Ζωηφόρος

ΗΠΑ: Δυνητικά ευάλωτο το Βατικανό στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την καταπολέμηση των ναρκωτικών,

ΗΠΑ: Δυνητικά ευάλωτο το Βατικανό

στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος,

σύμφωνα με την ετήσια έκθεση

για την καταπολέμηση των ναρκωτικών


Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέθεσαν για πρώτη φορά το Βατικανό στη λίστα με τα κράτη τα οποία χαρακτηρίζουν δυνητικά ευάλωτα σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την καταπολέμηση των ναρκωτικών, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, η Αγία Έδρα περιλαμβάνεται σε έναν κατάλογο 68 χωρών που ανήκουν στην κατηγορία «ανησυχητική κατάσταση».

Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Αλβανία, η Αίγυπτος, η Πορτογαλία, η Υεμένη, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Νότιος Κορέα.

Η κατηγοριοποίηση αυτή είναι έναν βαθμό κάτω από τον κατάλογο 66 κρατών όπου η κατάσταση όσον αφορά το ξέπλυμα χρήματος είναι μια «πρωταρχική ανησυχία» και συμπεριλαμβάνει το Αφγανιστάν, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, το Ιράκ, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιαπωνία, αλλά και τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, ότι το Βατικανό θέσπισε πέρυσι για πρώτη φορά κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, αλλά η αποτελεσματικότητά τους μένει να αξιολογηθεί.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' σύστησε την 30ή Δεκεμβρίου του 2010 μια ειδικευμένη Αρχή, με στόχο το Βατικανό να ενταχθεί στις χώρες που τηρούν τους διεθνείς κανόνες της καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Πηγή: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=447391&h1=true

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel