαστημικό Πάπα" με μορφή κροκόδειλου, ενώ κάποια στιγμή εμφανίζεται και μία καρικατούρα του Ιησού ως "ζόμπι"...

Σε κάποιο επεισόδιο εμφανίζεται η Πρώτη Αμαγαλματική Εκκλησία (The First Amalgamated Church) η οποία αποτελεί ένα κράμα από τις γνωστές θρησκείες της εποχής μας. Συνεπώς η «Πρώτη Αμαγαλματική Εκκλησία» μεταφράζεται ως η εκκλησία - κράμα όλων των θρησκειών.

Ο θρησκευτικός λειτουργός της Αμαγαλματικής Εκκλησίας ονομάζεται Father Changstein El-Gamal.

Στην προμετωπίδα του «Ναού» της «εκκλησίας» προβάλλουν τα σύμβολα όλων των θρησκειών. Του Βουδισμού, του Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού, του Ινδουισμού, του Μουσουλμανισμού ακόμα και του αθεϊσμού!

Το αμάλγαμα είναι κράμα με βασικό συστατικό τον υδράργυρο. Στην πραγματικότητα, τα αμαλγάματα αποτελούν οικογένεια κραμάτων με ενδιαφέρουσες ιδιότητες και πολλές εφαρμογές, όπως στην οδοντιατρική, στην εξαγωγή χρυσού και αργύρου (αμαλγάμωση) από μεταλλεύματα, κ.ά.

Η "Εκκλησία" έχει και την σελίδα της στο facebook

Έλα όμως που η Αμαγαλματική Εκκλησία δεν είναι ανέκδοτο. Ούτε η φανταστική έμπνευση ενός καρτουνίστα. Κι όμως υπάρχει! Τουλάχιστον στο διαδίκτυο! Όπως αναφέρεται στην κεντρική σελίδα: http://www.amalgamatedchurch.org/

Η Αμαγαλματική Εκκλησία (The Amalgamated Church), όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, ιδρύθηκε για να μοιραστεί τις απόψεις όμοιων ή παρεμφερών θρησκειών και πίστεων μέσα σε μία Ένωση. Σεβόμαστε και χαιρόμαστε τα δόγματα της κάθε θρησκείας και πίστης.

Πάντως μέχρι στιγμής το «μανιφέστο» της πίστης της (Our Faith) μένει κενό. Τυχαίο ή συμβολικό;

πηγή: Κόκκινος Ουρανός

αναδημοσίευση από: http://exagorefsis.blogspot.com/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration