Ζωηφόρος

Αυστρία – Ρωμαιοκαθολικοί και μουσουλμάνοι συμφώνησαν ότι πιστεύουν σε ένα Θεό!

Αυστρία – Ρωμαιοκαθολικοί και μουσουλμάνοι

συμφώνησαν ότι πιστεύουν σε ένα Θεό

που οι «μουσουλμάνοι τον ονομάζουν Αλλάχ»!!!


Ρωμαιοκαθολικό μοναστήρι στην Αυστρία

πρωτοστατεί σε συζητήσεις με το Ισλάμ για θέματα δόγματος.

Αυστρία 30.09.2011- Στο Ρωμαιοκαθολικό μοναστήρι premonstrantskom Shlegl (Άνω Αυστρία) πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση μεταξύ ρωμαιοκαθολικών και μουσουλμάνων για θέματα πίστεως. Θέμα της φετινής χρονιάς το «Ισλάμ - Χριστιανισμός: πιστεύουμε στον ίδιο Θεό; Αυτό που μας ενώνει και τι μας χωρίζει; "

Στην ετήσια συνάντηση διαπιστώθηκε ότι ο διαθρησκευτικός διάλογος είναι απαραίτητος για να βρεθούν τρόποι για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, την κατανόηση, την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία να μάθουν ο ένας από τον άλλο.

Στη συνέχεια, οι ομιλητές συμφώνησαν ότι χριστιανοί και μουσουλμάνοι πιστεύουν σε ένα Θεό που οι «μουσουλμάνοι τον ονομάζουν Αλλάχ», δήλωσε ο μουσουλμάνος Χασάν Αλ. Ο επιστήμονας σημείωσε ότι «στο Κοράνι υπάρχουν τμήματα, το περιεχόμενο των οποίων έχει πολλά κοινά με την ιερή ιστορία των Εβραίων και των Χριστιανών».

Ο Ρωμαιοκαθολικός θεολόγος Wolfgang, τόνισε ότι:. "είμαστε - αδελφοί και αδελφές στην πίστη του Αβραάμ" και η διαφορά μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ είναι, «οι διαφορετικές ερμηνείες των γεγονότων…. Αυτό σχετίζεται με την απόρριψη από τους μουσουλμάνους της Σταύρωσης του Ιησού».

Ως μία από τις διαφορές μεταξύ των δύο θρησκειών, αναφέρθηκε «η αγάπη ακόμα και για τους εχθρούς", που είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της χριστιανικής ηθικής, αλλά δεν υπάρχει στο Ισλάμ.

Οι συζητήσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στο μοναστήρι Shlegl, ξεκίνησαν πέρυσι. Ο ηγούμενος της μονής Felhofer, πιστεύει ότι η συνάντηση θα συμβάλει στην επίτευξη μεγαλύτερης κατανόησης ανάμεσα στις δύο θρησκείες. Στην επόμενη συνάντηση θα συζητήσουμε όχι μόνο θέματα δόγματος, τόνισε, αλλά και εκείνα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη. (bogoslov)

Πηγή: http://aktines.blogspot.com/2011/10/blog-post_2652.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel