Logo
Print this page

Η «Νέα Εποχή» και οι «ώτα μη έχοντες»,

Η  «Νέα Εποχή» και

οι «ώτα μη έχοντες»

Από την εφημερίδα «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ», αρ. φύλλ. 1786, 5 Ιουνίου 2009

Από το έγκριτον  περιοδικόν «Παρακαταθήκη» (Μάρτιος -Απρίλιος 2009)

παραλαμβάνομεν  τα ακόλουθον αποακλυπτικόν σχόλιον:

«Η  «Νέα Εποχή» και οι «ώτα μη έχοντες»

Με το θέμα του κ. Πέτρου  Κυριακίδη είχαμε ξανασχοληθεί  το 2007 (τεύχη 52 και 53 της Παρακαταθήκης). Είχαμε ενημερώσει τότε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στα βιβλιοπωλεία του εκδοτικού οργανισμού Π. Κυριακίδη στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη βρίσκει κανείς έκτος από χριστιανικά και πάμπολλα βιβλία από διαφόρους αποκρυφιστικούς εκδοτικούς οίκους, τα όποια έχουν περιεχόμενο βουδδιστικό, αποκρυφιστικό, εσωτεριστικό, νεοεποχίτικο. Είχαμε επισημάνει, μεταξύ άλλων, ότι ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου, ο κ. Π. Κυριακίδης, πατέρας του προέδρου των Ελλήνων Ρεφλεξολόγων κ. Μιχ. Κυριακίδη, δίδασκε τότε — όπως και ο γιος του — σε γνωστή σχολή εναλλακτικών / αποκρυφιστικών «σπουδών»  και ταυτόχρονα και σε ενορία των Αθηνών. Τον Σεπτέμβριο του 2008 ο κ. Κυριακίδης ανοίγει στην  Αργυρούπολη , «Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών» όπου διδάσκονται ρεφλεξολογία, βελονισμός, ηλεκτροβελονισμός χωρίς βελόνες, φυσικοπαθητική, συνθετική ολιστική μάλαξη, συμβουλευτική αυτοβελτίωση και λοιπές μέθοδοι, πού κινούνται εκτός ορίων κλασσικής επιστήμης. Μαζί  με  ποικίλα εκκλησιαστικά βιβλία τον Μάρτιο του 2009 ο εκδοτικός οργανισμός Π. Κυρακίδης εκδίδει και το βιβλίο «Πλήρης Οδηγός Ρεφλεξολογίας» του προέδρου των Ελλήνων Ρεφλεξολόγων κ. Μιχ. Κυριακίδη. Ο κ. Μιχάλης Κυριακίδης μετέχει επίσης σε διάφορα νεοεποχίτικα συνέδρια ως ομιλητής.

Παρά τις προσπάθειες διαφόρων εκκλησιαστικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και Ιεράρχες, το θέμα αυτό εξακολουθεί να ταλανίζει την Εκκλησία μας. Ο  Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος κατέθεσε προ καιρού σχετική διαμαρτυρία συνοδευόμενη από όλα τα αποδεικτικό στοιχεία στην Ιερά Σύνοδο, αλλά και σχετική ενημέρωση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας —όπου διεπιστώθη ανάμιξη του κ. Κυριακίδη — στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και άλλου. Με θλίψη αλλά και έκπληξη, πληροφορούμαστε πάλι ότι τον Μάιο 2009 θα γίνει Συνέδριο της Μ.Κ.Ο. (=Μή Κυβερνητική Οργάνωση) «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με Μέγα Χορηγό τον Εκδοτικό Οργανισμό Π. Κυριακίδη. Ο κ. Π. Κυριακίδης  είναι και διαχειριστής της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη». Ποιοι άραγε τα προωθούν όλα αυτά και γιατί; Περιμένουμε επιτέλους κάποια υπεύθυνη απάντηση!».

Σημ. «Ο.Τ.»: Επιθυμούμεν να διαβεβαιώσουμεν τον πιστόν λαόν του Κυρίου ότι το Συνέδριον δια την Ρωμηοσύνην υπήρξεν άψογον από πλευράς διατυπώσεων μεγάλων άληθειων δια την εθνικήν μας ταυτότητα. Η ανάμειξις του χορηγού εις αποκρυφιστικάς «απουδάς» μας θλίβει βαθύτατα και ελπίζομεν το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων και δη ο σεπτός Πατριάρχης κ. Θεόφιλος, θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα αυτό δεόντως.

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR