Logo
Print this page

Στο στόχαστρο ξανά η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας,

Στο στόχαστρο ξανά

η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας

της Χαρά Τζανή

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Kevin Rudd, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξετάσει τις κλήσεις μελών του κοινοβουλίου για να ερευνηθεί η λειτουργία και οι δραστηριότητες της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας. Ωστόσο πρόσθεσε ότι τα στοιχεία που θα προσκομιστούν θα εξεταστούν προσεκτικά και δεν θα παρθούν βιαστικές αποφάσεις.

Ο γερουσιαστής Nick Xenophon εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, αναφέροντας πως κατέχει επιστολές από πρώην οπαδούς της συγκεκριμένης θρησκείας που ισχυρίζονται πως οι δραστηριότητες της είναι ποινικά κολάσιμες.

Από τη άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος της Σαϊεντολογίας στην Αυστραλία, Cyrus Brooks, δήλωσε πως η επίθεση του γερουσιαστή αποτελεί κατάχρηση των κοινοβουλευτικών πρακτικών.

Ο γερουσιαστής παρουσίασε επτά επιστολές από πρώην Σαϊεντολόγους, οι οποίοι όπως  είπε, είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με την Αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία.

“Οι επιστολές αυτές περιέχουν λεπτομέρειες για εγκλήματα που είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Οι άνθρωποι αυτοί περιγράφουν πως η οργάνωση  αυτή τους ενέπλεξε σε μια σειρά εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αναγκαστικής φυλάκισης, των εξαναγκαστικών αμβλώσεων, της φυσικής βίας και του εκβιασμού.” δήλωσε ο γερουσιαστής αναφερόμενος στην αλληλογραφία που είχε λάβει.

Με επίσημη ανακοίνωση της η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας χαρακτήρισε αναξιόπιστους τους ισχυρισμούς του γερουσιαστή και δήλωσε αναφερόμενη στις επιστολές ότι αποτελούν μέρος μιας “εκστρατείας  προπαγάνδας που θα ταίριαζε περισσότερο σε ένα χουντικό καθεστώς και όχι στην Αυστραλία που είναι μια χώρα που αναγνωρίζει τη θρησκευτική ελευθερία.”

«Πολλοί άνθρωποι στην Αυστραλία έχουν πραγματικές ανησυχίες για την Σαϊεντολογία,» είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Rudd, σημειώνοντας ότι οι ισχυρισμοί του γερουσιαστή είναι πολλοί σοβαροί.

Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας έχει προκαλέσει μεγάλες δικαστικές διαμάχες σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχει αμφισβητηθεί πολλές φορές, δεδομένου ότι ιδρύθηκε από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, L. Ron Hubbard το 1953, όπου σε διάφορες χώρες χαρακτηρίζεται ως αίρεση και όχι ως θρησκεία.

Τον περασμένο μήνα, ένα γαλλικό δικαστήριο καταδίκασε την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας  για απάτη.

πηγή: http://www.tritiopsi.gr/?p=20951

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR